Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Egy hosszabb kihagyás után:
BrewDog IPA is Dead - Comet
BrewDog IPA is Dead - EXP366
BrewDog IPA Is Dead - Amarillo
BrewDog IPA is Dead - Kohatu
Mikkeller Hop Burn High -
tag
válasz Jhonny06 #9101 üzenetére
A Hop Burn High nálam az eddig kóstolt legfinomabb dupla IPA-k között van számon tartva
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Dr.Zoo
őstag
Tegnap voltunk Ósünbe, és vettem pár palack ezt-azt.
Csapra vertem még este egy dobozos Barths 8,3% sert, a hab szinte azonnal eltűnt, és hát az íze...
Nekem nagyon nem jött be, de ma délután rágyógyulok egy doboz Apostel Brau 7.9% serre, aztán egy doboz Beglücker 6.8% jön. Azután persze lehet leőblítem az egészet egy Staropramen barnával..[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
tag
én már a tavalyi magyar főzdefeszten is IPA mérgezést kaptam. Ezen konkrétan meghalnék a felsorolt típusokat nézve.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
whitezo88
nagyúr
az egyik legfinomabb ser, amit ittam, kár, hogy itthon horror árban van ez is, de vettem egy palackkal. Belgiumban azért többet ittunk ilyeneket, kicsit jobbak is az árak ofc ( ez mellett Kriek, Leffe, ilyenek)
-
Dr.Zoo
őstag
válasz whitezo88 #9106 üzenetére
Kóstold csak meg a Grand Cru verzióját......
Apropó: ma beszabadultam a Legendába, többek között horgon van egy Brew Dog Punk Ipa...
A csávó a csapon kajak lebeszélt, hogy ez egy rongy, és ennyiért ne vegyem már meg.. Mondom pajti gyorsan csomagold már, és itt sem vagyok... Ilyen érdekes csapossal sem találkoztam még...[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
Punk ipa mint rongy? Nem azt mondom hogy vilagbajnok de fozzon mar a baratunk fele ilyen szart es utana ugasson.
Bocsanat a vulgaritasert, apam 60. szulinapja volt ma es ilyenkor kecskemeten gyumolcsnapot tartunk... Barack szilva birs meggy szolo. Haj...
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Dr.Zoo
őstag
Elnézést, pontatlanul fogalmaztam. Ezer forint=egy rongy. Szóval kicsit sokallta az ürge a forintot a 0.33 palackért....
De nem értem miért kell a vevőt lebeszélnie, ha én ezt akarom, akkor ezt akarom..."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
tag
mentségére legyen mondva a pony és a joker is nagyon jó lett most, érdemes megkóstolni.
Plusz még bazooka is akadt a hűtőbe (hja, én is ott jártam tegnap )
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
No:
Legenda Belgian Blond:
Semmi extra, finom, gyorsan elillanó hab, és valami iszonyat sok élesztő a pohár alján. Szín: szalmasárga, picit átlátszó.Legenda Aquarius Zodiac 8.2%
Űristen...... Olyan íz, olyan hab, hogy csak pislogok, mint hal a szatyorban.. Isteni illata van a pohárban, sajnos az alkoholt nem sikerült olyan zseniálisan elrejteni, mint a belgáknak mondjuk a Gulden Draak-nál, de mindenképp kötelező darab... Színe a sötétebb narancsba hajlik, opálos, és nem lehet átlátni rajta. Habja kemény, és sokáig megmarad. Nem tudom milyen illatú komlót, vagy egyéb fűszert használtak, nekem bejön.[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
Brew Dog Punk Ipa:
Már az illata felizgatott, citrusos, finom!
A hab hamar elillant, de cserébe valami olyan íz volt a számban, mintha egy kézigránát robbant volna orcámba... friss, citrusos, színe méz kb. és átlátszó. Hogy megért-e egy ezrest? Igem, mindenképp!Vár még egy Sötét Bunkó, de arra rá kell hangolódnom...
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
Kipróbáltam pár palackozott "zipszet".
tl;dr: Dizájnon, ízvilágon is látszik, hogy szélesebb vevőkört akarnak megnyerni mint amit a pár hazai craft beer nerd kitesz emiatt nekünk kissé "biztonsági" söröknek tűnhetnek ellenben ezt világszínvonalon teszik. (ez mondjuk meg is látszik az eszközparkjukon, érdemes ránézni a cég weboldalára)
Golden Ale: Ő egy belga stílusu sör lenne. Szinte semmi hab. 7%. Szerintem kissé vizes, gyengécske test jellemzi. Az enyhén narancsos jelleg elég kúl mondjuk, a címke szerint egy meg nem nevezett új zélandi komlótól kapta. Szerintem kihagyhatjátok nyugodtan. Hasonló vonal lehet mint a Barbár csak mindenben gyengébb.
Pale Ale: Szexi illatú söröcske. Nulla hab. Kezdek arra gyanakodni, hogy ezek lehet, hogy palack erjesztett sörök (mondjuk ők tuti tudnak géppel szénsavasítani úgyhogy nem tudom, lehet valami zsír volt a poharamon, az is árt a habnak) és bent kellett volna hagynom a hűtóbe őket egy napig, hogy benyeljék a szénsavat. Esetleg szétrázódtak az úton. Érdekes, lágy, vizes jellege van ennek is a szájban, ha lenne rá fölös 10-20k-m beküldeném laborba megnézni milyen ásványi anyagok vannak a vizében, legalább tanulok belőle valamit, azt írja a címke, hogy kezelt víz. Kisérleti jelleggel nyomatok majd bele CaCl2-t meg gipszet valamelyik hétvégén, van egy olyan érzésem, hogy lehetne több klorid meg szulfát a vizében.
Ez amúgy a maga módján hibátlan szerintem csak furcsa a mouthfeel. Nekem sima alapmalátás, 5% körüli söröm komolyabb érzetet produkál a szájban, ezekbe meg ilyen olyan festő/karamell maláták is vannak. Mondjuk eléggé keményre felsóztam az enyémnek a vizét.
Ez amúgy technikailag jobb mint bármilyen komlós próbálkozás amit ittam a főzdefeszten, ezektől szívesen megkostolnék valami komlósabbat is. Komoly dolog ez szerintem, simán ittam ennél technikailag rosszabb Mikkellert, Brewdogot is, (bár ritkán) ha én vándorsörfőző lennék tuti ezekkel főzetném a söröm. (maximum belepofáznék még a vízbe kicsit)
Amúgy eléggé biztonsági sör ez is de az egyik (vagy inkább a leg) legletisztultabb, elegánsabb hazai próbálkozás komlós témában és szinte mindent kostóltam a hazai mezőnyben ezen a vonalon.Imperial Stout: Semmi hab de ennek a stílusnak legalább már majdnem jól áll. Nagyon jó kis stout ez, a Fuller's Black Cab iszogatása közben gondolkoztam el, hogy mi lenne ha felhúznák a 4.5%-ot 7-8% köré, na ez arra emlékeztet. Ennek is van egy lágy fílingje de annyi szárazanyag van már benne a malátából, hogy nem zavaró annyira.
Összességében nekem az jött le, hogy olyan söröket akartak az éttermükbe ami nem riasztja el a borsodin nevelkedett vevőkört, másrészről ha lennének ilyen ambícióik szerintem simán tarolhatnának a főzdefeszten valami durvulással.
-
Daneeka
senior tag
Közeledik az idő
Már csináltam olyat amit kiadnék a kezeim közül de annak meg esztétikai problémái voltak, (túl sok üledék a palack alján, palackozó szifonnal voltak gondok de már megoldottam) de lassan már rendben lesznek a dolgok talán. Augusztusban akarok főzni 3-4 dolgot, október körül már lehet valami belőlük. -
Sztbeni
őstag
A Fuller's IPA milyennek számít?
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
Dr.Zoo
őstag
[ Módosította: Qru ]
-
looser
addikt
(#9105) Kergeboci: én is elértem már ezt az állapotot, most epa-kat, lagereket szoktam többnyire keresni, kerülöm az ízorgiát :-)
(#9106) whitezo88: 450 Ft körül van jellemzően, akcióban 300-ért is volt, mint a Leffe-k. Sokan szeretjük :-)
(#9117) Daneeka: jelentkezem :-)) Kajáról gondoskodunk!
(#9119) Sztbeni: én szeretem, letisztult angol ivósör. Kóstold meg a Well's, Belhaven és a Fullers egyéb söreit is. Pld. itt :-)
(#9121) Dr.Zoo: Rettenetes :-))
-
jookomak
őstag
Brewdogot csak a csakajósörben szabad venni, mindenki más tőlük veszi, és ráteszi a maga szép nagy hasznát.
John Smith's angol sört kóstoltam, hát számomra valami borzalmas volt. Fontolgattam, hogy kiöntsem, pedig az nálam nagy szó. Végül legyűrtem. Igazi angol, földízű, szénsav nélküli gyenge lé. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Na hétvégén beugrok ismét a kedvenc boltocskámba, hátha lapul még egy sötét sarokban a Kasteel Cuvée-ből Veszettül bejött az a sör.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
NoLF
veterán
válasz jookomak #9124 üzenetére
En szeretem a kovacs janost, igazi uditohelyettesito, hidegen isteni, 2 masodperc alatt lemegy a pint.
Barcsak emlekeznek miket ittam tegnap pesten... Brutal bitter, tripla x biztos volt, meg meg ezer mas, es persze a deak teri cseh sorfeszten lett a vege. Ja nem, a szimplaban. Vayis valahol a koruton, valamiert emlekszem hogy az utolso dreher bak volt, a gyomrom kakukk, uy osszekevertem mindent 80al mertem hazajonni, 2 orat aludtam... Oreg vagyok en mar ehhez.
Apum neveben koszonom a koszonteseket
Tegnap voltam gyulan is reggel, visszafele utbaejtettem szentandrast, sajna csak szt andras konnye, black rose, fekete, es betyar kiraly volt a kinalat, de azert ezekbol betaraztam hetvegere. Es most lefekszem
-
looser
addikt
Egy kolléga linkelte ezt a Sörfigyelő blogba; kicsit kellemesebb a helyzet tőlünk északra sörfronton. Ma vagy holnap jönne velem Párkányba valaki? :-)
-
looser
addikt
Annyira szeretem ezt a fiút, az egyszerűségét. Semmi adster-féle hiperűrugrás a sörkulinaritás óceánjába, csak szavak a Junior-kifőzdelánc konyháiból. Imádnivaló :-)
És tényleg érezni, hogy szereti, amit csinál.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
MODERÁTOR
Tegnap beultunk kicsit a Henribe, egy rochefort 8 es egy petrus red gurult le. Arra nem is emlekeztem, hogy a 8ennyire durvan finom, hajszallal marad csak el a 10estol.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
looser
addikt
"De azért a sört én is szeretem!"
Ehhez kétség sem férHát gyerekek, ez a Sir Smoke-A-Blond másodjára is meglepett. Nem tudok betelni vele, annyira de annyira jól el van találva a komló és a füstölt maláta, megmutatkozik és nem tolakodik egyik sem, ivósörnél több, csemegesörnél kevesebb; egyszerűen tökéletes. Nekem egyelőre ez az év hazai söre.
-
NoLF
veterán
basszus ezt a bäder főzdét én még nem ismertem, tegnap kóstoltam a vörösbegyet, meg a kolibrit, hát le a kalappal! a kolibri sajnos kifogyott, mert kicsit rámentünk a a srácokkal...
-
somasz
addikt
A fővárosban innék Kolibrit, ott kéne egy cím.
Gondoltam arra is, hogy hordóval kéne szerezni vagy ezt vagy bármi mást. Mit kéne még mellé szerezni, hogy csapolni lehessen? Milyen árakra lehet számítani? (Nem tudom, mi kell hozzá, de CO2 palackra, hűtőre és csapra már gondoltam.) mennyi egy minimálszett? Hordóval csak a főzdétől közvetlenül lehet szerezni?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
NoLF
veterán
na ezek jó kérdések kérlek, én egy ideje nem élek az országban így nem nagyon tudok neked segíteni, de szerintem ha felhívod a főzdét, tuti tudnak segíteni mert a srácok nagyon profik és segítőkészek voltak most hétvégén, tuti nem hajtanak el. nyilván ahogy mondod, csaperndszer kell ami általában már a hűtővel együtt van, hordó és co2. hogy ipari áram kell-e, nem vágom, de szerintem nem.
-
MODERÁTOR
Lidlben most vettem 349-ért barna leffét, elég jó ár érte. Sparban már jó ideje horror áron van
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Traxx
őstag
Én meg szemezek a polcon lévő Kasteel Cuvée-vel, de hétvégéig meg szeretném tartani...nehéz lesz Ellenben holnapra (ma már nem akarok sörözni) van egy Soproni fekete démon
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
NoLF
veterán
A lofuttyot, a piccolo a 2 deci, a pohar az 3. Mivel dogmeleg volt, ezert ittunk csak poharral hogy ne melegedjen meg a sok duma kozben, bar az elso 3 poharral sztem 4 perc alatt vegeztem, olyan szomjas voltam. Tehat kb 34 pohar gurult le, persze utana a masik helyen mar ment az unicum is, na attol bolondultam meg epp annyira, hogy reggel 7re ertem haza
-
looser
addikt
Jóvammá, akkó 4,5L per kopf :-)
Az számomra már az elviselhetetlen kategória, nemhogy unikumra, de semmi számomra kedves dologra nem tudnék koncentrálni :-)(#9146) jookomak: ezt jól megmondtad, érzésem szerint most is van benned 5-6 ezrelék :-D
(#9147) koxx: az az egyetlen, amelyet még nem kóstoltam, a málnáson kívül. Valamikor sört kerítek rá :-)
Érted, sört, háháhá :-/[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest