Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    Kipróbáltam pár palackozott "zipszet".

    tl;dr: Dizájnon, ízvilágon is látszik, hogy szélesebb vevőkört akarnak megnyerni mint amit a pár hazai craft beer nerd kitesz emiatt nekünk kissé "biztonsági" söröknek tűnhetnek ellenben ezt világszínvonalon teszik. (ez mondjuk meg is látszik az eszközparkjukon, érdemes ránézni a cég weboldalára)

    Golden Ale: Ő egy belga stílusu sör lenne. Szinte semmi hab. 7%. Szerintem kissé vizes, gyengécske test jellemzi. Az enyhén narancsos jelleg elég kúl mondjuk, a címke szerint egy meg nem nevezett új zélandi komlótól kapta. Szerintem kihagyhatjátok nyugodtan. Hasonló vonal lehet mint a Barbár csak mindenben gyengébb.

    Pale Ale: Szexi illatú söröcske. Nulla hab. Kezdek arra gyanakodni, hogy ezek lehet, hogy palack erjesztett sörök (mondjuk ők tuti tudnak géppel szénsavasítani úgyhogy nem tudom, lehet valami zsír volt a poharamon, az is árt a habnak) és bent kellett volna hagynom a hűtóbe őket egy napig, hogy benyeljék a szénsavat. Esetleg szétrázódtak az úton. Érdekes, lágy, vizes jellege van ennek is a szájban, ha lenne rá fölös 10-20k-m beküldeném laborba megnézni milyen ásványi anyagok vannak a vizében, legalább tanulok belőle valamit, azt írja a címke, hogy kezelt víz. Kisérleti jelleggel nyomatok majd bele CaCl2-t meg gipszet valamelyik hétvégén, van egy olyan érzésem, hogy lehetne több klorid meg szulfát a vizében.
    Ez amúgy a maga módján hibátlan szerintem csak furcsa a mouthfeel. Nekem sima alapmalátás, 5% körüli söröm komolyabb érzetet produkál a szájban, ezekbe meg ilyen olyan festő/karamell maláták is vannak. Mondjuk eléggé keményre felsóztam az enyémnek a vizét.
    Ez amúgy technikailag jobb mint bármilyen komlós próbálkozás amit ittam a főzdefeszten, ezektől szívesen megkostolnék valami komlósabbat is. Komoly dolog ez szerintem, simán ittam ennél technikailag rosszabb Mikkellert, Brewdogot is, (bár ritkán) ha én vándorsörfőző lennék tuti ezekkel főzetném a söröm. (maximum belepofáznék még a vízbe kicsit)
    Amúgy eléggé biztonsági sör ez is de az egyik (vagy inkább a leg) legletisztultabb, elegánsabb hazai próbálkozás komlós témában és szinte mindent kostóltam a hazai mezőnyben ezen a vonalon.

    Imperial Stout: Semmi hab de ennek a stílusnak legalább már majdnem jól áll. Nagyon jó kis stout ez, a Fuller's Black Cab iszogatása közben gondolkoztam el, hogy mi lenne ha felhúznák a 4.5%-ot 7-8% köré, na ez arra emlékeztet. Ennek is van egy lágy fílingje de annyi szárazanyag van már benne a malátából, hogy nem zavaró annyira.

    Összességében nekem az jött le, hogy olyan söröket akartak az éttermükbe ami nem riasztja el a borsodin nevelkedett vevőkört, másrészről ha lennének ilyen ambícióik szerintem simán tarolhatnának a főzdefeszten valami durvulással.

Új hozzászólás Aktív témák