Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    válasz Daneeka #8587 üzenetére

    Szerencsére ez már nem az első szirup lesz, amit bekeverek, de eddig mindegyiket megkomlóztam pluszba és köröket ver bármely tucatlágerre. Nekem legalábbis bejöttek eddig. A fertőtlenítés alap, magam Iodophor-t használok, de elég sokat kell utána öblíteni, hogy ne maradjon meg az íze. 30 literes Olasz-féle vödröm van, abból szoktam leereszteni a fertőtlenítős vizet és megtöltöm vele a leendő palackokat. Eddig nem volt fertőzés (3 konzerv).
    Safebrew T-58-at fogok használni, az Amarillot "szárazban" kapja, ami annyit jelent, hogy forró vízbe dobom egy fél percre, ami megöli a bacikat, viszont nem távozik az aroma. Ezt öntöm bele a végső, leerjedt cefrébe és hagyom még egy pár napig benne.
    A szárazélesztőt egyébként a konzervben futtatom fel. palackban való erjesztésre kockacukrot használok, az 3,7g, ami pont elég fél liter sör szénsavasításához.
    Jó lesz az Amarillo, csináltam régebben, hogy felbontottam néhány palack Pisnert, tettem bele egy-egy pelletet, egy hétig állt és olyan elképesztően sokat dobott rajta, hogy majd hanyatt estem :-)

    (#8588) Dr.Zoo: köszi, de vízszűrővel csinálom a vizet, az eddig megfelelt. Talán később, amikor már ezer litereket főzök :-)

    [ Szerkesztve ]

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák