-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
IyEn gb tenyleg volt ?
[link]
vagy ez csak egy ujkori hack ? -
lorcsi
veterán
Gb:
[link] -
Rezuhu
aktív tag
A külső nálam annyira nem fontos. Remélem lesz benne olyan mód bekapcsolható, hogy ne az eredetivel megegyező sebességen fussanak a játékok. 25-30 FPS jó lenne egy Lylat Wars, stb 4-es osztott képernyős játéknál. Még az amcsi régiós gépen játszva is néhány játék eléggé átmegy képregénybe, amikor a barátaimmal játszunk.
A régiófüggetlenség is tényező, bár konzolom van pal és usa ntsc is.
Egy konzolnál szerintem nem a külső a fontos, hanem a gépre megjelenő játékok. Ha kijönne egy konzol, ami nagy, rózsaszín és szőrös lenne, és arra jelennének meg a számomra leginkább érdekes játékok, én gondolkozás nélkül megvenném... -
Rezuhu
aktív tag
Én befizettem az új gépre a tagdíjat. Majd meglátom, hogy mi sül ki belőle.
Reménykedem egy olyan opcióban, amikor a Pal játékok nem 15 FPS-el, hanem 25-30-al futnak. 4-es osztott képernyővel még rendszeresen játszunk a barátaimmal.
Csak a gép alapban 119k volt + majd a 27% Áfa jön még majd hozzá. -
braseel
tag
Egy úérdekes Super Mario Bros ROM hack:
https://mico27.itch.io/super-mario-bros-mini
-
khron78
őstag
Nem olcsó, de prémium kategória. Sajnos az áfa jelentősen megdobja az árát.
Nekem van egy fehér Analogue Pocket, ha valakit érdekel. Vettem egy sárgát is, így a fehéret elengedem, ha van rá komoly érdeklődő. -
válasz
perge666 #17802 üzenetére
méregdrága a szállítás és mindenre cakkpakk jön az áfa, vám és vámkezelés
mindenestül inkább a 200-at súrolja majd, alulról.... ( pocketem ezért is nem lett, holott az "csak" 220$! )de ha valakinek fontos a szép külső, tényleg "kötelező", egy "misterklón" ehez nem mérhető
-
khron78
őstag
Az Analogue új gépe. Aki N64 fan, annak szerintem kötelező vétel:
Analogue 3D -
braseel
tag
A Retro game books Video game maps: SNES című könyve az SNES kóddal ingyenes Ebook formuátumban korlátozott ideig.
https://retrogamebooks.com/products/video-game-maps-snes?se_activity_id=151469850774&syclid=cs0boaftj0ns73egr3u0&utm_campaign=Retro+Game+Books%3A+SNES+eBook%2C+restocks%2C+discounted+books_151469850774&utm_medium=email&utm_source=shopify_email
-
-
-
válasz
khron78 #17792 üzenetére
saturnt pont nem használtam sokat lapostévén, de amennyit igen, az szerencsére mind 240p volt és csodásan skálázta az ossc
de a saturnnak eleve olyan jó képe van, hogy egyszerűen imádom CRT-n, nem bírok vele betelni!amugy igen, egy tink 5x jó lenne tartóstesztre, mert azért az se olcsó és "papíron" az ossc is tök jó, aztán valós használatnál meg.... meh (feltéve h nem csak 240p tartalmat skáláz az ember, arra szvsz hibátlan az ossc)
eleve para, hogy nincs "rendes" EU forgalmazás, így a vám-áfa borzalom megdrágítja a tinkeket (is)
-
khron78
őstag
válasz
Rezuhu #17790 üzenetére
Ezért szimpatikus nekem az RTink. Mire beállítom a képet, elmegy a kedvem a játéktól. Illetve sokszor csak a gépet kellene tesztelni.
arty: Én a Saturn-al és a Wii-vel vagyok így. Valahogy nem az igazi egyik sem. Ott is változik a felbontás játékokként. Egy 5X-et kipróbálnék. 4K nekem felesleges.
RF kimentes konzolokat használtok esetleg? Manapság az se egyszerű feladat.
-
válasz
khron78 #17787 üzenetére
sajna fél éve le kellett rezetelni az ossc-t, így profilom most csak ps2-re van
de egyébként simán csak 2x-4x-5x méretezést állítok be, ill a ps1-2 esetén a képernyőméretet is kell tweakelni (és ezt csesztem el annyira, h ossc rezet kellett)
nekem is egyébként PONT ez a bajom az OSSC-vel, hogy sokat kell állítgatni, ha a tévén nem akarsz fekete keretet bámulni (ps2).... a régebbi 240p-s konzoloknál nincs ilyen gond, 5x beállítással jól mennek (alul felül pici vágással), de a ps2 annyi féle felbontásban renderel, hogy kb minden játék más képméret
ráadásul a 480p játékok (pl driver3) beállításai mellett az LG C2 vagy elkapja a képet vagy nem (és akkor nincs kép)
retrotink 5x/4k esetén asszem 1 gomb és perfektre méretezi a képet és az "1440p" is megbízhatóbban működik (rt5x), nameg a CRT filterek csodaszépek! csak azért nem 400ezer forintnyira szépek
-
Rezuhu
aktív tag
válasz
khron78 #17787 üzenetére
Az egyik gombbal a távirányítón kiválasztom a bemeneti forrást, egy másikkal a kimeneti felbontást. Ezen kívül egy filtert szoktam ki/be kapcsolni egy harmadik gombbal az alacsonyabb felbontású játékoknál. Ennél komolyabban én nem mentem bele, mert így is megfelel a minőség!
Ha ugyanazt a konzolt használom újra bekapcsolás után, természetesen semmit sem kell újra beállítani. -
khron78
őstag
válasz
megott #17788 üzenetére
Ezt elfogadom, mert nem értek a motorokhoz. Lehet, hogy ő sem. Vagy egyszerűen csak kimaradt ez a részlet. A videó nagyobb részét, tapasztalattal a hátam mögött, kritikus szemmel néztem. Viszont az általad említett motorokon kívül, én más hibát nem találok. Szerintem nagyon alaposan takarítja ki a konzolokat. Mert nem is igazán a javításról szól ez. (A leírásban is ott van, hogy 1-2 dolog nem működött, amit cserélnie kellett.) Nem is a szeméttelepről viszi haza a dolgokat, amiket a csodatévő zuhany alá tesz, hogy ámuljon mindenki. A táp kondiját is egy donor gépből tette át, mert valaki egy kínai csodát rakott a helyére. 3 videója van összesen több hónapos kihagyásokkal. Szóval ez nem a parasztvakítás kategória, még a hibákkal sem. Persze, ez az én véleményem.
-
megott
aktív tag
válasz
khron78 #17787 üzenetére
Szinterbronz csapágyak, az összes DC motorban ilyet találsz, igaz szét kell hozzá szedni. Dehét ahhoz érteni kellene, csakúgy a kommutátorokhoz is. Szilikon olaj másra jó, ne keverjük ide. Nem csal, csak a show marad a népnek, arra tökéletes. A my mechanich stílusát, fogásait, megoldásáit másolja, kicsit izzadságszagúan.
-
khron78
őstag
Vladi: Az IPA-t külön elmondja, amikor azt használja. Vannak külön áramkör tisztítók az alkoholon kívül, pl. Kontakt PCC. Szerintem ez is más, nem sima alkoholos spray.
megott: Hol látod a hibát? A CD olvasó motorját nem kente meg? A tálca motorja van még ott, de arra tett szilikon olajat. A ventilátoré meg zárt rendszerű lehet, talán azért nem kente meg. Ilyen alapos takarításnál mi oka lenne ezzel csalni? A végén játszik is a géppel. Az egész folyamat szinte lekövethető. A my.mechanics nem konzolokkal foglalkozik, ahogy látom. Mitől másolja? Ennyi erővel az összes zenész másolja a legelsőt.
arty: OSSC-t milyen gépekkel használod és milyen profilokat használsz hozzá? Én a beállításokkal eléggé hadilábon állok. Nehezen tudom értelmezni a sok opciót.
A Tink 4K horror áron van. 350k körül mozog azt hiszem + ÁFA, posta meg ki tudja mi még.. A HDMI csatit meg se néztem. 2.0 van rajta ezek szerint? PixelMorph esetleg? Ahhoz is ígérnek analóg bemeneteket tartalmazó bővítményt.Rezuhu: Az 5X-ben sokat kell konfigolni, vagy csak rádugod a gépet és automatikusan igazítja a képernyőhöz? Engem az OSSC-ben ez zavar leginkább.
-
válasz
khron78 #17782 üzenetére
én is OSSC-zek, szerintem PONT a legrosszabb választás
mert túl jó.... erről egy tink 5x nem elég nagy ugrás (árban ellenben óriási!), hacsak nem a crt filterek lennének a mindened
(tudom h tud sokminden mást is, de pl nekem egy bob deinterlacer remegése sokkal jobban visszaadja a 480i képet, mint egy motion adaptive szuperstabil, "fals" képe)
a PRO-t mondjuk nemtom... az nem nagyon béta még? (és ahoz képest drága?)
a tink 4k lenne szerintem "nekünk" az igazi* lépés, szólj ha tudsz ócsón és elfelezhetjük a postát* és be is vállanám TALÁN, ha hdmi 2.1 lett volna rajta... tudom, h nem reális, de na. ennyi pénzt egy végső-végső megoldásra szeretnék csak elkölteni
-
megott
aktív tag
A leggusztustalanabb, hogy pofátlanul másolja a my.mechanics stílusát, igaz ott tudás is van mögötte. Amikor konkrétan a DC motorokat kimosta és a szinterbronz csapágyakat meg sem kente, illetve a kefés motorok kommuttátorát fel sem csiszolta, na ez minden csak nem szakszerűség, igaz a kibiceknek ez is jó.
Pontosan olyan hatásvadászat mint a kishazánkban tevékenykedő "restaurátorok" akik méregdrágán beszerelik neked az alsópolcos kínai kondikat a Commodorjaidba, azt hirdetvén, hogy "Mercedes kategóriát képviselnek az alakatrészek". -
khron78
őstag
Ismét alkotott ez a srác: PS2 Restoration.
Aki azt gondolja, hogy ez kamu, az nézze végig, mert ez nem az a kategória lesz!Más. Használtok esetleg skálázókat, mint az OSSC, MISter, Retrotink, Pixelmorph stb. Érdekelnének a tapasztalatok. OSSC-m van, de gondolkodom OSSC Pro-n, esetleg Retrotink 5X-en.
-
válasz
Bogyi007 #17780 üzenetére
igen, őket ismerem és fejben tartom, ~15-20 üres xbox tok rendelését tervezem immár fél éve tőlük + 1-2 játékot, csak minden hónapban következő hónapra tolom a beszerzést...
#17777 PHM
sok joy volt c64-hez, ami két tűzgombos volt (más gépekhez), ill egy after burner NYILVÁN jobb volna azzal, mint egy gamepaddalnem ideális, oké, de alternativa nemigazán van vagy drága....
-
Bogyi007
veterán
-
PHM
addikt
"vajon egy c64 joy menne a megadriven?"
Sokat nem érnél vele.
Az irányokból 2 biztosan működik, a másik 2 talán, illetve a tűzgomb is működhet.
Nagyon régen próbáltam, már ködösek az emlékek.
Sok értelme amúgy sincs, hiszen csak 1 akciógomb van rajta.
Amúgy az MD 3 gombos joypad elektronikája nem bonyolult, könnyen utánépíthető. -
azaz, playmania volt!
a PAL saturn gyűjteményem ott alapoztam meg.... (értsd: megvettem a 3 játékot a polcon levő 5-ből
sajnos az állapotuk borzalom, dehát nekünk itt EU-ban a csodás papírtok és a gondatlan gazdák jutottak
)
checkpointba pedig hetente-kéthetente bemegyek, utóbbi hónapokban szerintem minden alkalommal vásároltam is címeket.... támogatásképpen új játékaim is próbálom náluk venni, kár h annyira nem nyomják ezt a vonalat.... (pokoli honlap, webshop sincs)
hogy ON is legyek, még egy master system játékot is vettem ott, bár elsősorban a tok kellett az Outrun 3D mezítelen kazim alá
(f16, csodás állapotú tokkal, erre basszus a játék nem ad képet a megadriven...
merthogy SG1000 videomódban fut, ami a master system előtti, első sega konzol volt... és a mastersystem még kezeli ezt, de az md már nem!). mondjuk nem óriási veszteség, habár tudott érdekességeket a játék: [link] - dual gamepad support !!!
hamár repülősök.... vajon egy c64 joy menne a megadriven? (visszafelé tudom h az MD kontroller tönkreteheti a c64-et és TILOS csak simán bedugni, átalakító nélkül)
-
Petreszku
senior tag
Hollandiában és Belgiumban a játék vásárok voltak nagyon jók. Szerintem most is vannak. Igaz az árak a piaci árak voltak, de minden a játékokról szólt. Kisebb tornateremtől kezdve a nagyon csarnokig sok helyen voltam. Belgiumban voltam kisebb boltokban a boltosokat ezeken a vásárokon ismertem meg.
-
és ott legalább volt VALAMI
nekem az fáj, amikor semmi nincs....
bemegyek a konzolboltba és már ps3/360 is alig kapható, régebbi pedig szinte egyáltalán sehol, semmi.... (checkpoint konzol és colin konzol a két kedvenc itt pesten, nekik legalább a gen7-ből van bőven választék, de régebbi csak colinéknál!)
itt helyi piacon semmi, ill ma hallottam h a gyáli piacra is mutatóba ment ki az egyik helyi konzolbolt
gen7 előtti ~semmi.
szomoru, de érthető
picit lekéstem ezt az egészet... az említett 2017-es induláskor még azért volt a Wizard's és a nyugatinál a .... nem jut eszembe a nevük, azóta tudtommal meg is szűntek -
Sak
csendes tag
Nemrég voltunk Hollandban, Groningenben (északkelet), ott a halpiac helyén van minden vasárnap bolhapiac. Egyetlen videojátékos arc árul ott, retró már ott is zsenge felhozatallal van csak, főleg PS 3, 4, 5, Xbox One, Series, Wii, WiiU a kínálat. De azért vettem két Gamecube címet, From Russia with Love 5 EUR, Taz Wanted 8 EUR volt. Ami volt SNES meg Megadrive, azt ott is kb teli árban adta a tag, pl. Super Mario World 2 csak kazetta 25 EUR volt. És összesen volt kb 10 db SNES + MD kazettája a tagnak. Ennyit a retró cucc halmokról...
-
Na, ezekszerinte te tudod. Mesélj, hol vannak a kincsek manapság?
(és hol vannak az apróról a tizesével hirdetett retrógépek, ha ezekszerint a titkos helyről raklapszám hozhatók el? hol vannak a piacokról a végtelen kilós pakkok, tömve retrócsodákkal?)
Nem állítom, hogy rendre az élelmesebbek nem futnak bele jó vételekbe, pajtaleletekbe, de a trendszerü, tömeges csodát nem látom ITTHON.
-
Sak
csendes tag
A legelső ma már retró, de akkoriban csak eléggé elavult hardverem a gyűjteményembe egy ZX Spectrum 48k gumibillencs + Interface 1 + Microdrive pár kazettával volt, talán 3500 Ft-ot adtam érte egy kollégámnak. Ez 1996-ban volt. Célzottabban 2005 óta gyűjtők retrót, akkoriban tényleg gombokért volt kb. minden, pl. C64 1000 Ft a bolhán, és senki sem vette meg. :-D
-
még csak 20 évet se kell visszamenni...
2017-ben kezdtem a retrót, tehát én már későn álltam rajthoz, de a mostani árakhoz képest még akkor is minden fillérekért volt...persze azóta volt infláció is, közel megduplázódott minden más ára is.... de jah, a négyezres MD duplája nyilván nem 20-25 , amennyikért ma mennek
meg azért a forint is szépen rohad a dollárhoz, euróhoz képest, ill covid óta a postaköltségek is simán dupla+ szinten mennek, nem beszélve a kötelező 27% áfáról és a kötelező 1500ft+ postai vámkezelésről - és ez fáj nekem igazán, így egyesével rendelni mára "lehetetlen" (pontosabban még a szirszarok is 8-10-12ezrekre jönnek ki)
viszont a konténernyi cuccot nem látom sehol, itt aprón pláne nem: de a hulladékudvarba amikor vittem cuccot, ott is mindig max törött crtk voltak, semmi "értelmes"
-
Vladi
nagyúr
Sokoldalú ez a dolog. Egyébként rengeteg nagyonjó csatorna és videó is van a témában. Ilyenkor az algoritmus a barátod.
A másik: most épp óriási dömpingje van a retro hardvernek, mert a fejlettebb orzságokban az elektronika begyűjtése és újrahasznosítása most lett működő dolog. Konkrétan kontényernyi cuccban lehet mazsolázni. Itthon is, még úgy is, hogy egyékbént illegális. Nézzétek csak meg a hardveraprót...
egyébként benéztük ezt komáim, mert le kellett volna agyilag követni a trendeket. 20 évvel ezelőtt doboz cigiért tudtál volna szerezni ilyen retró gépeket, mert szrt se értek.
Egyébként meg ezek még olyan hardverek voltak, amikből nem volt kioptimalizálva az anyag, lehet tovább lesznek a még műdökőképes segák használhatóak és szerelhetőek, mint a ps5-ösök.
-
PHM
addikt
Nincs ezzel gond, magam is nézek néha szétszedős videót, hasznos tud lenni.
De utálom, mikor elrejtenek 1-2 csavart, hogy ha nem vagy elég szemfüles,
ne tudd roncsolás nélkül szétszedni a cumót. Vagy amikor örökre összeragasztják.
Dugasztápoknál divat az ilyesmi mostanában. -
a milliós nézők közül nincs ~egy se aki ezeket utánacsinálná (nem csak konzolt restaurál ez a csatorna), ilyeneket pont a hozzám hasonló patópálurak követnek, néznek
(hónapok óta nem tudom rávenni magam h az n64em "régiómentesítsem" két müanyag pöcök kitörésével...). eleve annyira mélyre se megy a video és nem is magyaráz el részletesebben semmit, ez alapján nem lehet konzolt javítani, de arra elég, hogy a lusták eljátszanak a gondolattal, hogy bárcsak nekik is lehetne ilyen szép a gépük
aki valóban javítást akar csinálni, néz és követ mást (is), pl Voultart, vagy akár mégkevésbé médiakompatibilisebb szakikat
eleve általánosítani hülyeség (és nem fair a korrekt videosokkal szemben, mint pl ez az odd tinkering csatorna), továbbá a retrós közösségnek lehet h felhajtanak pár új embert, legalább az érdeklődés felkeltésével...
sajnos itt sincs napi 50 hsz, pedig ránk férne. nekem lenne igényem itt olvasgatni, a facebookos csoportok TOTTTTTÁLISAN alkatlmatlanok ilyesmire ...
(nincs időrend, a kereső kvázi nem működik, azt se tudod mi alapján veti ki elé az írásod az algoritmus, EGY RAKÁS HÁNYÁS)
-
PHM
addikt
Csak hát ebből sokaknak az jön le, hogy a szeméttelepen talált cuccokat
csak le kell tisztítani, meg 2-3 kondenzátort cserélni és kész.
Pedig ez nem így van. Nagyon nem...
A linkelt videó egyébként határeset, mert:
- Maga az elektronika viszonylag egyszerű, robusztus kialakítású.
- Nem ordít róla, hogy kamu lenne.
- Gyanús, hogy az első bekapcsoláskor is működött volna, ha lett volna benne kazetta.
Van viszont sok olyan, amin még laikus szemmel is látszik, hogy hazugság.
Na, az ilyenek engem valahogy nem tudnak szórakoztatni. -
"De" -re:
- mert az látványosabb egy-egy forrasztással szemben
- mivel ez sose derül, hogy az eredeti belső van-e benne, talán mindegy is
- így autentiksuabb
- így is 24 perces volt a video....... valszeg vagy 6-8 órányi anyagból vágta összeNincs itt semmi "kamu" : kellemes videokontentet kapsz, hogy még mi van mögötte, semmit nem von le a szórakoztató faktorból.
Nyilván BIZTOSAN nem sikerült minden gépet megmenteni, de a végén mégis mindig adnak képet és perfektek lesznek, mert egyébként elégedetlen lenne a néző.
Nem véletlen nincsen általában ekkora nézettség a VALÓDI javításokat "tanító" videókon, más a cél és más a célcsoport. Én szeretem nézni mindkettő félét.
-
PHM
addikt
válasz
perge666 #17760 üzenetére
Ennél még nem olyan vészes, mert a nyák viszonylag jó állapotban maradt.
De:
- Gyanús, hogy a javítás nagy része a tisztogatásból állt.
Egy beázás sokkal nagyobb károkat tud okozni, bár lehet, hogy csak szerencséje volt.
- A hűtőlemezt nem ártott volna alumíniumra cserélni.
- A joystick csatlakozónál nem láttam, hogy javította volna a sérült forrasztásokat.
Egy szóval nekem kicsit kamu szagúak ezek a "műtétek". -
perge666
veterán
Szép napot mindenkinek.
[Atari felújítás] Ez tényleg nem is olyan ördöglakat./ annak akinek van egy kis alap tudása hozzá /
Én már csak azért sem állok neki mert semmi tartozékom nincs a géphez,és nem tudnám tesztelni hogy sikeres lett e a műtét.
/ minden tartozék és játék elkelt már / -
Régi adósságom a Castlevania 3
nyilván totál béna vagyok benne/hozzá, de rohadt jó a játékmenet és a ZENE! AZ A ZENE!!! (ami ugye a japán verzióban sokkal jobb
)
[link] - akit érdekel
Plusz ugye könnyebb is a japán verzió, gondolom az usa cart a kölcsönzések visszaszorításának eshetett áldozatul (ne tudd letolni egy hétvégén)... vagy nemtom. Mindenesetre nekem ez is lehetetlen küldetés.
-
Cruxz
csendes tag
válasz
Guitar14 #17752 üzenetére
Eszköz és gyakorlat nélkül nem érdemes hozzányúlni a lemezhez, csak alkoholos/vizes vattával letörölném (de ez nem megoldás valószínű, ha már babrálták).
[link]
Itt mindig szépre megcsinálták nekem a lemezt. Hogy utána működik-e meg azon is múlik, hogy a sok apró karc mellett van-e túl mély is.(Ha nagyon elszánt vagy a házi megoldásra [link]. Remélem nem értékes a játék.)
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
Vettem a hétvégén Budapesten kiruccanás során egy PS1 lemezt, sajnos kipróbálásra nem volt lehetőségem a boltban.
Otthon a PS1 nem viszi (néha bejön a Sony logo után a PS de utána annyi).
PS3 viszi de az meg a menüben fagy be.
A lemez normális állapotban van csak sok a mikrokarc, viszont fényben opálos kicsit a lemez (mintha lemezpolírozóval megmunkálták volna paszta nélkül de ez csak egy tipp)Van valami házi praktika, hogy kicsit felfényesítsem? (többi játékomnak fényesebb sokkal a felülete ennél, boltban meg nem hasonlítottam össze másik lemezzel, így nem tűnt opálosnak csak azt néztem egész szép állapotú)
-
sm4e86
csendes tag
Nem, karaoke versenyen leszek, nem cosplayen. A mondocon.hu oldal meg alapos renoválásra szorul, régóta nem működik normálisan.
Sok program van ott, általában karaokén vagyok, vagy az előadásokat hallgatom. A cosplay pont nem érdekel annyira.De egyébként tényleg baj, hogy egymáson van ez a két program, és sajnos nincs időnyerőm, hogy mind a kettőn egyszerre részt tudjak venni. Ha közel lenne a kettő egymáshoz, még jó is lenne. Esküszöm megcsinálnám, hogy átjárnék, és kis időt itt töltenék, kis időt ott.
A Dzsungel könyvével meg 24 éves koromban játszottam, és akkor valamiért nagyon bosszantott. De lehet, hogy most másképp gondolkodnék róla, ha lenne lehetőségem játszani vele. Sajnos nincs meg a játék. De a Super Mario Sunshine óta nem engedem meg egy játéknak sem, hogy komolyan felbosszantson. Csak annyira, hogy inspiráljon, hogy jobb legyek. Egyébként én sem vagyok egy profi játékos, a célom csak annyi, hogy mindig egy kicsivel jobb legyek annál, mint aki voltam.
-
válasz
sm4e86 #17749 üzenetére
ez mi lesz? mondocon.hu szerint 310ft az euró, szóval felteszem NEM ez a mostani hivatalos honlap
verseny? beöltözöl? mivé?
ez amugy csak cosplay? vagy mi lesz még a program?
kár, hogy egymásra szerveztékvan 52 hétvége egy évben, basszus......
simán lehet, hogy csak az elején könnyed a Dzsungel könyve, de azért reménykedem, hogy csak gyerekként találtad nehéznek és valójában nem az
(sajnos nem vagyok egy tehetség, sohanem is voltam....)
#17748 t256
azt hittem ez inkább csak ügyességi/akcio, semmint logikai -
sm4e86
csendes tag
Pont akkor lesz a MondoCon, amikor a Regamex, pedig mind a kettő érdekel. És mivel MondoConon versenyezni fogok, ott leszek jelen.
A Dzsungel Könyve valamiért úgy maradt meg bennem, hogy irgalmatlanul nehéz. Csak egyszer játszottam vele nagyon régen, de úgy maradt meg bennem, hogy sokszor haltam meg valami teljesen hülye módon, ezért gyorsan kikapcsoltam a gépet, és soha többet.
-
Ugye megy mindenki ?(én tuti, mint mindíg!)
---
Jött pár "új" cucc, felfogni nem tudom, hogy nem volt meg nekem eddig a Popeye
Egyelőre kb 15 percet játszottam, az alatt nem sok babért termett... a Jungle Book teljesen angol, és jobb mint vártam, nem is tűnik az eleje alapján nehéznek.Goofy viszont full japán, ami nem akadály persze, de van benne szövegelés azért. A játékmenet elég egyedi, 1P/2P coop is van, régóta vágytam rá, sajna mára a fiam már nehezebb ezekre rávenni, szóval lehet egyedül vágok neki
Aki belenézne: [link]
-
sm4e86
csendes tag
válasz
khron78 #17745 üzenetére
A 2DS minden szempontból kakukktojás. Amikor annak idején bejelentették, többen azt hittük, hogy ez valami áprilisi poén (mert emlékeim szerint április 1 körül jelentették be), és amikor kiderült, hogy komoly, és láttam élőben is... Konstatálnom kellett, hogy a Nintendónak is vannak hibás döntései.
-
khron78
őstag
válasz
jackal79 #17742 üzenetére
A DS Lite a DS és GBA játékokat is viszi. A DS (phat - original) ugyan ez, de gyengébb kijelzővel. A DSi csak a DS játékokat viszi (hivatalosan). Nincs rajta GBA slot. A 2DS és a 3DS a DS és 3DS játékokat viszi. A 2DS-ben nincs 3D funkció (nem nagy érvágás a hiánya). Mind a kettőből van "new" verzió, ami plusz analóg stick-et takar leginkább. Az első 2DS egy kakukktojás a formáját tekintve. Szerintem nem igazán kényelmes a fogása.
-
-
khron78
őstag
válasz
jackal79 #17739 üzenetére
DS Lite. Ár/értékben bőven a legjobb vétel. Viszi a GBA-t is és rengeteg DS játék (Mario is) van hozzá. A zsanérja meg a Phat-nek ugyan-úgy törik. Ez is a használójától függ leginkább. A Phat DS egyedül a retro kinézet miatt lehet opció. GBA meg akkor, ha szeretsz moddolgatni, illetve ennek a formája a leginkább kézhezálló. Esetleg még GBA SP jöhet szóba. De mondjuk itt láthatod a kijelzők közötti különbséget:link .
-
sonar
addikt
+1
De van lehetőség IPS mod-ra
Annó én is megcsináltamViszont árban akkor már biztosan többe lesz, mint egy DS/Lite
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Köszi mindenkinek a segítséget! DS kialakításával még erősen barátkoznom kell
Advance retro kinézete nagyon bejön, de még utána kell nézzek, h milyen mario gameket adtak ki hozzá.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Hol érdemes nézni game boy advance-t? Köszi
-
Rezuhu
aktív tag
Az eBay-es áraknál valamivel olcsóbban vásároltam a Saturn cuccokat.
Elég költséges hobbi, de hosszútávon annyira nem volt megerőltető. Akkor veszek, ha jut rá, ha nem akkor pihi van!
Régebben elég sokat úgy 1.000.- Ft/db áron vettem...
Az esetek 99%-ában csak CiB angol kiadásokat gyűjtök, pár darab van, ami nem ez a kategória. Persze nem csak Sega-t gyűjtök!
Ide már nem férnek az új jövevények... -
válasz
Rezuhu #17727 üzenetére
Felteszem az ilyen szép állapotu (és borzalmasan sérülékeny!) tokos pal saturn cuccok egy vagyonba kerülnek... abszolut nem követem már ezt a piacot, pár darab után elengedtem európát, számomra élhetetlen volt (ár és állapot)
Amugy mindig, mindenből "csakadobozos CIB" ?
Szépnek szépek! -
-
t256
őstag
Jelenleg időhiánnyal harcolok, szóval mindegy is, hogy mi tetszik. Egyébként platformer, beat 'em up, tps.
Ránéztem a polcomra, ahol a PS2 játékok vannak. RE: Code Veronica, RE4, The Simpsons Hit 'n' Run, MGS2, 3.A Code Veronicába bármikor belekezdenék, habár ez a leghosszabb RE játék. A Simpsons Hit 'n' Run is bármikor jöhet. Nekem az a kedvenc PS2 játékom. A legjobban sikerült Simpsons játék a világon.
Tehát ezek meg is vannak lemezesen, így hidegen hagy a HDD-s megoldás.
Jut eszembe a PS2-re készült Tomb Raider játékok valamiért kimaradtak.Ha egyszer lesz időm....
Egyébként valószínű, hogy Wii-n játszanám a Mario Galaxy-t. -
Slim kisebb helyen elfér, de funkcionalitásban visszalépés (hdd, ps1 kompatibilitás). Ráadásul a fat tetején elfér egy slim
Fifa és GT nagyon általános - milyen stílusokat szeretsz? beat'em up? shoot'em up? fps? tps? platformer? (j)rpg?
Fénypisztolyos játékok nem érdekelnek? PS1-2-re rengeteg van belőle. És ha lesz egy crt-d, ezek is mehetnek
Egyébként érdekes módon a ps2-es címeket egyelőre én is tartogatom... mármint amik ilyen "végigjátszósak"De végig csak pár cím ment az elmúlt 5 évben mondjuk, ezzel a platformok közt a "legutolsó" (pedig szvsz erre van a legnagyobb, legsokszínűbb választék!). Fura.
CRT lelőhelyként én a jófogás.hu -t ajánlom
(meg persze a facebook marketplacet mondják általában...én azt nem használom)
-
Nem fog, hiszen egyre kevesebbet ülök a pécé előtt
De egy jó bill nem zavarna, a mostanim egy Samsung ps2-es cucc, '96-98 környékéről
PC engine japánon kívül sehol nem ment nagyot, de fantasztikus játékok remek (sokszor a létező legjobb) portjai vannak rá, a digi + chiptune zenék a játékok nagyrészében számomra überelhetetlenek. És persze megannyi exkluzív, ami semmi másra nem jött ki soha. Hja és egy marék kártya elfér 3*6 centin (csak tippelek a méreteket illetően
).
FAT eladást fontold meg, azokba nagyon könnyű belső hdd-t tenni
És az még mindíg a legjobb/legolcsóbb lemez-mentesítős megoldás (hja és a lemezezés lehetősége sem veszik el tőle).
Alant ajánlottam egy kimondottan pici (14") modellt, sírnál, ha látnád rajta akár a NES kompozitját is
(mert ANNYIRA szép!!)
-
t256
őstag
Keress rá a silent switch kifejezésre a mechanikus billentyűzetes topikban
Ennyit a billentyűzetekről. Jobban jársz, ha nem ránt be ez a hobbi is.A PC engine-ről csak Youtube videokat láttam. Úgy tudom itthon nem forgalmazták. Nem mernék belevágni egy ilyenbe.
Jut eszembe PS2-ből is két db van. Az egyik egy gyenge olvasófejes dobozos fat gép. Ettől valószínű, hogy megválok.
Tavaly nézegettem a Super Mario Bros. speedrun videokat. Egy ilyen mindig meghozza a kedvemet egy NES-hez. Csak egy kisebb CRT tévét kéne szereznem és mehetne a móka.
-
khron78
őstag
Analogue Pocket-et, vagy Evercade-et használ itt valaki?
-
Nekem minden héten jut idő retrora, amikor új cucc áll a házhoz, akkor több, amikor nem, akkor néha egész kevés... de a régi játékokkal egy félóra nagyon más, mint a maiakkal... 30 percben benne lehet 10 kísérlet a végigjátszásra
(kutya nekem is van, bár mechanikus bill-re nem kaptam itthon egedélyt (nappaliban van a pécé és HANGOS
))
Mivel november végén, feketepénteken vettem egy új, viszonylag drága kormányszettet, így a retrovásárlást cserébe eléggé visszavágtam december-január-február-márciusban. Sőt, eladtam az (egyik) japán AV Famicomom is, de ezzel párhuzamosan már került megvételre pár cím a 6-7. generációs gépekre (xbox, 360, ps3).
Másik, szintén fekete pénteki vásárlásom lassan a kezemhez kerül: [link] - mivel magyarországra krikzz nem szállít, hugomhoz ciprisra rendeltem egy NES/Famicom RGB Blasterta, amit majd most hoznak haza szüleim. Ezzel végre minden gépem képes lesz RGB-re, a kompozit nagyobb tévén elég élvezhetetlen...
Egyre reménytelenebb tervem egy CoreGrafx(1) beszerzése (kék logós modell).... van ugye az alap fehér PC Engine:
Ez nagyon szép újonnan, sajnos az én példányom elég sárgás/koszos/izés
És van a két CoreGrafx 1/2 kiadás:
Kontrollerem már van, csak az alapgép kellene.... de visszatart az 50-60ezres ár (szállítással, vámmal). Kicsi az esély, hogy felbukkanjon egy itthon, netán legalább az EU-ban
Hjaigen és heti szinten agyalok perge666 atariján
de nem merek ráugrani...... valami ügyesebb szaki kéne, hogy megvegye és restaurálja! SZERK: elkelt????
-
perge666
veterán
Nekem ment el a háztól néhány gép és játék is az elmúlt 1-2 hónapban.
Tegnap érkezett egy újabb PS2 Slim. / pedig van ithon Slim meg 2 FAT is
/ Az eladott gépek között volt 1 Slim és 1 FAT gép is,fogalmam sincs miért vettem meg,ja de..... IMPULZUSVÁSÁRLÁS
A géppel jött egy Colin MCRae Rally3 is,amivel egyhuzamban játszottam vagy 1,5 órát az este,már ezért megérte megvenni,r*hadt hangulatos számomra az a játék.Ma beszéltem le egy PS1-es Duke Nukem Time To Kill játékot amit már nagyon régóta hajkurásztam,azt is nagyon várom hogy újra játszhassam!
Nekem ezek az " újrakiadott retró konzolok " nem az igaziak,bontatlan PlayStation Classicot adtam el kb.2 hete,szerintem ezeknek az olcsósított tömegcuccoknak soha nem lesz olyan értékük mint majd egyszer az igazi retró cuccoknak.......
2db ilyen PS Classicom is volt,az egyiket játékra használtam,de az is ment a háztól,pedig mikor megvettem őket azt mondtam hogy ezek is maradnak a gyűjteménybe. -
t256
őstag
Ki hogy áll a gyűjtögetéssel, illetve gyűjtemény felszámolással?
Részemről: Tavaly nyáron vettem 3 db Wii játékot (New Super Mario Bros Wii, Donkey Kong Country Returns, Super Mario Galaxy 2). Mindegyik Japánból van, Ebay-en keresztül.
Ugyanekkor eladtam egy Nintendo 64-et három játékkal.
Játszani már kb 2 éve egyáltalán nem játszom. Utoljára PS4-en játszottam valamit.A Sega Mega Drive gyűjteményem (SMD1 és 6 játék) eladásán gondolkozom.
Persze félek, hogy megbánom. Ha szegázni támad kedvem, akkor van még a polcon egy Mega Drive mini konzol. Szerencsére van még egy NES minim és egy Super Famicom minim is. Sikerült időben megvenni, illetve lecsapni rá ebay-en.
Jött egy újabb hobbi. Mechanilus billentyűzet építés. Ez is költséges egy dolog.
Ezen kívül van egy másik elhivatottságom is. Kutyám van, így a szabadidőmben vele sétálok és így ugrott a tévé előtt töltött időm. Ezt egyáltalán nem bánom.
Ti hogy álltok? -
-
perge666
veterán
Win7-el használtam egy darabig,de valamiért végül Win10 lett a befutó.
Ízzad a vas alatta rendesen. / T6400cpu,3GBram /
Az SSD se sok javulást hoz szegénynek.
Amúgy egy HP Compaq 610 az alany.Vladi : Egyelőre hagyom a rendszert úgy ahogy van mert lusta vagyok a sok filmet róla külső vinyóra másolgatni.
-
perge666
veterán
Nekem van egy tizenpár éves laptopom még 775-ös tokozású,2 magos DDR2-es memóriás. Win10 van rajta de nekem kínszenvedés bármit is csinálni vele olyan lassú a PC-mhez képest pedig az is van már pár éves ( I7 6700,DDR4 ram ) azzal még vígan elvagyok,nagyon gyors.
Ja és mindkettőbe SSD van. -
Ez oké, de egy SNES ma ugyan ugy a 30 éves játékokat kell futtassa, amit perfekt meg is tud tenni.
A 10 éves pécén viszont az elvárásaid a mai pécének feleltethetőek meg... kéne új os, új böngésző, stb - így a használhatósága viszont már nem olyan, mint volt anno, amikor ezek menő pécék voltak. (mert azt nem hiszem, hogy egy laptopot valaki 2024-ben win xp-vel áll neki használni és elavult, nemműködő böngészőt használ rajta (retrójátszást nem írom, mert arra a noti sose lesz igazán jó SZERINTEM). Talán emiatt nagy az értékvesztés: alig jók ma valamire
-
Vladi
nagyúr
-
válasz
khron78 #17699 üzenetére
van 20 vágás utána még, bárhol történhetett csere
pont ez volt a bajom, hogy nem mutatja a képet, amikor csak a lézert állítgatja.........
#17700 chris-v a meló része nem csak a látvány, hiszen rengeteg helyen építi újra a gépet, pont az a szép, hogy mennyi mindent megold egymaga (én hiába forrasztok meg ezt azt, a törött müanyaghoz SEMMI affinitásom, se szerszámom....). lehet a lézert is 3 órán át baszkurálta
(vagy semennyit
nekem ott kilógott a lóláb, bár lehet azért, hogy csak a végén lásd, h megy-e a gép....... pedig ha cédét állítgat, akkor valszeg megy
)
biztos láttál olyan felujitást is, ahol nem ment a gép (vagy akár neked nem ment egy gép), annál nincs lehangolóbb, akár kinél is lesz csőd a vége....
a nézőnek happy end kell, mese nincs!
#17690 perge666 a 14e minusz az inflációs buktát is tartalmazza?
manapság, ha egy évig megvan valamid, az simán lehet gigabukta
(jótudom, mamár NINCS is infláció
)
-
t256
őstag
válasz
perge666 #17690 üzenetére
Én talán nyertem az N64 eladásán, de nem vagyok biztos benne. Kiderült, hogy tönkrement a tápegység, szereznem kellett egyet, hogy el tudjam adni.
A Mega Drive 1-em eladásán gondolkodom még. Időnként meghirdetem, de nincs rá jelentkező. Hullámzó ez a retro dolog.
Nálam kezd kifutni, habár van 3-4 konzol amit biztos nem fogok eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest