Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezman
őstag
válasz Lalikiraly #14449 üzenetére
Fent az elején az összefoglalót olvasd el, ott minden fontosat megtalálsz!
Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>
-
mikersz1
senior tag
Rádugod a gépre, bedob egy ablalakot, bal felső sarkában ír valami olyasmit, hogy program letöltése, letöltöd.
Beállítások -> névjegy, itt tudod megadni a telefon nevét. -
jajj bedugtam a telót a gépbe és megoldódott
Köszönöm! Na ez a rendszer működik csak még megkell szoknom hogy mindent elémrak
Amúgy nálatok az eszközkezelőben felismeri a telefont a gép? Nekem Win7 csak valami RM akármi usb eszközt ír ki...
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
agszabv
csendes tag
Régebb óta olvasom ezt a fórumot, és tudom hogy ez az a fórum ahol dicsérd a telefont vagy ha nem tetszik vegyél másikat fajtát
Software:
Véleményem hogy a windowsphone8 sokkal jobb alapokra épül mint a droid, de jelenlegi állapotába a funkció és testre szabhatósági hiányokat nem ellensúlyozza a stabilabb, gyorsabb működés. (Az hogy stabil azt jelenti, hogy mondjuk fele annyit fagy le mint egy azonos árban levő droid, de ugyanúgy lefogyogat) (Az hogy gyors azt jelenti hogy 512mb rammal ilyen procival tényleg meglepően gyors, de nem sokkal drágábban lehet venni már droidokat amikben ugyan a lumiához képest jóval erősebb hardver van, de ezek már tudják a droidot megfelelő gyorsan mozgatni.) Hajrá windows, nekem tetszett, de egyenlőre ennyi elég volt sőt sok is.Hardver:
2013.08 hó végén vettem a lumia520-at kb. 3,5 hónap használat után elromlott a középső bekapcsoló gomb mikrokapcsolója. Visszavittem garanciába és ma kaptam vissza. A garanciális illetve bármilyen javítást elutasítják mert folyadék, por, egyéb szennyeződés került a telefonba. Jelezem hogy a készülékem abszolút karc mentes, a kezdetektől fogva fólia volt rajta + szilikon tok, soha nem esett vízbe, koszba stb. A mellékelt fotók melyet a szerviz készített : [Szervíz fotók]Nem tudom mi okozta, elég gyakran járok futni kerékpározni valószínűleg izzadás miatt be pállott a teló. Jelzem hogy ez előtt 2,5 évig volt Defy-m aminek soha semmi baja nem volt, a lumia 3,5 hónapot bírt....
1.) Szerintem a mikrókapcsoló hibájához nem sok köze van a mellette lévő szennyeződésnek, egyszerűen olcsó sz*r mikrókapcsoló van benne.
2.) A telefon felépítése is gagyi ha ilyen simán bele megy az izzadság, kosz...Na nem akartam senkinek elvenni a kedvét, ennyi pénzért talán tényleg nem lehet jobbat venni, de ez nem egy jó telefon.
Amúgy a telefon tökéletesen működik, csak a fényképező gombjával lehet bekapcsolni, és mindig ki kell lépni a fényképezőből ha használni akarod a csempéket. Felrakom a hardverapróra kíváncsi vagyok mennyit fogna adni érte.
-
br.rak
őstag
válasz agszabv #14457 üzenetére
Nagyjából egyetértek, viszont pár dologban tévedsz.
- A Defy egy strapatelefon, a Lumia 520 nem és egy jó rommal még bőven jól használható manapság is
-az ár kérdés megint csak viszonylagos, most 25e a T-nél, volt egy idő amikor 28 volt. Ilyen áron használható droid ilyen felbontásban nem voltMondjuk lehet hogy gyárilag nem valami f*sza a telefon "szigetelése" ha izzadt kéztől ilyen lesz, lehet te fogtál ki egy rossz példányt (tudom, sovány vigasz)
[ Szerkesztve ]
-
kezman
őstag
válasz agszabv #14459 üzenetére
Azért azt se felejtsd el hogy a Defy por és vízálló telefon, nekem is volt sőt MÁV-Startnál ezt használjuk, enyémet simán beraktam a söröspohárba onnan videóztam a bulit, ezt nem kellene hasonlítani az 520-hoz.
Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>
-
-
duo
addikt
nokia ilyen ólommentes forrasztási technológiát használ. ezért másabb/gyengébb a mikrokapcsólós megolása. már úgyértve hogy kevésbé tartós. 620-as topikban írta valaki hogy így járt neki a hangerő gomb.
elvitte egy helyi szakihoz aki ólommal újraforrasztotta (3 vagy 4 ezerért.) azóta tökéletes.(a garit bukta de falun lakik, elmondása szerint rohadt messze lett volna nokia care vagy akár a szolgáltató. hát így.
szóval esetleg meg lehet próbálni. akkor is ha eldöntötted eladod. hibátlan működéssel nyilván többet kapsz érte.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
dr.laci1
tag
-
zsoltek
aktív tag
-
csaba1203
addikt
Kiváncsi lennék melyik az a telefon,amelyik 25000 ft-ért megfelelő sebességgel futtatja a droidot?
Most új készülékről van szó.Általában a belépő szintű droidok kerülnek ennyibe és azokba csak 512mb ram van,ami nagyon gyorsan el tud fogyni ez tapasztalat.Sajnos azok a telók,amikben min 1gb van a duplájába kerülnek alaphangon de jót inkább 60-70 körül tudsz venni,amin nem akad meg a jó öreg robot -
csaba1203
addikt
Úgy néz ki hétfőn nekem is megjön a teló és remélem 2 év droid után felgyorsul a felhasználói élményem is
-
zzola
titán
válasz csaba1203 #14473 üzenetére
Én S Galaxy S3, Note II, LG Optimus G után jöttem ide. Mind drága készülékek, a 4 mag és 2 giga RAM ellenére ott voltak röccenések a menüben, frissítés utáni szolgáltatások leállása előfordult. Itt nincs ilyen, minden működik, kicsit az iOS-hez tudnám hasonlítani. Feleségemnek is van egy i5-ös készüléke, az 520 jóval lassabb nála, na de az majd 10x ennyibe került....
Maximum a kamera hiányzik, minden másban kielégít a készülék tudása. 36 már elmúltam, nekem nincsen már türelmem szórakozni a droiddal...[ Szerkesztve ]
-
agszabv
csendes tag
válasz csaba1203 #14473 üzenetére
Teljesen igazad van 25-ért nem lehet használható droidot venni minimum 50 de inkább 80 tól van normális.
Viszont szögezzük le a windowsphone8 funkció és testre szabhatóságban messze le van maradva a droid-tól, illetve itt is vannak fagyások, és mint kiderült számomra, a hardver sincsen a topon, 3,5 hónap bírt.Tényleg jól elnevetgélünk itt a problémámon, de csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a telefon úgy látszik nem igazán bírja a párát, izzadságot, sportot...
-
agszabv
csendes tag
Szerintem megveszi valaki (1 órája adtam fel de már többen érdeklődtek) 10.000 Ft-ért, valaki nekiáll és átforrasztja és van egy Lumia520-a, és jöhet ide dicsérni a telefont
Amúgy tavaly kínomba vettem egy Nexus4-et, tudom hogy 3x annyiba kerül és nem lehet összehasonlítani az 520-al, de ég és föld a különbség (amúgy meg szégyen hogy egy 4 magos atomerőmű kell a droidhoz).
-
na szóval akkor most kijött az új frissítés a black?
nekem független a telefon... reméljük fogja jelezni... Ha egy alkalmazáshoz elérhető frissítés akkor azt az áruház ikon jelzi?Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
cattus
addikt
-
mdraco
őstag
válasz Rinita #14452 üzenetére
Na lám mi hasznos az öthúszra ebből a fekete frissitésből:
Alkalmazás választó: ronda.
Nokia Glance Screen 2.0:nem kapja meg.
Bluetooth LE (Low Energy): : Valamit ér, bár sok haszna nincs.
Nokia Refocus: 1 GB RAM.
Nokia Beamer: 1 GB RAM.
Nokia Storyteller: érdekes...
Nokia Camera: ezt már megkaptuk, csak beta.
Ezek vannak kiemelve, gondolom még egyéb apróság, optimizálás stb. Na meg a GDR3.
Ennyi?[ Szerkesztve ]
-
zsoltek
aktív tag
Huawei P30
-
-
csaba1203
addikt
válasz agszabv #14483 üzenetére
Igen nekem is ezzel van a gond folyamatosan. Meguntam és ezért döntöttem a váltás mellett. Az androidhoz valóban erőmű kell. Nincs felesleges 80-100 ezer forintom és ha lenne sem telora költenem. A frissítés sem erőssége a robotnak pedig azon is múlik a sebesség ez tapasztalat. Kitkat már ok azonban ez még csak a töredékén fut a teloknak sajna.
-
kaliber
aktív tag
válasz orangutan4 #14484 üzenetére
Nyugodtan vidd el "futni" a telefont én már 4 hónapja használom arra is (természetesen karpánton hordom) és semmi baja, egyébként a képeken látszik, hogy nagyon durván oxidálódott a telefon, rendesen bele folyhatott a (jó sós) izadság amit imád a (bármilyen) elektronika.
(#14457) agszabv
Egyébként elhiszem, hogy savanyú a szőlő 3.5 hónap után a kukába került 44ezer ft, de ez előfordulhatott volna bármelyik nem vízálló mobillal. Van egy hasonló árkategóriás droidos tel. a családban, de szinte használhatatlan, pedig csak 4alkalmazás fut rajta.
[ Szerkesztve ]
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
nightshadow
veterán
Microsoft confirms all Windows Phone 8 users to get 8.1 update [link]
-
mdraco
őstag
válasz StarKiller89 #14493 üzenetére
Hardweres korlát miatt.
-
Vesztor87
senior tag
Szia! Látom hogy jártál a telóval. Hogy mehetett bele az izzadság? Hol hordtad? Egyik munkatársam most vett pár hete ilyen telót, neki is a középső vomb romlott el. A hölgy abszolúte vigyázott rá... Remélem az enyémmel nem lesz ilyen... Én is vigyázol rá ahogy csak tudok
Jól látom hogy április körül lesz Wp 8.1? Ez mindenképpen pozitív, kicsit már le is mondtam róla -
old rocker
veterán
válasz Lalikiraly #14486 üzenetére
Sajnos, a Microsoft és a Nokia kötöttségei miatt ezeket csak akkor jelzi ki, ha hajnali 5.33-kor leülsz szemben a felkelő nappal finndingi lótuszülésben, kezedben a telefonnal és mantraként hússzor elzümmögöd:
Játszott Vejnemöjnen ujja,
Csattogott a fityma húrja.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest