Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Dingle #1236 üzenetére

    Ne száraz húsokat egyél! Nézz inkább csirkecombot, marhát, disznót! Persze ne a csökkentett zsírtartalmúakat. Ha egyszerűségre vágysz, akkor mehet a kolbász, szalonna, oldalas, töpörtyű, csirkecombok bőröstül, tarja, comb, stb.
    Zsiradékokban és/vagy olajban lehet sütni ezeket. Ha van rá keret, akkor vmi minőségi anyagban, ne napraforgó olajban.
    Viszont ezekben nem csak a zsír sok, de a fehérje is, szóval ez mellé még kellhet külön zsír.
    Meg lehet toldani ezt még zsíros magvakkal, avokádóval, kókusszal, stb.
    Ha parasztosra vesszük a figurát, akkor én még szeretem a zsírszalonnát is, töpörtyű sokat lett emlegetve.
    Tojás, amit lehet sütni minden mennyiségben, ezt akár minden nap meg tudnám enni magam is és sokféleképpen el lehet készíteni. Zsíros sajtok, bár ezekben is kb fele-fele arányban van zsír és fehérje.
    Szóval könnyen el lehet érni oda, hogy túl sok fehérjét viszel be. Bár ez sokszor vitatéma, hogy mi a túl sok fehérje. Ha a klasszikus 75-20-5 arányban osztod fel a makrókat, ahhoz biztosan sok.
    Én eleinte mikor még hozzád hasonlóan csak az alapanyagokat kerestem, akkor nekem a tejszín volt az egyik legnagyobb csalás, amivel könnyen be lehet vinni a szükséges zsírt. Én mondjuk nagyon nagy tejivó voltam és a tejszínt is képes vagyok magában fogyasztani, számomra ínyencség. :)

    Saláta mellé is lehet adagolni a zsírt. Én pl szeretem bekeverni sajttal és mindenféle húsos "feltéttel": bacon-be tekert hurkák megsütve, rápakolva a tál salátára és azzal a zsírral nyakon öntve, ami kisült a hurkákból és szalonnából.
    Salátához nagyon jó a Caesar öntet is, annak a fele zsír.

    (#1237) Cathfaern
    Nem kell lesajnálni a salátákat! :P
    Nem élvezetből kell enni, hanem hogy lásson a tápanyaghiányos szervezete néha egy kis vitamint is, ne csak a szintetikus szarokat. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák