Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz veze #8022 üzenetére

    Ugy tünik megvan minden.
    kettő HDD volt a nasban egy féléves wd red, és egy régi 1,5TB-os Samsung.
    fél éve telepitettem ujra az új wd-redre az egészet, majd utána mellé tettem külön kötetként a samsungot. így működött tegnapig
    Nos miután kivettem belőle ez utobbit és maradt a wd red, ujraindulás után megvan minden a szokott helyen és rendben, vissza sem kellet írni a mentést.
    Ismét leállítottam vissza bele a Samu, ujraindít, a WD-n megvan minden , de a samsung noha belső külön kötetként azt irja hogy rendben, és 23% foglalt, a tartalmát nem lehet elérni , üresnek látja, (mc is) viszont lehet rá másolni/visszamásolni stb windows alá is lehet hálózati meghajtoként beállítani és a teljes mérete elérhető és üres...
    Ez nem tudom mi volt... de egyszer már jártam ugy win géppel is hogy egyik nap kikapcs másnap meg be sem bootolt , volt benne egy szintén régi vinyó (nem op rndszer) azt kivettem, és egyből indult.mintha a régi blokkolta volna még a bootot is ( bios viszont látta) linux alatt ujra lett formázva és aztán már win alatt is ok lett ismét..
    szerencsére fontos dolgok nem vesztek volna oda igy sem, mert ami igazán fontos, arrol hetente csinál biztonsági mentést a nas backup egy külső vinyóra ami különben offline a mentésen kivül..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák