Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Assetto Corsa Competizione
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Call of Duty: Black Ops 6
-
GAMEPOD.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz Avicularia #2001 üzenetére
Tehát public ip. Akkor a routerdben keress olyat Tracking / NAT helpers (esetleg Conntrack / Nefilter) és itt nézd meg be van-e kapcsolva az FTP helper.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
lorcsi
veterán
válasz Avicularia #2003 üzenetére
na szép..
nekem is c9 lesz hétvégétől..ha végre beüzemelem..
remélem nem fog így szarakodnieladó: vadi új soundcore motion+
-
delig
tag
Sziasztok!
Nyár óta van egy NSA325-ös NAS-om, benne egy 640-es és egy 1500-es WD Green vinyóval. Szeretném kikapcsolni a fejparkolgatást. Feltettem a idle3ctl-t, ahogy a leírásban van.
A problémák innen jönnek:
Státuszlekérdezésre (idle3ctl -g100 /dev/sda) ezt kapom: Idle3 timer set to 8.0s (0x50)Elvileg ezzel lehetne kikapcsolni: idle3ctl -d / Dev / sda
Erre ezt az üzenetet kapom: HDIO_DRIVE_CMD(identify) failed: Inappropriate ioctl for deviceEzután feladtam, nem akarom szétbarmolni az egészet.
Kérdésem felétek, hogy ilyennel találkoztatok-e már? Hogy lehet ezt mégis működésre bírni?A minidlna-t is fel kartam volna tenni, kissé zavaros leírásokat találtam, így azzal már nem foglalkoztam. A Twonky működik, a gond vele, hogy a BD lejátszóm nem látja így a NAS-t, előtte PC-ről a Serviio tökéletes volt neki.
Előre is köszi a segítséget!
-
Tonyk
veterán
slacker -aA idle3-tools
Ha még nem volt repo frissítés, akkor előtte ezt érdemes megcsinálni:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UAmikor ki kell jelölni, akkor jelölj ki mindent!:
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Sajnos nem megy!!
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
FATAL: kylek: No CHECKSUMS.md5
Thanks for using UW Site Loader!slacker -aA idle3-tools
No packages found (status Iiu, pattern (idle3-tools))Szerintem ez pont a kylek repo-ban volt
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Ano
senior tag
megvan a hiba!!!
A "FATAL: kylek: No CHECKSUMS.md5" után megszakadt a repo-k frissítése, így csak 3 repo volt meg nekem a 7 ből!
Kiszedtem a "uwsiteloader.sh" futásánál a kylek -et, így utána a repok frissítése végig tudott menni!
és utána meg találta és már fel is ment az idle3-tools !
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
rottbali
csendes tag
Sziasztok,
MiniDLNA-t használja itt valaki képek streamelésére? Jelenleg ~9200 kép van a NAS-on és akárhányszor megnyitom egy mobil eszközről a dlna kiszolgálót mindig újra kezdi a betöltést és ha meg szeretnék nézni egy képet azt lassan tölti be. Van esetleg valami konfigurációs beállítás, hogy indexelni lehessen a képeket?
-
Tonyk
veterán
válasz rottbali #2017 üzenetére
Melyik verzió? Legutolsó (minidlna-1.1.5_git20150915)?
A minidlna akkor indexel amikor file kerül az általad meghatározott könyvtárakba, vagy nem indítasz egy kézi indexelést. Ilyen hibával még nem találkoztunk itt.
Mivel írod, hogy mobil eszközről nyitod meg, nem lehetséges, hogy a wifi csatorna amin keresztül a router szór túlterhelt? Esetleg a kép olyan nagy méretű, hogy az eszköz míg letölti és a gép méretezi ennyi időt vesz igénybe?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
spiky03
veterán
Itt van olyan, hogy Lomtár?
Vagy annak ürítése?Vagy alapból úgy töröl a TM, ha arra nyomok, hogy Torrent és adat eltávolítása?
Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Anonymus23
veterán
válasz spiky03 #2020 üzenetére
A 2 törlés nem ugyanaz.
Egyrészt a Lomtárat a megosztásoknál kell engedélyezni, ha ott nem engedélyezted akkor nincs. Ebbe kerül a törölt adat, ha engedélyezve van a lomtár.De a torrent listából való törlés nem jelent adat törlést. A kliens akkor töröl adatot is, amikor ezt válaszod: "Torrent és adat eltávolítása" ahogy írtad is. Ha csak simán a törlésre kattintasz, akkor csak a torrentet törli, az adatot nem.
;) - The Power of the Light Side
-
firewolf
tag
Üdv!
No vettem én is egy ilyen jószágot. Most épp az ups-sel akarom összepároztatni, de egyelőre nem kívánják egymást. Számít, hogy melyik usb csatlakozóba dugom az ups-ből jövő kábelt? Az írja a power menüpont alatt, hogy nincs ups csatlakoztatva. Miután csatlakoztatom újra kell indítani, vagy kell vele valamit tenni? Ki tudom valahogy próbálni, hogy jó-e egyáltalán az ups ezen funkciója?
-
Tonyk
veterán
válasz firewolf #2022 üzenetére
FFP-t tettél-e már rá? Ha nem, akkor tegyél, és dmesg / lsusb alatt meg tudod nézni, hogy egyáltalán látja-e/(fel)ismeri-e az ups-t.
FFP felrakásához ezen cikk, nyolcadik oldalával kezded és a 3.-on folytatod ott ahol kikapcsolod a telnetet
-
Tonyk
veterán
válasz firewolf #2027 üzenetére
Hozz létre egy megosztást és abba tolj bele mindent, amit megosztani akarsz. Ha publikusan akarod úgy is kezelni, akkor tökmindegy az ACL, a fán lefelé u.a mindenkinek a joga.
Amit meg esetleg korlátozni akarsz, azt másik megosztásba nyomod bele.Egyébként a net use x: \\nas-ip\kötetnév -vel próbáltad már csatolni? Mert ennek így működnie kell. Abban meg látszanak a megosztások azonnal. És mivel publikusak, auth-ot sem kérnek.
[ Szerkesztve ]
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Szert tettem egy nsa 325v2re. Első Nas-om, gőzöm sincs hogy tudnám beállítani, dyndns ig eljutottam, dmz-t engedélyeztem routerben (bár nem tudom milyen ipt kell ott megadni) Valaki tudna kicsit szájbarágós segítséget adni? Akár 1 link is jó lenne, ami a magamfajta nagyonkezdőknek van, de szeretném elérni valahogy a nas-t távolról is. Előre is kösziHa már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
Tonyk
veterán
válasz jacekLFS #2029 üzenetére
Na, akkor gyorsan vedd ki a DMZ-ből a nas-t (portforward lesz a te barátod nem a dmz)! Ha ezzel megvagy, gyere vissza, és írd le pontosan mit is szeretnél, mert hogy el szeretnéd érni távolról, az elég tág megfogalmazás.
Min szeretnéd elérni?
FTP?
WWW?
WWW adminisztráció?
Saját felhő?
SSH?
Telnet?
VPN?
stb...[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz jacekLFS #2029 üzenetére
"Szert tettem egy nsa 325v2re. Első Nas-om, gőzöm sincs hogy tudnám beállítani, dyndns ig eljutottam, dmz-t engedélyeztem routerben (bár nem tudom milyen ipt kell ott megadni) Valaki tudna kicsit szájbarágós segítséget adni?"
DMZ = DeMilitarizált Zóna
A kivulrol jovo osszes kapcsolodasi kiserlet a beallitott IP-re tovabbitodik.Elonye:
- hogy a belso halozatban levo gep latszolag kikerul az internetre.Hatranya:
- hogy az internetrol erkezo osszes tamasi tipusnak ki lesz teve, igy boritekolhato, hogy tamadni fogjak es rovid ido mulva fel is torik. -
_Smooth
senior tag
-
krealon
veterán
válasz _Smooth #2034 üzenetére
En az FFP-t pendrive-rol hasznalom, igy az altalad felvetett problemak nem jelentkeznek, igy a hatasukat sem ismerem.
A lathato fajlok masolasa tuiti nem eleg, mert . (pont) kezdetu fajlokat nem latod.
TAR-ral lehet korrekt, tulajdon- es hozzaferesi jogot eltarolo mentest kesziteni.
Ha jogok nelkul visszatoltesz, akkor vagy mukodni fognak a dolgok, vagy nem. De inkabb az utobbi.Szoval a howto-val majd olyan tud szolgalni, aki mar atesett hasonlon.
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #2039 üzenetére
Na elvileg sikerült megcsinálnom a pendrive-os verziót. Fent van FFP, feltoltam MC-t is, sikerült a lemezek fejpakoltatását is kikapcsolni.
De a nyomorult TM-mel már megint szívok
Leszedtem a 2.83 arm1 txz-t, sikerült telepíteni is (legalábbis ha újra telepíteni akarom, akkor azt írja, már telepítve van)
De elindítani/leállítani nem tudom O.o
se a settings file-t nem találom... semmit nem tudok vele kezdeniroot@KITA:~# /ffp/start/transmission.sh stop
Cannot find /tmp/.transmission.pid
root@KITA:~# funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/Transmission-2.83-arm-1.txz
Skipping /i-data/md0/admin/nsa/Transmission-2.83-arm-1.txz:
Already installed
root@KITA:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
No shell
FAILED. Does user nobody have a shell?libevent-et dobta tm-daemon... felraktam. Aztán libcurl-t írt... curl1-7 felraktam, na azóta daemon nem ír semmit, viszont ugyanezt a nobody have a shell-t írja, ha indítani próbálom.
Tudna valaki segíteni kicsit gatyába rázni, most már elvesztem benne
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
theboobaq
aktív tag
Hello
Bocsánat ha esetleg volt már róla szó, de eddig nem találtam meg.
Van egy NSA325 v2-es NAS-om.Gyári FW van rajta. Szeretném használni a Dropboxot rajta. Elég lenne nekem ha mindig leszinkronizálja magát nem kell nekem visszafele szinkronizálás is.
Beállottam a fiókot a felületén össze is kapcsolta viszont nem szinkronizál le nekem semmit. Olvastam, hogy a fájlokat másolni kell amit a dropboxon létrehozott viszont amit a leírás szerint megcsináltam azzal nem szinkronizált.
Valaki esetleg letudná nekem írni a lépéseket, hogyan kell rendesen belőni, hogy letudja szinkronizálni a dropboxom? Valamint ha működik milyen időközönként szinkronizál?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #2043 üzenetére
root@KITA:~# su - root /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
No shell
FAILED. Does user nobody have a shell?(#2041) Tonyk
Segíts ki kérlek... kb 10éve tanultam linuxot és akkor is kb csak az alapokat.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz _Smooth #2044 üzenetére
már írtam... írd át az /ffp/transmission.sh-ban a user=nobody -t user=root -ra. vagy olyan userre ami létezik(hozz neki létre usert ffp alatt). Root-ként azért nem annyira célszerű futtatni, de tesztelni jó lesz.
-
_Smooth
senior tag
Bocsánat, figyelmetlen voltam így reggel... igen, már lefut
KöszönömAmennyiben FFP usb kulcson fut, van bármi teendőm? Úgy értem, nyilván a HDD-re szeretnék letölteni (azok már JBOD-ként egynek látszanak)... mnt könyvtárban szerepel is HD_a2, disk1 és sdc1 sdc2 is.
-
-
sedo
tag
Sziasztok!
Twonky tud a filmekhez borítóképet társítani? Ha igen, hogyan? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest