Hirdetés
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Bestbuy játékok
- Nem lesz Stalker 2
- Xbox Series X|S
- Warhammer 40.000
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Gray Zone Warfare
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
simico
tag
-
edk-
őstag
18h után jöttem a budai alsó rakparton észak felé, amikor a térképen lezárttá vált az egész (előtte arra tervezett), de a valóságban lehetett haladni (csak a Mozaik utca előtt volt dugó) és nem volt jele, hogy lezárni készülnének.
Csak a Mozaik utcától északra van lezárva, meg némelyik kis utca a környéken.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Kronk
őstag
Sziasztok, szlovénben és olaszban érdemes használni? Vannak arra is wazerek?
http://totesz.myminicity.com/
-
Taybore
aktív tag
Itt tudod megnézni. Ezek ugyan fővárosi adatok, de nagyjából következtethető az országra.
-
Luser2000
addikt
válasz Taybore #3159 üzenetére
Ezek nagyon elgondolkodtató adatok.
Fel is merül bennem, hogy mennyire lehetnek hitelesek.
Végignyomkodtam és azt látom, hogy Budapest a Waze használat szempontjából Londonnal van egy súlycsoporttal (emlékeztetőül: London lakossága kb. 8,5millió, Budapest: kb. 1,7millió fő), illetve a kontinensen csak a franciák vernek ránk, igaz, ők toronymagasan.
Gyakorlatilag a környező országokban elhanyagolhatóan alacsony a penetráció.Miért van / lehet ez???
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Taybore
aktív tag
válasz Luser2000 #3160 üzenetére
Ez van! Mo-n kiemelkedően jó a Wazer arány! Bp-n egy időben 4-5000 wazer is használja csúcsidőben. Londonban is lehetnek ennyien, de ott a lakossághoz mért aránya nyilván kisebb.
Ami a környező országokat illeti, délre és keletre nem éppen kielégítő a térkép használhatósága, van ahol csak a főutak és nagyobb városok vannak meg. Nincs olyan lelkes szerkesztőgárdájuk mint nekünk Nyugatra pedig szigorúban szabályozzák a vezetés közbeni kütyühasználatot, így ott nagyobb "divat" a beépített navigációt használni prémium kategóriás autókban. (Ez pl. Ausztriára és Németországra kiemelten igaz.)
Ezek alapján ki merem jelenteni, hogy elég hitelesek.[ Szerkesztve ]
-
bylow
senior tag
1 röpke kérdés!
Waze térképre lehet valahogy szinkronizálni a Google mentett helyeim?
ByLow #
-
törölt tag
válasz radi8tor #3163 üzenetére
Nekem ez fura. Nem ismerem ennyire a Waze -t, úgyhogy csak ötletelek. Technikailag lehetséges lenne (rootolt telón biztosan), mert maga az infó hozzáférhető. A Maps -ből biztosan exportálható (de, legalábbis küldhető). A Waze pedig a
/data/data/com.waze/user.db
fájlban tárolja, a "places" -nél. Egy konvertálóval be lehetne illesztetni a térkép infóit a megfelelő oszlopokba. Ezen kívül, én csak egy kapcsolódási pontot látok. A naptárat. Ha engedélyezzük, akkor a Waze hozzáférhet a naptárhoz. Nem használok G. naptárat, ezért nem tudtam leellenőrizni, hogy Térképből hogyan lehet a helyadatokat naptáreseményhez társítani. Nekem az is fura, hogy egy kapott térkép linket miért nem tudok Waze -ben megnyitni. Ezt igazán nem lenne nagy kunszt Waze -ben leprogramozni. Egyetlen plusz sor lenne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #79335424 #3165 üzenetére
Gondoltam, kicsit körüljárom a témát. Egy hely küldéssel kezdtem. Mindjárt el is akadtam, mert a Waze csak egy shortlinket küld, ami nem tartalmaz általánosan használható infót. Na, gondoltam, itt a kompatibilitási bibi. Hogy lehet ennyire csőlátású a Waze? Még az Apple és a G.Térkép között is van átjárás. Na, jó, akkor próbáljuk meg fordítva! Waze -zel értelmezni a G.Térkép linkjét. Az is shortlink lett! Kinyitva egy hash. Nem tartalmaz koordinátát és legnagyobb meglepetésemre a G.Térképen sem tudom megjeleníteni egy hely koordinátáit. Pár napja csináltam egy konvertálót az Apple és a Google linkekhez. Erre most dobhatom ki. Egy újabb Google merénylet. Nagyon tele van a hócipőm az ilyen húzásaival.
-
SZATA
senior tag
-
törölt tag
válasz #79335424 #3166 üzenetére
Update
Kicsit javult a helyzet. Ha nem címet adok meg, hanem bökéssel kijelölök egy helyet, akkor a shortlink tartalmazza a koordinátákat és a régi link formátumot is elfogadja. De, ez a shortlinkes csavarás így is megnehezíti a konverziókat.SZATA:
Köszi! Azt már kipróbáltam, hogy a vesszővel elválasztott lang,long értékeket is lekezeli. Kismilliószor forgattam át G.Térkép linkeket, ezért tudtam, hogy azok is tartalmazzák a koordinátákat. Ezért lepett meg nagyon ez a shortlinkes újítás. Most azt próbálom kitalálni, hogy mi lehet a waze intentje. Tehát, ha van egy koordinátám, akkor milyen sablonba kell beillesztenem, hogy ha elküldöm vkinek, akkor rábökve, a Waze -ben tudja megnyitni.[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz Taybore #3161 üzenetére
Tegnap jöttem haza Ausztriából. Jelentem, az osztrákok, és az Ausztriában autózó németek nem tudnak arról, hogy tilos lenne a szélvédő mögötti kütyüvel navigálni. Rengetegen navigálnak így. Viszont inkább dedikált navit használnak, nem telefont.
Ezt direkt figyeltem, mivel a múltkor téma volt.rip and tear, until it is done
-
CandySR
tag
Ma 18h körül mentem a Bem tér felől a Rómaira és a Waze csúnyán elvitt a rakpartra, ahol teljesen be volt állva a forgalom a Sziget miatt. Végül vissza kellett forduljak.
Eddig még nem nézte be soha ennyire.Don't push me 'cuz I'm close to the edge, I'm trying not to lose my head
-
axioma
veterán
Jovo heten mennenk majd horvatokhoz, gondoltam beallitok egy utvonalat, es majd ellenorzom napkozben, hogy mikor indulva mikor ernenk oda (direkt a szombati turnusvaltas miatt neznek egy elo, elvileg forgalommal szamolt valtozatot).
Nem tud tervezni Murter-be! Az elso furcsasag, hogy a g.maps meg siman.
Mondom akkor nezzuk a magyar szakaszt, legyen Letenye. Me'g oda is van irva, hogy Zala, meg egy masik talalatnal, hogy M7 (HR). Erre letervezem mindkettot, es valahova Szlovakiaba visz... mi van itt?? Lehet ez a hiba az adria fele tervezesnel?
Nem volt lelki erom tobbet kiserletezni, dolok be az a'gyba, cask most jutott eszembe kiprobalni... -
törölt tag
válasz #79335424 #3168 üzenetére
Sajnos, úgy tűnik, hogy az Androidos Waze app intent filterében nincs definiálva közvetlen url sablon, ezért nem jelenik meg az alkalmazásválasztóban, mint a link megnyitásához használható alkalmazás. Most addig jutottam, hogy erre a formátumra:
http://waze.to/?ll=47.498266,19.039988
az alkalmazásválasztó a böngészőket dobja fel, de ha rábökök valamelyikre, akkor 1-2 mp. "gondolkodás" után a Waze nyílik meg és jelzi a pontot (a példában szereplő koordináta a Clark Ádám tér (0 Km)).
Ha azt akarjuk, hogy egyből navigációs célpontként jelenjen meg, akkor ezt a sablont kell használni:
http://waze.to/?navigate=yes&ll=47.498266,19.039988[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Visszavonom!
1. Letenyet lehet, hogy elneztem, bar azt tuti hogy Balatont nem rajzolt az utvonalba, de kb. lehetett hiheto
2. a hiba fo oka, hogy be volt kapcsolva a fizetos utak elkerulese -- ezert vitt tolunk "hatrafele" Letenye fele, es ezert lehet hogy nem talalt utat Murterba, mert visszakapcsolva mar megy. -
axioma
veterán
Ujabb furcsasag: a world.waze.com-on tervezve ugyanaz az ut (gondoltam hatha ott tudok visszautat szimulalni) eleve 681 km-t mond a 709 kliens altali helyett, de ami durva, idore 6:03-at, mig a kliens 7:58-at. Na azert ez ma'r nem kis elteres... azaz mashol mint a kliensben nem tudom megnezni. (Es meg csalni se tudok, hogy oda-vissza uttal megnezzem, hogy delutan hogyan jonnenk haza, a Pomaz-Batthany de koztes pont Murter-re azt mondja, hogy nem tudok ratenni me'g egy koztes pontot mert van mar rajta.)
Egyebkent ha jol ertem, ez a kliensbeli ido sem feltetlen all kozel a valosaghoz, mivel a horvatoknal keves a wazer? -
Dexter68
addikt
válasz #79335424 #3172 üzenetére
Az hülyeség volna, ha a google helyeidet a google naptárba próbálnád importálni - mondjuk egy ideiglenes fake-eseményt létrehozva. Onnan meg a Waze már be tudja húzni. Ez persze csak elmélkedés (a reggeli agyammal )
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
axioma
veterán
Na jo, km visszavonva, en vagyok a hulye, Pomazrol koztes ponttal terveztem, pont az a 21 km a kulonbseg. Na de az ido... az viszont nem szumma, hanem reszeredmenykent jelenik meg, es tovabbra is 1.5 ora elteres a ket felulet kozott.
Ez is milyen felrevezeto, most igy nez ki nalam:
koztes pont: 23 perc 21 km
cel: 7 ora 39 perc es 709 km
ETA alapjan a 7:39 az csak a koztes pont es a cel kozti, a teljes ut idoben a ketto osszege. A 709 km meg a teljes ut. Vagyis nem a 709 km a 7É39, ahogy egymas melle vannak rakva...
Csinaltam egy egyertelmubb probatk:
koztes: 1 ora 35 perc 115km
cel:34 perc 175 km
Azert nem vagyok en raketa, hogy fel ora alatt legyen meg a 175 km, marpedig a kiiras ezt sugallja.
Tudom, meg lehet szokni, de latszik hogy eddig nem is neztem meg, nem tunt fel. -
törölt tag
válasz Dexter68 #3175 üzenetére
Sztem nem. Első blikkre én is ezt javasoltam neki. Ami az én küzdésemet illeti, az más jellegű. Én platformok és egyéb navik között próbálok átjárhatóságot teremteni. Mondjuk, egy Iphonos ismerősöd küld neked egy hely linket az IOS -es maps -ból és Te az alapján szeretnéd, hogy a Waze, Maps, IGO, Sygic, stb. odavigyen. Ehhez kell vmi közös pont, amit mindegyik ismer. Én csak egy ilyet tudok. A földrajzi koordinátákat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez nem így van. Az Iphone -ról származó Vcard helyinfójának a linkje úgy kezdődik, hogy:
http://maps.apple......
Ha erre ráböksz, akkor az alkalmazásválasztóban nem lesz ott sem a Térkép, sem a Waze. Csak a böngésző és abban is nyílik meg. Csak egy-egy sorocska hiányzik a Waze -ből, vagy a Térképből ahhoz, hogy ez ne így legyen. De, nehogy már a usernek könnyebb legyen! A Térképes megnyitáshoz ennyi kell:
https://maps.google.... a többi tök ugyanaz.
Ha így kezdődik, akkor már a Térkép is megjelenik, mint választható lehetőség. A Waze -zel kapcsolatban pedig írtam korábban a szitut. Most ez úgy néz ki, hogy minden navi ugyanazokkal az infókkal dolgozik, mégsem tudnak szót érteni egymással. Sztem ez nevetséges. Ha elküldök vkinek egy helyinfót Waze -ből, akkor miért kell telepítenie a Waze -t ahhoz, hogy értelmezni tudja? Gyakran kapok Iphone -ról helyinfókat. Csináltam az automatizálómban (E-Robot) egy konvertálót. A Iphonos linket vágólapra másolom. Az automatizáló figyeli a vágólap változásait és ha az odakerült adat tartalmazza a http://maps.apple szövegrészt, akkor dob egy kérdést, hogy akarom -e, hogy konvertálja. Ha igen, akkor kicseréli a szöveg elejét a Térképesre és visszamásolja a vágólapra. Ha rábökök, akkor már nyithatom Térképben. Ezt bővíteném a Waze lehetőséggel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát ez az! Ha címet adsz meg keresésként, akkor a címinfó szerepel. Ha a térképen böksz egy pontra, akkor koordináta. A cím konverzió ugyanígy működik. A Waze -nek is van cím url -sablonja is, csak azt most nem írtam ide. De a címeket én nem becsülöm sokra, mert gyakran sz..t sem érnek. Ó, hányszor kaptam én már címet úgy, hogy a navi nem tudott mit kezdeni vele. Kapsz egy telephely címet, az még semmit sem jelent. De a koordináta alapján méter pontosan odatalálsz az épülethez akkor is, ha a navi térképén nincs odavezető út. Ha a célt látod, akkor oda tudsz bökni a legközelebbi ismert helyre és úgy már betervezi az útvonalat. A helyszínt látva meg majd inprovizálsz. De a célpont fixen megvan. Ezzel szemben, ha a címinfót nem tudja beazonosítani, akkor egyáltalán nincs célpont.
-
SZATA
senior tag
Fáradt vagyok kibogarászni a hsz-eket, amiket (ékezet nélkül) írsz.
Egy pár alap infót azért megosztok veled, ami segít.- Lehet úgy is tervezni, hogy nem a pozíciód a kezdőpont. Kiválasztasz egy helyet (az előzményekből, vagy hosszú bökés és 'i' gombbal, majd az adatlapján kiválasztod az "indulási pontként jelöl" opciót. Ezután adod meg a célpontot a szokásos módon. Célszerű az eszközön kikapcsolni a pozicionálást, hogy ne tervezzen újra, mikor esetleg GPS fixet fog.
- A LiveMap és a kliens tervezése nem teljesen egyezik meg, mert hiányoznak belőle azok az opciók amik a kliens és személyes preferenciában vannak. Cserébe viszont be lehet állítani azt, hogy mikori tárolt adatokkal dolgozzon (mikor indulnál).
- A horvátok most nagyon mókolnak valamit. Már beszéltünk velük, mert voltak anomáliák. Azóta van aki kézbe veszi a dolgot.
- Ha szigetre mennél, a komppal meg a HQ fejlesztése miatt lehetnek gondok. Tervezz a kikötőbe.Így van még kérdés?
-
axioma
veterán
Koszi, hogy egyaltalan valaszoltal! Nem is ertem, nem kotelezo, pihenj.
Felsziget, nem sziget, nem kompos. De kozben irtam, hogy a fizetos ut nem volt engedelyezve, visszakapcsoltam, akkor letervezte.
A mashonnan indulast koszi! Ez uj info volt.
Azert a 1.5 ora a live es a kliens kozott nem tudom, hogy milyen preferenciabol johet, a gyors/rovid-en kivul, ami persze default gyors, es uttipusok engedelyezve, nem tudom mi befolyasolhat me'g.
A koztes pontos kijelzes szerintem igy logikatlan, de nyilvan egyutt lehet elni vele. Azon esetleg lehetne javitani. [Az ut idotartama az utolso ponttol, a km a kezdoponttol van szamolva.] -
SZATA
senior tag
Amiben tudok segítek, nem hagyom kétségek között a wazereket.
Tudtam, hogy akartam valamit még írni.
Igen, a köztes pont kijelzés valóban logikátlan, mondhatni hibás. Jeleztük már, egyszer majd javítják.
Az a gond ugye, hogy az út időbeli hosszánál ki van írva az A és a B szakasz hossza, a távolságnál pedig az A és az A+B szakasz hossza.Egy Livemap tervezési linket tudsz dobni?
-
edk-
őstag
Hová lett Arnold? Nem választható a hangok közöt...
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Luser2000
addikt
Ma hihetetlen pozíció pontatlanságokat vettem észre a telefonon.
Ez most a tegnapi özönvíz utóhatása vagy betojt a telefonom? Párhuzamos utcákra rakott.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
nagyúr
válasz Luser2000 #3193 üzenetére
Nálam is ugyanez volt tegnap reggel. M0-n jöttem dolgozni - ahogy mindig - de vmiért úgy érzékelte, hogy az M0 melletti utakon hajtok, és dobta sorba a fordulókat, amíg ki nem értem olyan szakaszra, ahol nem volt alternatív út, ahova tehetett volna.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Luser2000 #3193 üzenetére
GPS pontosságát nagyban befolyásolja a műholdak láthatósága, elhelyezkedése.
Ahhoz, hogy tudja a program merre vagy, minimum 3 műholdat kell, hogy lásson a telefonod. Viszont ez még nem olyan pontos helymeghatározást tesz lehetővé, mintha 4-8 műholdat látna.Legközelebb próbáld ki ilyenkor, hogy az ablakhoz teszed a telefont és nézd meg javul-e a pontosság.
⭐ Stella
-
nagyúr
válasz radi8tor #3195 üzenetére
Általánosságban ez igaz, de még sosem tapasztaltam ilyen pontatlanságot a Waze-zel, a legnagyobb viharban, zivatarban sem, csak tegnap délelőtt, amikor még felhők sem voltak nagyon arrafelé.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
G@ben
addikt
Olyat nem lehet beállítani, hogy ne navigáljon a tervezett úton, csak akkor, ha mondjuk dugó van és levezetne onnan a gyors út beállítással? Fejből tudom az utat, a telefonról szól a zene is és zavaró tud lenni, hogy belebeszél, pedig tudom, merre kell menni.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest