Hirdetés
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Bestbuy játékok
- Nem lesz Stalker 2
- Xbox Series X|S
- Warhammer 40.000
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Gray Zone Warfare
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz E.Kaufmann #14650 üzenetére
Nem attól fapados, hogy a reptér egy sima fapadból áll? A vendégek meg csak lazán kiugrálnak a repülőből
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Diabolis
aktív tag
Kedves userem ismét elcseszte a jelszavát. szól, papír megír, visszaállítom, megint nem jó. Megint visszaállítom, megint nem jó. Harmadjára átcaplattam már, hogy meglessem a folyamatot.
Legyen a standard 0 jelszó mondjuk Béla1234. User belép, windows jelzi neki, hogy változtatni kellene a jelszót. Mindezt ugyebár három, kitöltendő mezővel, valamint a hozzá tartozó magyarázattal.
Régi jelszó: Nem, ide nem a Béla1234 kerül. Ide a user eredeti jelszava kerül.
Új jelszó: Béla1234
Új jelszó ismét: Andika5678, ami a user új, jövendőbeli jelszava.Miután rákérdeztem, hogy az olvasással hogy áll, meg is sértődött
Semmi baj, már annyiszor elcseszte a jelszavát, hogy a gépet most át kell vinnem az irodámba, hogy ott helyrehozzam, mivel a szerverhost visszacsatolta a letiltást a mining rigre, ami a local gépen fut, és ez befolyásolja az RGB-frekvenciát, ezért nem tud a user belépni.
ÉS EZT EL TUDTAM MONDANI RÖHÖGÉS NÉLKÜL!!!!!!!!!
A gép azóta is nálam, a főnöke tud róla, de hogy a kollegina ne unatkozzon, most aktákat pakol. Nincs szívem szólni neki, hogy három órája kész a gépeNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
-
-
Lenry
félisten
az informatikus mindenhez is ért - 8622. epizód
dolgoztunk már párszor együtt a városi múzeummal, az egyik kiállításuk digitális részét cégünk vonatkozó részlege csinálta. annak a részlegnek a vezetője talált meg:
- szóltak a múzeumból, hogy elromlott a plotterük, és hogy ki kellene menned megnézni
- ??? - mi a tököm az a plotter?
- ilyen nyomtatószerű cucc
közben rágugliztam, aha...
- mostmár halvány fogalmaim vannak, hogy mi ez, de egész biztos vagyok benne, hogy nem értek hozzá.
- de azért nem tudnál ránézni, hátha...
- soha nem használtam ilyet, azt se tudom mire jó, látni sem láttam még élőben, ennek folyományaként nem is értek hozzá, szóval nem sok értelme lenne ránéznem. hívjanak egy szerelőt.
- de én már azt mondtam nekik, hogy megnézed.
- akkor még most hívd fel őket, hogy ne várjanak fölöslegesen...[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
válasz Diabolis #14652 üzenetére
"Nincs szívem szólni neki, hogy három órája kész a gépe "
Szerintem nem is érdemes...@Lenry : "- de én már azt mondtam nekik, hogy megnézed.
- akkor még most hívd fel őket, hogy ne várjanak fölöslegesen..."
Még azt lehetett volna kérdezni, hogy supportáljuk mi azt a cuccot?@Neck : Ami ilyen sötét, az nem tud elég jól kinézni
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Lenry
félisten
előkerült a szekrény mélyéről egy 10"-os student-laptop prototípusa, gondoltam bekapcsolom, ránézek hogy működik-e még. némi töltés után magához tért, és rögtön bejött egy félbehagyott YouTube-videó...
szóval ezt valaki összecsukta, aztán elfeledkezett róla... mióta is? nézzünk egy uptime-ot
egy idejemondjuk ezzel még mindig nem ő a rekorder a körülöttem lévő gépek közül, azt egy nyomtatószervernek kinevezett laptop tartja:
lenry@SacrificialVictim:~$ uptime
13:27:29 up 666 days, 22:05, 1 user, load average: 0.02, 0.03, 0.00
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
válasz qnadam #14656 üzenetére
Mert az költséges, egyszer használatos. Ők meg fapadosak, a pilótát is lespórolnák, ha lehetne Úgyhogy az utasok csak szépen ugráljanak ki. Ha a fogadó reptér kellően nagyvonalú, akkor egy trambulint odarak
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Lenry
félisten
ezt a Windowst újra is indítom mindjárt.
a nyomtatószerver meg jó így. egy ősöreg laptop valami 512MB RAM-mal, de nem fut rajta csak egy parancssoros Debian, meg egy CUPS, rá van kötve egy USB-s nyomtató, aminek így oldottam meg a hálózatosítását.
ennyi idő után is elvan 130 mega memóriábanGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
-
Diabolis
aktív tag
A hölgy egészen kellemes lenne ha:
- Nem lenne olyan buta, mint a fekete föld,
- Nem lenne olyan kamunegédesátlátszó modora, amitől hányni tudnék,
- Nem lenne olyan ló feje, hogy a tükör is nyihog ha belenéz,
- Valamint ha az ízlésemnek megfelelően lenne assszonyos alkat (értsd: harmad annyi lenne a súlya mint most).Amúgy stimmel minden
De volt nálunk jó csaj is, hasonló IT tudással, őt is elküldtem a picsába. Szerinte engem az zavart, hogy túl jól néz ki, és nincs nála esélyem. Ezt így, mindenki előtt. Ugyanott közöltem vele, hogy köszönöm az ajánlatot, de otthon jobb a felhozatal. Főleg, hogy az asszony egy átkefélt éjszaka után is jobban néz ki mint ő a három kiló festékével. Nem vagyok rá büszke (de igen), hogy a ribi sírva rohant el
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Na ez az
Mondjuk ez nálunk is volt, hogy a kernel frissítését igazolni kellett a security felé, de nem lehetett újraindítani a szervert, mert sosem engedték a userek. Jobb híján a support rendszeresen a rpm -qa|grep kernel kimenetét küldte
A (meglepő módon távol-keleti) szeku kollegák meg elfogadták.Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #14613 üzenetére
"Na megyek busszal melóba " - nem is értem mit panaszkodsz, saját sofőröd visz a melóba, ráadásul nem is valami szűkös limoban, hanem egy buszban, amin még állni is tudsz
Nézd meg azt a sok futball sztárt is, százmilliókért veszik a kocsikat, nem elég h kinyújtózni nem tud benne, de még neki is kell vezetnie...Szóval belátod te is, hogy igazi FLEXelés volt ez a komment, és neked a jó
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Pedig az 1930-as években nagyon komoly repülés volt Magyarországon
De egy nemzetközi reptér csak elférne, mondjuk pont Szerintkirályszabadjára. Amúgy pedig lehetne úgy csinálni mint a Spanyolok akik nagysebességű vasúttal oldják meg. Persze ehhez kellene rendes pályahálózat is, de ebben az országban a 160-as pálya is beszabehu kategória, nemhogy egy 300+ -os. (Jó, ebben sok esetben az elavult nyomvonal kijelölés is hibás).
Akár így, akár úgy, ez az 500×300km-es ország mintha bitang hatalmas lenne, pedig leginkább csak a közlekedése szar. Nézd meg mennyi vonattal csak egy Debrecen-Pécs táv? 5,5-7,5 óra még a legjobb időt futó vonatok esetén is. (és direkt nem Nyíregyháza-Nagykanizsát írtam, ami már tényleg eléggé az ország két vége 7-től 15 óráig tartó úttal). De BP Debrecenbe sem jó, annyira a közlekedés 3,5 óra a személy, 2,5 az IC, de még a legendás Kengyelfutónak is 1,75 óra kellett hogy megjárja ezt, már amikor éppen nem ésett valamiért, ami gyakran előfordult.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz qnadam #14656 üzenetére
Bár tudom, hogy tréfának szántad, DE ez egy komoly dolog amúgy. Egy ilyen csúszdát összehajtani 3 embernek egy napi munka. Nem mellesleg a 108 ezer dolláros csúszdának minden nyitás után újra kell vizsgáznia, ami egy 3-4 ezer dolláros javítást von maga után, kidobásonként.
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz E.Kaufmann #14681 üzenetére
ez kb olyan volt, mint amikor tavaly az egyik fo bringaparti kozlekedesmernok arc, nyomatta a szokasos propagandat, meg hogy miert kene megtobb brinagsav a mindenhova is, meg a szokasos bla-bla... aztan kesobb az egyik post-ban leirta azt is, hogy honnan jar a hova a bringaval
na Google maps-n megnezve volt 6 utcasarok a belvarosban
hat b+, azt inkabb setald le
arra elovenni a bringat, meg dedikalt savot kisirni...
de persze o szerinte autosok egy sarokra is autoval mennek
ja foleg a bevarosban, ahol annyi az egyiranyu utca van mint egen a csillag, es eleve kerulo ugyanoda visszakeveredni, meg utana probalj meg megallnitöbb drón kell ;P
-
koby11h
őstag
válasz hobizoli #14682 üzenetére
Ja, pl. Lidl 1.2 km, az a határ, ha van kedvem és nem rossz az idő akkor kocogás (pár péksüti, jégkrém, 4 joghurt) visszafelé meg séta és jégkrém. Dolgozni, az 9 km, oda már inkább bicajjal...
De hát ugye nincs olyan a világon amit lelkesedésből ne lehetne túltolni
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz hobizoli #14682 üzenetére
Igen, valóban ugyanaz a kategória egy 80 kilós embernek saját erővel hajtott 10 kilós bringával megtenni 6 utcasaroknyi távolságot, mint egy 1-2 tonnás benzinpusztítót használni ugyanerre, teljesen helyénvaló összemosni a két dolgot.
És nyilván senki más nem biciklizik a belvárosban, azt a szakaszt kizárólag ő használná.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
szebe
addikt
válasz KROK640 #14678 üzenetére
A vasút azt nyögi, amit a közút, minden út Budapestre vezet. Ha nem sugárirányban haladnál, akkor szívás.
A mellékvonalakat szépen leépítették, a fővonalak esetében meg most jöttek rá, hogy fel kéne újítani, mert nem lesz ez így jó.Szentkirályszabadján meg továbbra is meglepődnék, ha jelentős forgalom lenne az átépítés után. Túl közel van ott is a lakott terület, és még az sincs, mint Ferihegyen, hogy később építették "körbe".
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
hobizoli
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #14684 üzenetére
6 utcasarok ott 500m...sincs
Ez ket vilimegallo tavolsag a koruton
Ez kb olyan, mint amikor vki meg azon nyuszog, hogy csak 1 megalloert is annyiba kerul a vonaljegy, mint akik vegigtolja a egesz viszonylatot.
Jah, hat egy megallot setalj le, eleve ha nem pont a megalloban lax, akkor akar felet lesetalsz egyebkent is, meg vhol sokkal tobbet kell a megallotol is setalni hazaig, mint egy belvarosi "egy megallonyi" tavolasag, amin nyignaktöbb drón kell ;P
-
GEIL
addikt
válasz hobizoli #14686 üzenetére
1.,
1 megálló = 1 szelet kenyér (annyit utazok és kész) ---> legyen 50 Ft
teljes út (végállomástól végállomásig) = teljes kenyér ---> legyen 500 Ftvalahol jogos a mérgelődés, hogy töredék szolgáltatásért/termékért nem akarok teljes árat fizetni.... persze....a villamost mint eszközt kell megfizetni (+áram + sofőr...stb)....
de azért csak na.2.,
ellenpélda (marhaság) de poénnak mégjobb:
1 liter benzinért fizessenek ugyanannyit a tankolók mint egy teljesen (pl 50 liter) tele tankért......
a kút használatát fizessétek meg (+áram, +személyzet...stb)...
...de azért csak na.rossz a gondolatmenet ? (annyira nem....)
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
koby11h
őstag
Én NHKV-val vitatkoztam egy sort, hogy ha én nagyon odafigyelve a szelektív gyűjtésre (komposztálok, papírt iskolába papírgyűjtésre, ruhaneműt sokszor felajánlásba, védőnőhöz, közvetlen rászorulónak, az elektronikai eszközt hulladék udvarba, szelektív kukám is van és precízen csak ami bele való...) és a kommunális kukát csak havi egyszer rakom ki akkor jogos-e, hogy ugyan annyit fizetek mint a szomszéd aki még zsákot is rak a kuka mellé minden héten.
Igen, mert ezt írja elő a hulladékkezelésről szóló törvény... szóval tehetek én bármit a szemétdíj az annyi és kész.
Jeleztem, hogy remélem egyszer majd a nem túl távoli jövőben úgy fizetek utána mint közműért, használat arányosan."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Lenry
félisten
válasz koby11h #14688 üzenetére
mi ugyanezért rakjuk ki a kukát minden héten, benne egy darab, félig teli 60 literes zsákkal: ki van fizetve. néha még importálunk is szemetet apósoméktól, hogy legyen benne valami.
a szelektívet kéthetente viszik, az kb meg is van addigra, de a kommunálisat ha havi egyszer vinnék, se telne meg. ami komposztálható, az megy a kert végébe, a szelektív a szelektívbe, a maradék meg minimális.
mégis ugyanannyit fizetek, mert csak, pedig idén kaptunk lakcímre szóló QR kódos matricát is a kukára, amire azt hittem hogy majd valami használatalapú elszámolás első jele lesz, de nem látszik, hogy lenne bármi előrelépés a témában (és sosem derült ki mire való a matrica)
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Hasonló nálunk is. A sztenderd 120 literes kukát ki is cseréltük 60literesre, mert nem kell nagyobb, ez sem telik meg egy hét alatt. A 3havi díj így 5400-ról 4800-ra csökkent
De úgy vagyok vele, hogy mivel 3 féle szelektívet visznek havonta, és zöldhulladékot is visznek, nem panaszkodom. (amikor 7éve költöztünk, akkor a sima kommunális hulladék volt csak, semmi szelektív, a havidíj mégsem nőtt azóta).
Szóval nincs okom panaszra, pedig látom, hogy csak 600Ft-tal fizetek kevesebbet (havi 200), mint azok az utcabeliek, akinek ömlik ki a 120-as kukájából a cucc.[ Szerkesztve ]
-
Ticket, user remote desktopot kér a .......... gépükre, amit távolról használnak. Bevágom a megfelelő csoportba, done.
Ráírok, hogy működik, próbálja ki.
- Na de csak .... -án tudom kipróbálni, mert akkor leszek bentről, itthonról dolgozom.
- Figyu, ez egy távoli hozzáférés, mindenhonnan megy
- Ja... tényleg
-
koby11h
őstag
Azt látnád milyen bambán tudnak nézni amikor kérnek valamit, pl. egyik szerverről pár fájl, én meg elő a mobil, net van, akkor vpn, rdp a gépemre, tc, mappa átrak home folderébe és kész....
Ööö, és ezt mikor tudod megcsinálni? Mondom már kész! De csak a telefont nyomkodod!
Aha... nem értik, hogy az már régóta egy számítógép.
Ugyan ez mikor teát főzök Teams közben, vagy az étkezőben beszélgetés közben Teamviewerrel a mobilomról telepítek programot a gépére ami a másik épületben van.... olyan furán tudnak nézni :)[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #14681 üzenetére
Kívánságod visszamenőleg is teljesült ugyanis az egyikkel vidéki uradalmamról megyek be a városba, a másikkal pedig városon belül flexelek, és emelkedek a poor nép felé. Olykor nincs türelmem megvárni az utóbbit, akkor - évszaktól függetlenül - egy komolyabb séta vár rám, de az évek során megedződtem, míg a többiek a konditeremben döglöttek. Különösen a vidéki sofőrös limóra igaz, hogy a sofőrökkel még kb soha semmi bajom nem volt 25 év alatt, felénk a buszok tiszták, és gyakran újak (most pl hybrid és villamos busz is csatasorba állt), és a mi vonalunkon (ez tudom h máshol nincs így mert járok más vonalon is) kultúrált utazó közönség van, ülőhely pedig szinte mindig akad, akármikor utazok. Tudatos közösségi közlekedés miatt pedig abszolút zöldnek is vagyok nevezhető, ami tovább növeli érdemeim rendkívül hosszú sorát.
(ugye megvan, hogy kissé tréfásan próbáltam menteni a keserű valóságot?)
(BTW : Ha egy trabant is limo : 60 ezeért papíros régi Suzuki Swfitet, Moszkvicsot, Renaultot találni, 100 ezres kategóriában, persze ezek átírva kötelező szervíz már 100-150 ezersek lehetnek, hozzá még egy jogsi is - ha nincs - már tényleg nem olcsó mulatság magyar fizuból )
-
KROK640
nagyúr
Az első példád jogos igény, és bizony meglepődnél, hogy hány országban gondolnak erre. pl Isztambulban megállótól megállóig fizetsz, tehát arányos a megtett táv és a jegy vételára.
(ugyanakkor pl Cipruson akkor is 1,5 eur volt a buszjegy ha egy megállót mentem, meg akkor is, ha Aiya napa és Protaras között körbementél (26km). Ellenben éjszaka mindezt 2,5 eurért lehetet megtenni, ott ugyanis meg a napszak határozta meg a jegyárakat)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz koby11h #14694 üzenetére
Azaz
2015 körül már simán át tudtam venni a céges telóról a céges gépem, már ha bent voltam, mert VPN még nem volt róla
Mondjuk csak akkor csinálok ilyet, ha muszáj, mert baromi macerás kezelni.
Otthoni gépet is kb. a mobilnet korlátai miatt nem akarok átvenni, pedig azt be is lehet kapcsolni távolról.
Amúgy az általam leírt usernél csak rövidzárlat volt, tudta, mi az az RDP, csak valamiért nagyon másfele járt fejben
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #14694 üzenetére
Nekem is volt egy-két ismerősöm aki pont így kezelte a dolgot.
Amin viszont totál meglepődtem : öcsém ma látta életében előszür a Shazamot (eddig nem is hallott róla h van ilyen állítása szerint) mikor megjegyezte egy videóban h de jó lenne tudni mi ez a zene? én meg előkaptam a telót és leshazamoztam neki. Komolyan hallani lehetett, ahogy az álla koppant a padlón, hogy ilyen is van???
(én már 6-7 éve Shazamozok, korábban is tudtam róla (2012-ben már tudtam, hogy van ilyen), csak akkor nem volt rá alkalmas telefonom )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- iPhone topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- További aktív témák...