Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Az a baj, hogy a kontextusból kiemeltél egy darab állítást, amivel pusztán csakis önmagában nem értenék egyet, majd ezt eltorzítva "szétlőtted", hogy MUHAHHA ez így mekkora hülyeség. És igazad van, mert az ami neked átjött (hiába írtam le aláhúzva, kiemelve, többször a lényeget) az tényleg hülyeség
Szóval egyetértünk, az ami neked átjött tényleg hülyeség. Akiknek meg megy az értő olvasás azok meg értelmezik a teljes kontextust, és talán elgondolkodnak az alapvető állításomon, miszerint számos okból (nem fogom leírni újra) nem célszerű felhővel KIVÁLTANI a valós fizikai lokális tárhelyet. Ettől a felhő még nem hülyeség, mint ahogy te azt gondolod."egy kisregényt hibás premisszákkal" - amik javarésze azért hibás, mert nálad nem úgy van. (Lenry stílus)
Meg azért, mert nálad már akkor is csak fekete és fehér létezett, ha nem írom le, hogy a Linux meg a laptop is a legjobb dolgok a világon, akkor már csakis zsigerből gyűlölhetem őket. Pedig leírtam akkor is, hogy még a napi gépemen is van (igaz nem grafikus) Linux. De nyilván szerintem semmirevaló utálatos dolog. Emlékezzünk erre is így... Ahogy laptop kérdésben is leírtam, hogy akkor nincs értelme, ha valaki nem hordozgatja állandóan, és sokan full indokolatlanul vesznek laptopot. Neked átjött, hogy a laptop egy semmirevaló utálatos dolog szerintem. Rendben, ha így emlékszel, akkor így sikerült... Nos, ebből a szemszögből egyetértek veled, ha tényleg így látom (látnám) hülye vagyok. Amúgy lehetnék más?
Ez mindig is nagyon konstruktív hozzáállás volt, hogy aki nem velünk 100%-ban, az ellenünk, aki pedig ellenünk van az csakis hülye lehet. Sokkal könnyebb így hozzáállni ...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Tim82
félisten
válasz KROK640 #40001 üzenetére
Pedig leírtam akkor is, hogy még a napi gépemen is van (igaz nem grafikus) Linux.
Jajj. Azóta se sikerült a haverod részéről egyértelműen a szívatásodra feltelepített disztró helyett kipróbálni egy sima Linux Mint-telepítést? Két vagy három éve mondtuk ezt már?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Lenry
félisten
válasz KROK640 #40001 üzenetére
Pedig leírtam akkor is, hogy még a napi gépemen is van (igaz nem grafikus) Linux.
amivel - ha csak nem WSL - nyilvánvalóan semmit nem csinálsz.
ez a mondat is önmagában elég, hogy nyilvánvaló legyen, hogy csak azért van ott, mert még nem volt szükséged az általa elfoglalt tárhelyre, tehát kb mintha nem is lenne.az összes megnyilvánulásodból anno sütött, hogy lövésed nincs az egész rendszerről, használni nem használod, érteni nem értesz hozzá, de elmondtad, hogy csak az használja, aki szeret mókolni vele (ha nem baj, nem keresem vissza a hsz-t, hogy pontosan idézhessek), mert amúgy komoly melóra nem alkalmas
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Digi, nekünk is Digi van. Fel kéne hívnod az ügyfélszolgálat, hogy vegyenek ki NAT mögül.
Kintről nekem sem közvetlenül van amúgy elérés, az elég merész lenne. A home szerveren keresztül be lehet jönni SSH, vagy web gateway-en, a NAS-virtuálhost meg kikapcsolva, vagy sleepben, és WOL-on ébreszthető. Szoktam használni, melóhelyről pl. kényelmesen lehet at otthoni hálózaton intézni dolgokat, és csak böngészde kell.@Lenry :
BTW nekem Next van itthon. Jó@szebe : Nagyon wishful
@koby11h : Amit nagyon el szeretnél hagyni, az van pendrive-on?
"a nagyker sem tudja megmondani, hogy most mi van abban a Kingstonban"
Azt nem is fogja, mert a Kingston se mondja meg. Ezek átcímkéznek. És már lehet tudni, hogy milyen minőséget kinek adnak el (kis vevőknek a gyengébbet, ugyanolyan címkével).@bambano : Nekem a clouddal is csak a bizalmi válság a bajom (lakossági cucc esetén melyik cég lenne megbízható... de cégesre is vannak fenntartásaim, csak nem én döntöm el). De különben, direkt egy második, eltérő geolokáción levő backup cuccnak, teljesen jó lenne, ha ez az egy apróság nem lenne veszélyes.
Mondjuk a céges cumón (Microsoft) max. évi pár óra kiesés volt eddig. Az itthonin több (kösz Digi).@KROK640 : "Ezek mondjuk tényleg eléggé cool szolgáltatások. Igen, iPhone meg MAC mellett nem nagyon van más lehetőséged. De pl ha asztali géped van, "
És ha asztali Apple? BTW ezekre is van SMB, meg van egy rakás felhős cucc az Apple-é mellett. Nekem is a Nextcloud nyomul az iPhone-n, iCloudba nincs szinkron (legalábbis bekapcsolva )Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
válasz koby11h #40009 üzenetére
Az OK, de sosem tudhatod, hogy aki megszerzi, annak mije van, és mit tud bevetni Meg elég kellemetlen azért, ha az ember személyes cuccai eltűnnek
Mondjuk igen, le lehet ezeket lopni sok helyről (ezért nem érhető el nekem sem direktben az ilyesmi).Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Kreta, kgfb, lakasbiztositas, menza, kulonbozo weboldalak, ahonnan rendelni szoktam, orvosok elerhetosege, kocsi adatai pl. motorkod. Garancia adatok, ahhoz par szamla. Ilyesmik.
illetve igazolvanyok kepei - ok ezt sajnalnam. De semmi banki vagy anyagi dolog, munka meg foleg nem.
A tesztnel a toresi ido tobb ev volt varhatoan. Nekem eleg."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
Egyetlen egy dologra használom : van rajta egy localhostolt forum, ami kivülről nem elérhető, csak bizonyos módosítások (pl frissítés) tesztelése folyik rajta egy ősrégi adatbázison. Ezenfelül semmi másra nem kell. De meg kell mondjam, hogy erre sem használtam már vagy egy éve, mert nem kellett.
Ellenben láttam Zoli "a Linux az isten" haveromnak mennyit kellett mókolni vele, és fura, hogy a Win7-es időkben már megejelent a Win 7 is a gépén, aztán az utóbbi években meg már csak Win 10 volt fent neki ...
Nem is kell visszakeressed, mert ezt most is tartom : nagyon sokmindent meglehet rajta csinálni, olyasmit is amit Windowson nemigen, viszont tényleg azoknak való, akik nem bánják ha ezért bele kell ásniuk magukat a dolgokba.
NEKEM EZ A TAPASZTALATOM. Ettől még nem biztos, hogy igazam van, de sosem írtam olyasmit, hogy aki nem úgy gondolja mint én, az hülye/ellenem van stb, csak egy vélemény.
Mint ahogy az is, hogy 27 éve foglalkozom PC-vel, ebből 10+ év számtech bolt, 10 év egyéb ezzel összefüggő meló, és ezalatt a gépeknek jó ha 0,5%-án láttam Linuxot. Ettől még nem gondolom azt, hogy a Linux piaci részesedése mindössze ennyi lenne.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz koby11h #40011 üzenetére
Pont elég
@KROK640 : "Ellenben láttam Zoli "a Linux az isten" haveromnak mennyit kellett mókolni vele, "
Amit erről a csókáról írtál, az alapján érdekes lehetett a hozzáértése"viszont tényleg azoknak való, akik nem bánják ha ezért bele kell ásniuk magukat a dolgokba."
Mi van olyankor, amikor Windowshoz kell túrni a netet napokig?Mutogatni való hater díszpinty
-
veterán
akkor se, ha aes256-tal van kódolva?
amikor még korlátlan volt a google drive-om, meg előtte amikor az amazoné volt ilyen remek ott volt a nas mentése, akkor aes256-tal (és valami igen furmányos jelszóval) titkosított, 2 gigánként darabolt, elkódolt nevű zipek mentek fel, hogy véletlenül se érezze úgy a google, hogy valami illegálist tárolok náluk, ami miatt fel kell függeszteniük az accountomathanyas vagy, te disznó?
-
veterán
felhős tárolás ügye: most már csak a levelezés, google photos, meg főleg megosztásra a drive van használatban (meg még pár apróság).
szívesen osztanék meg itthonról is sokgigás fájlokat ügyfeleknek, de sajnos az a tapasztalat, hogy folyamatos szopás van vele. nem a nat és nem is a dinamikus ip miatt, de még talán egy nextcloudot is felhúzok, ha nagyon kell hanem mert egyszerűen lassú. hiába van 300 mbps felfelé, ha rendszeresen reklamálnak, hogy ennek a töredékével tudnak tőlem letölteni, miközben google felől megvan a végsebesség. és tök jó, hogy digi-digi között gyors az ftp, különböző szolgáltatók között ez http-n valahogy nem bír összejönni.hanyas vagy, te disznó?
-
-
válasz MasterMark #40016 üzenetére
Pedig csak felvetés volt részemről, mert az emberek nagy része el se tud képzelni más Apple cuccot, mint iPhone
@qnadam : Nemtom, szerintem ha már az adat valakinél van, akkor már csak idő, és rendelkezésre álló erőforrás kérdése...
Amúgy 300mbps? Ilyen kicsit még ad a Digi? Nekünk az 500-ason teljesen jó a feltöltés, tehát távolról is értelmes sebességgel érem el.
Illetve felhasználási szokások megint; ritkán töltögetek fel-le sok gigákat kintről (de volt már rá példa), a remote cuccoknak nem annyira sávszél kell, mint gyors válaszidő@KROK640 : OK, de akkor ez kettős mérce Szóval bármelyik OS-en előfordulhat, hogy bele kell ásnod magad.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz F.E.K.. #40022 üzenetére
Az az érdekes, hogy wireguard-on keresztül nekem is ennyi nagyságrendileg és tuti nem a router kevés vagy az internet. Nemzetközi tesztoldalak felé is van 300 Mbps irányukban. Valahol tényleg lehet egy szűk keresztmetszet a lakossági netkapcsolatok között, legalább is itthon.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Lenry
félisten
válasz KROK640 #40012 üzenetére
viszont tényleg azoknak való, akik nem bánják ha ezért bele kell ásniuk magukat a dolgokba.
dehogy kell. meg kell tanulni a rendszert és tapasztalatot kell vele szerezni. pontosan ugyanúgy, ahogy Windowson is. azt mondod 27 éve foglalkozol PC-vel, meg Windows-zal. ha valami kehe van egy Windowsnak, napokig túrod a netet? francokat, valószínűleg fejből tudod vagy legalábbis erős sejtésed van a miértjéről és reflexszerűen nyúlsz a jó irányba.
én 2007 óta használok Linuxot, ebből az utóbbi 10 évben napi szinten, a cégnél és otthon is ez az elsődleges (legtöbb eszközömön az egyetlen) rendszer. ha nyűgje van, én se túrom a netet, tudom, hogy hol kell megnézni mi baja és arra hol lesz a megoldás.ilyen szempontból nincs a két rendszer közt semmi különbség.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
válasz E.Kaufmann #40023 üzenetére
Vagy QoS... Mezei user ne töltögessen fel annyit
@bambano : Itt is, jó szokott lenni a sávszél, ha ahol éppen vagyok, ott is jó. Nem a Digó a szűk.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Pikari
addikt
válasz qnadam #40019 üzenetére
Mióta a huti harcosok átvágták a kábeleket a vörös tengerben, bizonyos országokba 5-10 kbyte/secem van késő délután (például .jp nagy része). Sok szolgáltató egyszerűen leszarja amúgy, és a forgalom akár bécsbe is elmegy, mire az egyiktől a másikig visszajön, akkor is, ha esetleg két szomszédos faluról van szó. Nem foglalkoznak a routinggal egyáltalán. Betolják a forgalmat egy internet exchangere, aztán heloszia, ott meg lehet, hogy épp egy gigabites routeren kell átmennie több ezer ügyfél kapcsolatának.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
veterán
válasz E.Kaufmann #40028 üzenetére
szerepel a tervek között az áttérés, csak nem tudom, megvannak-e még a peering nyűgjeik, amikkel tele voltak az internetek pár hónapja.
hanyas vagy, te disznó?
-
-
BiP
nagyúr
Tegnap olvastam. De nem láttam, hogy ilyen fostos Photoshop 101 szintű lett a lógó.
Bakker, ennél én is jobbat rajzolok, pedig kvára nem értek hozzá és fakezű vagyok.
Kiválasztotta az első default betűtípust ami szembejött ? -
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #40020 üzenetére
Ez egyébként nem is olyan hülye ötlet, a 2000-es évek végén volt egy rövid időszak mikor itt a faluban mi is így cseréltünk egymás között cuccokat, privát trackerrel. Persze megvoltak az árnyoldalai, pl az alacsony uploados netek miatt minden új cucc lassabban jött le mint külső oldalakról, és mire gyors lett megvolt mindenkinek. Nem véletlen, hogy egy idő után csak olyasmi került fel mint fotók, egyéni zenei alkotások stb, ami "kint" nem volt meg.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Lomiból való netezős gépet rakok össze ingyen. Persze pasztázás belefér, az eredeti paszta valószínű betonkemény, habár i3 4170-es még borda nélkül is lemenne benne annyira hűvős. 8Gb ram is elég bőven netezni, 120gb ssd meg semmit sem ér, noname táp meg megy ameddig megy.
Leszedtem a hűtőt..nézem...mieeeezzz? Fólia, kettéhajtom hátha van benne csoki. Nem volt, szemetek...
Miért van alufólia a proci és a hűtő között? De paszta furcsa módon a hűtőn is volt és a procin is csak a fólián nem ami közte volt. Természetesen kaparni lehetett csak a pasztát. -
KROK640
nagyúr
Jó, mondjuk ebben is van valami.
Egyébként valamikor a dolgok hajnalán elég sok oprendszerrel próbálkoztam (Linux, BeOS stb.) de elég hamar rájöttem, hogy az én környezetemben(!) csak a Windowssal érdemes komolyabban. Legtöbbször a Linuxal annyi találkozóm volt, mikor a sulinet programban megvett valaki egy komplett gépet, és áthívott, majd rámutatott a Linuxra : "valahogy szedd le ezt a szart, nekem Windows kell". (na ugye ez sem tegnap volt).
-
válasz MasterDeeJay #40036 üzenetére
Nem volt elég (szerintük) a lefogatás szorítóereje? A 41-es mintha eleve kisebb fogyasztásúaknak szánt sorozat lett volna.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
BiP
nagyúr
El tudom képzelni, hogy nem volt elég szoros a venti felfogatása, és betette közé a fóliát, hogy jobban feszüljön. Fém-alapú, vezeti a hőt is, jó lesz az...
-
KROK640
nagyúr
Ide pár hónapja húztak T-jék vadi friss optikát. A Vodának meg április óta nem sikerül levetkőznie a disconnect-reconnect-disconnect-reconnect-disconnect-reconnect-disconnect-reconnect-disconnect-reconnect (mindezt percenként) problémát. Néha egy kicsit eltűnik a probléma, pár órára, de volt már, hogy egy egész napra is jó volt, aztán visszatér. Plusz idén is volt két egy napot meghaladó kiesésem, meg több több órás, szóval érik, hogy a hűségidő lejártakor (nemsokára) átmegyek a T-hez. Ami nem tetszik, hogy két szórólapot is kaptam tőlük, mindenféle spéci csomagajánlattal, meg üzletkötő címmel, stb, csak épp árak nincsennek, hogy mégis tudjak számolni, hogy mit jelentene ez nekem?
-
KROK640
nagyúr
Na, végre valami jó kis ontopic meló
A 4th gen gépemben most nekem is I4 4170 van pont, 16GB RAMmal, GTX960 de van hozzá egy RX 570 8GB is. Mindezt egy Z-s lappal. Majd kerítek vele egy I7-est ha normális ára lesz végre, és akkor majd megy retro gépnek, amolyan "Win 7 teteje" konfignak.
Ami a fóliát illeti, meg ha lett volna benne csoki, megetted volna? Na ugye ... Gondolom valamiféle szigetelésnek szánta, vagy ha lomi még véletlenül is fújhatta oda a szél.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #40042 üzenetére
És amúgy működnek?
Az ITX Atom nekem sem lenne jó semmire
-
válasz KROK640 #40043 üzenetére
Mindegyik megy, persze csak takarítani kell őket. Bár a gépházak be vannak erősen zúzva a pakolgatástól. Az egyik 250gb-os vincsi ment 16 napot összesen, de az a gép belül totál újnak néz ki, valószínű tartalék volt. A gépek nagyrészében annyi a por hogy nem lehet átlátni a táp ventijén, de ezeken az i3-asokon sem lehetett a bordákon. Kompresszorral kifújattam ami még ér valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #40037 üzenetére
Azok herélt linuxok, semmire sem jók, minden ki van belőlük szedve. Kb az asztalt tudod nézegetni bennük, és ennyi.
Van, akinek épp ilyen oprendszer kell, pont a napokban kellett felhúznom valakinek egy olyan linuxot, ami csak annyit csinál, hogy a firefoxot futtatja, bookmarkok között 1-2 weboldallal, email szolgáltatóval (egy core2duora, 2gb rammal).
Egy debian manapság úgy néz ki, hogy 72 ezer csomag van a csomagkezelőjében. Ezek egy része lib és dependencia, más része viszont olyan komolyságú és teljesítményű program, ami windows alá nem is létezik. Vagy ha igen, akkor napokig fogsz alternatíva gyanánt valami kétes shareware programot felkutatni az adott funkcinalitásra, ami mondjuk a linuxos változat képességeinek 1%-át tudja, kb 5x-ös teljesítménycsökkenés mellett. Vagy pedig windowsra is a linuxos program silányabb átirata létezik. Egy linuxot szó szerint fél perc alatt komplett internetszolgáltatóvá, multimédiás géppé, vagy AI hubbá változtathatsz. Szerver oldali dolgok windows alá általában nem is léteznek, vagy a windows tcp stackje egyszerűen alkalmatlan a feladatra.
Érdemes a windózerkedést feladni, és a linuxba all in menni, legalábbis ha a jövőben itvel akarsz foglalkozni, mert a windows világában "irodában nyomtatót próbálsz beállítani" szintű bohóckodáson és gamingen túl semmi nincs, és nincs is kilátásban nekik semmi.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
Pikari
addikt
mert őszintén, mi a nagy húzóerő a windows mögött az elmúlt mondjuk 5 évben? hogy mostmár 8 giga rammal is swappelnek a weboldalak, vagy hogy az összes microsoft szolgáltatástól mindenki szabadulni próbál foggal körömmel?
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #40044 üzenetére
Fuh, egy 250GB-os HDD manapság már sört is csak úgy ér, hogyha a végén visszaadod a dobozt/üveget (és itt beugrott, mikor haverommal átmotoroztunk Szoboszlóra, persze szigorúan földutakon, hogy átvegye vadi friss szerzeményét egy 250GB-os HDD-t. Hazafelé betette a pulcsija első zsebébe, és ahogy haladtunk a HDD jó párszor nekicsapódott a motorhoz, így mire hazaértünk és gépbe tette már tele volt badsectorral 2006 vagy talán 2007 lehetett ... )
Ezek az I3-as procik meg manapság kb 1000ft/db-ot érnek, én legalábbis az enyémet annyiért vettem 2 éveInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest