Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz bambano #15798 üzenetére
jó tudni.
persze nyilván ezután sem fogok heteket telefonálgatni és hónapokat várni egy szerelőre, hogyha valami csipcsup fasságot meg akarnék csinálni, de akkor is jó tudni
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
válasz KROK640 #15792 üzenetére
Igen, ilyen csengetnek, kinyitom az ajtot, ott all a jard, es megszolal, hogy "Maguk itten drogoznak? Mert nekunk azt mondtak!" szintu story nalunk is volt.
Mondjuk nalam annyi volt, hogy raneztem a jard-arcra, es elkezdtem nagyon rohogni, illetve mondtam neki, hogy "En is szep jonapot kivanok!", illetve hogy "Eddig ugyan nem, de megmondom oszinten egyre nagyobb ra az ingerem, hogy ilyen baromsagokkal zaklatnak este tiz utan."
Voros fejjel elkoszont es ment a dolgara."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
KROK640
nagyúr
válasz qnadam #15782 üzenetére
Az áruházban nem lehet fotózni?
Rendszeresen lefotózom a kosárban hogy mit vettem, elküldöm barátnőmnek, hogy szerinte kell-e még más vagy minden elég?
Ha találok valami poént (Tesco jó forrás erre) vagy akár akciót, azt is lekapom.
Soha, senki sem szólt még rám.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Hát ezaz, hogy én sem akarok rosszban lenni vele, pláne, hogy a mikrómat és a mosógépemet is többször is megcsinálta már. Ráadásul nekem anyagáron dolgozik.
Egyébként most néztem ki az ablakon, sötétedik már, de kajak úgy tűnik mintha a kerítés meg is lenne csinálva! Akkor az meg igencsak mai javítás lehetett, mert tegnap délelőtt még törött volt...Az ablakkal viszont nem tudom mi legyen... kivülről csak akkor látszik, ha figyeled és keresed, belülről baromira feltünő, azonnal látszik, de egy olyan üveg amin amúgy sem néztünk ki (tejüveg). Úgy tűnik csak a külső tábla van megrepedve.
De ha belegondolok, hogy 44 ezer lenne csak az üveg, akkor mindezt egy nem nyitható szerkezetű fakeretbe kell beleműteni, ami nem is szabályos alakú, (és tök esélytelen, hogy én eltudjam végezni, vagy bárki egyedül, így a munkásoknak is órabér) akkor szerintem inkább megtanulok azzal a repedéssel együtt élni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz headhunter #15808 üzenetére
Na, találtál egy új topicot nekem
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
veterán
válasz KROK640 #15806 üzenetére
megnéztem, elvileg tényleg nem, gyakorlatilag senkit nem érdekel, csak ez egy ilyen túlbuzgó majom volt. meg hát ezt civilizált helyeken elő lehet úgy adni, hogy plzplz ne fotózzak, de látszott rajta, hogy ő most valami hatalmas bűntényt akadályozott meg. olyan rosszul esett szegénynek, hogy nem vettem komolyan
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz KROK640 #15815 üzenetére
mert vevő felől közelíted a problémát, nem konkurencia felől
meg kell valami, hogy a tiktokos hülyegyerekek ne a boltban forgassanak videót, bár arra biztosan más szabályt is rá lehet húzni a házirendből.
egyszer forgattunk valami céges izét több szupermarketben, és egyik helyre vissza kellett mennem vágóképezni egy másik napon. kb negyedórája dolgoztam, mire végre odajött a helyi seriff megkérdezni óvatosan, hogy tulajdonképpen mit is csinálok én ott. nagyon örült, hogy még papírt is mutattam neki utána viszont jött utánam, hogy húúú de menő, milyen kamera, drága volt-e...hanyas vagy, te disznó?
-
-
nullpoint
őstag
válasz qnadam #15814 üzenetére
Valamelyik plázában kellett fotózni, egy kis belső építmény látványterveihez, amit a környezetbe kellett illeszteni, csak úgy adott engedélyt a létesítmény üzemeltető, ha látta előtte milyen lesz pontosan.
Persze engedélyt is kaptunk a fotózásra, de azon a részen valamiért pont rendőrök intézedtek, én meg kénytelen voltam megkérni őket , (persze udvariasan) hogy menjenek arrébb mert zavarnak a képen. Rendesek voltak, arrébb mentek, úgyhogy nem kellett megemelnem a hangom.
[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Diabolis
aktív tag
Egy hete vagyok szabin, és még csak a kolléga hívott fel, archív fájlokat keresett. Szokatlan... Ezek valamire készülnek :D
Mesteremberek érdekesek, autószerelő nekem is mondta anno, hogy 20.000 a javítás, mire mentem az autóért már 30.000 volt, de egy másik hiba. 20.000-et otthagytam, ha tetszett neki, ha nem. Elvártam volna, hogy ha változás van, felhív. Nem tette, így járt.
Ampert most a pincébe kell majd vinnem a vízlágyító berendezés miatt. Villany van lent, és bár sejtem, hogy még tudnám csinálni, inkább szóltam a dedikált villanyszerelő havernak, hogy szaladjon már be valamikor egy kólára. Addig kihúztam a vezetéket, felfúrtam mindent, neki csak kötnie kell. Gázhoz, áramhoz és fékhez soha nem nyúlnék.Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Diabolis
aktív tag
válasz MasterMark #15823 üzenetére
Nem,nem nagy, és a YouTuberól már házat építeni is meg tudsz tanulni. De amikor (német) autópályán csattogok 210km/h körül, és meg kell állni, inkább bízok a szerelőben mint magamban. Kerék vagy olajcsere nem érdekel, vezérléshez szerszámom nincs, de ha ott cseszek el valamit, akkor csak a saját pénztárcám veszélyeztetem, nem mások életét.
Amper ugyanez, főleg ebben az albiban. Itt nem a fal a vegyes, hanem a vezetékek. Réz+alu...Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
koby11h
őstag
Fotózás 1:
Tesco kb. 8-10 éve, áramszünet volt, mivel informatikával foglalkozom = értek hozzá, és más kárára mindig jó poén, azért persze fotóztam párat. Tök sötét van, áll a kasszasor (mondjuk épp fizettem volna, így mindent vissza kellett rakni a szalagra, mert elszállt a pénztárgép), mások is fotóznak és teli pofával röhögnek...
Erre egy irodai egyenruhás hölgyike odapattan, és parancsoló hangon közli, hogy töröljem ki a képet mert TILOS fotózni és amúgy is ez image romboló. Mondom Neki, az az image romboló ahogy kérte. De ki van írva, hogy tilos fotózni! Mondom hol? Az áruház bejáratánál. Mondom ok, asszony marad a cuccal, mutassa meg. Nem volt kiírva Változott a hangnem, én meg kedves voltam és tényleg töröltem a képeket... elmagyaráztam a hölgynek, hogy csak a kuriózum és a poén kedvéért, meg sem osztottam volna és áramszünet esetén én is azt csinálom amit a kollégája.Fotózás 2:
Tesco, 1-2 évvel később.
Ár nem stimmel, kisebb vita, elmentem és lefotóztam a kirakott árat a blokk mellé.
De itt nem lehet fotózni! Miért? Mert, á mindegy, akkor vissza jár 1200 Ft. Elnézést kérünk!Fotózás 3:
Tesco, még 1-2 év. Ha valami nem stimmel ár, vagy kérdése van egy termékről fotózza le és kérdezzen rá az információnál... mekkora változás!
Azóta belefutottam már 3 árhibába, az elején még köszönőlevelet is adtak, hogy jeleztem + 200 Ft vásárlási utalványt, most 2 éve már csak az utalvány volt..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
szebe
addikt
válasz Diabolis #15822 üzenetére
Én ezért nem kérdezem meg előre a szerelőtől, hogy mennyi lesz. Amikor felhív, hogy mehetek, megkérdezem hogy mivel tartozom, és annyival a zsebben megyek.
Természetesen nem szólva többet kérni enyhén szólva bunkóság, még ha olyan dolgot is talált, amit muszáj volt lecserélnie/kijavítania.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Ezt én se bírom, hogy nem kommunikálnak. Mondom, hogy ha valami gázos, hívj fel, kitaláljuk, kell-e cserélni.
Elkészül az autó, megyek, és olyan dolgok vannak a munkalapon, amit nem beszéltünk. OK, kifizetem, de nem biztos, hogy oda fogom visszavinni.Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
válasz hobizoli #15818 üzenetére
folyamatos a verseny a teszkó meg a többi között. kifejezetten jó példa a lidl. ezek járnak egymás boltjaiba, és összeszedik egymás árait, hogy tudják, mi ellen versenyeznek. ezek a hivatásos árfelírók. és nagyon utálják a másik árfelíróit
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
DJGABI
addikt
3. hete van szerelőnél a motorom, gyerek azóta egyszer hívott, hogy 1 hétre szabira ment. Nem akartam én lenni az okvetlenkedő vásárló, de most már azért lehet csak rászólok... Oké sok vas van nála, de ha megpörög az óradíj... Az egész motor nem ér annyit mint a javítás lesz
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
válasz DJGABI #15830 üzenetére
A minimum az lenne, hogy ilyenkor kevesebbet kér.
Nekem a TV-m van szervizben hónapok óta, mondjuk azért, mert én elbénáztam De remélem, hogy az is olcsóbb lesz, mint gondolom(Meg nekem aztán mindegy, mert bagóért vettem, elvileg hibásan - ahhoz képest jól ment hónapokig, csak aztán egy áramszünet megölte... a tápot... vagy mégis a scalert... Én no én nem tudom, kérem kapcsolja ki )
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
GEIL
addikt
Sajnos a motorkerékpár úgyis csak "szezonális berregő"......kb mint a repülő rovarok....csak jó időben élnek igazán.
Milyen motor és mik lesznek rajta cserélve ?------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
F.E.K..
senior tag
Rendes szerelő hív ha plusz dolog merül fel (esetemben ilyenkor úgy kezdi, hogy "itt a pénztárcában turkáló!" ).
Így nincs kérdés, elmondja mit talált, mi a nagyságrend, és eldönthetem hogy azt is megcsinálja-e. Mondjuk eddig mindig rábólintottam ha ilyen volt, jobb egyben letudni, de azért az a normális hogy jelzi az ilyet.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
DJGABI
addikt
Most már azért egész ki lehet tolni a szezont, egy áprilistól októberig napközben teljesen jó idő van. Más kérdés persze hogy reggel 7-kor induláskor azért hűvös lenne, de 10 fokban hoztam haza is. Meg hát robogó, így azért esőben is el lehet vele lenni.
Henger lett cserélve, de após azt mondta karbihoz nem ért, annak a behangolására adtam le, de simán lehet 1000 másik dolog is kiderült, 20 éves vas, franc tudja. Mikor elhoztam egybenlévőnek tűnt....
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
-
-
szebe
addikt
válasz F.E.K.. #15833 üzenetére
Illetve ha szól, hogy van más is, azt jelenti (szerintem), hogy nem szemellenzősen csak arra a dologra koncentrál, amivel vitted.
Én is úgy vittem most olajcserére, hogy nézzen körbe, mert februárban műszaki. Ha van valami, akkor rendbe lehessen tenni addig, ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni (meg esetlegesen 1+ hétre nélkülözni a kocsit).
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
válasz nullpoint #15841 üzenetére
Szereltem én is, csak nem jutottam vele semmire, a fődarabok meg drágák hozzá, hogy blikkre vegyek egy scalert, azt' biztos jó a táp (10-ből 9 TV javítást beszívok, mert se rutin, se elég tudás, se felszerelés, se cseredarabok )
Szerelő meg ismerős, leraktam nála, csak aztán ráborult a melóAmúgy ott kellett volna eladni hibásnak pár ezressel többért, mint amennyiért vettem
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
ElektrikusDE
senior tag
Ha közelebb laknák hozzád akkor én is besegítenék TV javításban, illetve a hibás darabok átvételében! (nálam pont fordított az arány)
Ui:
Persze nálam más a helyzet, pl. már 12 évesen képcsövet cseréltem Tavasz tévében...
Aki nem ismerné:
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterMark #15823 üzenetére
Látod, látod, ezért nem vagy olyan gazdag és sikeres, mint az ország Lőrince!
-
KROK640
nagyúr
válasz bambano #15828 üzenetére
HM... Akkor Ausztriába is ezért nem igen örültek annak mikor lefotóztam, egy rakás dolog árát. (pedig csak az ittenieknek akartam küldeni, hogy olcsóbb a kaja mint otthon, végül el is küldtem).
Bár mondjuk valahol abszurd is a dolog, mert ezeknek a honlapján is fent vannak az árak, meg ugye szórólapoznak ezerrel reklámújságot, amit simán kaphatnak a konkurencia alkalmazottai is. Tehát elvileg nem olyan nagy ördöngősség megtudni az árakat ...
-
KROK640
nagyúr
Ezekután minimum, hogy olcsóbban csinálja meg, elvégre csak úgy késik vele egy hetet!
Egyébként meg (most hasraütésszerűen mondok számokat) azt mondja az 50 ezres motorodra, hogy 40 ezer, akkor mond meg neki, hogy OK, ad egy 10-est és otthagyod neki. Rögtön engedni fgog, mert nem akarja kerülgetni, meg kinlódni az eladásával. Ráadásul ha valamit kokányolt vagy kamuzottt benne akkor pláne ellenkezni fog. (mert ugye kakor eladáés előtt még jobbra meg kell csinálnia).
-
Pötyi
őstag
Körülbelül számtalan olyan alkalom volt már az életemben, hogy kinéztem valamit egy bolt honlapján, ahol a kiírás szerint X ezer Ft-ba került a cucc, aztán személyesen odamenve a boltba meg másfél X ezret kellett kiperkáljak. Amikor szóvá tettem, mindig az volt a válasz, hogy "Jaaa, a honlap árait már régóta nem frissítjük..." Szóval nem feltétlenül derül ki a honlapról a pontos ár, szerintem is van létjogosultsága az árfelíróknak.
(Amikor pár évvel ezelőtt egy sörözés alkalmával elmeséltem ezt egy fogyvédelemmel is foglalkozó jogász ismerősnek, ő akkor azt mondta, hogy webshop esetén a kiírt ár ajánlattételnek minősül és ha fizetéskor többet kérnek érte (vagy többször is törlik a leadott rendelésed), akkor nyugodtan fel lehet nyomni a boltot fogyvéd hatóságnál. De ha a honlapon nincs lehetőség vásárolni, csak árubemutó és kiír olyasmit, hogy vételár árfolyamfüggő, vagy irányár, ami több paraméterű terméknél csak a végleges rendelés leadásakor lesz konkrét, meg kérjük telefonon érdeklődjön a pontos árról, akkor nehéz megfogni a boltot. Ez valami olyasmi, mint amikor egy kocsihoz van 28 féle választható extra és mindegyik több, kevesebb mértékben drágítja a végső árat. De mivel minden embernek más és más extra kell, ezért csak a végső kalkulációnál derül ki, hogy neki pontosan mennyi lesz az ár. A gépkkocsikereskedők ilyenkor írják ki úgy az árat, hogy az új modell négymillió forintTÓL kapható.)
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest