Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimitrov
csendes tag
Üdv!
Éppen én egy m1575ös raidvezérlövel, ill az intel ichr8 <asszem jol irtam le> déli hidjának raidvezérlöjével játszok...a 1575ös az én gépem, a másik tesztpadon van itt.A 1575össel egy raid0-át<stripe> csináltam ami müködik mint a kisangyal, 2db 320as hitachi vinyoval, a sebessége nagyon jo, bár van egy kis problémám vele, momentán az h néha gondol egyet és megakar egy fél másodpercre amikor nem jut elegendö gyorsasággal proci-idöhöz<a64 3700+van mögötte 1 giga rammal>, de hiábzni nem hibázik. A raidbiosa egész okos, könnyen kezelhetö, ez jobb mint az intelé, de a drivere viszont az intelnek jobb.Na eddig tartott a válaszom a raidre, a WD vinyokat nem ismerem, nemtok véleményt alkotni roluk mert nem használtam még.
Node van egy óráisi problémám is
Az intellel kezdödött az egész...szal csináljunk raid1-et <mirror>, ez eddig szép és jo..felmegy a win, driverek stb, kiirja h adatvédelem franko.Mondom oké akkor probáljuk ki mennyire biztonságos...gép kikapcs, egy vinyo lehuz, majd látom h bootol, oké.Ezt a másik vinyoval is eljátszottam, azzal is megy. Ezután mégegy apro csavar: egyik vinyo lehuz, másikrol boot, majd telepitsünk egy programot, majd másik vinyo vissza...tök zsir észrevette h a 2 vinyo nem egyezik, letükrözte <persze winböl, mert a biosa kottahülye az iylenhez>
Ezután jött a következö perverz 5let, formázzuk le az egyik vinyot, merhátugye a másikon ottvan a teljesen egyezö másolat, majd arrol bebootol aztán betükrözzük ujra és kész...gondoltam h ez igy megy DE NEM mert nem képes ezután bootolni egyikröl sem...még akkor sem ha a hibátlan vincsit elsönek teszem a tömbbe :S és mivel a raidbios nem jo semmire azon kivül h tömböt létrehozzak vagy töröljek ezért majdhogynem kijelenthetö h elveszett az adat ami a ''marhabiztonságos-tükrözött'' raiden volt.
Ezután tértem át a mirroros dologgal a 1575höz, mert annak okosabb a biosa, legalábbis ránézésre mindneképp...pl tud mirrort csinálni ugy h egy adott vinyot lecopyzva egy másikra kész a mirrior.Ill van rebuild opcio is ami egy mirrort rendbehoz copyzással anélkül h a tömb megszünne..de egyelöre ez is csak papiron müködik mert sose futott le, ponotsabban a forrásmeghajtót nem engedi kijelölni mert (sztem - még nem sikerült kiprobálnom mert a másik 2 heylen az én raid0-ám van) csak tömbön kivül állo vinyot enged jelölni<ezt sem értem mér van igy, ha már egyszer azér van a rebuild h a sérült tömböt rendbehozza>.
Szoval egyelöre az jött le az egészböl h ha van 2 teljesen jo vinyom a raid is jo de amint az egyiknek nagyobb baja van borul az egész rendszer, márpedig érzésem szerint a mirror pont ennek kivédésére van
Ha vki hasonloval szenvedett és talált megoldást szivesen várom a trükköket, 5leteket
és bocsi h regényt irtam
MOD::
most látom h a böngészöm elfeljetett behozni pár oldalnyi hoozzászolást...ezér aszittem az az uccso amire a válasz is ment XD de a problémám ettöl függetlenül él
[Szerkesztve]...aztán a királylány megcsókolta a villamost, és átváltozott BKK...Békákká??? :O
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest