Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Az viszont való igaz, hogy viszonylag egyedi configom van (ebbe imádtak belekötni, nekik hivatalosan total "does not compute", hogy nincs a modem és PC közt SoHo router).
    Egy x86_64 PC-n fut Gentoo Linux, ezen fut a torrent kliens (tehát az közvetlenül kommunikál az internettel, semmi NAT) és ez osztja a netet a házban (PC-re optikai kábellel, többi kütyüre WiFi AP-kkel) úgy, hogy traffic shaping-et is csinál (ezért futhat észrevétlenül bármennyi torrent), amihez némileg belenyúltam a Linux kernel TCP/IP és NIC driver alapbeállításaiba. (De ismét mondom, a Cisco modemmel semmi baj nem volt.)

    De szerintem ez csak annyiból számít, hogy nem "fogja meg" kicsit sem a dolgokat egy olcsó kis ARM/MISP CPU-s SoHo router, hanem elérhető az ethernet-DOCSIS bridge "ami a csövön kifér". Mert az szerintem teljesen alap elvárás, hogy amíg nem nyitod fel a dobozt, csak az ethernet interfészen kommunikálsz vele, és nem is férsz hozzá semmiféle CPE eszköz admin/debug felülethez (azon a minimális read-only diagnosztikán kívül, amit a http:\\192.168.100.1 webinterfészen látsz) addig az ég világon bármi elképzelhető dolgot le kell tudnia kezelni. Még azt is, ha szánt szándékkal provokálni próbálnám valami módon, hogy csak azért is lefagyasszam. (De leszögezem, ilyet sohasem csináltam!) Hisz, ha nem így van, akkor a bridge másik oldaláról is sebezhető a cucc és random is eldobhatja magát. És lényegében pont ez történik. Ez le is van írva, az USA-ban volt csoportos perc is, és alapvetően a vásárlók nyertek: [link] [link]
    Pedig az USA-ban általában vehetsz magadnak saját modemet, nálunk viszont nem (megkérdeztem, hogy vehetek-e, ha annak ellenére fizetem az ARRIS havi bérleti díját). Tehát náluk hamarabb lehetne mondani, hogy "azt kaptad, ami mellett döntöttél". Itt azt kapod, amit a szolgáltató akar, és kész (= nagyobb sz@rban vagy, ha baj van).

    A kedvencem az volt, mikor azzal érveltek, hogy volt már céges előfizetőnél is olyan, hogy esküdözött a rendszergazda, hogy jó a szerverük, ami a modemjükbe köt, de nekik is bebizonyították, hogy a szerver a szar, nem a modem.
    Érted...? Minél jobb cuccod van és minél jobban érted, hogy működik, annál bizonyító erejűbb, hogy a te cuccoddal vagy a te beállításaiddal van a baj. Véletlenül sem a dokumentáltan hulladék, olcsó szar CPE-vel, ami valószínűleg úgy kerül ide hozzánk, hogy a gazdagabb országokban RMA-zták őket, mert szarok, és lepasszolták keletre a készletet. De TE vagy a HÜLYE. Értsd már meg...
    "A szomszéd Józsinak egész nap megy a Facebook üzenőfal görgetés a 4-5 éves középkategóriás okostelefonon, és nem vesz észre modem fagyást. Tehát a modem tökéletes. Csak te használod rosszul." (És az sem biztos, hogy Józsinál nem indul néha újra, csak nem biztos, hogy feltűnik neki, illetve jelent hibát...)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák