Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz tank1 #81294 üzenetére

    Utolsó gondolatot engedjetek meg, tegnap letudtam annyiban, hogy mozi=vetített kép, de ennél 1 fokkal bonyolultabb, ha már puszta méretként hivatkozol rá, vagy több esetben hivatkozunk erre, legyen pozitív vagy negatív felhangja.

    ...számomra nem elég a mérete a mozi élmény átadására...

    Nem kizárólag méretből adódó eltérés miatt lehet jobban kedvelni (vagy utálni) projektoros megjelenítést. Lemmy9 tegnap egy jó gondolattal zárta rövidre: Két teljesen más képalkotásról van szó, minek összeméregetni.

    NJ László jó párszor említi, hogy csak filmre tud forgatni, digit képalkotás monnyon le, nem elég filmes, nincs mélysége, nincs játék a mélységgel, stb stb. Ehhez hasonló mikor ránézel moziban a vászonra (vagy otthon), egyből tudod, hogy vetített kép, nem úgymond "világító doboz". Ugyanúgy mozivarázs, a példa más, mégis parallel, ami tévén nem jelenik meg, hiszen a képalkotási folyamat sem ua. Ebből és a tegnap tárgyaltakból adódóan pusztán kontraszttal/feketével letudni a technológiai összehasonlítást képtelenség, ahogy puszta mérettel sem.

    Ugyanígy lehet rajongani nyers és úgymond sztenderd képalkotásért, az elérhető legjobbért ontopic megjelenőkkel, de akármit csinálunk, nem a szó szoros értelmében vett moziélmény. Teljesen másképp lehet csodálni mindkettőt, rólam pedig lehet tudni mozibolondként, hogy kiváló hangért vagy jól sikerült BD transzferért ugyanúgy megnézek mozikat, mint mások puszta filmélményért. Néhányan furcsállják is, amit pedig én furcsálltam olyantól, aki házimozi rendszert épít, legyen az bármilyen szintű. :) Ebből adódóan abszolút érthető, ha valaki a vetítést dobja és tér vissza tévés megjelenítőre.

    Nyilván ez a téma azért merül fel itt és nem máshol a ph keretein belül, mert errefelé több a filmrajongó, egyben filmeket a lehető legjobban megjeleníteni kívánó user. LCD topikok felhasználói értelemszerűen másra vagy másra is használják, eltérő igényekkel, nem utolsó sorban maga a közösség inkább tech, mintsem házimozis. AVX, AVS vagy egyéb fórumon nehezebben vetődhet fel hasonló, majdnem természetes, hogy moziszobában vetítünk, projektor a képalkotó, és marad ízlés, specifikációk illetve pénztárca szerinti összevetés.

Új hozzászólás Aktív témák