Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz tobias40 #78772 üzenetére

    "Pl nekem most kicsit életlennek tűnnek a tv műsor képei főleg az rtl klub,tv2 stb. amikor van rajta alul kiírás ott eléggé életlen nekem..."

    Ebben annak is lehet szerepe, hogy 42"-ról váltottál 55-re, így ugyanabból a távolságból persze, hogy "életlenebbnek" látszik a kép. De valójában nem az, csak nagyobbak a pixelek. :) Meg valószínűleg az eddigi LCD-k kicsit "túl voltak tolva". :)

    "A kizoomolás nekem nem jó megoldás a ghost ellen mert nem szeretnék csúcsfejeket nézni,nagyon zavar!!"

    A kizummolás nem a kép torzítását jelenti, ahol a csúcsfejek és lapos fejek kialakulnak, hanem az arányos nagyítást, ahol nincs torzulás. De neked, mivel a paneled már bejáratott, nemigen lesz erre szükséged, ha visszafogottak a beállításaid. Én soha, semmit nem zummoltam ki egyik plazmámon sem.

    "Ha 15-20 percig megy uanaz a csatorna és utána van reklám LOGO nélkül az elegendő ahhoz hogy ne legyen ghost vagy tartós beégés?"

    Normális beállításokkal nem lesz gondod a ghost-al, de ha dinamikus módban, felnyomott kontraszttal, bekapcsolt öko módban tévézel a fényes nappalidban, akkor lehet. :D

    "True Cinema beállítás jó a tv-re és a filmek nézésére is??"

    Jó. Én is azt használom, 50-es kontraszttal, öko-móddal, mert mi leginkább sötétített szobában tévézünk.

    "gondolom arra is jó a max. 20-as élesség..."

    Az egy picit sok lesz, annak fényében különösen, hogy az ST50-en 0-10-es skálán állítható. :D A gyári alapbeállítás az 5-ös, van aki ezen hagyja, van aki 0-ra állítja. 5 fölé szerintem ne menj, a részleteket jelentősen torzítja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák