Új hozzászólás Aktív témák

  • balisz

    senior tag

    válasz DM-Fan #78463 üzenetére

    A GT50 tényleg nagyon finoman is tud ditherelni, de csak prof. módban, ahol viszont magasabb a fekete szintje, THX módban kb. ugyan olyan. Kíváncsi vagyok mit értesz főbb képjellemzők alatt.Lehet, hogy fals kontúr is látványosabb az ST60-on, viszont ez a jelenség a VT60-on is ugyan olyan. A hangszórót felhozni előnyként elég abszurd a valószínű felhasználást tekintve.

    Aki plazmát vesz az általában nem azért veszi hogy egyszerre 4 HDMI-t csatlakoztasson (VT60-nak is csak 3 van) rá és hogy kicsit gyorsabban betöltse a Smart rendszert. Ha valakinek tényleg nagyon kell a felvétel az vegyen inkább GT50-et, de akkor már vehetne ST50-et is, én még azt is a GT50 elé teszem. Aki olvassa a fórumot azt könnyen félrevezethetik abból a szempontból hogy elhitetik vele, hogy nagy képminőségbeli különbségek vannak a modellek között. Az adott szérián belül ez a különbség minimális, a másodlagos funkciókban és a pontos a kalibrálhatóságban keresendő és talán egy-két tizednyi fekete szintben. A különbségek leginkább az egész 50 és 60-as széria között van, ez viszont minden modellben megvan.

    A dither-ről részletesebben: a GT50 prof. módban más árnyalást használ mint THX-ben. Az új 60-as szérián már lehet a prof. módban választani ezen panel fényerő néven. A finomabb ditherelés a 60-as szériánál is magasabb fekete szinttel jár, bár közel sem akkorával mint ez előző széria esetében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák