Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz MaUser #56458 üzenetére

    Csak egy gyors kérdés, ami hülyeségként hathat, de nem az: ugye nem úgy vizsgálod most a feketeszintet, hogy előtte a főkapcsoló le van kapcsolva, majd benyomod és egyből be is kapcsolod a TV-t?

    Ugyanis több Panasonic-modellnél megfigyeltem (többek közt a saját 50G20-amnál is), hogy ha úgy kapcsolom be a TV-t, hogy mondjuk ki volt húzva, mert elutaztam, aztán visszadugom, benyomom a főkapcsolót (ekkor ugye nem kapcsol még be a TV, de ugyanúgy kattan a relé, mintha sima készenlétből jönne vissza a TV a távirányítóval való bekapcsolással) és rögtön rá is indítok (tehát nem várok kb. 10-15 másodpercet, amíg a relé leveszi a feszültséget és ilyenkor ennek folytán már nem is kattan többet), akkor egészen az első, távirányítóval való ki-, majd visszakapcsolásig emelkedettebb a feketeszint. Nem tudom az okát, de így van. Ha a főkapcsoló benyomása után hallom a kattogást, majd megvárom, míg le is veszi a feszültséget és bont a relé (ekkor újra kattan kettőt), majd csak ezt követően kapcsolom be a TV-t a távirányítóval (ekkor újra kattan két lassút), akkor minden normális, ahogy egyébként minden normál, készenlétből való indításnál is.

    Szerencsére én nagyon ritkán áramtalanítok, így nem nagyon szembesülök ezzel a jelenséggel, plusz már tudom, hogy simán elkerülhető plusz 10 másodperc várakozással, de azt is tudom, hogy nem egyedi jelenség. Nem tudom, hogy Te ilyen kihúzogatós/főkapcsoló-lenyomogatós, sötétzöld típus vagy-e (nem feltételezem rólad, de hátha), mint egyesek, ezért vetettem föl a témát, mint lehetséges okot.

    Amúgy nehezen tudom elképzelni, hogy ennyit emelkedne ilyen rövid idő alatt a feketeszint, nekem a G20 a minap töltötte be a harmadik életévét és írd és mondd: nem mérhető rajta mai napig sem feketeszint-emelkedés, pedig ennél a típusnál még minimális szintűre lehetett is számítani - bár már az enyémen kívül más G20-ról is olvastam, hogy nem változott a feketeszintje.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák