Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz athka #25350 üzenetére

    "Amit csatlakoztatnék jelenleg: pana DVD S75, Technics SA-AX6 erősítő. Ahogy én gondolom: antennakábel boxba, RF kábel. tv-hez. dvd és a box scarttal összekötve, boxból scart a tv scart adapteréhez csatlakoztatva. Az erősítőt (komponens csatik) viszont nem tudom, hogy iktassam közbe?"

    Az antennakábel a Set-Top-Box-ba, ez eddig rendben. A DVD-t miért akarod összekötni a Set-Top-Box-szal? Annak semmi értelme, az S75 nem DVD-felvevő, csak lejátszó! Ha a Set-Top-Box-nak sincs HDMI-kimenete (ahogy a DVD-nek sincs), akkor marad ott is a SCART vagy a komponens (három színű RCA - piros, zöld, kék). Vagy egyikkel, vagy a másikkal kösd a Set-Top-Box-ot is és a DVD-lejátszót is a TV-re! Egymástól függetlenül, mind a két készüléket a TV-re, vagy SCART-tal, vagy komponenssel (három színű RCA - piros, zöld, kék)! Ezek után a DVD optikai kimenetét kösd az erősítőre! Ha a Set-Top-Box-nak is van optikai kimenete, akkor azt kösd az erősítő másik optikai bemenetére! Ha nincs az erősítőnek másik optikai bemenete (esetleg a boxnak nincs optikai kimenete), akkor használd a Set-Top-Box koaxiális digitális kimenetét, ha van neki. Ha az sincs neki, akkor marad a sztereó RCA, az biztos van a box-on és az erősítőn is kell legyen ilyen bemenet.

    A DVD-lejátszót nagyon erősen javallott lecserélni, mondjuk egy BD-lejátszóra (ajánlott a Pioneer BDP-150). A lényeg, hogy legyen HDMI-kimenete, mert akkor tud majd felskálázni is maga a lejátszó.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák