Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz szepi77 #2045 üzenetére

    Ez most mit akar igazolni? Azt, hogy bizony erős tévhitekben él a kommentelő:

    "Találtam egy ilyen rendeletet:
    - 151/2003(IX.22) 3/3 d pontja : a jótállási jegyen fel kell tüntetni a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat , azok érvényesíthetőségének határidejét , helyét és feltételeit.

    A jótállási jegyen nem szerepelt , hogy nem lehet tv-t nézni és hogy beéghet és az nem garanciális. Tehát véleményem szerint nem tagadhatják meg a garanciális szervizt tőlem ."

    Már itt tévesen következtet, amire egy ottani válaszoló fel is hívja a figyelmét:

    "A készülék használatáról, sajátságairól a használati útmutatóban kell tájékoztatni a fogyasztót. A jótállási jegyen a jótállási jogokról kell tájékoztatni (mikortól él, meddig él, hova kell visszavinni, hol vannak szervizek, ilyesmi)."

    Pontosan így van, márpedig a használati útmutatóban ott a figyelemfelhívás!

    Erre vonatkozóan ezt írja:

    "A felhasználói utasításban volt pár pont , hogy nem szabad állóképet kimerevíteni hosszú ideig , stb stb
    De először megvettem , kifizettem és utána tudtam elolvasni a használati útmutatót. De az nem volt benn , hogy tv-nézésre sem szabad használni mert a csatornák lógója beéghet. A felsorolt pontok egyike sem vonatkozik rám mert én betartottam ami le volt írva azokban a pontokban.
    "

    Ja, először megveszi az ember, UTÁNA elolvassa a használati utasítást, MAJD ezt követően kezdi használni a készüléket. Gyanítom nála (ahogy sokaknál) nem feltétlen ez volt a sorrend. Csendben azt is hozzáteszem, hogy 2011-et írunk, legalább 5 éve minden egyes elektronikai berendezésnek megtalálható a használati útmutatója a neten, az vásárlás nélkül is elérhető, a kommentelő is simán hozzáfért volna, el is tudta volna olvasni, ha valami nem tetszik neki benne, akkor rákérdez fórumon/boltban/ismerősétől és ha nem kap megnyugtató választ, akkor meg sem kell vennie. Én már jóideje meg sem veszek készüléket, anélkül, hogy el ne olvasnám előre a használatiját, de szerintem vagyunk ezzel így jópáran. Persze, lehet fikázni, hogy "mert te olyan okos vagy". Igen és másnak ez miért nem jut eszébe? Neki ugyanúgy adott a lehetősége, legalább ne írjon már le utána nyilvánvaló hülyeséget, ha már elcseszte. Mindenki hibás, csak ő nem, persze.
    Ha meg valaki tényleg annyira sötét, hogy nem érzi, hogy a kimerevített állókép egyes részei, illetve a szintén állandóan jelenlévő csatornalogó egy és ugyanazon hatással vannak a panelre - azzal nem lehet mit kezdeni.

    Egyébként a hivatkozott használati útmutató figyelmes, ÉRTŐ elolvasása alapján simán lehet érteni a leírtak lényegét: felsorolja a tipikus állóképeket (csatornaszám és egyéb emblémák, 4:3 üzemmódban megjelenített képek, videojátékok, számítógépes kép) és közli, hogy ezek a képernyőn maradnak ("képkimerevítés") és ez nem utal rendellenes működésre. Nyilván érezhető, hogy döccen a fordítás, de ha valaki veszi a fáradtságot és megpróbálja feloldani a képzavart, fellapozza az angol használati ugyanezen részét - ha nem tud angolul, beüti az első internetes szótárba az "image retention" kifejezést, amit "képkimerevítésnek" fordítottak és máris rájön, hogy ez a sokat emlegetett ghost.

    Amúgy meg ha a kommentelő - állításának megfelelően 1 hónapig olvas egy ilyen készülék megvásárlása előtt - akkor egyszerűen nem akarom elhinni, hogy nem találkozott azzal, hogy vigyázni kell a plazmával ilyen szempontból, mert mindenhol ez a sztereotípia él, minden fórumon ez az első, amivel szembesülhet, de még a boltban is ezen problémakörrel szokták lebeszélni az embert róla.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák