Új hozzászólás Aktív témák

  • whappela

    csendes tag

    Srácok, két kérdés (bocsánat a hosszúságért):

    1. Tegnap végre-valahára megvettem a tévét (végül S30 lett). Csak ma volt időm beüzemelni, nagyon fasza (bár eddig még csak tévéadást próbáltam), viszont olyan béna vagyok, hogy a szervizmenüt nem sikerül behoznom, pedig úgy csinálom, ahogy itt a fórumban írtátok: egyszer megnyomom az "F" gombot, aztán a hangerőcsökkentést folyamatosan, és közben a távon 3-szor a "0"-t. Viszont erre nekem egyszerűen csak simán bekapcsol a tévé (analóg jel híján hangyaháborút mutatva), és a szervizmenünek nyoma nincs. Mit csinálok rosszul? Netán ott rontom el, hogy standby módban próbáltam eddig? A főkapcsolóval totálisan ki kéne kapcsolnom a tv-t, és úgy kell próbálkozni?
    (Látszólag egyébként én vettem el a tv szüzességét, de azért biztonság kedvéért az üzemidőt megnézném benne, mert ha kiderülne, hogy közel sem volt szűz, az valszeg nagyban megkönnyítené az alábbi dilemmámat is...)

    2. Leellenőriztem a tv-t pixelhibákra piros-kék-zöld képekkel, és sajnálatos módon egyet találtam: a piros háttérképen egy kis fekete hulla, kék és zöld háttéren nincs ott, úgyhogy ha jól gondolom, ez mindösszesen egy db subpixel-hiba (egyéb színekkel is kipróbáltam, pl. sárgán, szürkén, magentán stb. már szintén látszik, eltérő intenzitással). A kérdésem az, hogy ti mit tennétek a helyemben. A panel teteje táján van, fölülről 3-4 cm-re, jobb oldalról kb. 10 centire, konkrétan pont pl. épp az HBO logója mellé esik. Film közben gyakorlatilag észrevehetetlen, illetve csak akkor veszem észre, ha bazira odakoncentrálok. Ettől függetlenül természetesen idegesít a tudat, hogy ott van. Csak az a baj, hogy nem tudom, megéri-e emiatt visszavinni, ugyanis:
    1) madaras tescóban vettem jó áron (140-ért) tegnap a tv-t, és amikor vettem, már csak 6 db volt nekik (azaz utánam már csak 5 db maradt, feltételezem, hogy azóta már még kevesebb, már ha van nekik még egyáltalán), márpedig minél kevesebb van nekik, valahogy annál kockázatosabbnak érzem, hogy belevágjak a csereberébe...
    2) gondolom, jó esélyem van rá (50%, mint mindennek az életben), hogy a cserepéldányon is lesz egy szaros pixelhiba, esetleg nem is csak subpixel, hanem teljes, akár több is, ráadásul esetleg ezerszer rosszabb helyen.
    Szóval most kissé tanácstalan vagyok, illetve picit afelé hajlok, hogy talán ésszerűbb lenne beletörődni és megtartani. Ti mit tennétek? Tudom, hogy épkézláb tanácsot nemigen lehet adni, de azért kíváncsi vagyok (amolyan közvélemény-kutatás jelleggel), hogy más mit csinálna ilyen helyzetben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák