Új hozzászólás Aktív témák

  • mattheus

    őstag

    Először is BÚÉK Mindenkinek!

    Egy korábbi témára visszatérve (garancia) nekem is kínai gyártású gépem van.
    Az 1 év engem 2 okból is zavar:

    1. Egy ilyen drága terméknél szerintem 2 év lenne a minimum, de mondjuk inkább elfogadható
    2. Még véletlenül sem lehet meghosszabbítani (Amerikában persze igen :((( )

    Apple esetében is bevett gyakorlat az 1 év, de ott legalább mindenkinek él a kiterjesztett garancia lehetősége. Amivel egyébként ajánlott is élni, mert környezetemben páran már pórul jártak.

    Legutóbb mikor alaplapcsere miatt kellett volna 170E Ft-ot kifizetni WTF :Y

    Persze csak azért, mert a GPU forrasztása nem volt tökéletes (alaplapon volt egy Rework matrica már, mikor szétszedtük).
    Hála istennek gőzfázisú forrasztással megcsináltuk jóval olcsóbban.

    Emellett nekem van még egy PS3 FAT 80GB-os gépem (2008). Egészen múlt év szeptemberéig működött, de végül őt is elérte a végzet, mert a tápegység megadta magát. Angliából rendeltem egy cseretápot, a gép újra lett pasztázva / kitakarítva, most ismét vígan muzsikál, remélem évekig..... bár szeretnék helyette egy kisebb modellt, így egyszer lehet, hogy lecserélem....

    Egy szó mint száz, azzal mindenki tisztában van, hogy most már nem gyártanak dolgokat az idők végezetéig. Nevezzük ezt tervezett avultatásnak vagy másnak, előbb vagy utóbb valami lesz.

    Én nyugodtabb lennék, ha lenne a kezemben egy papír, hogy 3 years warranty, mert 1 év után, ha nagyon balszerencsés vagyok, vehetek egy cseregépet 120.000-ért vagy bízhatok a helyi Sony szervizben, hogy megszánnak......és kijavítják nekem, minimális ráfizetéssel....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák