Hirdetés
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevenstyle
senior tag
Engedje meg a kedves kolléga, h erre azért reflektáljak. Még mielőtt mástól megkapnám, részben azért mert LG tulaj vagyok részben azért mert én sem írok az LG vagy más topikban a valósághoz nem feltétlen ragaszkodó, általánosításon alapuló állításokat.
Amivel egyetértek: igen az LG menüje is lassú, ennek mértéke függ attól is, hogy a bekapcsolástól mennyi idő telt el, mivel az OS modulonként tölt be (elsődleges prioritás az alap tv modul, ami a tunereket is vezérli, egyéb modulok fokozatosan a háttérben). Ez a WebOS más jellegű felépítése miatt van így és azért, hogy a bekapcsolás után egyből menjen a Tv és ne kelljen megvárni amíg a komplett rendszer betölt. Ennek ellenére nem lassabb mint a Philips! Személyes véleményem, hogy ha menü gyorsaságról van szó egyik gyártó sem erőlteti meg magát.
Amivel nem értek egyet: a lassúság bekapcsolás után jóval, csak a beállítások menüt érinti és összességében legalább egy nagyságrenddel gyorsabb mint a nem androidos Philips-ek.
Felhősödik, zöldül, mozog a panel: felhősödik igen mint minden LCD, sajnos ez nem plazma. A mértéke szériánként és készülékenként változó, a leginkább az alsó kategóriás lb650 szériát érinti, felette jóval kevésbé.
Direct Led ugyebár máshogy felhősödik mint az edge Led. Ez tény.
Egyes modelleknél volt probléma, hogy keret illesztése nem volt megfelelő igen (alsó kategóriás), de egy-egy elszigetelt esetből azért ne általánosítsunk ha kérhetem!
Zöldülő panel jelenség tudtommal Nincs! Széria hiba vagy tipikusan márkára jellemző hibaként meg pláne nincs!
Nem okoskodni akartam, de egy szakmai fórumon ha kérhetem próbáljuk meg amennyire lehetséges objektíven szemlélni a dolgokat és ne téves dolgokat állítani.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Az a baj csak, hogy miért van szükség egy okos tvnek külön okosítóra? Ezt ha megoldaná rendesen a Philips és egy kicsit gyorsítana a menürendszeren egy igen fullos készüléket kapnánk. Addig pedig marad az hogy a tv-t, tvnézésre használjuk és abban pedig jó a Philips.
-
lorinser
senior tag
Ha a TV képe és az Ambi tetszik akkor nyugodtan megveheted. Ne az döntsön, hogy az Index milyen gyorsan jön be.
Azt valóban nem tudni, hogy mikor frissítették a TV szoftverét. Nekem is 6309 van, nekem nem fagy le az Index de nálam a legfrissebb SW van feltéve.Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
süti5
őstag
6809-hez újabb szoftverfrissítést tettek fel
December 6. volt az utolsó, ilyen tempónak örülnék. -
zsu124
csendes tag
Köszi az infókat és a segítséget. Még olyan kérdésem lenne,hogy a philipnél a viszonylagos lassúságot a smart menűre értitek ,vagy az alapbeállításokra( pld.képmód,hálózat..stb) állítása esetére illl.. hogy a plhipshez lehet -e magic remotét venni ,vagy csatlakoztatni?
-
Trak
addikt
Ha nem a képminőség, hanem a smart és egyéb ilyen funkciók a fontosabbak Neked, akkor ne Philips-et vegyél, nagyjából ezt mondjuk itt a topikban már 1 éve.
A smart része és a menük is lassabbak, mint mondjuk egy LG-Samsung-nál, tehát ezeket akarod sokat használni, akkor nem lesz jó Neked. Sosem próbáltam (mert aki igényes filmnéző, az nem fog USB-ről lejátszani), de a hozzászólások alapján az USB-s lejátszás is jobb talán a fent említett koreai gyártóknál, cserébe a Philipsnél viszont megkapod a nagyon jó képminőséget, ami egy TV-nél elsődleges szempont kell, hogy legyen és ha olyan modellt választasz, akkor az Ambilight-ot is.Elvileg a 6-os szériától már két oldalas, qwerty billentyűzetes távirányító van (de azért nézd meg, hogy a kinézett modellnek az van-e) ami használható mutató eszközként is, ahogyan pl. az LG-s magic remote.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
süti5
őstag
válasz csalafinta65 #8556 üzenetére
Pendrive.
-
lorinser
senior tag
zsu124 6309-et nézett ki magának ahhoz pedig nem qwerty-s távirányítót adnak hanem simát. Viszont droidos, iOS-es eszközre letölthető egy Philips app (meg WP-re is de az sajnos nem hivatalos) amivel sokkal könnyebb és egyszerűbb bizonyos funkciók kezelése.
[ Szerkesztve ]
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Trak
addikt
válasz dualcore #8561 üzenetére
Akkor a távirányítós részt visszavonom, igazából nem is akartam írni róla, mert én a 2013-as modelleket ismerem jobban, a 2014-es sorozatnál voltak már változások a 6-7-es szériáknál.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
A 2013-as 8008-ashoz is teljesen jól használható, de leginkább csak akkor használom ha hirtelen nem tudom, hogy hol a rendes távirányító, vagy lusta vagyok megkeresni/felállni a kanapéról
-
-
kopepe
aktív tag
Már csak azt nem értem,miért van egy órával eltolódva az infó-ban a jelenlegi műsor.
Mert a következő műsor az ami jelenleg megy
Az adók kb egyharmadánál viszont jól mutatja. -
Trak
addikt
válasz Luck Dragon #8565 üzenetére
Igen a 2013-as modelleknél tudom, hogy már a 6-os szériától qwerty-s volt, heteket töltöttem a 6,7,8-as széria tanulmányozásával mire döntöttem
De a 2014-es modelleknél több dolog változott sajnos, ezért nem mertem biztosra írni.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
dualcore
őstag
Én annyira vártam hogy qwerty-s távom legyen, aztán mikor kezembe fogtam és gépeltem vele kicsit elment a kedvem, a gépelés sebessége miatt.
UA jellemző rá mint a menü sebességére. De ezzel együtt lehet élni. -
Stevenstyle
senior tag
Távirányítós témában nekem is lenne egy kérdésem, hátha van valakinek tapasztalat. 7-es szériában pontosabban 7109-hez qwerty-s távot adtak, viszont rámutatás funkció nélkülit. A szoftverében elvileg benne van a támogatása a rámutatásnak is. Működhet vajon egy ilyen táv vásárlásával a 7109 esetében is?
-
TIT
veterán
válasz Stevenstyle #8551 üzenetére
Én azt írtam amit olvastam véleményeket(árukereső)és többen ezt a hibát írták igaz a 650-re(az alaptípus?)
Az enyém nem felhősödik és a régi is csak akkor ha nincs jel,de az lg sportközvetítés alatt is zöldül és foltosodik.
Nekem csak jó ha az lg jó 730-as milyen?
A 6509-hez sincs querty-s táv.
Plazma ingyen se kéne,nem kell radiátor és borzalmas a képe is.Tiszta zöld nuku fekete,nem tudom mit istenítik+az eu is betiltotta(nem véletlen)és zabálja az áramot.[ Szerkesztve ]
-
kopepe
aktív tag
válasz lorinser #8574 üzenetére
Igen közben gondoltam arra is,hogy finnország lehet az oka.
De az a helyzet,hogy így az összes analóg és hd adó is tisztán bejön.
Mindet nem próbáltam,de a belgán kevés a csatorna, a magyaron pedig
sok adó nézhetetlen vagy be sem jön.
A kézi hangolást pedig nem jegyzi meg ez a gané.
A philips-nek is vannak hiányosságai,legalábbis az enyémnek. -
csalafinta65
senior tag
válasz Stevenstyle #8570 üzenetére
Milyen méretű a 7109-ed?( Holnap este hozza a futár a 47-et) Mióta van meg? Tapasztalataid milyenek? ( a rámutatás funkció mit takar?)
-
Stevenstyle
senior tag
Uhhh... ez a beszélgetés kicsit mélyről indul így...
Igen a 3D Smart Led-ek között az alaptípus és a foltosodás leginkább ezt a típust érinti. Felhősödés szinte kivétel nélkül mindegyik LCD-n van max. nem veszed észre. Foltosodás a Direct Led miatt fordul elő, nem egyenletesen teljesen a Led blokkok fényének a terítése. 67X, 730 nagyságrendekkel más kategória viszont zöldülés továbbra sincs hál Istennek mint típust érintő probléma.
Ezért is írtam, hogy ne értsd félre, nem kötekedni és téríteni sem akarok csak valótlan dolgok se hangozzanak el... legalább itt ne... ha már az üzletekben nem képesek sokszor sem az eladók sem a promóterek normális tájékoztatást adni
Ugyancsak nem kötekedni szeretnék tényleg ne értsed félre, DE itt sajnos ismét korrigálnom kell, mert nem szeretném, hogy ekkora butaságot valaki a témában esetleg kevésbé járatos igaznak gondoljon!
1-2 TV-t láttam már életemben és ismét megjegyzem, hogy nagyon jó a képminősége a Philips TV-knek általánosságban véve. Az, hogy neked konkrétan ingyen sem kellene az a te döntésed, te tudod. Az viszont, hogy egy plazmának (igaz nem mindegy, hogy melyiknek, de legyünk megengedőek és vegyük viszonyítási alapnak a "komolyabbakat" mondjuk Pana VT illetőleg GT szériát) "borzalmas a képe is.Tiszta zöld nuku fekete" az, sajnos nem tudok szebben fogalmazni de nem a butaság kategória, hanem a Nettó F*szság!
Az LCD a technológiából fakadóan legyen az SONY, Samu, Philips, LG vagy akármilyen márka bizonyos tulajdonságokban meg sem közelíti a plazmákat. Volt Pana plazmám, tudom miről beszélek.
"Tiszta zöld" ez valami rögeszme lehet, de nem fedi a valóságot.
"nuku fekete" A plazmák feketéjéhez mondjuk pont kb sohasem fog felérni egyik LCD feketéje sem. Kérlek kicsit olvass utána a dolgoknak.
Az, hogy többet fogyasztanak és a hőtermelés is nagyobb az igaz, ennek ellenére az utolsó szériás Panák is kb 20, max 30%-al fogyasztanak többet mint egy LCD.
És a végére az EU betiltásos szöveg na azon jót nevettem Komolyan kérlek használd a google-t elég ha beütöd a következő keresőszavakat: plazma eu betiltás
Még egyszer mondom nem kötekedni és okoskodni akarok, de legalább itt ne hangozzon el egy hozzászólásban ennyi butaság. Amúgy Peace
Más: ha esetleg valakinek a távirányítós kérdésben lenne tapasztalata azt nagyon szívesen veszem.
csalafinta: fentebb írtam, hogy nekem nem az van viszont egy nagyon jó barátomnak van 47-es méretben pár hónapja kb 3-4. Nagyon elégedett vele, gyönyörű a képe. Igazából neki próbálok segíteni, mert tetszik neki az LG Magic Remote féle irányítás könnyedsége és ha működne a fentebb vázolt megoldás akkor el tudnánk indulni abba az irányba, hogy egy giroszkópos távot beszereznénk hozzá ami egyes modellekhez jár.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz Stevenstyle #8577 üzenetére
Nekem a philips-em 6 éves,akkor még led se volt,mégis felhős,ha az újnál nem látom az olyan mintha nem lenne.
Lg plazma volt ami tiszta zöld volt,nekem teljesen jó a 9603 feketéje,de a legelső pana plazmáknak(2000) se volt feketéje és tudom mert ott dolgoztam.
A betiltós dolgot meg olvastam és milyen érdekes,hogy be is szüntették a gyártást(a nagy pioneer is)
Promoterek és eladók csak beszélgetni járnak be(kis kivétellel),aki dolgozik azt meg kirúgják.[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
Uhh Rendben.
Szerintem hagyjuk a témát és ne offoljuk tele a topicot. Tényleg semmi értelme érvelnem amíg a másik fél nem kellően tájékozott a témában (betiltás illetve, hogy melyik gyártó miért állt le a gyártással) és nincs tisztában a két technológia működési elvéből következő sajátosságokkal.
Érvelni a tények ismeretében célszerű és a tények azok makacs dolgok.
Tényleg bocsánat az off-ért, a téma részemről lezártnak tekintett
Én nem mellesleg Peace
[ Szerkesztve ]
-
macii97
senior tag
6309-ben sima táv van. A sebességgel pedig meg lehet barátkozni. Ez nem szabad, hogy döntő szempont legyen vásárlásnál. Bemész a boltba, ott a sok tv. Ránézel az egyikre és ha aztmondod, hogy ez igen, akkor kell közelebbről is megnézni. Nos, a philips ilyen. Erről nincs miért beszélni.
Tud valaki nyilatkozni az új szoftverről?[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz Stevenstyle #8579 üzenetére
Tényeket,tapasztalatokat írtam,működésüket meg ismerem szakmámból adódóan.
Valószínű nem volt rá kereslet.Ezt is olvastam.Maci97: Még nem raktam fel mert semmi érdemlegeset nem javít vagy csak titkolják.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem bármelyik tévét is választod, csak akkor hozd el, ha működik minden funkciója, mert később nyűgös lesz reklamálni. Azért van rajta böngésző, műsorújság, és minden egyéb funkció, hogy menjen rajta hibátlanul.
Arra is érdemes figyelni, hogy csak netes rendelésnél él a 14 napos indok nélküli elállás lehetősége.Stevenstyle Én kedvelem TIT hsz-eit. Kis vidámságot hoznak a fórumba. Mekkora poén ez a zöld kijelző is például.
-
pepe0419
tag
Másnak sem megy a SMART TV? Ha rákattintok, valami bejelentkezést ír, majd azt, hogy a philips szerver nem elérhető, pedig NET van, és csatlakozott is (routeren látom és a beállításaiban is).
A munka azoknak való, akik nem tudnak horgászni.
-
Rich_
újonc
válasz pepe0419 #8584 üzenetére
Tegnap nekem is előjött ez a probléma (SmartTV-nél Philips szerver nem elérhető), de nem oldódott meg. Még csak néhány napos a tv-m (42PFS7109), eddig rendben működött. Szinte minden neten található megoldási javaslatot végigpróbáltam, de semmi eredmény.
A menüben mutatja hogy a net csatlakozás sikeres, wifin és kábelen is próbáltam. Router többször újraindítva, nem látni, hogy tűzfalnál akadna. Internet memória törlés és TV gyári újratelepítés is megvolt. Firmware-nél azt jelzi, hogy nem kell frissíteni.
Valakinek esetleg további ötlet? -
Gabir
aktív tag
Én kb egy ÉVE nem tudok....javasolták ,hogy frissítsek szoftvert..de három éve nem jött ki újabb.
-
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
Nekem is van egy kérdésem. Feltettem a 7109-re az új jan.19-es fw-t (valamelyik nap). Tegnap este meg akartam nézni valamit youtube-on és a smart tv azt írta ki, hogy jelenleg a philips szerverrel nem találk kapcsolatot próbáljam később. Ez most valami fw hiba, vagy tényleg lehet ilyen gond.
Egyáltalán a smart-hoz minek a philips szervere? -
Gabir
aktív tag
válasz #94529552 #8589 üzenetére
5-ös végűre? (2010-11es készülék)
kizárt...(szerintem)
- nem érdekük (mert akkor még a végén használni tudnád és nem cserélnéd: igaz, hogy 9-es sorozatban nincs kis képátló, csak dupla szárnyú ablakméret)
- nem is menne rajta(bár nem tudom, milyen processzor dolgozik benne) -
nababika
aktív tag
válasz sebgutkopf #8588 üzenetére
Kiprobaltam. Nalam mukodik a smart tv. Szerintem nem fw hiba, bar masnak is volt ilyen gondja.
Ja nalam is a januari fw van font. Ami erdekes, hogy azota neha kiakad a tv, nem akar eltunni a hdmi4 vagy ez eppen aktualis felirat a bal felso sarokbol. Csak nagyon sokara, percek telnek el mire hasznalhato a tv.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Pumma: Köszi de ezek tapasztalatok ill.olvastam.pl.a zöldülést focimeccsek alatt írták többen,pedig azt hittem az Lg 650 jó..de nem.Még jó,hogy nem olyat vettem
Fw-t nem lehet downgradelni csak a szervízben.
Felraktam az új fw.-t...szárnyal a menü de szerintem csak ideig-óráig(volt már rá példa)
Nekem is van egy 9603 de nem biztos,hogy lecserélném a maiakra,ahol meghajlik a háta ha az antennát bedugom.
Amúgy elég egy tv-ről csak 1 rossz véleményt olvasni már elmegy a bizalom.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz nababika #8593 üzenetére
Ma már megy a smart. Ezek szerint tényleg server gond volt. Viszont 3d youtube-ból kilépés helyett lefagyott a tv. Fekete kép és távirányítóra nem reagált csak az áramtalanítás. Az előző fw-el a miracast telefon felőli megszakítása esetén tapasztaltam ilyet. Valahogy ezek a hálózati művelet befejezések nem mennek rendesen ezeknek a tv-knek.
-
törölt tag
válasz sebgutkopf #8598 üzenetére
Ha ez a hiba állandó, akkor hívd a szervizt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.