Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
válasz #94529552 #8880 üzenetére
Itt is írták,hogy nem mivel interlaced.
Lg-nek is lassú a menüje.Én 6 éves tvm-nek semmi baja a menüvel.
Gazsi: Pont az itteni embereknek kell hinni mert ők használják,nem a többinek akik csak kikapcsolva láttak philipset.
Mondtam,hogy 40 tv közül ez volt a legjobb,ismi is alátámasztotta,és igen ő beszart amikor meglátta a philips tv-t a sötét szobába 40 tv közül.
Azt vett és odaverte a samuját.
Mediásoknak meg csak nem hinnék.[ Szerkesztve ]
-
-
adam1
aktív tag
Szia erröl mi a véleményed?
Philips 65PFS7559 vagy Philips 65PFS6659 ezt venném, helyette kb. 100ezer Ft-al drágább a hetes.A különbség nem tudom ér annyit, egyedül a 3 részes ambiligth, ami miatt választanám, de az meg nem ér + 100ezret.
Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
-
Murciélago
csendes tag
válasz sebgutkopf #8865 üzenetére
Megtudnád osztani a beállításaidat? Nagyon megköszönném!
Gondolom más "bajtársat" is érdekelhet!Tisztába vagyok azzal,hogy a két tévének más lehet az ideális beáll.,de talán kiindulási alapnak jó lehet,amit esetleg finomítani kell. Tudom,hogy nem lehetett kis munka a calibrálás.Én is nekifogtam,de tévé műsoron marha nehéz elvégezni .Nem tudom miért kellet ezt így megoldania a Philipsnek
Van a családban egy "csóró" samu ,azt egy kép vagy videó nézése közben oda és azt állítok amit akarok Mondjuk a Philips nincs egyedül ezzel a calibrálási nehézségével,mert van két Lg is,na azok is tévére váltanak,ha "piszkálni" akarom a beállításokat."Az élet elszáll, mint a viadukt" -Matuska Szilveszter-
-
törölt tag
Nem értek egyet. Minél nagyobb tv, annál jobb minőségűt érdemes venni, nem pedig gyengébbet. A nagy kijelzőn a képhibák is jobban kijönnek. A 65"-os pedig eléggé nagynak mondható.
Murciélago A legjobb lenne PC-s tesztképekkel HDMI-n kezdeni a beállítást. Lehet találni cikkeket a házi kalibrálásról, és egyik sem válthat vissza tv műsorra. Samsungot is, és nemrég egy 2014-es Lg-t állítgattam, és nem kapcsol el egyik sem. -
dualcore
őstag
válasz Murciélago #8906 üzenetére
Nem kellene tv-re váltani ha belenyúlsz a beállításokba.
A hogy Pumma is javasolta kezd a beállítást HDMI jelforráson keresztül, ha van olyan készüléked ami jó állóképet produkál (pl.jó fotó) akkor az is támpontot adhat.
Az én Philips tv-men gyárilag álló képpel lehet bekalibrálni a beállításokat. Persze utána mozgó képeknél is lehet változtatni bármit. -
adam1
aktív tag
válasz #94529552 #8907 üzenetére
Ezzel egyetértek csak azt nem tudom mitöl jobb a képminősége a leírás alapján nem tudom ha látnám egymás melett a ketött akkor talán.A 7-esnek van külső bluetoothos mélynyomoja amire nincs szükségem háromoldalas az Ambija az számihat nekem és nem 400 a motion perfect hanem 800-ezt nem tudom ponosan mi,de parasztvakitásnak gondolom. Tehát mitöl jobb a képe? Az emlitettek közül az Ambi ami számit, de ér-e plussz 100 ezret?ezen vacilálok.
Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
-
csalafinta65
senior tag
PC WORLD magazin 2015 februári UHD televíziós tesztjének győztese: Philips 49PUS7809/12
[ Szerkesztve ]
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Nagypapám vett egy Philips 24PHH4109/88 típusú tv-t. Kábeles tv-t kötöttünk rá, nem set top boxot. Kiválasztottam jelforrásként a kábelt. Automatikus hangolással nem találkoztam, ezen túltettem magam, egyesével elmentegettem a csatornákat. Másnap papám bekapcsolta, és az fogadta, hogy "kódolt adás". A csatornaszámozások is ezressel kezdődnek, tehát arra következtetek, hogy valahogy átállt digitálisba.
Amikor megint rámegyek a csatornakeresésre, akkor bejön az analóg, de csak amíg csatornakeresésen van. Ha kilépek belőle, visszaugrik a kódolt adásokhoz. A menüben nem találtam arra lehetőséget, hogy hogyan lehet analóg és digitális forrás között választani.Eszembe jutott, hogy visszaállítom a gyári beállításokra, és újratelepítem a csatornákat, de lehet, hogy akkor a következő bekapcsolásnál megint átáll. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj vagy hogy lehet ezt korrigálni? Remélem érthetően fogalmaztam.
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8913 üzenetére
Pont azt olvasom de még nem jutottam odáig
Ráadásul a képminőségét szídta,ami egyenesen hazugság,hogy rossz.
Azt írta panát vett,erre most már sonynál tartunk
a tesztek is a philipset az elsők között hozzák de hát a tesztekkel nem foglalkozik,minek is...ők értenek hozzá és látnak több típust.
Amúgy nem egy alsó kategóriát kéne egy másikkal összehasonlítani. -
dualcore
őstag
válasz csalafinta65 #8912 üzenetére
Ezen nagyon csodálkozom, nekem az volt de nagyon rossz kép volt benne. Mint kiderült a MO rá szánt készülékek a gyengébb elektronikát kapták.
-
plaszy
őstag
Üdv.
4300-as szériánál mit kell átállítani, hogy a műsorújságban az ékezetes betűk jók legyenek? Vagy erre nincs megoldás?
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Tudom hogy nem a témába vág, de az én kedvencem mai napig a 7108K♥ Egy 55" hófehér színben három oldalas ambi-val és ambiwoox hangrendszerrel, vékony káva, egy szó mint száz"kedvenc"
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
plaszy
őstag
válasz Luck Dragon #8919 üzenetére
Az nekem is kedvencem lenne.
-
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Egy kis problémával kereslek benneteket.
A szüleim vettek maguknak kb 1 év eltéréssel két Philips lcd tv-t. Úgy tervezték, hogy az egyiken felvett műsort/filmet tudják nézni a másikon (nagyobb). Csak hogy ha a kisebbik formázza a merevlemezt, a nagyobb már fel sem ismeri.
Érthetetlen számomra, hogy márkán belül miért nem lehet ilyen kompatibilitásra odafigyelni.Létezhet erre megoldás? Vagy ez minden tv esetén így van? A felvett műsort csak ugyanazon tv játsza le??
Köszi!
-
ben11
őstag
Köszönöm a válaszokat. Elég szomorú.
Mondjuk a boltosok elmondhatták volna, amikor szüleim vázolták a tervüket.. -
dualcore
őstag
Az a szép, hogy a Magyar, az Angol, és az Ukrán piacra szánták ez a modellt ilyen belsővel. Itt rengeteg is a panasz rá. Ua. dizájn és teljesen más belső ment Hollandba, Németbe, itt viszont agyba főbe dicsérik.
(#8923) csalafinta65
Nekem itt figyelt egy a nappalimban, de sajnos a rossz képminősége miatt vissza kellett vigyem. Csak utána derültek ki a fent leírt területi problémák.
-
csalafinta65
senior tag
válasz dualcore #8927 üzenetére
Hogy történhet meg, hogy más belsővel megy Keletre és Nyugatra? Akkor az én 7109-nek is van pl. "angol", "ukrán"és "magyar", "német" verziója? E más más márkáknál is bevett szokás? A Samsungról csiripeltek ilyet...értelmét nem igazán látom... Mit takart a rossz képminőség?? A kijelző panel is más lehetett?
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz csalafinta65 #8928 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a 7109 is lehet e ilyen, de ha a képminőség megfelelő, márpedig annál az, akkor teljesen mindegy hová szánták, Dőlj hátra és élvezd
Azt viszont tudom, hogy az Lg-nek is vannak különböző országokba szánt verziói. De vannak olyan márkák, amik bizonyos termékeiket egyszerűen nem forgalmazzák bizonyos országokban. -
TIT
veterán
Angol piacra nem kéne gagyit vinni.
Németből érdemes hozni.
Azt tudtam,hogy az amerikai és japán piacra jobbak mennek,panából is volt ilyen.Mitsubishi se hozta be a videóit,tv-it sajna. -
plaszy
őstag
8918-ra ötlet? Valamint van olyan ennél, hogy meglehet nézni, hogy mennyit ment a TV?
-
sebgutkopf
őstag
válasz Murciélago #8906 üzenetére
Azért én közel se profi kalibrálást csináltam, mivel nincs colorimeter-em, így néhány tiff rgb tesztábra, illetve media playeres (külső) lejátszás közben megállított kép mellett állítgattam. Nekem egyébként eddig samsung tv-t nem sikerült sose úgy beállítanom, hogy igazán jó legyen. A philips beállítási elnevezései kissé furák, de legalább létezik olyan kombináció.
Először is mivel műszerem nincs ezért az tv ifs kalibrálási profiljaival nem foglalkoztam, ahol a színtónusok váltását is pontosítani lehet. Az egyéni illetve a gyári profilok közül bármelyiket használhatod az általad tetsző paraméterek beállítására. Az egyéni esetében viszont fontos, hogy az bemenetenként külön egyéni beállítási memóriába kerül (tehát az egyéni tv, vagy hdmi esetében mindegyiknél külön be kell állítani). Ezért talán egyszerűbb a meglévő gyári profilokat elállítani a kívánt értékekre, akkor az globálisan mindenhol használni fogja a tv.
Többféle beállítást használok ezek közül a naturálisabb A verzió:
kontraszt: 55
szín: 65
fehéregyensúly: egyéni R:255 G:225 B:205
video kontraszt: 90-95 (készüléktől függően)
fekete szint: 44 (nálam, ez 44-48 skálán azért eltérhet
Gamma: 0Dinamikus kontraszt, kontraszt mód (normal a legsötétebb), színkiemelés stb... minden szigorúan ki.
Ha a sötét részletek feketébe vesznek, vagy épp túl világosak, akkor a fekete szint, illetve a gamma állítása segít ezekben.Egy másik B verzió ami esetén a tv elektronikájának több beleszólást engedélyez, de szintén kellemes és nem túlzó a hatás:
kontraszt: 65
szín: 58
fehéregyensúly: egyéni R:255 G:225 B:205
video kontraszt: 95
fekete szint: 50
gamma: 0
Színkiemelés: közepes (érdekesség, hogy "alacsony" beállítása esetében nem a középtónusokat állítja és fura lesz a bőrszín, a közepes esetén a színskála (tesztábrán) végei nem folynak egybe, míg az alacsony értéken a kék csatorna a sötét tónusoknál nagyon elmászik)
kontrasztmód: legjobb képA teljesen természetes egyébként az A verzió lenne kb 55-58-as színtelítettséggel és 47-es fekete szinttel, de ez a beállítás bizonyos tartalmak esetén kissé fakó képet eredményez, de pl fénykép nézésre azt használom, így általánosra nem ajánlom.
A környezeti fényérzékelőt én engedélyezni szoktam, mert nekem más a fényerő igényem nappal és esti fényeknél (a szemem is szereti), így hasznosnak tartom ezt a furnkciót, nem mellesleg energia takarékosság szempontból is jó.
-
sebgutkopf
őstag
válasz csalafinta65 #8912 üzenetére
Biztos azért nyert ismét egy philips, mert olyan "sz@r" a képe. Hiszen a media marktban is megmondták, hogy a philips az nem pálya.
-
törölt tag
válasz sebgutkopf #8940 üzenetére
Biztos nem olvasod tovább, ha valamin megakad a szemed? Pedig érdemes.
(#8929) dualcore : "Ezen nagyon csodálkozom, nekem az volt de nagyon rossz kép volt benne. Mint kiderült a MO rá szánt készülékek a gyengébb elektronikát kapták" -
válasz sebgutkopf #8940 üzenetére
Ez egy régi hístória, A philips és MM közt régen rossz a viszony, marketing téren, ha jól rémlik még cikk is volt róla hogy valami rosszat csinált a Philips és azóta is haragszik az MM-rájuk, forgalmazza a termékeiket, de nem fog érte semmit sem tenni, főleg nem ajánlás képen. Régebben voltak MM-lül Philips standok sötétitett szobák, most pedig simán kivannak téve a többi mellé és a legalsó polcokra. legalábbis az esetek nagy %-ban.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
TIT
veterán
válasz Luck Dragon #8942 üzenetére
Ahol én néztem ott nem voltak elsüllyesztve,a philips mi rosszat tett volna?
Akkor philips promotereket se vegyenek oda és a media csak hallgasson azok után amit az intellel művelt.
Biztos a philips nem perkált.
Ha meg azt mondja az MM,hogy szar a philips képe magát járatja le. -
törölt tag
válasz dualcore #8943 üzenetére
Az egyértelmű. Nem is arra értettem, hanem az ő szelektív olvasására. A Philips eljárása pedig egyenesen felháborító. Elég baj ez nekünk, és ami ennél is rosszabb, hogy ugyanilyen módszereket használnak egyes élelmiszergyártók is. Tesztek szerint a Lajtától keletre az áruházakban más összetételű termékeket forgalmaznak, mint nyugatabbra.
Luck Dragon Nemrég jártam az egyik MM-ben, ott volt Philips-es értékesítő, nemcsak sony-s. És egyik márka sem volt elkülönítve mint régen.[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Igazad van, van ilyen.
Ha valaki konkrét céllal megy tv-t venni annak szeparálhatnak bármit. Visz promo anyagot, és összehasonlít két vagy több készüléket. Azt tudják csak megvezetni, akin látják hogy tétovázik és nem ismeri a technikai háttereket.
Itt is tud bukni a Philips, hogy nem tesz az üzletekbe olyan embert, aki normálisan elmondja a vevőnek hogy miért a Philips modellt válassza, a másik tv helyett. -
Prime110
aktív tag
válasz Luck Dragon #8942 üzenetére
Vegyük példának okáért mindjárt azt, hogy tulajdonképpen nincs is Philips Magyarországon..., csak disztribútori vonal van, olyan, hogy Philips Magyarország (magyarországi raktárral, telephellyel, apparátussal, stb. nincs is).
Ezért nincs dedikált marketing költség, nincs felület és lényegében ezért van félig-meddig kutyaként kezelve (igaz ez a Panasonic-ra is, egyébként..., ez nem csak Philips sajátosság...).
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VMware
- Hardcore café
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest