Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlaci72
tag
Valakinek itt a fórumon nincs esetleg 8109 vagy 8209? Nem tudok rájönni, hogy ha a képbeállításokat egyedire állítom és azt magamra szabom ahogy nekem a legjobban tetszik (színhőmérséklet stb) akkor miért nem menti el.. Minden bekapcsolás után visszaáll a szabványosra... gondolom ez a gyári beálítás Ha valaki tud rá megoldást azt szívesen venném!
-
EmThor
addikt
válasz csalafinta65 #9502 üzenetére
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
-
TIT
veterán
Szép lenne ha a 7-esek 50Hz-esek lennének.
-
sebgutkopf
őstag
Jött ki ki új fw 7109-hez 03-25-én. Valaki próbálta már?
-
süti5
őstag
válasz sebgutkopf #9506 üzenetére
6809-eshez is jött ki frissítés 25.-én, még nem töltöttem le.
-
csalafinta65
senior tag
válasz sebgutkopf #9506 üzenetére
Nem akarsz első lenni???
-
sebgutkopf
őstag
válasz csalafinta65 #9508 üzenetére
Ha nincs más, akkor lehet én leszek.
-
csalafinta65
senior tag
válasz sebgutkopf #9509 üzenetére
Várom a tapasztalataidat!
-
macii97
senior tag
[link]
Új szoftver 6309-hez, a changelog alapján elég sok minden változott. Még nem próbáltam. -
TIT
veterán
6509-re is akkor jött ill.mindre de ezek mit jelentenek?
3D picture abnormity
Channel change abnormally
Slow reaction on RC commandsMár csak az uccsó miatt is felrakom,a 2.-iknál az volt abnormális,hogy 1xcsak elkezdte pörgetni a csatornákat?
Az,hogy a 3d-t nem látom normálisan elég abnormális,remélem ezzel megjavul
Az uccsó is ismert hiba sajna,de ezek szerint nem függ össze a szoftver csigaságával?Macii97: Nekem is volt,hogy frissítés után gyorsabbnak tünt,aztán mégse
Belénk etetik ami nincs[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Na feltettem és tényleg gyorsabb lett.
-
Zahire
tag
Valószínűleg blődséget kérdezek, de azért felteszem a kérdést.
A PFL7676 TV Net tv funkcióján lehet online magyar televízió adásokat nézni, ha a modemhez csatlakoztatom, vagy azért az nem ilyen egyszerű.Lényeg az lenne, hogy az online tévé adásokhoz elég legyen a modemnek bekapcsolva lennie, a számítógépet ne kelljen bekapcsolni.
Ha valaki segít ebben, köszönöm.
-
dualcore
őstag
Mivel nem nézek tv-t így pontos neveket nem tudok, de talán azt hiszem ilyen a FUSO vagy a film box. De ezek regisztrációsok és fizetősök.
A linkelt boxxal lényegesen több lehetőséged van az android miatt, több az app. A Play áruházban viszonylag sok ilyen jellegű alkalmazás van. -
tkonya
aktív tag
Gyors kérdés.
A 42pfs7109 az direct led-es, vagy edge???[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 30 Fusion
-
gigajani77
csendes tag
Sziasztok! Ma délután a szomszéd tv-jéről (42PFL3507)eltűnt jópár digitális csatorna! Újra akarta hangolni az egész tv-t, de márcsak az analóg adásokat találja meg a készülék, a digitális csatornák közül egyet sem! A másik szobában az LG tv-je továbbra is rendesen adja a digitális csatornákat, az elosztón átjön a jel a tv-ig! Elkezdi a keresést, és csak az analóg csatornákat fedezi fel! A szolgáltató a Digi! Elakadtam, jól jönne egy kis segítség! Köszi
-
sebgutkopf
őstag
válasz csalafinta65 #9510 üzenetére
A képminőség változatlanul szuper.
Gyors csatornaváltásnál eddig még nem produkálta, hogy magától elkezdi pörgetni a csatornákat. Remélem így is marad. Illetve csatornaváltás közben nem matekozik annyit a megfelelő csatorna/logo kiírásával, így hamarabb tovább lehet lépni. Magának a kép váltása szerintem ugyan olyan, az ilyenkor mellékes körítés tűnik gyorsabbnak.
Eddig nem fagyott.Egy hibát észleltem, ami nem tudom, hogy korábban volt-e. Ha az egyes képmódok esetén a fényérzékelő szenzor eltérően van beállítva (egyikben be a másikon ki) a profil váltás során mintha nem állna át a profilban beállított ki/be kapcsolt fényszenzor állapotra. Beállítások között ezen paraméter át és visszakapcsolására történik ilyen váltás. Azt nem néztem, hogy némi várakozást követően finomat átúsztatja-e, a lényeg, hogy instant képi fényerőbeli reakció nincs.
-
sebgutkopf
őstag
válasz csalafinta65 #9522 üzenetére
Biztos, hogy edge?
Felülről a szellőző nyílásokon betekintve a 8 db ledet azonosítottam be a panel hátulján, ami egyértelműen nem az ambi (az ugye a házon kívül van).
Egyáltalán az edge esetén a ledeket hol kéne látni? -
sebgutkopf
őstag
válasz gigajani77 #9523 üzenetére
Próbálja meg ma újra. Diginél előfordul, hogy néha egy-egy csatorna nem jön be, miközben az epg simán írja a tartalmat. Tegnap feleségem mondta, hogy délután néhány csatornán nem jött be tartalom (ilyen más tv-vel is tapasztaltunk már) aztán idővel minden a helyére került.
-
lorinser
senior tag
válasz gigajani77 #9523 üzenetére
Szia! Ha van régió beállítás akkor az újra hangolásnál ne Magyarország legyen beállítva. Ha így indítja el akkor meglesznek a digitális adások is.
Ha nincs, akkor a TV-nek próbálja megadni ezeket az értékeket.Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
csalafinta65
senior tag
válasz sebgutkopf #9525 üzenetére
Biztos, hogy edge. A ledek a panel oldalain vannak.
-
csalafinta65
senior tag
válasz sebgutkopf #9524 üzenetére
Köszi. Nekem jelenleg UPC-s merevlemezes beltérim van. Na azzal hihetetlen gyors a csatorna váltás.
-
lorinser
senior tag
válasz gigajani77 #9530 üzenetére
Nekem 6309 van, a 3507-nek biztosan más a menüje ezért pontosan nem tudom neked megmondani de a csatornakeresés előtt lehet beállítani ezeket az értékekekt.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
tkonya
aktív tag
válasz csalafinta65 #9528 üzenetére
Felhívtam tv smart részébe található telefonszámot, ott beszéltem egy magyarul alig beszélő ürgével, aki azt az információt adta, hogy direct ledes. Most már tényleg nem tudom mi van😃😃😃
Motorola Edge 30 Fusion
-
nababika
aktív tag
Mi lehet a baj? A CI+ modulba dugott kártya ami nincs párosítva a beltérivel, unknown smart card üzenetet dob. A UPC szerint működni kéne.
-
gigajani77
csendes tag
Más országnál is csak az analóg jeleket érzékeli!?!...Egypillanat alatt kiírja , hogy a telepítés befejeződött!?!
[ Szerkesztve ]
-
nemcso
őstag
6909 -re feltéve a fw -t én nem igazán veszek észre változást.
De legyen igaza a fw leírásnak...Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
süti5
őstag
6809-re feltettem én is, eddig nemigen látok változást.
-
sebgutkopf
őstag
válasz csalafinta65 #9528 üzenetére
Szét nem szedtem (nem is fogom). Akkor én mit látok, ami nem a panel szélén van?
Valahogy azon a 8 helyen hátrafelé szökik a fény, ezek csak műanyag rögzítők lennének, amik vezetik a fényt? -
csuti70
csendes tag
válasz sebgutkopf #9538 üzenetére
A 7109 tuti hogy Diekt ledes mert az Edge sokkal vékonyabb és nehezebb ennél,ezért láthatod felül a ledeket is,meg a koszos képernyőhatás is megtalálható rajta ami Diekt ledes tévéknél jellemző.
-
csuti70
csendes tag
válasz csalafinta65 #9540 üzenetére
Ezt én is láttam már,én mutattam tkonya kollégának és ő sem érti mert ő is úgy tudja Direk,fel is hívta az ügyfélszolgálatot és ott is azt mondták neki,Direkt!
Azóta ezen tűnődünk hol a hiba a képen! -
csuti70
csendes tag
Viszont ami most ennél jobban izgat az az hogy ma jött meg a 7109 és nem tudom már a csatornákat sem megkerestetni vele,el sem indul a kereső,Digi kábelem van sima dugóval a végén és ennyi,117 digitális azon belül vagy 20 HD csatorna van rajta de nem is keres,valaki tudja miért?
-
tkonya
aktív tag
Nah, voltam olyan idióta, és kipróbáltam az "egy kábeles antenna" variációt. 30 db digitális csatornát talált, ebbe a közszolgálati adók között egy sem volt, tv2, rtl klub ment. A többire azt írta kódolt. Gondolom valami adó baromi közel van😃
Motorola Edge 30 Fusion
-
alexhez
csendes tag
válasz gigajani77 #9534 üzenetére
Hi,
privátban írj, tudok segíteni.
Üdv! -
Szőrmeteg
csendes tag
Sziasztok! Elég sokáig visszaolvastam a hozzászólásokat és azt láttam, hogy a 7109-es készüléket ajánljátok a leginkább. TV vásárlás és 1ben nagy dilemma előtt is állok. Jelenleg egy ősöreg, közel 20 éves, de prímán működő, szintén Philips TV-t szeretne a család lecserélni. Mivel nem szándékozom 2-3 évente a legújabb divatnak megfelelően cserélgetni a készüléket (min. 10 évre tervezek), a jelenlegi lehetőségekhez mérten a legjobb készüléket szeretném megvásárolni mind tudásban, mind képminőségben.
A döntést sajnos sok minden egyéb tényező is befolyásolja. Helyszűke miatt a tv az étkezőbe kerülne 2 ajtó közötti falra, ahol a rendelkezésre álló falfelület 101 cm. Eredetileg 40"-os képátlóban gondolkoztam, de ebben a kategóriában nem találtam számomra megfelelő minőséget, pedig több gyártó termékét is megnéztem.
Legvégén 2 gyártóra szűkítettem le a választást. Philips 42PFS7109/7509 vagy LG LB731V.
Számomra a legfontosabb paraméter a megbízható, jó működés, a tökéletes kép és a könnyű kezelhetőség. Szempont még, hogy hálózatra köthető legyen a készülék. Ha a smart funkciók nem kezelhetők normálisan, majd egy kiegészítő médiabox szerűséggel ezt orvosolni tudom. És ha már hosszú távra tervezek, akkor legyen benne 3D is. A 3D esetében a passzív mellett tettem le a voksomat, nincs se kedvem, se energiám az aktív szemüvegek töltögetésére.
Én nem mellesleg az ár kérdése is fontos szempont.A kérdéseim felétek a következők lennének:
1. Először is erősítsetek meg abban, hogy a Philips jobb választás, mint az LG.
2. Ha a két Philips típus közül kellene választanotok, akkor az én esetemben melyiket választanátok? A 7109-est már 165e-ért meg lehet venni, míg a 7509-es 230e. Nem tudom megér-e ekkora felárat? Ami a 7509-ben szimpatikus, hogy Ambi3-as (a helyszűke miatt legalább felül világítson jól) és hogy 36mm a vastagsága, ami a kilógás miatt ugye nem elhanyagolható (egy 35mm-es falközeli konzolt választva összesen 7-8 cm-re lógna ki).
3. Számít-e hogy az egyik 600, míg a másik 800 Hz-et tud? Ezt miben veszem észre?
4. Az elhelyezésből adódóan a 7509-es mélynyomóját nem tudnám beüzemelni. Van valakinek tapasztalata abban, hogy milyen enélkül üzemeltetni? Nagyon gáz? Egyáltalán lehetséges hogy oda nem ad ki jelelt a tv, helyette a beépített hangszórókat használja?
5. A qwerty távirányító normálisan használható? Esetleg célszerű valamilyen BT-os tacsipadot rákötni?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
csalafinta65
senior tag
válasz Szőrmeteg #9545 üzenetére
Szerintem az említett 65 ezer ft-os különbség indokolatlanul sok. Jobb választás, mint az LG. Anno, nálam is játszott, de a Philips mellett döntöttem. ( Sajnos a 10 évre való tervezés illúzió). Ha az ár nagyon fontos tényező, akkor nyugodtan válaszd az ár-érték arányban legjobbat. Ez jelenleg a 165 ezres készülék. De ha vonz a 800Hz, és a 3 oldalas ambi, akkor várj egy hetet. A Média Marktban jövő héten lesz ún. Glamour napok. Ennek keretében minden terméket 20%-al olcsóbban vehetsz meg. Feltétel: vegyél gyorsan egy Glamour újságot, abban van a kedvezményre jogosító kupon. Ha jól tudom van az MM-ben 7509.Ha jól számolok, akkor 190 alatt elviheted. Na az már egy kiváló ajánlat!
-
Szőrmeteg
csendes tag
válasz csalafinta65 #9548 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Szerintem is irreális a 2 készülék közötti árkülönbség, ezért is kérdeztem rá, hogy szerintetek megéri-e. Igazából nekem is a Philips mellé húz a szívem és a 7109 és 7509 között választanék. Múlt héten még láttam 180e-ért!!! akciósan, de akkor még nem döntöttem a gyártók között. 7végén tudtam elmenni műszaki boltba, de csak 6549-es készüléket láttam. Ami a képét illeti, elég meggyőző volt, a 7000-es széria gondolom még jobb.
Mire meg tudtam volna rendelni, addigra levették az akciót.
A Glamour nap jól hangzik 190e-ért. Vidéken lakom, a legközelebbi MM kb.60km, neten érvényesíthető a kupon?
Miért mondod, hogy a 10 év illúzió? Minőség, meghibásodás?A mélynyomóval kapcsolatban tudsz valamit mondani? Igazából ez az ami eldöntené, hogy melyiket veszem. Jelenleg nem tudnám hova elhelyezni, esetleg alkalmilag az étkező másik végében. (Vagy beflexelem a 40 centis tartófalba a tv alá. ) Ha nem jó a hangzása a doboz nélkül, akkor sok értelme nincs a drágábbik készüléknek.
-
EmThor
addikt
válasz Szőrmeteg #9549 üzenetére
Glamour akció nem vonatkozik a tv-re a MM-ban csak vasalóra meg ilyenekre, megvan itthon az újság.
Én lemondtam a 7509-ről, inkább 7109-et rendeltem de nagyobbat, 47-eset, a Mediaból, már várom h jöjjön!
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest