Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
válasz Zola007 #170468 üzenetére
Mit értesz régebbi diesel alatt...? Pd - t több mint 10 éve így használom, de csak azért hogy leolvadjon az ablak...-15-be a benzinessel se fogsz elindulni egyből mert nem fogsz kilátni, ha kinn áll. A dpf - es már más tészta.... Pl. egy Golf 5 pd simán vállalható arra a felhasználásra is... Persze benzines egyszerűbb azert, hamarabb melegszik stb...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van egy Volkswagen golf mk3 kombi 1.6 AEK motorral.
Van az a kábel amelyik a gyújtáselosztó közepéből jön ki és megy fel a szélvédőhöz.Egyik vége egyenes, másik vége derékszögű. Ma lett véve egy elvileg ugyanilyen kábel, de mindkét vége derékszögű, és nem indul az autó. Van ezek között valami különbség, vagy más a hiba? Hova való az a kábel? (mindkét vége derékszögű)
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz kk831228 #170501 üzenetére
2005 környéki sima TDI és társai, ami még nem PD, DFP, kettőstömegűs
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kk831228
addikt
válasz Zola007 #170503 üzenetére
Dpf ami érzékenyebb a rövidtávra... Benzinből nem biztos hogy a konszernből válogatnék... (Max egy nagyon új TSI-t...)
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz diablo1984 #170505 üzenetére
Most meg már az új benzinesekbe is, sőt reszecskeszűrő is...
-
bul07
nagyúr
válasz Zola007 #170503 üzenetére
2005 Touran, 1.9 PDTDI (BRU)(sok helyen TDI-nek hívják), kettős van, részecskeszűrő nincs
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Mauzes
addikt
Sziasztok,
A korábban szerviz kapcsán említett 10e km-es Passat-nál egy olyan jelenséget vettem észre, hogy alapjáraton mintha pulzálna valami. Nehezen tudom elmagyarázni és nem olyan erős, hogy fel tudjam venni telefonra, de mondjuk menet közben megállok alapjáratra, pár másodpercig még semmi, majd kb. ilyen 0,6-0,8 másodpercenként lehet hallani ilyen búgás jellegű hangot. Ha kiszállok az autóból, akkor a motorzaj miatt már kevésbé lehet hallani, és az autót körbejárva sem tudom azonosítani, hogy innen vagy onnan jön. Ha adok egy kis gázt, akkor vagy eltűnik a hang vagy pedig már a kicsi motorzaj is elnyomja.
Tudom így elég rébusz a dolog, de bárkinek esetleg ötlet?
-
diablo1984
veterán
válasz Mauzes #170508 üzenetére
Kuplungpedálon nem érzed ezt a zörejt rezgés formájában?Mert bőven lehet kettőstömegű lendkerék is.....
Sprinternél jártunk úgy, hogy a gyári lendkereket toltak bele a szervízben és 10 e km múlva újra cserés volt, mert az újnak is megjött a hangja.... Ott mondták, hogy már 5000ret futott autóban is cseréltek, megesik....
[ Szerkesztve ]
-
b4zsi-
őstag
Korábban egy alkatrészboltban alvázszám alapján megnézték a kocsinkat, de örülnék, ha megtudna valaki erősíteni abban, hogy ebben a modellben van-e kettőstömegű lendkerék:
Vw Polo 2006 TDI 70 LE BNM motor
Nekem azt mondták ebben nincs se részecskeszűrő, se kettőstömegű -
Mauzes
addikt
válasz diablo1984 #170509 üzenetére
Ez egy 2018-as automata váltós autó.
-
bul07
nagyúr
válasz gzbotii #170512 üzenetére
Aki nem annyira ért hozzá egy sima TDI elnevezés hallatán úgy gondolhatja hogy még a régi fajta motor nem PD-s, főleg ha "öreg" a kocsi
Az öcsém is abba hitbe volt hogy ez a Touran(2005) nem PD-s mert az eladó sima TDI-nek nevezte, majd Mágus homályosított fel hogy de ez pedig PDTDI
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Volkswagen Polo Mk4 (9N) 2002, 1.4 16V, 75 LE, benzin. Típushibákat tudtok, van sok ?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
gzbotii
nagyúr
válasz bul07 #170513 üzenetére
Mint mondtam, attól TDI még. Az, hogy a befecskendezés modja eltér, (adagoló vs pumpe düse vs common rail) még egy brand.
Vagy a futócipő nem cipő, ugyan úgy mint a focicpő?[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Matska
senior tag
Sziasztok.
Audi A6 1.9 tdi 110le AVG motorkódú néha megtorpan 1-1 pillanatra hideg motornál lassú gyorsításnál.
Stabil gáznál és intenzív gyorsításnál egyelőre nem produkálta.
Mi lehet a hiba?https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
iceQ!
addikt
Erre esetleg valaki tudja a választ?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
MIt értesz a pozíciója alatt?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
bibi55
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy a képen látható magas hangszórót hogyan tudom kiszedni rongálás nélkül? VW Polo Classic 1.6 100 1997 az autó.
[kép]
Másik kérdésem, hogy az ajtóban lévő 21 éves blaupunkt hangszórót érdemes e lecserélni? Egy újabb, de olcsóbb hangszóró jobb lenne minőségben?
Előre is köszönöm a választ! -
bul07
nagyúr
válasz gzbotii #170515 üzenetére
Persze hogy az, nem is azt írtam hogy nem az
De ha sima beszélgetés van és mondom hogy TDI motoros, elsőre mindenki a régi fajta adagolósra gondol
Főleg ha egy "öreg" kocsiról van szó
Mert ha 3éves kocsira mondom hogy 3éves TDI mindenki vágni fogja hogy nem régi fajta( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
gzbotii
nagyúr
válasz bul07 #170529 üzenetére
Többség azt sem tudja, hogy mi a különbség a TDCI, CTDI, TDI és többi variáció közül. Amúgy meg, szerintem a legtöbben épp a PD-re gondolnak. Szakmai témában meg van jelentősége, de ott már a motorkódnak inkább.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
bul07
nagyúr
válasz gzbotii #170530 üzenetére
Attól függ hogy milyen korúakkal beszélgetsz
Nekem TDI a sima adagolós, mikkor 2003-ba elkezdtem hajtani egy HDi Expertet tiszta megváltás volt( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz gzbotii #170532 üzenetére
Mint ahogy írtam a régi TDI-től nekem igen jobb volt
Előtte régi dízel kocsikat hajtottam meg 60lóerős Astrát, azokhoz képest igen jobb volt sokkal
Volt egy 305 peugeot dízel, na az csak hátszéllel szakadékba tudott 120-al menni, volt minden cserélve , motor, adagoló, stb, de az nem ment jobbanBár egy nyarat azt hiszem 2001-be végignyomtunk egy 1.9TDI Expertel, na már az is jól ment, öcsém jogsiját még el is vették mert akkor még kis teherrel 70 volt a megengedett(115 lőtték le)
-
gzbotii
nagyúr
válasz bul07 #170534 üzenetére
Peugot Expertben volt VAG TDI? Ahogy én látom, ezekben csak PSA féle kamrás és CR dízel volt.
Szerintem te kevered a szezont a fazonnal... turbós, adagolós, dízel =/= TDI
Opelekben meg TD és DTI volt, ami megint nem TDI, cseppet sem. Az egy dolog, hogy más gyártmány, de karakterisztikában is két külön világ........
Pl 60 lóerős Astrában jó eséllyel az 1.7TD volt, 68PS, 135Nm, míg az 1.9 TDI ASV az 110PS, 235Nm 1900rpm mellett. Nem épp ugyan az.Szerintem nem véletlen, hogy régi dízelekből a Volkswagen AG álltal gyártott motorok lettek legendásak, és nem a HDi vagy a GM féle DTi.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz gzbotii #170535 üzenetére
Igen az régi Expert az TD volt, bocsi elírtam
Opel esetén nem írtam hogy dízel volt , mert az ép 1.4 60lóerős benzines volt és ahhoz képest is sokkal jobb volt a HDI
És ha csak úgy megy a beszélgetés olyan között akik nem autószerelők, szakemberek, turbós, adagolós, dízel = TDI
Mert a TDI nem a VAG jelölésére vonatkozik beszélgetésben hanem csak simán turbódízel kocsira legyen az bármilyen gyártmány
Akik nem fiatalok csak akkor emelik ki hogy milyen fajta dízel ha nem "sima" turbós, adagolós, dízel, legalábbis a környezetembe így vanPéldául az enyém TDI de ki kell hogy emeljem beszélgetésbe hogy PDTDI, mert a kora alapján lehetne nem az is, legalábbis nem szakmai beszélgetésben
De de mindegy is további szép napot
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Arról tudtok biztosat, hogy a Octavia 2 alatt milyen Haldex hajtás van?
A faceliftes alatt elvileg 4. generációs van, de a facelift előttiről nem találtam egyértelmű infót. Olvastam olyat is, hogy a 2. van benne. -
mmdms
addikt
Sziasztok!
B5 passat vezető és anyós oldali ajtaján is bontanom kell a kárpitot, mikrokapcsoló,tükörállító, zár és hangszórócsere miatt, akkor már a kárpitok összes patentjait is szeretném kicserélni, hány darabra lesz szükségem?
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest