Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Novics #80187 üzenetére

    Ez jól néz ki, de ugyanaz lesz vele, mint a miénkkel: a vízszintes sík felületeken ordítani fognak a vízcseppek száradási nyomai. Ha ez nem gond, akkor örülni fogtok neki.

    #80189 j.bravo

    "Anyám hiába nevelt volna engem arra hogy vásároljam meg mások munkaerejét, ha nem volt miből megtennem ezt."

    Nem feltétlenül ez a legelső lépés, inkább, mint útirány lényeges. Úgy is lehet, ahogyan írtad: alkalmazottként spórolsz, utána váltasz. Sok vállalkozó viszont éppen azt a kockázatot vállalja, ami Nálad szóba sem jöhet: akár minden pénzét, az otthona árát is befekteti az álmai megvalósításába. Óriási különbség azokhoz képest, akik beérik a biztos kicsivel.

    A szüleim engem sem vállalkozónak neveltek, én találtam rá erre az útra és soha, egyetlen percig nem bántam. A gyerekeimnek ilyen szempontból sokkal könnyebb lesz: adottak a cégek, az anyagi háttér, a hosszú évek óta tudatosan fejlesztett üzleti és személyes kapcsolatok. Az induláskori különbségek törvényszerűen nőnek és egyre nehezebb lesz ledolgozni őket.

    #80191 Freddy76

    Nem feltétlenül a NER lopásaira, inkább az alternatíva hiányára ad az magyarázatot, ha valaki azzal érvel, hogy sajnos a most kormányra készülő oldal is lopni fog - mert már jelenleg is ezt teszi.

    A korábbi szoclib kormányhoz képest az a legfőbb különbség, hogy a korrupciónak ismertek a személyes megjelenítői, ezért könnyebb ellenük politikát csinálni. Korábban a külföldi cégek pl. a Strabag juttatott vissza milliárdokat Magyarországra, a Strabagnak azonban nem volt arca és a pénzek útját, azok haszonélvezőit sem nevesítették, ezért nincs Orbán Viktorhoz hasonló patás ördöge a baloldalnak. Ami a legfontosabb: nincs is kire irigykedni, vagy haragudni. A külföldi cégek ellen a hazájukban nyomozás folyt, Magyarországon persze semmit nem találtak. A Fidesz és az MSZP pártpénztárnokainak közös cégeik voltak és egymással közösen indultak a legnagyobb állami tendereken a két nagy politikai tömb cégei. Több helyen egyébként most is ez megy, csak a Telextől az Origóig terjedő skálán egységesen kussol erről a csicskamédia. "Természetesen" a Momentum és a Jobbik sem feszeget semmit, beálltak a jól jövedelmező sorba.

    Mindezt nem azért írtam le, hogy a NER lopásait mentegessem, mindössze kétségbeejtő, mennyire szar az alternatíva is.

Új hozzászólás Aktív témák