Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Mercutio_ #79015 üzenetére

    "Itt nyilván nem percre lebontott tervre gondolok én se, csak minimum egy kb. utazási mód, költség, idő, szállás hol/milyen/mennyiért + ha bebaszik valami mi a B-terv mindezek tekintetében jellegűre.
    Aztán érdemes felkészülni a hol mi vár(hat) rám, milyen a jellemző időjárás, milyen meglepetések érhetnek lakosság/állatok/ételek/probléma esetén témában is, főleg ha nomádkodás a cél."

    Jajh nem csak végletek léteznek :) A szervezett út (ahol vezetés és fix napiterv és programok vannak, ha törik, ha szakad) ellentéteként mondtam - nem terv nélkül, hanem megfelelően utánajárva (pont amiket írsz), de még elég rugalmasan ahhoz, ha egyik napon X helyen / dologhoz rossz az idő vagy nem jön be vagy beüt valami, akkor van B-terv és lehessen még mást csinálni, máshova menni helyette; meg az, hogy nem csak a nagyon turistás helyekre megyek, nem turista-busz visz hanem helyi járat, nincs vendéglő minden sarkon, puritánabb a szállás.
    Nem nomádkodás a cél (mármint a nagyobb utakon, az itthon egy hétvégére elmegyünk túrázni és sátrazni az más tészta), ahol van elérhető és ésszerű opció, én is inkább azt választom. Ázsiában csak Japánban nomádkodtam, az esetek felében ott is kényszerből (rámesteledett a hegyen és túl necces volt az út sötétben a következő szállásig, nem volt több vonat már, elfogytak a megfizethető árú szállások)

    "Egyébként nekem úgy tűnik az ilyen jellegű utakra járó csajok elég öntörvényű/badass típusok, kérdés ez mennyire működne nálad"

    Két dudás egy csárdában, igen, lehetnek belőle konfliktusok. Nem tudom, amíg ki nem próbálom. De az olyan lányok sem működnek, akik viszolyognak már egy hétvégi kempingezéstől is, vagy egy már a lájtin túlmutató kirándulástól is (volt ilyen csajjal is dolgom, ez sem működött).

    Lassú Víz: tudom, mit akarok: ha lesz társ, akkor vele még 1-2 évet utazgatni, világot látni, aztán jöhet 2 gyerek, addig itthon nyugi, amíg elég nagyok nem lesznek ahhoz, hogy nyárra és/vagy télre 2-3-4 hétre lehet már velük is utazni erre-arra. A nomádságra meg ld fentebb

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák