Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz szuszinho #65850 üzenetére
Igen, ezért is kérdeztem, hogy kinek van ezzel tapasztalata. Anno a kondis totyikba is írtam, amikor elkezdtem érezni. akkor Előd barátunk írta, hogy elég sok testedzőnek van hasonló problémája. Pedig ugye nekik is fejlett elvileg a hátizmuk.
Nem egyszerű ez.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
DeFranco
nagyúr
Na még egyszer: amit leírtak, az nem a teszt. Az a teszteredmények tálalása a sajtó felé. Hidd el, hogy a Michelin nem ilyen jellegű mérésekre, tesztekre alapozza a megállapításait, az eredmények mögött kibasok munkájuk van.
Nem teszt, hanem egy tesztnek beállított koncepciós per az állításuk alátámasztására. Mert ha nem tesztet láttunk (már pedig te is és én is azt állítom hogy ez nem az volt, csak más okból) akkor a cikk szövege annyiból állna, hogy "a Michelin azt állítja, hogy nem rosszabb a kopott gumi az újnál" pont.
Más az, hogy kifejtem valamiről a véleményem, más az, hogy állítom valamiről hogy az úgy van, és más az, ha azt a látszatot keltem hogy alátámasztom az állításomat (miközben erről szó sincs, sőt a szemléltetés módjának megválasztása súlyosan befolyásolja az eredményt).
Az első kettővel nincs probléma, a harmadik hazugság, és vállalhatatlan. A michelint megértem, profitorientált cég, ez a dolga, gondolom ők is felmérték közvéleménykutatásban, hogy a márkájuk megítélése a "jó gumi csak nagyon kopik", és mivel a fő versenyhátrány a versenytársakhoz képest a komolyabb kopás, ezért erre eszkábáltak egy "kutatást".*
Az újságírónak meg az lenne a dolga, hogy ezt leleplezze, helyiértéken kezelje, vagy kontextusba állítása, mint volt anno a márkaszervizes átnézéses kör amikor nem szúrták ki a ropira tört autót. Itt erről nincs szó és az az újságíró amatőrizmusa.
*rengeteg ilyen van, szinte minden lobbi vesz meg magának kutatóintézeteket vagy finanszíroz saját kutatást "csinált" eredmények elérése, amivel ő piaci pozíciót tud javítani vagy szerezni. ez ilyen.
-
Byk01
őstag
válasz DeFranco #65845 üzenetére
"Persze, mindenkinek tetszik, hogy ráér még a gumira költeni. Nekem is tetszik."
Én három gyerek után úgy döntöttem, hogy már kell gumira költeni
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
gorgo
őstag
válasz aleister #65849 üzenetére
Anélkül, hogy elsajátítanád a mozgás technikáját felügyelet (edző) mellett, semmiképpen nem ajánlom az otthoni kipróbálást. Azzal leginkább ártasz magadnak!
Vidéken is dolgozol? Ha igen, akkor valszeg nem tudok ajánlani, de ha bp-en, akkor jó eséllyel az óbuda/újbuda/zugló valamelyike hazafelé menet szóba jöhet. Újbudán még este 8-tól is van edzés, bár az az időpont általában nem kezdő csoporté.Gumi: oké, ez egy szar marketing cikk. Annyiban lehet mégis jó, hogy lehet abban ráció, hogy az összes többi szar marketing cikkel szemben - ami azt hirdeti, hogy de vegyél a még simán jó gumid helyett vadiújat, mert az már szar, közben pedig nem az - fenntarthatóságot elsődleges célként fogalmaz meg. Arra is kíváncsi lennék, hogy melyik másik világmárka gumis cég végez használt gumis cikkeket.
DeFranco: lényegi válaszod így indul "gondolom..." azaz nincs róla infód, csak felkaptad a vizet, és feltételezed a worst case-t. Ezt azért lássuk be. Lehet hogy a Michelin csak a jó marketing miatt az egyik világelső, és nem azért mert a termékei is jók? Akkor viszont k** jó a marketingjük! De persze van még jó gumi a világon másik is.
Gumi ügy pikantériája az is, hogy én pl. az ADAC tesztek alapján választok, akikről kiderült, hogy mocskossul bunda egyik-másik tesztjük, vastag pénzekért ők is megrendelésre hozták ki az elsőt (az konkrétan komplett autó tesztben volt, nem gumi tesztben, de ha ott volt ilyen máshol is lehet.) Azaz kiben/miben bízzon az ember, ha nincs elég saját tapasztalata?
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
DeFranco
nagyúr
Gumi: oké, ez egy szar marketing cikk. Annyiban lehet mégis jó, hogy lehet abban ráció, hogy az összes többi szar marketing cikkel szemben - ami azt hirdeti, hogy de vegyél a még simán jó gumid helyett vadiújat, mert az már szar, közben pedig nem az - fenntarthatóságot elsődleges célként fogalmaz meg. Arra is kíváncsi lennék, hogy melyik másik világmárka gumis cég végez használt gumis cikkeket.
Ja... én meg beköltözök a szomszéd üres lakásába a világbéke jegyében.
lényegi válaszod így indul "gondolom..." azaz nincs róla infód, csak felkaptad a vizet, és feltételezed a worst case-t. Ezt azért lássuk be. Lehet hogy a Michelin csak a jó marketing miatt az egyik világelső, és nem azért mert a termékei is jók? Akkor viszont k** jó a marketingjük! De persze van még jó gumi a világon másik is.
Jogos, ez egy feltételezés (pont most akartam erre kitérni) DE! én ezt jeleztem is. Viszont elhangzott egy állítás (t.i. cikk) amit én valid érvekkel vontam kétségbe. Van jobb bizonyíték az állítást alátámasztani? Ide vele. Ha ennyit tudtak mutatni, akkor ez alapján ez a véleményem, még pedig azért, mert az alkalmazott módszerek klasszikusan a "szándékosan torzított eredmények" eléréséhez használtként ismertek.
Ettől még a michelin egy jó gumi. Mondtam én olyat hogy nem? MIt állítok? Szar. Mi szar? A cikk. Mit állítok? Invalid. Mi invalid? Az állítás amit a mutatott "teszttel" alátámasztottak. Ettől még a gumi lehet jó, sőt lehet jó menetteljesítménye 1,7mm-es profilmélységen is, ezekről nem mondtam semmit, nem is vontam kétségbe.
Gumi ügy pikantériája az is, hogy én pl. az ADAC tesztek alapján választok, akikről kiderült, hogy mocskossul bunda egyik-másik tesztjük, vastag pénzekért ők is megrendelésre hozták ki az elsőt (az konkrétan komplett autó tesztben volt, nem gumi tesztben, de ha ott volt ilyen máshol is lehet.) Azaz kiben/miben bízzon az ember, ha nincs elég saját tapasztalata?
Na az adac meg a másik, de ott ki is borult a bili. Van több tesztelő oldal ezért kell az eredményeket összevetni.
-
Studi
veterán
válasz DeFranco #65852 üzenetére
Másban hiszünk, te abban, hogy a Michelin csak önmagát promózza, én abban, hogy tesz munkát és szakértelmet is ezekbe a megállapításaiba. Nyilván közvetlen bizonyíték az én kezembe éppúgy nincs, mint a tiédben. De indulatokat ne tegyünk a dologba, mert fölösleges.
Az, hogy a cikk nem megy nagy szakmai mélységekbe az kétségtelen. Ennek ellenkezőjét nem is állítottam.
-
Real_Necro
veterán
Látom Merci nincs
(vagy lefogyott a mobilnet), így hadd vauzzak bele... mi ez a gumizás a fotós offban?Ide jó csajokat meg szar zenéket szokás tudtommal linkelni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #65861 üzenetére
bocs, én voltam aki kavarta. abbafejeztem.
-
Novics
senior tag
válasz Real_Necro #65861 üzenetére
Meg időskori problémákat.
Amúgy nekem is szokott fájni a derekam reggelente, de szerencsére pár perc alatt elmúlik, ahogyan "bemelegszik". Viszont nekem nagyon rossz a tartásom. Igyekszem fiygelni rá, de ha fáradt vagyok, akkor simán verem Alekoszt. Azért - is - álltam neki aikidózni. Nem csodaszer, meg ha már van gerinc/keringési probléma, akkor nem is ajánlott, de jól átmozgatja az embert, és a tartáson is javít. Persze nem 2 hónap után, de pl már figyelek arra, hogy ne pucsítva álljak, hanem billentsem be magam alá a csípőmet.
Meg amúgy nagyon jó a hangulat is. Nem olyan, mint volt karatén, hogy pár önjelölt Chuck Norris mindenkit le akart kaszabolni, hanem egymást segítve edzünk, és a hakamások is birkatürelemmel magyaráznak az olyan balfékeknek is, mint én.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
gorgo
őstag
válasz aleister #65863 üzenetére
legfeljebb rákérdezek, hogy arrafelé van-e akit akit esetleg ajánlana. Amúgy tényleg elég szar a szitu hasonló téren, hiába két nagyváros, megyeszékhely, én is éltem 10 évet Veszprémben (igaz ennek 11 éve) és hát nem rózsás a helyzet. Ettől még nem reménytelen.
Ja, igen. Szar zenét ki tudom hagyni, de valami jó bőrt alacsony fedettséggel várunk! Zool kollega ritkán jár már erre
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
válasz TayRol #65827 üzenetére
Hm, így összeszámolva majdnem meg is van az 500k
Gumis cikk: Az vele a baj, hogy itthon egyébként is hajlamosak az emberek az optimálisnál picit tovább használni egy gumit, ezzel a cikkel ez a nem szűk réteg feljogosítva érzi majd magát, hogy mégegykicsit tovább használja őket.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz aleister #65863 üzenetére
Figyelj Ali! Nem vagy öreg, nem vagy dagadt, nem lógnak tizenkilós kölkök a nyakadban. Egy magánklinikán (vagy min) dolgozol, ahol hemzsegnek a dokik. Ne baszakodj ilyen edzés, szék, ráolvasás, bérjóslás dolgokkal, menjél szépen a megfelelő szakorvosbácsihoz/nénihez, aztán KV szünetben vázoljad ezt fel, azt majd mond valami okosat... Te meg viszonzásul vagy kifizeted, vagy telepítesz neki két lopott igot, win10-et, vagy bármi.
A TB-s történetet hagyd a picsába, h a egy náthánál szarabb a helyzet megdöglesz/lenyomorodsz mire ott kitalálják hogy mi van. A szakorvos ahova fél év alatt (majdnem) bejutottál elküld még 5 szakrendelésre ami még fél év meg 3 agyvérzés, a rendszer lebetegít mire kivizsgál...Szerintem.
Holnap majd jól beletépünk...
-
spanyoll
addikt
-
aleister
veterán
Na tudom, hog ymost rombolom le a kemény rokker imázsom, de mostanában egész bejön ennek a Deniz gyreknek a zenéje.Nekem ez a rap-pop eddig teljesen kimaradt.
Itt egy fülbemászós meg egy aktuális szövegű.(#65872) *Ropi*
Új beruházás. Nem árulhatok sokat el, amíg nem publikálom a cumó PR site-ját, de olyan eszközt szerzünk be, ami jelenleg még nincs Európában. Egyedül az alagsorban volt neki hely, szóval sajna meg kellett vállni a kollegínától.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Éreztem én, hogy megkapom majd ezért a magamét.
(#65874) Real_Necro:
Ejj! Pedig azt hittük, hogy meglepetés lesz.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Studi
veterán
válasz aleister #65873 üzenetére
A szar zene mellett legyen... Szintén
zenészDeniz. -
Mercutio_
félisten
Menjetek jappán wiszky-t kóstolni!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
m3ss
veterán
válasz Mercutio_ #65884 üzenetére
oo bakker ez jo lenne pedig, kar hogy nem erek ra. mar lesem a fustos kostolkat egy ideje, de mindig azonnal elfogynak a jegyek.
deniz gyereknek tenyleg van par jo szama
derekproblemakra visszaterve, mindenestre gyanitom nem olyan gondod van, hogy gyenge lenne a (vaz)izomzatod, ha edzetlenul 90-el felhuzol 4 sorozatot...felteve ha nem vagy 230 cm es 170 kilo
de tamas +1, doki..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aleister
veterán
Engem pont szenzitívebb hangulatomban talált a rádioóban játszott populáris száma. Akkor kerestem rá, és valóban van egy csomó jó muzsikája.
Most kicsit fogytam, így csak 77-78 vagyok, de tény, hogy a felhúzást csak kb 1 éve kezdtem el csinálni. Ha nem is kidolgozott, de edzett azért az alsó hátizmom.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mercutio_
félisten
"nem dokhányzó" a 3. képen a sebbváltó mellett ott virít a pall mall
-
Balinov
titán
válasz JohnyBlue #65889 üzenetére
ense, utoljara 205-ben cigiztunk, meg otthonka. aztan mar abban sem, miutan egyszer karpittisztitoval kola szinu cuccot pucoltam ki a belsokarpitbol.
ujra fejlampa kerdes: Bangoodrol erdemes megvenni az ilyen 4-5-6€-s vackokat (jellemzoen 3x AA/AAA-val hajtott mindd) vagy inkabb aldozzak ra egy picit tobbet. Kb evi 1-2 alkalommal lenne hasznalva csak.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Nézegetem amúgy a miatákat is: 1, 2, 3, 4, 5, 6 de tartok tőle, hogy felülnék a sz*pórollerre, mivel 1 milla alatt úgy tudom rozsdamentest esélytelen kifogni, így inkább csak átpörgetem a képeket
-
Balinov
titán
Hamar auto, 2 het mulva lejar az eves, jott az uj dijtetelajanlat...850€/ev!! Mondom anyatok, idaig 400-450/ev volt..utobbi 2 even rohadt sok biztositasi csalas volt es a biztositok itt (is gondolom) a normalis ugyfeleken verik el a kevesebb nyereseget.
Nosza, neztem 3-4 osszehasonlito oldalt, aztan mikor atlag 1100-1200/ev ajanlatokat dobtak, meg is kotottem a reginel...= 80 bonuszproteksun....10 havi fizetessel, 0 depozit/letet, de ez akkor is fajt, hogy rohadjanak meg!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz t_a_m_a_s #65896 üzenetére
Ugye ugye? A legdágább majd 1800€ volt, az meg kb a totya jelenlegi árának a harmada.
Jó, ez a fullos, kb otthoni prémium casco, szelvedo, csereauto, sárga angyal, kutyafasza is benne van, de akkor is, majd 100% emelés....
1.9D 205-re otthon 200 1-ben volt annyi A1-ben, mint neked most a fityeszre. A poén az az, hogy a mezítlábas KGFB sem lett volna sokkal olcsóbb
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #65893 üzenetére
Z4 jön be, de az árban miata fölött van így a normális még drágább.
Egyébként se lesz ebből kocsi, marad a bringawerttzui: vissza, mennyé, pentax!
-
Mercutio_
félisten
válasz Balinov #65897 üzenetére
Jó, de mindenki tudja, hogy nálatok nem megvenni hanem fenntartani nehéz a kocsit. És ha jól tudom az öreg autók fenntartását "bünteti" a rendszer.
-
Balinov
titán
válasz Mercutio_ #65899 üzenetére
ez mar nem buntetes, inkabb kivegzoosztageleallitas...
Poen, dupla ennyi bonusszal sem fenekig tejfel az elet. minap meselte kb 45 koruli kollega, hogy a vatta uj dizel Volvo V40-ere, bar a sulyado az 1.6Avensis kb negyede, a hasonloan fullos biztositasa 600€ korul all meg. Ez van, csak kicsit fajt ez igy, na!
A masik sarc a sulyado....CCM/BHP a fo iranyado, nekem eves (ha 1be fizetem) 514€ a road tax...jo, ezt negyedevente is lehet pengetni, kicit dragabb/evert...de mikor 2eve vettuk a totyat a kereskedesbe volt egy szinten 2007-es Lexi 220D...bordo, gyonyoru vajbor,latszott,hogy fullos, kivul/belul tip top..elotte egy masik totyat, meg egy 1.8B mondeot probaltunk, szoval benn volt a labban a bugi...Vera meglatta, mondja, Apa, vigyuk el ezt is egy korre...Mondom neki, Kicsim, mielott nyulnal az ajtokilincsert, lesd mar meg az ablakba, milyen osszeg van a diszken....mikor meglatta,hogy 1370€, akkorat ugrott hatrafele, mintha legalabbis egy tarantulla pattant volna a nyakaba a motorhaztetorol.
ertem en,hogy igy (is) nyomjak az ujkocsivasarlast, vagy fiatal hasznaltat, de ez igy rohadt fajo a penztarcanak..
A masik pofatlansag a kobon,..ujautolnal 3ev a muszaki, 3ev utan 2evre adjak, de abban a pillanatban,hogy az elso forgalomba helyezes datuma napra!!! fordulja a 10evet, mar csak 1evre..egy 20eves Micranal megertem, de egy 11eves totyanall...megint sirhatnekom lesz januar elejen, mikor viszem muszakira...Raadasul gecik, mert ha mondjuk dec31-en vizsgaztatom (h-v vizsgaztatnak), akkor is az elozo muszaki lejarata az uj alapja...nulla trukkozes az elorehozott vizsgakkal..nemam mint otthon regen...meghuztak a kocsit muszakin,? sebaj, +10k-ert vigyuk el Papateszerre, ott attoljak...
Na, hogy legyen valami jo is mara, nyertunk a lotton 3€-t...szombaton meg 11€-et..
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest