Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #59253 üzenetére
Múltkor párommal azon agyaltunk, mi lehetett az oka, hogy a Hell energiaitalt gyártó cég pont Forró településre költözött?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
Ha vigasztal, van akinek az sem tűnik fel, hogy egy váltó automata vagy manuális, ezért végigmegy Pesttől Pécsig 1-esben.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
pikszel
addikt
válasz aleister #59256 üzenetére
És a kuplung? Vagy bedarálta egyesbe és annyi? Ennyire nem lehet hülye. Vagy de.
@t_a_m_a_s: A kalocsai paprikaőrlemény, ami tartalmaz, spanyololszágban, bulgáriában és kínában termesztett paprikát sem semmi...
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Studi
veterán
válasz aleister #59256 üzenetére
Nem Mercedest, hanem Ladát, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
A vicces az, hogy a 2008-as "hírre" elő lehet rántani egy 2005-ös helyreigazítást.
-
aleister
veterán
válasz pikszel #59257 üzenetére
Vagy de.
Mondjuk a múltkor én is olyan kurva fáradt voltam, hogy kuplung nélkül vettem ki sebességből a kocsit. Igaz már állt, így nem lett belőle komolyabb baj, de gondolom a váltónak azért nem tett jót.
(#59258) Studi
Vissza a jövőbe gyááá![ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Studi
veterán
válasz aleister #59259 üzenetére
Az elindulás az nagyon kemény, és brutális próbatétel, de ha már gurul az autó, akkor végig lehet váltogatni egy kis odafigyeléssel reccsenés, és komolyabb károsodás nélkül. Persze ha állandóan így jársz, az nem tesz jót a szinkrongyűrűknek, de ha szakad a bowden, és nem túl sok elindulással nagy távot meg tudnál tenni, akkor lehet, hogy érdemes nekivágni a tréler helyett.
Álló helyzetben pedig gyakorlatilag semmit nem számít.
-
-
aleister
veterán
válasz rbalint88 #59261 üzenetére
...és Studi:
Így jobban belegondolva inkább 1-be tettem (és nem kivettem belőle), de akkor ezek szerint ez sem para.
A TC egyébként nagyon dicsérte az Aveo váltóját, bár emlékeim szerint ez leginkább a váltás komfortérzetének szólt.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
pikszel
addikt
válasz rbalint88 #59261 üzenetére
Lehet benne valami. Egy cimbora elmondása szerint az édesanyja egy Astra G-vel jellemzően nem kuplungolt és 3-4 évig láttam is közlekedni azzal az autóval.
Nézzétek el nekem az autókkal kapcsolatos tudatlanságomat, de nincs autóm és nem is érdekelnek igazán. Ha zavarok, azt is jelezzétek és átmegyek olvasóba, ahogy eddig is tettem.„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Real_Necro
veterán
-
kátú
őstag
válasz Real_Necro #59268 üzenetére
én azzal még sosem mentem Egy Shennu 254 esem van 8 éves korom óta vezetem És 3 évesen
vezettemkormányoztam apám MTZ ét azóta is imádom a traktorokatIt still works!
-
kátú
őstag
-
spanyoll
addikt
A rángatózások és a fejek alapján kakkenmakken úr még mindig nem veti meg a kábszit. De legalább még mindig jó a zenéje.
(a hangminőségért a hangmérnök nevében én kérek elnézést, mert nem éppen az igazi ahogynézemhallgatom)
Mod: itt talán egy fokkal jobb.[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mercutio_
félisten
Na, kicsit nem figyelünk és máris spontán redneck buli indul?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rbalint88
addikt
válasz Real_Necro #59274 üzenetére
a kábszi rossz, ééétem? mondjuk ezt a "szakmát" máshogy nem is nagyon lehet csinálni, mivel a közönség is be van mindenezve, nekik is fel kell venni a ritmust
-
t_a_m_a_s
addikt
Holnap majd jól beletépünk...
-
TayRol
nagyúr
Volt valakinek itt egy jó turbó-javító/felújító ismerőse... Kellene egy.
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #59282 üzenetére
Jah. Reggel beültem a kocsiba, és mindenféle előjel nélkül fordulatszám függően pár pillanat késéssel olyan "szép" sikító mellékhangja lett a turbónak, hogy ihaj. Ha ezt is megcsináltatom akkor tényleg minden főalkatrész rendben lesz a kocsin. Bár nem rég azt tanácsolták, nézzem meg, nem egy cső lazult-e le valahol.
Most van benne 235e, de lassabban mennek majd bele a km-ek, mert hamarosan veszek egy nagyrobogót. Egymagamnak az jobb, meg amúgy is már 4 éve nem motoroztam.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #59283 üzenetére
Durva... ha nem titok, mennyibe fájt eddig összesen a javítás? Kezdek kicsit tartani tőle, hogy nagyon költséges lesz nekem egy ilyen autó...
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #59278 üzenetére
Az ő munkásságát nem ismerem, de bízok az ítélőképességedben.
Ezek a csajok viszont elgondolkoztattak. Lehet, hogy be kéne szereznem valami szintetikus cumót, aztán elmenni egy maidenees pólóban egy ilyen fesztre jól becsajozni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #59284 üzenetére
Nézd, mielőtt megvettem tudtam, hogy kéttömegű csere kell. Az mellé kuplung, illetve vezérlés, mert ugye kétszázpárezerrel vettem. Ez így 300e volt mindennnel (olajcserével is) együtt. Aztán most a szervizben turbócső illetve a befecskendezőszelepek cseréje, olajcsere, computeres vizsgálat, ez így még egy 80-as. Szóval legyen 400e. De ebből az első 300e ft-tal tisztában voltam, illetve te 5 évvel fiatalabb kocsikat nézel (bár ezek azokban is tönkremehetnek, de kisebb eséllyel).
Ellenben tudom, hogy ezek nálam ki lettek cserélve, számla van róluk, eladáskor majd nem jön rosszul. Elég bonyolult kocsi egy benzines G Astrához képest, ennek megfelelő a javítása is.
Ennyi volt, ezek kívül 2 izzócsere. Illetve a beletankolt 2100 liter gázolaj.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Real_Necro #59284 üzenetére
Pedig ehhez nem kell gépészmérnöknek vagy autószerelőnek lenni, hogy lásd, mennyivel összetettebb egy ilyen Mondeo, mint az Astrád. Sajnos ezt is magával hozta a fejlődés.
Nem hiába a az általános vélekedés, hogy amit megtakarítasz az üzemanyagon, azt a szervizben fogod ott hagyni cserébe.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Lassú Víz
addikt
válasz fi:zi'k #59287 üzenetére
És a közvetlen befecskendezéses turbós benzinesek szépen zárkóznak fel a diesel motorok mellé, ami a szerviz költséget illeti.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
TayRol
nagyúr
válasz Lassú Víz #59289 üzenetére
na ja, ezekről ne is beszéljünk, mert már le is hagyták az első szériás 4-es mondeo javítási költségeit.
ez az a kocsi, amit fent tudok tartani, mindenféle gondot azonnal orvosolni. egy kicsit újabb még belefér, de múlt héten voltam egy Renault szalonban (faterék Dustert akarnak), beültem egy új dízel Talizmánba, 12M, de nem volt jobb, csak újabb mint a mondi.
két gyerekkel, évi 30-35e km-rel ennél rosszabbat sem akarok.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #59286 üzenetére
Ja így már oké, bár kíváncsi leszek a turboval mi lesz. Astrához meg alapból nem hasonlítom, értelme sincs (Fizik)...
Turbo benzines meg jha, Lassú Víz leírta... ezért is lesz dízel a családban, igaz én csak olyan 15-18ekm-t fogok vele kezdetben menni évente...
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #59291 üzenetére
Remélem csak egy bilincs engedett el. Nagyon jó autók amúgy, ebben a kategóriában még egy olcsón szerelhető és megbízható modellek.
-
madgie
titán
válasz Real_Necro #59291 üzenetére
Nekem meg szívóbenzin lesz legközelebb is. Már ha gyártanak még olyat, mire cserés lesz a dévó
-
t_a_m_a_s
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest