Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz spanyoll #43204 üzenetére
spanyoll, tobbiek mar leirtak a lenyeget, de ha i5 mellett dontesz, akkor en megfontolnam a K-s vegzodesu modelleket, azokat lehet asszem egyedul huzni
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Novics
senior tag
Hát nem tudom, ha az ember egyszer már olyan messzire elmegy, akkor nem biztos, hogy visszajön. Én nem jönnék.
Tavaly vadásztam össze én is egy gépet apróról:
ASUS A88XM-PLUS: 21 160 Ft (Ezt pont bolti.)
AMD A10-6800K: 28 000 Ft
be quiet! shadow rock topflow: 8 000 Ft
FSP Aurum 400W: 12 000 Ft
CORSAIR 2x4GB: 22 000 Ft
Xigmatek Midgard II: 17 000 Ft
össz: 108 160 Ft
+ P2314H ~ 50 000 Ft
HDD, SSD cégtől, laposból. Azóta az SSD - Kingston V300 - megmókadt, lett egy Intel helyette ~ 20 000 Ft.Nem fotós feldolgozó gép, nem is gamer, de az ESO full-on megy rajta, mással meg nem nagyon játszok.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
L4mie
veterán
most tanuljuk németet vartyogtam, de már nem tudok semmit.....
De srácok, tényleg köszi, de utazásig nem akarok váltani két okból,
Családias hangulat, most kezd megint beindulni, várom, hogy emelés lesz + idén vagy jövő tavasszal meglesz a "tervezőim" szintén más kategória, mivel az én szakmámban kell 8 év szakmai gyakorlat, mentor mellett, terveken neved szerepeljen....a szakértői papírhoz (
nyomorék léhűtőkamara....így találta ki) utána megoldódik, ezért ahol gyakorlatilag nevelkedtem a szakmába nem érezném etikusnak a váltást kapásból...+ Év végén van némi bónusz úgy leosztva némileg jobb a helyzet, de sajnos az utóbbi években a csőd szélén álltunk, így satnya volt, idén már túl vagyunk pár jól fizető melón, remélhetőleg marad a tendencia, ezért lehet már jobb lesz az idén év vége.
tudom tudom....nehéz az ilyen a lojalitás - és az emberi oldala a cégnek - VS ZSÉ.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz fi:zi'k #43304 üzenetére
Mit tudsz te, he?
(#43306) Furkoo: Szép dolog a lojalitás, csak abból nem lehet megélni... Én több mint 10 éve dolgozom kis, családi vállalkozásnál. Most perpill. ketten vagyunk a főnökömmel, előtte is hárman voltunk, max 1-2 beugrós rajzolóval megtámogatva. Kis cégnél gyakorlatilag nincs ranglétra, a pénzen kívül sok motivációs lehetőség nincsen...
8 év gyakorlattal, ha meglesz a tervezői jogosultságod, akkor azért egy komolyabb fizuemelési igénnyel lépj fel. Ha nem kapod meg, akkor annyit a lojalitásról.[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Real_Necro
veterán
Azért durva, hogy 8 évet gyakorlatilag elcseszel az éveidből (én így látom, mert a szaktudás gondolom meg van), hogy utána jó fizuhoz juss. De ha ezen a területen tényleg így megy, akkor utána vastagon fogjon a cerkád.
Előző cégnél ahol melóztam ott is családias légkör volt, meg elektronikához sokkal közelebbi gyakorlati meló. Még bónuszt is kaptunk évente kétszer, de örülök, hogy anno kicsivel többért eljöttem, most sokkal előrébb tartok.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
L4mie
veterán
válasz Real_Necro #43310 üzenetére
Na igen, a baj, hogy egyszer kell elkezdeni az ugrálgatást, elvileg 3-4 évente váltani kéne minden szakmában egy picivel több fizuért, és így garantált az előmenetel, de ezt el is kell kezdeni.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #43310 üzenetére
Sajnos a kamara egyre szigorúbb feltételekhez köti a jogosultságot. Nekem még szerencsém volt anno, megengedőbb volt az akkori szabályozás, meg több lépcsős a jogosultsági rendszer, adtak ki korlátozott jogosultságokat is. Most lassan már ott tartunk, hogy csak egyetemi diplomával kap jogosultságot az ember...
(#43311) Furkoo: Vagy ha nem ugrálsz, akkor folyamatosan b*sztatni kell a főnököt fizuemelésért, hogy legalább a pénzed ott legyen mintha ugráltál volna
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
L4mie
veterán
válasz t_a_m_a_s #43312 üzenetére
egyetemi diplomával 8 év gyakorlattal....vicc, közben ha kérnél tőlük valami segítséget, mondjuk jogi tanácsot, azt kapod válaszul, hogy forduljon ehhez meg ehhez az ügyvédhez... F.U. de a kamarai díjat beszedik...meg hagyják az árakat süllyedni a francba, mikor elvileg egy mérnöknap nettó 60 körül van, ennek kb. 1/3 ért lehet melózni, közben jön az IT-s gyerek szervert karbantartani 17k-s óradíjjal.
párszor már megbántam, hogy nem valami hálózatis windows SBS-s végzettségem van.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
A kiszaladós IT-s meló sem egy leányálom. Ismi mesélte, hogy egyik cégnél elvárták volna tőle, hogy minden ügyfélhez öltönyben nyakkendőben menjen, persze az utazást meg gépcipelést oldja meg maga, csak úgy fizetik, ha vesz jegyet és leadja. Ja és vigyen saját szerszámokat is.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
aleister
veterán
Az egy csaló tróger. Nem véletlenül menekült farokbehúzva Magyarországról. A honi rpg-s helyzet neki köszönheti a jelenlegi helyzetet.
Más:
Aki szereti a blues-t katt ide! A képek vegyesek. Vannak átlagosak és feelingesek is.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Érdemes utánanézni, hogy az eredeti Valhalla Páholyt hány cégnév követte!. Első körben 4-et (Valhalla Páholy, Pendragon, Walhalla Páholy, Valhalla Holding) számoltam össze fejben, de biztos van ennél több is, mert nem követtem már egy ideje.
Csuda dolgok voltak azokban az időkben.
A pajtim még most is vár pár fordításának a tiszteletdíjára. Hozzátenném, a többi kiadó is megéri a pénzét.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
Pontosan.
De a legnagyobb kár, amit okoztak az a szarakodás, amivel a jogokhoz ragaszkodnak. Lett volna itt törekvés a M* gatyába rázására, de a jogi szarkeverések miatt (aminek természetesen az oka az volt, hogy a kapzsi férgek még több pénzt akartak lenyúlni), nem lett belőle semmi.A Renegát tényleg jó könyv. Meg is van. Olvasd el a 10.-et. Nekem az a kedvencem. A cimborám írta.
Vicces volt, hogy amikor még nem voltunk spanok, akkor ismeretlenül neki dicsértem a könyvet. Hízott a mája rendesen.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
L4mie
veterán
válasz aleister #43325 üzenetére
Hát tudom, van nekem még új tekrecsek könyvem is, meg a folyamatos új törvénykönyv kiadás, kukázás, etc. etc. etc. mondjuk WoW óta nem érintett túl mélyen az IRL RPG csak jó visszagondolni a régi szép időkre amikor suli után osztályteremben csapattam a kis béna bárdommal.na majd rákeresek, most néztem Alexandrában, sok-sok új könyv van, de valahogy egyik se fogott meg.
-
aleister
veterán
Mi heti rendszerességgel toljuk a mai napig. Igaz nekem is kimaradt egy jó 10 év, amíg Pesten voltam. Sajna M*-t már nemigen játszunk, max nosztalgiából néha.
Az új könyveket én is hanyagolom. Hiányzik belőlük a feeling. Kifejezetten rosszakba is vannak sajna.
A 10. ilyen sorozatgyilkosos feeling fantazi környezetben. Lehet én is elolvasom újra, ha már szóba került.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Byk01
őstag
válasz aleister #43327 üzenetére
Mi is mentünk haza már hajnali világosban nem egyszer átjátszott éjszaka után
Mondjuk nem tegnap voltak azok az idők."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Real_Necro
veterán
-
spanyoll
addikt
IRL RPG-sek: valami kisokost tudtok adni? Egyik gyerekkori jóbarátommal nekikezdenénk, de sok infonk nincs róla. Hivatalos D&D szabálykönyv ahogy néztem párszáz oldal, megaztán ketten nem az igazi. Hajlandó lennék megtanulni mesélősködni is akár, ő is, a lényeg, hogy érdekelnének ezek.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
törölt tag
CCNP felett indul az élet (=a fizu) IT-s hálózatoséknál. Addig apróért droid mindenki. Tele van IT-ssal a rét, mint X éve közgazdásszal, kb. Egy kezdő friss CCNA-s beáll háromműszakozni a friss diplomájával 200+ bruttó körül, míg a 40 feletti CCIE-s meg +10 agyon-certifikált kollégát felveszik a cégek 5-600+ nettóért.
Én SAP-t tanulnék IT-sként. Bár még nem késő. Irdatlan pénzeket akasztanak és senki meg nem mondja, mit is csinálnak. Még messziről se. Nyugdíjas meló. Vagy valami Oracle DB .. , mondjuk RAC..
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #43331 üzenetére
Ne viccelj, mesélő az lehet aki játékosként már bizonyított, ismeri mélyrehatóan a szabályrendszert és maga a mesélő is egy külön "szakma".
kutyus : Viszont Cisco -hoz van rengeteg tutorial, videók, virtuális környezet és amikor már az is kevés viszonylag olcsón eszközök használtan, a SAP-hoz meg szinte semmi.
Ja és a külvilág csak annyit lát belőle, hogy sokat lehet vele keresni így rendszeresen belefutok az OKJ -t is skippelő arcokba akik az után érdeklődnek, hogy lehet oda bejutni, höhö.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
*Ropi*
félisten
(#43335) fi:zi'k: Irdatlan pénzekbe kerülnek a tanfolyamok, mert irdatlan pénzt lehet vele keresni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
rbalint88
addikt
Mókuskák! Ételfotózást ki vállal, mennyiért? Lehet, hogy szereznék neki némi munkát. Privátban lehet bombázni az ajánlatokkal
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz rbalint88 #43337 üzenetére
Kell hozzá fotós cucc is?
(#43336) *Ropi*
Általában összefügg a két dolog. Csak míg a tanfolyamok ára elérhető, addig a fizetések nem ennyire publikusak.
Amúgy szerintetek tényleg érdemes erre pénzt és időt szánni? Mennyire könnyű ilyen végzettséggel elhelyezkedni?(#43342) madgie
Asszittem azt fogod mondani, hogy jobban tudnád fotózni, mint csinálni.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Larry303
addikt
válasz atok666 #43333 üzenetére
egypár cisco certit is kiakasztanék a falra azok sem apróért konfigolják a cuccaikat.
amúgy minden nagy rendszernek a szakértői mindigis hülyére keresték magukat, de nem is véletlenül ugye...
régen as-400 most SAP
mostanában aki képben van a virtualizálással, az is szépen kereshet, egyik cégünknek az új flex serverek supoortjáért olyan pénzeket kérnek, hogy a több 10e euros hardvert is verik....https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
L4mie
veterán
-
Real_Necro
veterán
GoT 5/6 mindenkinek meg volt?
Azért bedurvult a végére... „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
spanyoll
addikt
Mostanában ritkán hallgatok ilyet, de íme egy kis nyüszögés.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
*Ropi*
félisten
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs