Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz spanyoll #2190 üzenetére

    Nézd, én nem büntetőzök, nem családjogozok (amúgy az a legocsmányabb), és magánszemélyek peres ügyeivel sem foglalkozom. Csak gazdasági joggal. Ez nem erkölcsi kérdés, egyszerűen így alakult a pályám. De ilyenkor is vannak nehéz esetek, pl. amikor látom, hogy valaki kihasználván a másik fél butaságát/jóhiszeműségét, bedönt egy céget. Mert pl. egy ötfős programozó cég fél éves munkáját nem fizeti ki. Ilyenkor persze ott vannak azok az emberek, akik hirtelen az utcára kerülnek, esetleg több havi fizujukat nem kapják meg. Most, hogy egyre többet látok a környezetemben sorsokat, amelyek nem tragédia, betegség, van bűncselekmény miatt fordultak rosszra, hanem szimplán azért, mert a kenyérkereső már nem keres, nos, ilyenkor szar ilyen "rossz" ügyfelekkel foglalkozni.

    Ez szakmai kérdés, szimplám szakmai, nem erkölcsi. Ez egy idő után mindenkibe beleívódik, akibe nem, abból nem lesz ügyvéd, legalábbis megélni nem fog belőle. Ettől senki nem lesz rossz ember - az a gyermekonkológus sem feltétlenül rossz ember, akit nem ráz meg egy rákos kisgyermek. Ha megrázná, két év alatt bedilizne, és felvágná az ereit - ő is megtanulja ezt szakmai kérdésként kezelni, ha nem megy, kimarad, és elmegy szemésznek vagy bőrgyógyásznak.

    Aleister: igen, abszolút. 7vége?

    Balinov: hallgass. Aki olyan fasza helyekre jár nyaralni, lemarad a trollkodásról. Amúgy ma Sheperd's Pie-t főztem és betoltam közben három guiness-t, adta. Ír ügyfelemtől kaptam tegnap négyet. Tényleg, basszus, még egy van, megyek is érte.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák