Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz CounterBoci #7801 üzenetére
A hálózati kártyák és eszközök nem ismernek olyan sebességet, hogy 8MBit. Azok 100-on fognak kapcsolódni és utána jön a rengeteg csomaghiba. Szerintem ne csináld. Vagy fúrj nagyobb lyukat, vagy kérj meg valakit, aki visszatesz egy dugót rendesen.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
pogiman
csendes tag
válasz CounterBoci #7799 üzenetére
Sodord, de úgy, hogy a megfelelő színek egymás mellé kerülve, és mint eredetileg, csavartan legyenek, hogy a kioltás működjön. Amúgy 2000-ért vagy olcsóbban lehet kapni krimpelőfogót, 1 perc alatt meg lehet csinálni vele..már ha tudod mit hogyan milyen sorrendben
-
pigsty
aktív tag
Szervusztok!
UPC kábelnetem van, UPC kábelmodem már megvan, össze van kötve az én gépemmel; a másik szobában levő PC és az enyém közé kellene összekötő net kábel, mit ajánlatok? Kábel legyen CAT5 vagy CAT6? A távolság kb 15m, inkább vezetékesen csinálnám az otthoni hálózatot, ekkora távolság még nem szokott gondot okozni a kommunikációban?
A másik gépnél netsebesség nem számít.Nézegetem a korábbi hozzászólásokat, topicokat, olyat lehet, hogy router nélkül az UPC kábelnetet megosszam a két gép között? Wifin valami MAC klónozásról hallottam. fájlmegosztást csak elvétve használnék a gépek között.
Az én gépemnek ez a hálókártyája (Everest szerint): Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (illetve az alaplapon van nVIDIA MCP2 - LAN Controller (PHY: Realtek RTL8201/L/BL) PCI)
a másik gépen pedig: Intel(R) PRO/100 VE
Üdv: Pigsty
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Akár 100 m is lehet egy ilyen kábel. Keresztkötésű a biztos nyerő két PC között.
MAC klónozásra csak akkor lenne szükség, ha nem a jelenleg működő csatlakozást szeretnél használni a UPC kábelmodem felé. (Akár a másik ethernet csatlakozásodat, akár routert használnál.)
Ha a két PC vezérlője nem állna szóba egymással, akkor az egyiken a csatlakozás sebességét FIX-re kell tenni (100 vagy 10 Mbit, half vagy full duplex).
Szerintem a CAT5 is bőven elég (mia az a CAT6 ? )mezis
-
bambano
titán
Elindítassz két nagy letöltést, akkor nem úgy fog lejönni, hogy előbb az első teljesen, utána a második, hanem egyikből is egy csomag, másikból is egy csomag. Egyazon időpillanatban sokat is kiszolgál, mivel nem fejeződik be az egyik kiszolgálása, mielőtt a másik elkezdődne.
-
pigsty
aktív tag
Hú, köszönöm szépen.
Rendeltem 15m CAT5-t, az szerintem bőven elég lesz.Van egy olyan vezetékem, hogy feleakkora a most használt UTPhez képest, 4 kábelből áll, a színek sorrendben: sárga-zöld-piros-fekete
ez milyen kábel? Ezzel nem ment a két gép összekötése, gondolom nem is menne.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
mezis
félisten
Gondolom mindkét csatlakozón ez a színsorrend. Az ilyen "egyenes" kötésű. A keresztkötésűről csak annyit tudok, hogy nem azonos a színsorrend. (Csak egyfajta van az ilyenből.)
A legújabb Ethernet vezérlők között akadhat olyan, amelyik képes "felismerni" a kábel bekötését és annak megfelelően működik. A router-ek switch-ek általában ilyenek, azokhoz szokás az "egyenes" bekötésű kábelt használni. Úgy rémlik, hogy lehet kapni az "egyenes" kötésű kábelhez "fordítót", amiből már keresztkötésű csatlakozó jön ki.mezis
-
pigsty
aktív tag
-
szasanyi
félisten
Senkinek sincs ehhez tapasztalata? Ajánljatok már vmit, amivel ki tudom használni ezt a sebességet WiFi-vel is! Ha létezik egyáltalán ilyen cucc... elérhető áron.
-
rdi
veterán
Én ugyan nem vagyok vistás, de gondolom, hogy a fájl sharing és hálózati kutató processzek azért indulnak el, mert automatikus indításra vannak beállítva, az oprendszer indulására.
Ezen nyilván úgy lehet segíteni, hogy ezeket kikapcsolod illetve kézi indításra állítod be.
Ha a hálózatodban más gépeket is látsz, akkor azok a gépek a hálózatban vannak veled.
Az, hogy Te más gépek állományait látod azt jelenti, hogy jogosultságod van rá.
Szerintem.
Ha olyan gépeket látsz a saját wifis hálózatodon, melyeknek ott semmi keresnivalója, akkor célszerűen állítsd át a router loginját, jelszavát, sőt /és vezess be valamilyen kulcsos titkosítást.Fej! Tor! Potroh!
-
bambano
titán
Felraktam egy megfelelő képet a keresztkábel bekkötéséről
Az rj11-es telefondugó elvileg belemegy az rj45-ös ethernetbe, de se rendesen érintkezni nem fog, se nem garantálható, hogy nem teszi tönkre az aljzatban az érintkezőket.
-
bambano
titán
válasz szasanyi #7815 üzenetére
Ilyen volt már a kezemben, ez vezetékesen el fogja bírni, wifiben semmi. A wifi maga nem bír ennyit. Viszont ha ezt megvetted, akkor neked kell kézzel oprendszert hekkelni hozzá. Nem nagy varázslat, de azért dolgozni kell vele.
Vagy veszel valami ilyet, ebben van szoftver.
A magam részéről ezen kívül még átlag asztali pc-t tudok úgy ajánlani, hogy azt is hozzátehetem, volt már a kezemben és bírni fogja.
-
szasanyi
félisten
válasz bambano #7819 üzenetére
Én azt sem tudom mik ezek, de nagyon drágák az biztos. E két ok miatt valszeg hanyagolom is. Vezetékes megoldás meg csak egyik gép esetén jöhet szóba, a másik 2 esetében csak WiFi hálózattal.
"... vezetékesen el fogja bírni, wifiben semmi." - ez a kijelentés több mint érdekes, ugyanis a GIGANET-es szakik azt mondták, hogy egy "N" router és a hozzá való kártya alkalmas a 30/30Mbps internet kapcsolatot WiFi hálózaton keresztül is olyan sebességgel átvinni. Akkor most mi az igazság?
Én már azt sen értem, hogy egy "G" WiFi miért nem, mikor 54Mbps-ra képes. Hozzáteszem: én hobbi szinten foglalkozok ezzel, nem vagyok szakember. Sok mindenre rájöttem, megtanultam, de ez homályos nekem. -
localhost
Közösségépítő
válasz szasanyi #7820 üzenetére
A "G"-s wifi várható gyakorlati értéke 19Mbit/sec
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
szasanyi
félisten
válasz localhost #7821 üzenetére
És mi a helyzet az "N"-s WiFi képességeivel? 16k lenne a korábban említett TP-LINK router + kártya, ami annyira nem sok, HA tutira jó lesz. Ahhoz viszont sok, hogy megvegyem ennyiért blindre.
Tehát a kérdés konkrétan: a WiFi routerek és WLAN kártyák "N" sorozata tudja-e biztosítani vezeték nélküli hálózatban az említett nagy sebességű le-, és feltöltést? A linkelt táblázat szerint bőven, de mit mutat a gyakorlatban?[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz szasanyi #7822 üzenetére
Miért nem veszed meg, ha te meg a giganetes szakik úgyis jobban tudjátok??? Másrészt meg van már N-es szabvány? Nincs. Ettől kezdve hogy veszel-e szabványtalan eszközt, az a magánügyed. Meg hogy bevállalod-e, hogy firmware-t kell majd frissíteni, lehet, hogy többször is.
-
szasanyi
félisten
válasz bambano #7823 üzenetére
Szerinted én jobban tudom... azért érdeklődök ugye? Ha nincs N szabvány, hogyan működnek azok az eszközök, amiket már legalább 1-2 éve forgalmaznak? Egyébként meg hülyeségeket kérdezni és okoskodni én is tudok, ehhez a topikhoz - pontosabban az itt lévő, elvileg hozzáértő(bb) emberekhez - azért fordultam, hogy segítsenek, és nem azért, hogy ironikusan kérdéseket tegyenek fel ugyanarról - nekem! - amiért itt vagyok.
Éppen ezért arra kérlek, hogy ha segíteni nem tudsz, legalább ne kötözködj! -
localhost
Közösségépítő
válasz szasanyi #7824 üzenetére
Való igaz, hogy nincs N-es szabvány elfogadott állapotban. A mostani eszközök előzetes, draft leírás szerint működnek, kvázi pre-N eszközként.
Draft 8.0 idén márciusban [link]
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
szasanyi
félisten
válasz localhost #7825 üzenetére
Igazából ezt sem értem. Egyrészt mert angol nyelvtudásom nincs (nagyon csekély), másrészt akkor miért forgalmazzák, és hogyan működtetik ezeket az eszközök?
E szerint nem érdemes még a korábban említett két N-es eszközt megvenni? Mert ugye valamit csinálni kéne... mert ugye nem nagyon érdemes fizetni olyan internetkapcsolatért, melyből alig több mint a felét hasznosíthatom. -
totyax
aktív tag
Nem egészen ide tartozik de Mo-on az DSL Annex A vagy B ?
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz szasanyi #7826 üzenetére
A mondandód második részére nem tudok mit írni.
N-es eszközök: A szabvány tervezet, vázlat. Ha majd egyszer elfogadják a VÉGLEGES változatot, akkor (elvbne) minde n-es eszköz belső programját (firmware) le kéne cserélni, azok közül, amelyek nem felenek meg az akkor már végleges szabványnak. Ha nem így lenne, akkor szabványon kívüli termék lenne/lesz.
-
Lenry
félisten
nem tudtam igazán, hogy hol tegyem fel ezt a kérdést, de talán ide fér a legjobban
T-Home-os netem van, ADSL... szinte minden esetben, amikor rákattintok egy linkre, nem kezdi el azonnal tölteni azt, hanem néha tíz másodpercek is eltelnek, mire látom, hogy elkezdi felépíteni az oldalt, és a statbar sávszélességmérője megmoccan, addig 0-n áll (próbáltam IE és FF alatt is)
2MBites T-Home-os net, IPTV-vel, 2 set-top-box-szal, de nem hiszem, hogy ezek zavarnának be, mert csinálta ezt akkor is, amikor csak a net volt
nem mindig van, egy időben nagyon sokat kellett várni, mire megkezdett egy adatfolyamot, egy jó ideig nem is volt probléma, de most megint csináljamitől lehet ez?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
totyax
aktív tag
Akkor vírustól kezdve bármi baj lehet, de legalább nem hardver vagy szolgáltató probléma. Ha tudod a DSL hozzáférési nevet/jelszót akkor célszerű lenne törölni a hálózati kapcsolatot, és újra létrehozni, majd újraindítás. Mivel a linuxos fele megy, ha valami gond van azon a felén még mindig tudsz segítséget kérni, bár van live disztrib is.
Ha nem segített a hálózati kapcsolat újra létrehozása, akkor próbaképpen tűzfalat/víruskeresőt kikapcsolni egy pillanatra és próbálni valami biztonságos oldalt. Ha nem sok minden van a gépeden akkor arhiválás után lehet egy friss windows install is -
Lenry
félisten
ESET Smart Security van fönn, legális, folyamatosan frissítve, és ésszel netezünk, de azért a biztonság kedvéért futtatok egy teljes keresést
ha kész van, és nem talál semmit, akkor kipróbálom, hogy letiltom a tűzfalat, bár kétlem, hogy ez lenne a baja...hálózati kapcsolaton nincs mit törölni, mert router van, meg DHCP...
egy idő után mindig elkezdi a weblapok letöltését, csak azt nem értem, hogy miért nem azonnal?
mod: nem csak a webböngészőket sújtja, mert az MSN is "kötegelve" küldi az üzeneteket, vagyis egyszerre kapok meg több sornyi üzenetet
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
tényleg valami DNS probléma lehet, mert bizonyos oldalakat egyáltalán nem hajlandó behozni
most pl a Rosetta Code nem akar bejönni...[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
Most nekem se akar bejönni ez az oldal amit linkeltél, tehát nem nálad van a gond.
DNS probléma nem nagyon lehet, mivel ha mint mondod automatikusra van állítva, akkor a routertől kapja a DNS címet, azt meg a router nyilván jól adja oda, hiszen linux alatt minden oké.
Nem értem miért írtál hozzászólást úgy hogy ki se próbáltad a tűzfal letiltását mert "kétlem hogy az lenne a baja". Kérem szépen ha gondod van, és nem tudod mi a megoldás, akkor nem tudhatod hogy mi a baj, tehát ne legyen már annyira megterhelő két klikkelés.
Az hogy nem tudsz törölni hálózati kapcsolatot mert router van, az egy vicc akar lenni ügye.
Start menü/vezérlőpult/hálózati kapcsolatok
Itt találhatók azok a perifériák, amelyeken keresztül net kapcsolat lehetséges.
Törölni és újra létrehozni azért ajánlott, mert bennragadt rosszul működő összetevők gondokat okozhatnak. Egyes programok szeretnek oda mindeféle kiegészítőt installálni, nyilván a NOD is tett oda valamit, legalábbis kellene ha kontrollálni akarja a hálózati jelfolyamot alacsony szinten.A NOD termékei valahol nagyon mélyen vannak víruskeresés tekintetében (reklám tekintetében jók csak), nem hinném hogy a tűzfaluk sokkal jobb lenne. Ha nincs túl sok szabályod létrehozva akkor inkább uninstalláld az egészet Nodot, próbálgasd a neted biztonságos oldalakon megjavult-t, majd rakd fel újra.
Egyébként nem hiszem hogy túl régóta fennálna ez a csigalassúság probléma, eszedbe juthatna mit csináltál amióta ilyen lassú lett minden.
-
tenna
tag
Sziasztok,egy kis segítséget szeretnék kérni.
Edimax br-6014k routerem van és egy Tcomtol kapott Thomson broudhand (routerem?) készülékem. Állandóan elmegy a netem percekre. Először a Tcomtol kapott készülékre gondoltam, de az csak néha indítja újra magát spontán..., azonban a legtöbbször amikor elmegy a net a ledjei megfelelően égnek és még sincs netem. Ezért gondoltam, hogy a routerrel lesz a gond. Ki is másoltam a log filét, hátha segít. Remélem valaki meg tudja fejteni. Az OFFER-nél megy el a net általában.
Apr 16 16:47:18 udhcpc: Sending renew...
Apr 16 16:47:18 udhcpc: Lease of 78.92.170.45 obtained, lease time 3583
Apr 16 17:17:09 udhcpc: Sending renew...
Apr 16 17:17:09 udhcpc: Lease of 78.92.170.45 obtained, lease time 86400
Apr 16 17:34:15 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.100
Apr 16 17:34:15 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.100
Apr 16 18:24:26 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.102
Apr 16 18:24:26 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.102
Apr 17 05:17:09 udhcpc: Sending renew...
Apr 17 05:17:09 udhcpc: Lease of 78.92.170.45 obtained, lease time 86400
Apr 17 08:51:27 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.100
Apr 17 08:51:27 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.100
Apr 17 17:17:09 udhcpc: Sending renew...
Apr 17 17:17:09 udhcpc: Lease of 78.92.170.45 obtained, lease time 86400
Apr 18 05:17:09 udhcpc: Sending renew...
Apr 18 05:17:09 udhcpc: Lease of 78.92.170.45 obtained, lease time 86400
Apr 18 10:32:39 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.102
Apr 18 10:32:39 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.102
Apr 18 11:54:37 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.100
Apr 18 11:54:37 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.100
Apr 18 17:17:09 udhcpc: Sending renew...
Apr 18 17:17:09 udhcpc: Lease of 78.92.170.45 obtained, lease time 86400
Apr 18 17:24:42 udhcpd: Received a SIGUSR1
Előre is köszönök, bármilyen segítséget.ui:már probáltam az áramtalintást, és a resetet is.
[ Szerkesztve ]
athura.atw.hu
-
Lenry
félisten
"Nem értem miért írtál hozzászólást úgy hogy ki se próbáltad a tűzfal letiltását mert "kétlem hogy az lenne a baja"." - kétlem nem jelenti azt, hogy biztosan nem, csak azt hogy kétlem, mert eddig jó volt, és nem állítottam át rajta semmit, tehát nem túl valószínű bár előfordulhat
(amúgy azóta letiltottam és a hiba maradt, tehát tényleg nem ez a baj)Az hogy nem tudsz törölni hálózati kapcsolatot mert router van, az egy vicc akar lenni ügye. - nem, az teljesen komoly. azt úgy értettem, hogy amíg modem volt, addig szépen létre kellett hozni egy új kapcsolatot, és ezt lehetett törölni... mióta router van, azóta ilyen nincs, tehát nem tudom törölni... csak a "hely kapcsolat"-ot, amit meg nem sok értelme van törölni, mert semmi nincs rajta átállítva / beállítva (plusz tudtommal nem is lehet törölni)
NOD: nekem sose volt még vele bajom, úgyhogy én megbízható programnak tartom, persze lehet, hogy nincs igazam
viszont a hiba forrását mégis a te segítségeddel találtam meg.... ugyanis a hálózati kapcsolatokba lépve láttam meg, hogy öcsém feltelepítette a Hamachi klienst... most leszedtem, és úgy tűnik, hogy megjavult. köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
nem volt letiltva, aktív volt a virtuális hálókártya... és a problémát mégiscsak az okozta, mert amióta letakarítottam, azóta azonnal tölt, bármire kattintok...
a rosetta code meg így se jó, úgyhogy tényleg náluk van a baj.... a legrosszabbkor persze
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv. Totál kezdő vagyok, és a segítségetekre lenne szükségem.
Egy router-ről üzemelnek, internet osztok meg a két gépre, ami már működik.
De a file megosztás sehogyan sem megy.adott két gép
1. gép: Vista SP1
2. gép: XP SP2Egy munkacsoportra hoztam a kettőt (tehát XP-én WORKGROUP-ra állítottam)
A legfontosabb az lenne, hogy a kis XP-és gépen elérjem a Vistás gép meghajtóit.
Tehát az 1. gépen a megosztani kívánt meghajtókon engedélyeztem a megosztást (bár csak a speciálisat tudtam, mert a normál megosztás gombocska nem aktív valamiért).
A 2. gépen pedig sajátgép-->hálózati meghajtó csatlakoztatása-->majd beírom az elérési utat, és semmi, nem található, vagy nem elérhető (nem tudom pontosan már). De nem működik.
Két féleképpen is beírtam. - \\TZSOLESZPC\Music (a vista szerint ez a hálózati elérési út)
- \\192.168.2.102\D (ez pedig az amiről én selytem, hogy kellett volna beírni)Természetesen a tallózás-nál semmi nem látszik.(én olyat még nem is láttam sehol, hogy csak úgy be lehet tallózni ilyenkor bármit is ) Tehát hiába szeretném betallózni az 1. gép bármely meghajtóját, nem is látja őket, hiába van azonos munkacsoportban a két gép.
Próbáltam pingetni az 1. gépet, de semmi.
valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest