Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Pista
tag
nem tudok kapcsolódni
-
netboy
senior tag
Hellósztok.
Szeretnék egy olyan progit ami 2 ip tartományt pingel (akár broadcast-ban) és amint egy eszköz nem válaszol, jelezné egy piros listán.
Jó lenne ha át lehetne kapcsolni az ablakot is mondjuk az online eszközökre ahol írná a statisztikát meg hogy az utolsó leszakadás óta mennyi idő telt el (azaz mennyi ideje online).
Ez mondjuk nem olyan fontos csak fantázia. Az első bekezdés lenne a fő funkciója.Esetleg létezik ilyen szoftver?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
nebancsa
senior tag
Megoldódott a problémám, rossz helyen tapogatóztam, kipróbáltam a tracert azzal nem jutottam előre, a diag programot is, az csak azt írta ki hogy minden rendben csak a http és az ftp protokollal van a gond. aztán ráduktam egy laptopot, és azon sem ment a net, pedig tegnap azon még ment... Hát ilyet, itt már sejtettem a router beállításokkal lesz a probléma, végül is megtaláltam, egy másik szolgáltatónak a dns-ei voltak beírva, azt kitöröltem és jó lett.
Tanulságos volt, csak azt nem értem, tegnap a laptopon ilyen beállítással mért volt net... -
TSNYB
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy nagy problémám és ezzel a helyzettel még nem találkoztam.
A problémám a következő:Routerek
Router1: D-Link DIR 301
Router2: Linksys WRT54G
Switch:
TP-LINK SL1226 ( Nem menedzselhető !!!)Net - Router1 - Switch - Gép (Működik)
Net - Router1 - Switch - Router2 - Gép (Nem működik - Router2 mögüli gépről ping Router1-re nem működik, a netre meg pláne hogy nem)
Net - Szerver - Switch - Router1 - Gép (Hálózat van [Gép és a szerver látja egymást + Ping megy oda vissza], de a gép nem kap netet)
Net - Szerver - Switch - Gép (Hálózat van, de netet nem sikerült osztanom)
Eredeti ötlet:
Net
|
Szerver
|
Switch
||||||\_Router1 - Wifin NetBook
||||||
|||||\_Router2 - Gép1 + Wifin Laptop, Netbook stb.
|||||
||||\_Gép2
||||
|||\_Gép3
|||
||\_Gép4
||
|\_Gép5
|
\_Gép6A két router, két wifi pontként működne (csak wifis eszközök csatlakoznának rá). Minden gépen ( a szerveren is ) windows xp pro van.
Pls. írjátok le hogyan lehetne ezt összehozni vagy ha a routerekkel felejtősek akkor azok helyett valamit pls javasoljatok.
Jah igen és ha van valami általános megoldás szerveres netmegosztásra akkor pls azt is írjátok le, mert arról sem találtam egyértelmű leírást.
Sry a láma kérdésekért még csak tanulgatom az ilyeneket, csak a főnököm meg cseszeget, hogy miért nincs net mindenhol .Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
TSNYB
csendes tag
Sry csak kicsit már fáradtan írok … Router2 mögött nem lenne Gép1 csak a wifis cuccok.
-
Tosee
őstag
Ez is egy megoldás, de ez sem fog menni neki szerintem!
Főleg ha a rendergazda (több mint valószínű) proxy serveren kereszül engedi a gépeket netre! Ráadásul a kliens-t sem tudja majd telepíteni ha ez is le van tíltva, márpedig ez is valószínű!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz AMD Pista #7251 üzenetére
Az abból a szempontból mindegy, hogy ha sikerülne is beállítanod a távoli asztalt, akkor a portok lennének blokkolva! Tehát megint nem tudnál kapcsolódni!
Vannak más (jobb) alternatívák is mint, ahogy rdi kollega is írta, de azzal is falnak ütköznél!
Azt nem említetted előtte, hogy az egyik céges gép! Ezesetben az egyetlen járható út ha beszélsz a rendszergazdával, és ha akar akkor tud megoldást a problémára!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Core2duo6600
veterán
válasz AMD Pista #7252 üzenetére
logmein.com
Átmegy mindenen weben keresztül megy.
Ha az otthonid akarod írányítani, leszeded a progit felteszed, a free-t használd
És cégtől böngészön keresztül eléred
FF hez egy kiegészítést fel kell tenni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Cegnel sajnos letiltottak tobb internetes oldalt, viszont van mobilnetem, de nem tudom, hogy kell beallitani, hogy a FIREFOX vagy az IE a mobilnetet hasznalja, az osszes tobbi program pedig maradjon a rendesen halozaton.
Tudnatok ebben segiteni?
Elore is koszonom!
-
r3pl4y
aktív tag
huu hát szerény véleméynem szerint erre nem igen van lehetőség azt lehet max.. h ameddig benn van a mobile net addig tiltod a msáik hálókarit és akkor midnen mobile netről fog menni de cserébe azt böngészel amit akarsz... de h 2 net egyszerre és mind a 2 használatban legyen alkalmazásokra megosztva... háát nem hinném h ez lehetséges.. de lehet h vki okosabb ezt nem igy látja.. de én tuti h még ilyet nem láttam...
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
RakumBrakum
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni a következő dologban ....
egy helyi hálózaton keresztül szeretnék file-okat másolni, hasonló képen ahogy a torrent működik, szóval ha egy emberről másolunk akkor amit már lemásoltak a többiek a maradék ember róluk is tudjon másolni...
(Gigabit-LAN)
fórumokban olvastam hogy maga a torrent technológiát nem célszerű erre használni mert nem erre tervezve ( jóval nagyobb közönség kiszolgálására..) szóval működne de nagyon lassan
kérdés: hogyan lehet lan-ba úgy másolni, hogy a már lemásolt filokat mások is másolni tudják ....
illetve file cserélők pl.: strongdc stb mennyire tudnák kihasználni a helyi háló-t?
egyéb alternatíva hogy ne csak 1 emberről lehessen másolni ugyan azt a filet?köszi
-
bulanjoe
tag
Sziasztok...
higgyétek el, sokat olvasgattam, de nem leltem megoldást a problémámra, ezért is jöttem ide utoljára, hogy benneteket fárasszalak vele, hátha találkozott ezzel a gonddal már valaki, illetve tud rá megoldást.
Adott két számítógép. Egy asztali és egy laptop. Mindkettőn frissen telepített vista.
MSI RG54SE II routerrel van megosztva a net. Az asztali kábelen kapja a netet, a laptop wifin.
Az asztali géphez van csatlakoztatva nyomtató is, ami meg van osztva hálózaton, a laptop simán látja, nem is ezzel van a gond.
A hálózat is remekül megy...mind a két gép látja egymást, lehet másolni egyikről a másikra gond nélkül. illetve majdnem.
Mikor a laptopon belépek az asztali megosztott mappáiba, és elkezdek átmásolni egy terjedelmesebb állományt, mondjuk egy filmet, teljesen random időközönként kiírja, hogy hülye vagyok, és az állomány nem olvasható.
Egyazon fájl másolásánál van mikor például 24% van hogy 15% vagy 68% on írja, ki, hogy ő ehhez nem ért, és abbahagyja.
És értelemszerüen ezt a tünetet nem csak egy fájl esetében produkálja. A kissebb fájlokkal nincs baja, a dokumentumokat, képeket seperc alatt átmásolja, mert mire rájönne, hogy nem olvasható, addigra már átért.
Ugyanakkor ha a laptopról akarok másolni az asztali gépre, gond nélkül megtörténik a procedúra, simán átjön minden!
Valami ötlet arra, hogy miképp tudnám ezt orvosolni? Hogy amit elkezd másolni azt fejezze is be? -
-
pezoka
csendes tag
Szisztok!
Van egy nagy problémám...
Eddig gond nélkül használtam egy NS-348S Landisket...
Honlap ittCsináltam egy firmware frissítést, és azóta kuka hálózatilag...
A reset sem segített...Tudna valaki segíteni, mit lehet ilyenkor tenni? Hálás lennék...
Ha lehet, e-mail-be: multimade@gmail.comBig Thanx!!
-
TSNYB
csendes tag
Nos azért kéne a switch mert az 24 portos és kb 16 PC csatlakozna kábellel. A routerek azok nekem csak mint AP-k kellenének de egyszerűen nem tudom összehozni hogy a Routerek csak mint átjárók üzemeljenek. A Linksys-ről tudom hogy képes AP-ban dolgozni sőt egy angol oldalon találtam is részletes lerást róla, hogyan kell beálltani csak azzal az a gond, hogy a 2005-ös leírás az akkori Firmware-val kapcsolatos ami mára már igen csak elévűlt mivel a mostani Firmware nem kínálja fel a Kliens módot . De remélem csak én nem találtam meg, ez esetben remélem valaki elárulja merre lehet beállítani.
Ez alapján csináltam ( volna ) :
http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=36&threadid=1513386&f -
dr.bubo
őstag
Mi ossza ki a gépeknek az ip-ket?
Ha nem a routerek, akkor a lan portba kell a bejövö kábelt catlakoztani, és a dhcp-t lekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
TSNYB
csendes tag
Nos a Router Router Switch megoldás azért nem lenne jó mert szerveren keresztül akarom vinni a netet + Az 1es router a 4.emeleten a 2es router az 1. emeleten a switch és a szerver pedig az alagsorban lenne elhelyezve.
Wifi azért kell mert a főnök ragaszkodik a sz@r Netbookjához és ahoz hogy a 2. emeleti irodában ill a 4. emeleti lakásában bárhol tudjon netezni.
Azt hogy nincs kliens mód azt úgy értettem, hogy a külföldi fórum szerint (amit korábban belinkeltem) a Linksys Basic Setup menü alatt kellenne lennie egy Client módnak ... nos ez egyáltalán nincs sehol. -
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok zseni, nem megy valahogy...
Mit és hol kell beállítanom ha van egy szélessávú netem, egy ubuntu szerverem, fix ip-m és egy másik hálókártyám meg kábelem hozzá amin keresztül netet osztanék meg? -
sasha007
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, szeretnék egy gigabites hálózatot építeni, de nem igazán értk hozzá.. Adott 4 gép gigabites hálókártyával, van egy 4 portos routerem is, mire van még szükség hozzá??
-
-
sss
őstag
Üdv!
A szitu: van két router, a belső dhcp-vel kapja az ip-t a külsőtől. A belső routeren van egy notebook. Minden szépen be van állítva, működik is ha egy szobán belül vannak az eszközök. (Vezetékesen is, és vezeték nélkül is.) De, ha a belső routert elviszem egy másik épületbe, és így egy kb. 70m-es kábellel van összekötve a két router akkor akkor a belső router már nem kap ip-t. (A kábel jó, mivel ha egy routert meg egy gépet kötök a két végére akkor tökéletesen működik. Viszont ha a routereket kötöm vele össze akkor nem jó.) Amúgy egy smc 7004vbr meg egy linksys wrt54gl routerről van szó. -
localhost
Közösségépítő
-
Sashaboy
csendes tag
Sziasztok! Meg tudnátok mondani nekem,hogy ha az otthoni hálózat úgy van megcsinálva,(UPC kábel),hogy a bejövő vezeték el van osztva egy szűrővel,az egyik része a TV-hez megy,a másik megy tovább,majd bemegy egy kábelmodembe,onnan egy másik UTP kábelen a routerbe,onnan pedig egy következő UTP kábelen egy asztali számítógépbe,de a routeren keresztül egy másik gép is (laptop) csatlakozik rádiójeleken keresztül a nethez, akkor ez topológia szerint milyen hálózat?
Köszi! -
dr.bubo
őstag
válasz sasha007 #7283 üzenetére
A router fogja a netet adni, meg ip-ket a gépeknek. A switch csak "szétosztja".
Azért kell a gigabites switch, mert a routered portjai nem azok, és hogy a gépeid között tudjál gigabit sebeségen adatokat küldeni.
Otthoni használatra megfelelőek a 4-5ezer Ft-s switchek.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
jerry311
nagyúr
Simán előfordulhat, hogy a router belső portjai tudnak Auto MDI/MDI-X-et.
-
jerry311
nagyúr
válasz sasha007 #7283 üzenetére
[router] -- 100M háló -- [gigabit switch] -- 1000M (gigabit) hálózat a gépek felé.
Ha nincs szükséged 1000M-es belső hálózatra, akkor simán dugd rá a gépeket a routerre.
Gigabiten nem fogsz 10x gyorsulást tapasztalni a 100M-es hálózathoz képest. Otthoni gigabites eszközökkel általában 150-250 Mbps sebesség érhető el. Nagyobb sebességhez profi ("ipari") eszközökre van szükség.Még egy apróság, ha nincs DHCP a hálózatban (például a routered), akkor kézzel kell fix IP-t adni a gépeknek.
Ha a 4 gép a routeren keresztül kap internetet, akkor a router ezután is kell. -
jerry311
nagyúr
"Kuka hálózatilag", ezt részletesebben kifejtve?
Lassú vagy egyáltalán nem megy?
USB-n megy?
Előfordulhat, hogy újra be kell állítani rajta mindent, sajnos láttam már nem egy eszköznél olyat, hogy a régi config elveszett firmware frissítésnél.Ha csak az a baj, hogy az új firmware-rel lassabb hálózaton, mint a régivel, akkor downgrade.
-
pezoka
csendes tag
válasz jerry311 #7288 üzenetére
Üdv.
Szóval, a firmware frissítés után sem a default IP-n (192.168.16.1) sem az előtte beállított 192.168.128.101-en, és egyáltalán semmilyen IP-n nem elérhető...
Természetesen USB-n, mint külső HDD, elérhető, de a 3 partícióból az elsőt nem lehet tallózni...A manual alpján van 1s-os reset, ami az IP-t állítja alapra, és van a 10s-os, ami az egész konfigot...
De ezután is a fenti probláma van...S mivel csak webesen lehet konfigolni, így meg vagyok lőve...
-
SzRichy
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
A routerem (TL-WR-543 v.2.) ami WISP Client Router üzemmódban veszi egy másik routertől a wifis netet a következő érdekes effektust produkálja.
PC bekapcs, windows betölt, firefox elindít és csodák csodája a net nem jön (a firefox időtúllépést ír ki).
Firefox kikapcs, várok kb. 25-30 másodpercet firefox újra elindít és begerjed a net.Ugyanigy várnom kell, hogy bekattanjon a net, ha már használtam a firefoxot, majd kikapcsoltam, kb. 5-10 percig más progit használok, firefox újra elindít és csodák csodája a net megint nem jön (a firefox ismét időtúllépést ír ki). Majd Firefox kikapcs, várok kb. 25-30 másodpercet firefox újra elindít és begerjed a net. Újab 5-10 perc pihenő után ugyan ez a jelenség.
Olyan mintha a böngésző használata után a router kb 3-5 perc múlva "bontaná a kapcsolatot", vagy mintha éppen akkor kapcsoltam volna be a routert és akkor csatlakozna a wifis hálózathoz. Pedig nem, merthogy állandóan üzemelnek, továbbá a router menüjébe belépve látszik, hogy él a kapcsolat.
Összegezve:
-DHCP-n kapok IP-t. (fix IP-vel is próbáltam, eredmény ugyan az)
-FW frissítés volt.
-XP SP3 egy szűz példány és a gép vírusmentes.
-Külső antennát tettem fel a jel így bikaerős (41 dB).
-NOD és XP tűzfal kikapcsolása úgy tűnik, hogy nem segít.
-Egyszerű WEP titkosítást használunk
-Wifi tűzfalak ki vannak kapcsolva
-Ha használom a netet nem tapasztaltam szakadást, hosszabb idő után sem.
-A régi Wifis PC 60G kártyát ha berakom a gépbe azzal minden tökéletesen megy.A konfiguráció úgy tűnik jól van beállítva. (már 100x végignéztem a gépkönyvet és dr.bubo
http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=rainman&oldal=sM3Qjry3x oldalát is.)Hol lehet a hiba? Lehet, hogy hibás a Router?
Esetleg a két router között lehet valamilyen kompatibilitási probléma?
Vagy még valamit be kellene állítani?
Ha tapasztaltatok már ilyet és tudtok valamilyen megoldást akkor legyetek szívesek és segítsetek.
Előre is köszönöm.
Üdv.:SzRichy[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
-
dr.bubo
őstag
válasz dr.bubo #7296 üzenetére
A router, amihez kapcsolodsz az 543g-vel, hogy van beállitva? A kapcsolat tipusa PPPoE?
Mert akkor lehet, hogy a wan connect modnál a conect deamand van kiválasztva, ekkor a router bontja a kapcsolatot, ha nincs internet forgalom. Connect automatic-ra vagy a conect deamandot 0-ra kell állitani.
-
sss
őstag
Sajnos nem müxik a dolog crosslink kábellel sem. Felmerült bennem pár kérdés:
1, Lehet, hogy túl nagy távolság ez a 70m ?
2, Gép és router között jó a kábel, de két router között nem, lehet h a routerek érzékenyebbek a távolságra?
3, Márkásabb routerekkel vajon megoldható lenne a probléma? pl 2 linksys
4, Az gond lehet, h az erek nem a szabványos sorrendben vanna a csatlakozókban? (Ugye patch kábel, szóval ugyanaz a sorrend a két dugóban, csak nem biztos, h a szabvány szerinti a sorrend.) Esetleg emiatt romolhat pl. az árnyékolási képesség? -
David91
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, hogy van ugye egy t-home-s pirelli router, és van 2 gép amit ez meg oszt(wired), és hogy ugye a tesom elöszeretettel töltöget le, és nem vesz figyelembe(kibékülés lehetetlen..), az lenne a kérdés hogy az ip tudatában és maga a routerbe be tudok lépni, ugy korlátozni a netjét tudom e valamilyen modon annélkül, hogy egyálltalán a gépéhez is nyulnék.nagyon kérlek segitsetek, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest