Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz steewattyoo #7856 üzenetére
AP: vezetéknélküli "switch", wireless kliensek közötti forgalmat bonyolít. Nincs dedikált WAN-portja, mint egy routernek, sőt általában csupán egyetlen LAN-porttal rendelkezik. Nem választ el alhálózatokat, nem támogatja a címfordítást (NAT).
WLAN router: vezetékes router + AP, tehát minden wifi-router vezetéknélküli elérési pont is egyben. Szokásosan minimum 4 LAN-portos vezetékes switch-cset is tartalmaz.
Netmegosztáshoz mindenképp router kell. Egy AP-nek két esetben lehet jelentősége: van már kiépített vezetékes hálózat routerrel, de nincs vezetéknélküli elérés. Ekkor az egyik szabad LAN-portra csatlakoztatod az AP-t, és ez megoldódik. A másik, ha egy helyi hálózatban egyáltalán nincs szükség internet-elérésre, de wifi-hozzáférésre igen: switch + AP összedug, ez is kipipálva. Manapság azért érdekes egy AP, mert alig v. épp egyáltalán nem olcsóbb, mint egy komplett wifi-router. -
XtNz
tag
hi
a diginetnél meglehet azt csinálni hogy egy gépbe megy a net és onnan egy második hálókarival elosztom egy másik gépbe?most szart be a routerem és pár nap amíg lesz másik de addigis elkéne valahogy osztani a netet
+set fs_game defrag
-
dReFiX
senior tag
Segítségetekre lenne szükségem egy wifi-routerre lenne szükségem amellyel az UPC internetemet szeretném megosztani a PC felé kábeles módon (Ethernet kábellel) a laptopom felé pedig vezeték nélküli "wifis" megoldással. Annyi a probléma hogy a laptopot az emeleten használom és a router a földszinten lenne.
10-max12 K lenne rá a keret, Milyet ajánlanátok ?
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
A D-Link-nek van hazai képviselete, korrekt, gyors vevőtámogatása. Ha nekik elküldöd ezt a kérdést, biztos a legalkalmasabbat fogják ajánlani.
(Azt nagyon meg kell gondolnod, hogy nem lesz-é szükséged a jövőben WiFi repetear funkcióra (WDS) WPA titkosítással, mert akkor már nagyon kell válogatnod.)mezis
-
mikado
tag
Sziasztok, az alábbi X-aktás problémában kérnék segítséget:
Adott egy kisebb hálózat XP-s kliensekkel, egy Debianos szerverrel, routerrel, adsl-csalakozással.
hiba: Minden működik, aztán egyszer csak nem lehet pingelni a routeren "túlra". Az igazán érdekes az, hogy böngészni továbbra is lehet, csak a ping nem működik.
Esetleg szolgáltatónál valami?Köszi a válaszokat...
A politikusok a javadat akarják. Ne add oda nekik!
-
xedamin
tag
Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
breed30
tag
Hello nem tudom jó helyen vagyok?
Lenne egy sürgös kérdésem.Belkin routert használok bekaptam egy virust és újra telepitettem a gépet az msn müködik az avast frissit de egy weblapot nem tudok megnyitni. Mi lehet a gondom??
Ha valaki tud segitsen. Elöre is köszönöm.Most laptopról wifin keresztül írok igy müködik.
[ Szerkesztve ]
-
xedamin
tag
Az hogy minek, egy más kérdés, a lényeg, hogy kell.
A router lekapcsolása után is ugyanazt az IP címet kapom vissza, mindig. Felhívtam a szolgáltatómat, és mondott valami ötletet, hogy először a routerről húzzam le a WAN-t, aztán gépen a routernek próbáljak kérni új IP-t, amit nemfog kapni net hinyában, majd a modemet indítsam újra, és akkor beregisztrálja a router MAC címét. Hát, nem sikerült.Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
mikado
tag
válasz molngab #7913 üzenetére
Szerintem megoldható az interneten keresztül is nyomtatni, csak a routeren kell forwardolni a 9100-as portot a nyomtató felé, és ha nem fix az ip cím akkor egy ddns accot regelni...
De egyszerűbb ha nyomsz egy kábelt abba a gépbe is.A politikusok a javadat akarják. Ne add oda nekik!
-
xedamin
tag
Most hozták a megjavított router-emet, új MAC címmel. A probléma továbbra is fennáll, nem akar mozdulni az IP címemről. Úgy látom az alapértelmezett átjárójának az első 2 számjegye megegyezik az IP-m címének első 2 számjegyével.
Még valami: MAC Clone menüpontban van a WAN MAC Address-em. Ha ezt Restore-olom (visszaállítom a gyárira), akkor nem kapok IP-címet. Ha másolom a "Your PC's MAC Address"-ben lévőre, van IP-m, az amelyik az állandóm.
Mit kellene még tennem az új IP-ért?Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
mikado
tag
válasz molngab #7916 üzenetére
Akkor hagyjuk...
Egy utválasztónak mindenképp lennie kell a rendszerben, egy sima switch-et hiába akasztasz rá egy akármilyen modemre, hacsak nem egy gép van a switch-en...
Tessék művelődni...Mod: Lehet, ha van egy szerver a rendszerben
[ Szerkesztve ]
A politikusok a javadat akarják. Ne add oda nekik!
-
mezis
félisten
válasz xedamin #7917 üzenetére
Semmi többet. Érthető, a szolgáltatód a PC-d MAC címe alapján azonosít és oszt ki neked IP-t.
Amíg nem állítod át a routered MAC-jét a PC MAC-jére, addig nincs IP.
Kapcsold le hosszabb időre (egy ejszakára, vagy egy hétre ... a modemedet, routeredet és akkor valószínű, hogy egy másik IP-t fogsz kapni.
Új IP-t ne remélj, "használt" lesz ez is.[ Szerkesztve ]
mezis
-
M.T.
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a szomszédommal akarnánk megosztani az internetet, de még a hálozat sem jön össze.
Szóval van 28-29 m távolság a 2 gép között a kábelt bedugom a routerba meg a szomszéd laptopjába és a routeren is csak villog az állapotjelző.
Ugyan erre a portra csatlakoztatva egy 5m-es kábellel megy a megosztás (de akkor a szomszéd itt van nálunk ).
Szerintetek ez lehet attól hogy túl hosszú a kábel amivel össze akarjuk a 2 gépet kötni?
A kábelt multiméterrel leellenőriztem nincs megtörve megszakadva. -
mezis
félisten
Az 5m-es kábel ugyanolyan szerelésű, mint a 30 m-es ? (routerhez nem mindig válik be a keresztkötésű).
Állítólag 100 m-ig működnie kell. Cégnél, nem "háztartási" router-ekkel, switch-ekkel, HUB-okkal nem volt semmi probléma.
Ha még föltekerhető, szedd össze és gurigában próbáld a router mellett.
(A kábelt nem szabad "megtörni".)mezis
-
And
veterán
Ha valóban UTP-kábellel szereltél, minimum CAT5-össel (lehet egyáltalán ennél 'rosszabbat' kapni?), akkor a kábel nem lehet a hiba oka. < 30m-nek simán mennie kellene. Írtad, hogy szakadást már teszteltél, és nem volt gond, de az ereket (pontosabban érpárokat) is úgy kötötted be, ahogy azt a #7924-ben linkelték? Végülis mindegy, hogy a kettő közül melyik ábra szerint, de az azonos színű párok jó helyen vannak a kábel mindkét végén? A végponton, vagyis a szomszéd laptopján melyik ledek világítanak v. villognak a LAN-csatlakozónál (már ha egyáltalán vannak rajta ledek)? A 'link' (általában a narancsszínű) led folyamatosan világít?
-
Möhe
addikt
Helo
A múltkor már kaptam segítséget routerről,de váratlan gond lett.Itthon 2 gép volt,de az mellett volt/van egy switch ahonnan átjött hozzám a net.Az a gép elkerült itthonról és oda szerttem volna tenni a routert is hogy együtt legyenek. (a gép pótolva lesz)
A kérdés: a routert csakis közvetlenül lehet géphez kötni egy hálózatba? -
Marwell
csendes tag
sztem szar a plug a végén ha nem gyári a kábel. Ha boltba csinálták akkor vidd vissza hogy nem jó benne az érintkezés és tegyenek rá új plug ot . 100m ig simán kell mennie. Routernél tök mind 1 hogy milyen bekötést használsz egyenes vagy fordított. Ha gép gép közé van a zsinor akkor kell fordított bekötésű kábel .
-
Marwell
csendes tag
Na most a routert nem muszály közvetlenül a géphez kötni a ruter után lehetnek ap-k vagy switch ek tök mind 1 mennyit teszel be a router beállításainál kell beállítani hogy mennyi ip-t oszt . amennyi ip-t oszt annyi gépet tudsz majd rákötni . például ha van egy routered és beállítod hogy 192.168.100.100 tól osszon ip-ket 192.168.100.200 ig akkor 100 gépet képes kezelni. A routereknek általában 4 portja van (othoni router) ha mindegyikbe kötsz egy 25 portos switch et akkor mindnek fog tudni osztani címet és megy rajta a megosztás de ha van egy 100 portos swith ed akkor 1 porton fogja kiosztani mind a 100 címet .
-
Möhe
addikt
válasz Marwell #7935 üzenetére
A hálózat már megvan ,csak most én leszek az előfizető és tőlem fog szétmenni a jel a többiekhez,mert a mostani előfizető akinél a router van kiszáll a rendszerből.Akkor elvileg csak át kell hozni hozzám és betenni a sor elejére,hogy az legyen az első elem az egész hálózatban?
-
Marwell
csendes tag
Elméletileg ugy ahogy van felteszed hozzád és már jó is csak annyi hogy a routerben állítsd át a te belépésed a netre nem tudom milyen szolgáltatás gondolok itt arra hogy pppoe vagy dinamikus mert ha dinamikus akkor elméletileg a routered át kell állítsd a géped mac címére mert az alapján azonosít be a szolgáltató routere ha pppoe akkor a jelszó illetve felhasználó nevet kell átírni routeredbe hogy fel birjon menni a netre a router és hozzá tudja kapcsolni a gépeket a nethez...
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, valaki segítsen.
Edimax routerem van, és sehol a világhálón nem találom, hogy hogyan is lehet rajta portot nyitni/engedélyezni. uTorrent nem aktív.
-
Veron
addikt
Hi!
Tudnátok segíteni az alábbi hsz-em tárgyában? Fontos lenne!
Kösz!
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi szépen, de sajnos nem jutottam ezzel sem semmire. Virtual Server éppen van, de nem olyan mint a képen, sőt még csak nem azokra a paraméterekre kíváncsi az enyém.
Edimax BR6214 a típusa. Ha kel készítek egy két menüpontról screenshotot is, csak segíts.
PS: Gyorsan tanulok, nyugi. De ez valahogy kiakaszt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tosee
őstag
válasz tzsolesz #7942 üzenetére
Virtual server résznél...
Wan portot hagyd alapon (0)
Server ip-hez írd be a számítógéped ip-címét, amit manuálisan, vagy a router (dhcp) osztott ki neked
Server port: ide írd be a torrent kliens által használt portot (mindkét mezőbe)
Protocol: ha lehetőség van rá akkor tcp & udp
Enable: pipáld ki!
Remélem így sikerül... virtual server-el! Letöltöttem a routered leírását, és az alapján írtam ezeket! De az meglepett, hogy port forwarding nincs a menüben!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
tzsolesz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (+ ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest