Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
soundsthu
csendes tag
Sziasztok,
régebben már írtam a TP link repeater-rel kapcsolatban (TL-WA730RE).
Érdeklődnék, hogy milyen TP link, vagy más routert ajánlanátok, ami wireless-en együtt tudna vele kommunikálni? WDS megoldást nem preferálnék a kis sávszél miatt.Pls. írjatok!
-
spista222
addikt
valami más a gond nem a wifi.
Ugyanúgy vannak beállítva a speciális megosztási tulajdonságok mindkét gépnél?
Vezérlőpult->Hálózati és megosztási központ->Speciális megosztási beállítások módosításaMindkét gépnél amikor kérdezte otthoni hálózatot adtál meg?
Mert akkor az első felsorolásban ha egyeznek a beállítások akkor menni kellene hacsak nincs valami külön tűzfal az egyik gépen ami letiltaná a kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
válasz hreblay #20593 üzenetére
A 642-est csak 54Mbiten fogod használni, hiába írják róla a 108Mbps-t, azért van csak 19megabited.
(öreg játékos már, még a g korszakból, a duplázott 54Mbitjét, mivel nem volt rá szabvány, akkoriban is csak néhány kártyával lehetett kihasználni)Cseréld az öreg csatalovat új n-esre, (min. 2 antennás, 300Mbites kell), mert ekora netsebességet már csak olyasmivel tudsz kihasználni.
(Ja, és ha nem switch/AP üzemmódban , hanem NAT-olva akarnád használni, a realtek csipszetes cuccot kerüld, WAN-LAN viszonylatban igen gyengén muzsikál.)[ Szerkesztve ]
-
Fang
aktív tag
Sziasztok!
VPN szolgáltatásokkal tisztában van esetleg valaki? Szükségem volna egy kis segítségre.
A leírás itt: [link]Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Magnat #20609 üzenetére
Működni is fog úgy, ahogy leírtam? Mindegy milyet veszek?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Magnat
veterán
válasz pocokxx #20610 üzenetére
Igen, működni fog ... úgy kell elképzelni, mintha a 220-at vezetnéd, van egy 4-es fali aljzatod (mondjuk ez a router), ebbe beledugsz egy 16-os elosztót, így használhatsz 15-öt a switchen és a maradék 3-at a routeren. Én azt gondolnám, h ilyen kis terhelést bármelyik elbír, szóval sztem mindegy milyet veszel, de ezt úgy mondom, h nincsen őrületesen nagy tapasztalatom a gyakorlatban velük, mert nálunk a cégnél okoksabb eszközök vannak, privátban meg nem használok ilyen sok portos eszközöket.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Hálózatbővítésre kerül sok, és szeretném tudni, hogy jó-e az elgondolásom.
Jelenleg az internet koaxon jön egy Cisco förmedvénybe, ami roputer is egyben. Erre van kötve a gépem, a szerver, és két 20m-es kábelen keresztül a másik szobában fater gépe és a STB.
A bővítést követően a STB és fater gépét felváltaná egy 5-portos switch, amire rá lenne dugva a STB, fater gépe, egy médialejátszó, és egy all-in-one gép.
Ez az elképzelésem. Kell majd nekem a switch-el bármit is csinálnom, hogy ez működjön, vagy van valami buktató?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
spista222
addikt
válasz TESCO-Zsömle #20614 üzenetére
Hacsak a router-ben nincs buktató(Miért is lenne ) akkor nem kell csinálnod semmit a kábelek csatlakoztatásán kívül.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz forestjr79 #20580 üzenetére
Szia!
Érdekes... EA2700-at nem ismerem, ez ügyben nem is nyilatkozom, sőt személyesen E900-hoz sem volt szerencsém, de azt viszont tudom, hogy HW kérdésben megegyezik az ASUS RT-N12-vel, ami közelítőleg 70Mbps-t tud route-olni, DIGI PPPoE neten, így a probléma ebben a vonatkozásban lehet szoftveres eredetű! A kérdéses ASUS-on eközben Tomato fw futott, gyárival azt sem tudom, hogy mennyi lett volna!
-
Brekkk
senior tag
A haldokló TP link TG-3468-as gigabit lan káryám (Realtek 8168B) helyére került egy Intel Gigabit CT desktop vezérlő. Most ebbe van bekötve a UPC net.
Régebben az alaplapi vezérlőn volt bekötve a net, úgyszintén Realtek 8168.
Létezhet, hogy minden sokkal gyorsabb lett az Intel vezérlőn?
Most semmire sem kell várni, minden oldal azonnal betölt. Semmi tökölés.
Lehet ekkora differencia a Realtek és az Intel vezérlő között? -
sixpack89
tag
Tegnap este óta nem érem el facebook oldalt.
Nem tölt be,csak órákig szenved.
Megkérdeztem ismerőseimet nekik be jön gond nélkül.
Amúgy más oldalak simán bejönnek,mi lehet a gond,vagy a megoldás? -
forestjr79
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20616 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ. Közben visszavittem az e2700-ast, aminek az árát három nap alatt tízezer (!!!) forinttal megemelték a Media Marktban. Maradok a hatezer forintos TP-Linknél, azzal semmi probléma nincs.
-
pockhome
senior tag
sziasztok!
lenne egy kérdésem!
most lett bekötve a t-home-os net, optikai stb
szóval kaptunk egy modemet, és ebből a gépbe már megy egy lan kábel, azon van is net, de wifi nincs a modembe, tehát ahhoz egy routerre ki kell vinnem a netet.
namost:
az egyik LANportba bedugtam egy kábelt, azt a router bemenetjébe bedugtam, és így gondolom már meg is van osztva.
viszont nem így van, ha telóval rácsatlakozok a wifimre akkor azt jelzi hogy van jel, de net nncs, nem tölt be az app store vagy a google market, meg egyáltalán semmibeírtam a böngészőbe a tableten a router IP címét hogy konfigoljam, fel is ismerte a kapcsolatot meg minden, de továbbra sincs net a routerből.
hol kell ezt beállítanom?előre is köszi a segítséget!
Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.
-
szsuzsii
csendes tag
sziasztok,
egy (számomra) óriási kéréssel, kérdéssel fordulok a szakértőkhöz. A problémám a következő: otthoni hálózatunk van, 2 pc megy egy laptop és szeretnék megosztani mappákat stb, itt jön a gond, hogy a laptopról látom mindkét pc-n megosztott mappát, meg is tudom nyitni, viszont a pc-ről csak annyi látszik, h a laptopon van megosztott mappa, de nem lehet megnyitni " hozzáférés le van tiltva " - ezt írja. Meg probáltam mindenféle beállítást, nem működik (jelszó nincsen). Mindkét asztali gépen XP, míg a laptopon win7 van. Megkérek valakit, h írja meg mi lehet a gond, és hol tudom beállítani, h működjön
köszönöm -
bacus
őstag
válasz szsuzsii #20633 üzenetére
Titkositasi kulcs vissza van véve? Megosztási központban 40-56 bites -re vissza kell venni.
Alapértelmezetten a bejelentkezett név/jelszó párossal akar csatlakozni, van ilyen felhasználó a notebookon felvéve? Van joga a megosztáshoz? a könyvtárhoz?
Ha nincs jelszó, a win7 csoportházirendben engedélyezve van a jelszó nélküli hozzáférés?
Win7 ben a hálózat munka v. otthoni? Publikus vagy ismeretlen nem jó.. (tűzfal beállitás szerint)
Egyéb tűzfal be van állitva? Ideiglenesen le lehet tiltani?
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
szsuzsii
csendes tag
neked is is köszönöm a reakciót
Egyáltalán nem vagyok pc ász, így amit megértettem ck arra tudok válaszolni.
tehát: a megosztas az 40-56 biten volt, a laptopot ck én használom, nincsen jelszó,
a megosztásnál a jelszó kivan kapcsolva
a win7be a hálózat otthoni,
és a win7 tűzfalán kívül ami be van állítva másról nem tudokmég valami, egy infós barátom próbálkozott megoldani a problémát nem sikerült... ezért kértem tőletek segítséget
-
bacus
őstag
válasz szsuzsii #20635 üzenetére
a jelszóval lesz a baj, próbáld ki, hogy ideiglenesen mindkét gépen az adott felhasználónak beállitod ugyanazt a jelszót, ha úgy megy, akkor a probléma feltárt.
"a megosztásnál a jelszó kivan kapcsolva"
lehet nem egyre gondolunk, de a csoport házirendeknél (GPO - group policy object) alapból nem enged jelszó nélkül hozzáférni a géphez. Ezt nem a megosztásnál kell kikapcsolni, bár lehet, hogy te a microfos egyszerü fájl megosztását használod, amiért minimum karóba húznám azt aki kitalálta.."infós barátom próbálkozott", ajjaj, ahogy én látom ma mindenki informatikusnak hivja magát, aki legalább egy windowst feltelepitett már többé kevésbé önállóan.
Ha infós lenne, akkor sikerült volna neki.
-
szsuzsii
csendes tag
köszönöm ismét, h válaszoltál
egyre jobban úgy érzem, h elvesztem
ha jelszavat adok a hozzáférésnek (jelenleg ki van kapcsolva, tehát bekapcsolom), és az asztali gépekről próbálok belépni az adott jelszóval úgysem megy. ugyanazt írja, h hozzáférés le van tiltva
próbáltam azt is h létrehoztam egy másik felhasználót, és azon keresztül akartam, de úgysem lehetett megnyitni a megosztott mappákat
megosztani, pedig úgy szoktam, h jobb klikk a mappára és share with - homegroup (ez így nem helyes?)
-
Zoll21
tag
ERRE kellene nekem valami válasz.(Bocs, hogy nem írtam ki teljesen)
Keress telefonon vagy email-en bármikor.
-
Magnat
veterán
válasz Zoll21 #20638 üzenetére
Szia,
nekem úgy tűnik, h a router nem nagyon akarja megjegyezni a beállításokat... meglehet, h hardeveres probléma. Találkoztam már ilyennel egy Asus router személyében, az is csak azt jegyzi meg amihez éppen kedve van Plusz még a reset gomb sem működik rajta, csak web felületről sikerült kiütni.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Zoll21
tag
Ki tudom reset-elni és újra konfigolom, de újraindítás után hülye megint.
Keress telefonon vagy email-en bármikor.
-
szarnyalosas
tag
En vagyok az infos kollega
szoval en meg ilyen hibat nem lattam.
3 gep van halozaton zsuzsinal!
minden gepen megosztok valamit.
2 gepen xp
3 dikon win7szoval a 3 dik gepre halozaton totalcommanderbe ralepve, belepek, latom a megosztott mapakat, de abba a mapakba hozaferes miatt nem neged be.
Jelszoval probaltuk, ha jelszot irunk pont az a hibauzenet
Tehendő ??
Naponta fordulnak meg pc ek a szobamba de en meg ilyennel nem talkoztam hogy az en halozatomon a pc-em ne lassam.
-
Claude Leon
senior tag
válasz szarnyalosas #20642 üzenetére
Felhasználónévben lehet ékezetes betű?
(én is szopoltam régen hasonlóval, amin az átnevezés sem segített, csak egy újonnan felvitt ékezet néküli felhasználó
Még annyi dereng, hogy a jelszómentesség is gázos a w7-xp viszonylatban) -
bacus
őstag
válasz szarnyalosas #20642 üzenetére
ha látod a gépen a megosztási neveket, akkor szinte tuti, hogy a könyvtárhoz vagy a megosztáshoz nincs hozzáférési jog.
gondolom ujrainditás megvolt párszor, de egyébként winfos szereti megjegyezni a sessionra a jelszót, és az istennek se akar ujrakonnektálni. Tipikus példája, mikor egy másik géphez nem jegyezteted meg a jelszót, és több userként akarod elérni, pl. user1 és user2 nem ugyanazokat éri el, igy egyszer ezzel konnektálsz, egyszer a másikkal, vagy pl. megváltoztatod a megosztáson a jelszót, ilyenkor egy restart v. logoff/logon segit.
A megosztáson jobb klikk, ott a biztonság fül (ha ilyened nincs, akkor safemodban kell ujrainditani, mert winfos marketingesek úgy döntöttek, hogy a home windows userek megvannak a biztosnági fül nélkül is ntfs fájlrendszeren is.) ha megvan a biztonság, akkor ott is hozzá kell adni a usert, min.olvasási joggal.
Mivel a jogok öröklődhetnek, ezért lehet ezt minden almappára külön kell beállitani, ezért nem célszerü a c:\users mappán belül megosztásokat létrehozni.Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy nagyon láma kérdésem, eddig router konfigurálás problémám sohasem volt, most is valószínűleg benézek valamit azért nem sikerül.
Adott egy belső hálózat 3-4 géppel, 1 gép win8, a többi win7.
Eddig minden flottul ment egy D-LINK DIR-300-al, távoli asztal (hálózaton belül, kívül), megosztás,VNC, FTP,torrent, IP kiosztás (minden gépnek a router osztja ki az IP-t)..stb.A lényeg, hogy lecseréltem a routert egy TP-LINK WRD4300 -re.
Beállítottam mindent, amit kellett, minden megy az egyes gépeken, kivéve a Távoli asztal, se router mögül, se routeren kívülről, sehogy sem. Ugyanazokat az IP-ket állítottam be, mint a régi routernél volt, engedélyeztem a 3389-es portot is.VNC-t nem próbáltam még, arra nem jutott időm.
Van valami ötletetek?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv:
Taniszhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
gPoint
tag
Üdv!
Nem tudom mit tegyek, a következő gondom adódott:
Adott egy DLink ADSL modem és egy Linksys 54GL router. A tegnapi napig minden jól is működött de szükségem lett volna port forwardingal a visszatöltés engedélyezésére ezért némi informálódás után nekiálltam buherálni a jól működő de visszatöltést nem engedélyező rendszert. Ez hiba volt. Próbáltam visszaállítani az eredeti állapotot de ekkor összeomlott a hálózat se wifi se kábeles kapcsolat, semmi.
Konkrétan addig jutottam, hogy a routert látja a rendszer be is tudok lépni a menübe de az internetre nem csatlakozik reset és a beállítások megadása után sem. A jobb alsó sarokban a sárga felkiáltójel látszik és hiába állítom be az előzőleg jól működő módon, a router nem hajlandó kapcsolódni a netre. A furcsa az, hogy módosítás után a kis kék karika sem jelenik meg csak a sárga felkiáltójel. Az UTP kábelt a modembe dugva megy a net csak ha routert is közbeiktatok akkor nem működik. A TCP/IP-t automatikus kiosztáson hagytam, a router setupjában PPPOE kapcsolatra állítottam 192.168.1.1 a router ip-je és 192.168.1.100-tól osztja az eszközöknek a ip-ket. Felhasználói név/jelszó stimmel a szoftveres kapcsolatnál legalábbis működött tehát jó kell, hogy legyen.
Sajnos most melóhelyen vagyok de este megpróbálom még egyszer beállítani.
A fórumba visszaolvasva nem találkoztam hasonlóval bár csak pár oldalt pörgettem le.
Mi lehet a gond?
-
Outofmemory
csendes tag
Sziasztok. Akadt egy kis gondom, a routerem konfigurálásával.
Van egy Lg smart tv-m, amit tudnék távirányítani a telefonommal, ha egy közös hálózaton lennének.
Sajnos alapból ruter mögött vagyok, és egy bejövő lan -t osztok tovább egy ZTE zxv10 h201l routerrel.
Működik is minden, mindenhol van net, és wifi is, csak épp a telefonom nem látja a tv-m.
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Előre is köszi a segítséget. -
TheHornet
csendes tag
Sziaztok!
Van egy Huawei E303-as USB-s 3G-s modemem. Szeretném szétosztani a laptopom, mobilom, feleségem laptopja és az desktop gépem között a netet. Milyen routert ajánlatok hozzá, amely tud wireless-t és LAN csatlakozást is.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
bacus
őstag
válasz Tanisz #20645 üzenetére
"kivéve a Távoli asztal, se router mögül, se routeren kívülről, sehogy sem. Ugyanazokat az IP-ket állítottam be, mint a régi routernél volt, engedélyeztem a 3389-es portot is."
nem igen értem, mit jelent, hogy se router mögül, se routeren kívülről?
A belső hálózaton egyik gépről nem megy a másik gépre a távoli asztal, ahhoz semmi köze nincs a routernek. Ott valami más gond van.
Hol engedélyezted a 3389-es portot? A win saját tűzfala engedi, ha a beállitásoknál azt mondod, hogy távolról elérhetik a gépet, egyéb szoftveres tűzfalad van ott kell engedélyezni.
Vagy úgy érted, hogy a routeren csináltál dst-nat-t? Azaz a router egy adot portját forwardoltad a megfelelő gép 3389-es portjára? Annyi forward szabályt hozol létre amennyi gépet el akarsz érni?(mert erre való a vpn, és akkor nem kell annyi szabályt létrehozni, biztonságosabb is.)
-
Gyufaaa
veterán
Sziasztok! Van valaki, aki használ Linksys WAG120N routert? Esetleg tomato vagy ddwrt firmware-el?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5 Pro teszt
- DIGI kábel TV
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest