Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
Mester, iszom a szavaidat
De a
"az autók ilyen szempontból rossz példa, a router sem fogyaszt többet, ha 20 megabit/sec helyett, a duplája sebességet kapja!"
állításoddal szembeszőrszálhasogatnék, nagyobb forgalomhoz több cpu ténykedés járul, így a felhasznált amper is növekedni fog. Az már más kérdés, hogy a jelenlegi megoldásokban az alapjáraton felül ez már elhanyagolható, de azért mérhető.Sajnos idevágólag csak becslésekre vetemedhetnék, mindenesetre jelen, 25Mbitr/tl-wr741-re kárhoztatott helyzetemben az alapjárat 3,6w, 1Mbit torrent feltöltésnél 3,9, az elérhető maximumon 5,5w, amit hiteltelen eszközömmel mérek, de majd, ha időm engedi, kimérem a 10 és 20Mbit közötti különbséget, mert kíváncsi lettem.
(A cucc még első szériás, mégis mostanra szántam el magam, hogy felküldjek rá egy gargoylet,és először meglepődtem, hogy a majdnem 5w üresjárat lecsökkent 4 alá, aztán az első dmesg után megértettem
Mindenfelé olvastam, hogy 400Mhz-n megy ebben a cpu, de ez az openwrt verzó csak 350-el küldi)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Xero
nagyúr
-
viktor82
őstag
Sziasztok
Amatör vagyok ebben a témában ezért kérnék valakit,hogy szájba rágósan eltudná magyarázni a hálozati megosztást!
Adott egy számitógép win7-el rajta képek ,filmek,zenék
Van egy routerem+egy switch amivel kapcsolódok a tv+médialejátszóhoz
képeket vagy videót szeretnék nézni kéri a felhasználó nevet +jelszavat ide pontosan mit kell beirni ezzel nem vagyok tisztába a router jelszavát és bejelnetkezési nevét vagy a pc nevét + a megosztási számát?”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
bacus
őstag
válasz viktor82 #20510 üzenetére
Egyik sem.
Először is tudni kell a win7 beállitásait, mert sokan csak egy usert hoznak létre, azt is jelszó nélkül.
Másodszor tudni kell azt is, hogy a tv támogatja e 128bites titkositást, ill. ez be van e kapcsolva a win7-en. (alapból igen)Ha tűzfal mögött vagy
- hozz létre egy felhasználót a win7-n, adj neki jelszót is
- a mappához is kell a felhasználónak joga legyen, azaz a C:\users\felhasználó1 mappát nem tudja alapból elérni a felhasználó2, a megosztást rakd valahova egy C:\megoszt mappába
- a windows intézőben keresd ki a mappát, válaszd, oszd meg, adj a megosztásra olvasási jogot.
- ha kell vedd vissza a titkositást 128bitesről 40-56bitesre
- ha nem a windows beépitett tűzfalát használod, akkor a tűzfalon engedélyezni kell a fájlmegosztást. a beépitettnél pedig otthoni v. munkahelyi hálózatnak kell titulálni a kapcsolatot.http://www.sevenforums.com/tutorials/53830-file-sharing-between-xp-w7-vice-versa.html
ugyan te nem xp-ről akarod elérni, de a leirásHa mindez megvan akkor a név és jelszó amit kér, az a felhasználó amit létrehoztál a jelszó pedig a jelszó amit megadtál a felhasználónak.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
legenda
válasz Claude Leon #20503 üzenetére
vágod te megfelelő szinten a wifi témát!
anno - még upc net alatt - tesztelgettünk, és akkor egy tl-wr941nd (v3) router nem fogyasztott többet 30 megabit/sec sebességű net alatt, mint korábban a 15 megabit/sec alatt - ezt egy lan csatlakozású munkaállomás, és csak böngészgetős használat mellett mértük!
húzós torrent alatt nyilvánvaló, hogy többet fogyasztott, mert az tekeri rendesen a rendszert, illetve mértünk még más szempontok alapján is, csak wifi ellenoldalakkal...stb, de ezek most nem érdekesek!
a tl-wr741nd proci 350 kontra 400 megahertz itt tűnt fel anno először; linkRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
bacus
őstag
válasz viktor82 #20514 üzenetére
Ki mondott ilyet? Azt érsz el, amit beállitasz.
Sajnos a MS marketingesei elég hibásan úgy gondolták, hogy a HOME verziókban (xp, vista és gondolom a win7nél is) a könyvtárak biztonsági fülét csak biztonsági üzemmódban kell elérni. Egy könyvtár létrehozáskor a gyökérben alapértelmezetten a létrehozó spec jogokat kap, többek között írási jogot is, mig a többi felhasználó is megkapja az olvasási jogot. Az egyéb könyvtárak öröklik (örökölhetik) a szülő tulajdonságait, ezért nem jó ötlet, ha a c:\users v. a c:\windows, stb könyvtárakban lévő mappákat szeretnéd megosztani..
(bajban vagyok a nevekkel, mert ha lehet én angol nyelven használom a windowst. Ezt szoktam meg..)
Bármelyik meghajtód bármelyik könyvtárát megoszthatod, először a "security" fülön a mappa tulajdonságainál hozzáférési jogot kell adni a megfelelő felhasználónak vagy felhasználó csoportjának, majd ugyanezt megosztod, lehetőleg az "advanced sharing" opciót használva.
Ez a "simple file sharing" amit MS az xp óta erőltet, csak arra jó, hogy jól elkonfigurálja az ember véletlenül..
-
Claude Leon
senior tag
Megkövetlek.
Most jöttem rá, hogy a disszipációnövekedést rádiós árvitellel mértem, úgyhogy nem ér a nevem.Majd ha lesz szabadidóm+visszakapom a kikölcsönzött via-s (nemnevet! a 20Mbitet még ftp szerveként is kinyomja) laposomat, mindent végigmérek.
(tl-wr741/350Mhz, levelone6002, edimax6228 a változatosság gyönyörködtet)
Opsz, a szimultán kapcsolat kapacitást mivel tudom olcsón kideríteni? -
bacus
őstag
válasz viktor82 #20519 üzenetére
Én nem javaslom, hogy rendszergazdaként ossz meg bármit is. Én a tvmhez létrehoztam egy "film" nevű felhasználót "film" jelszóval. Igy a tv még akkor sem fér hozzá semmi máshoz, ha netán valaki feltöri...
Persze ennek kevés az esélye, de az én média playerem elég sok mindent tud, többek között ssh-n elérhető (pl. ismerősnek ezzel csináltam a távhozzáférést, mert a médiplayer tudta az ssh-t, ill. ssh forwardingot mig a router-legalábbis a gyári szoftverrel- nem) , onnan meg már bármi a lokális hálózaton. A modern tv-k többsége is kis trükkel elérhető a hálózaton. (már amelyik hálózatra köthető smart/internet tv)
A rendszergazdaként való megosztást -mivel a rendszergazda a legtöbb mappához hozzáfér- nyilván egyszerübb beállitani, nem kell a biztonság/securiyt fülön állítgatni semmit pl.
-
margithid
veterán
Olyan gondom lenne, hogy vettem egy wifi sticket, tp link, és a számítógépemhez csatlakoztatva nem érzékeli.
Notebookomon minden gond nélkül felismeri.
Mi lehet a gond?
A gépemet újra is telepítewttem, telepítés után mikor még nincs felrakva semmi, akkkor érzékeli a sticket, de utána már nem...
Driver zavarhatja valami? -
törölt tag
Sziasztok,
Azt vettem észre, hogy file letöltésnél ha kicsit várok a hely megadásánál, akkor nagyon gyorsan lent van a file.
Ha azonnal rányomok a letöltésre, akkor sokkal lassabban tölti le az adott filet.
Ez miért van így?
Ezek szerint a file helyének megadásánál már elkezdi letölteni a filet? -
mezis
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Ma megjött a D-Link Boxee Box-om, de nem nagyon akarja megenni a hálózatot... Itthon Win7-es gépek vannak és homegroup (otthoni csoport)-on belül kapcsolódnak egymáshoz. Itt megy a fájlmegosztás.
Rá tudok erre kapcsolódni valahogy?
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ZedKris
csendes tag
Adj Isten!
Következő problémával küzdök.
Adott egy hálózat, mely TP-Link TL-R860-en keresztül kapja a netet és osztódik sokfele (7). Ez magában foglal felhasználókat és egy portot, amire egy hálózati nyomtató van konfigurálva (HP Color Laserjet 2840)
PPPoE-n keresztül jön a net, gateway és WAN IP cím: 172.16.1.245
LAN IP: 192.168.1.1 - a klasszikus
DHCP-vel osztja tovább: 192.168.1.100-199-igAz egyik portra érkezik egy TP-Link TL-WR741ND wireless router, mely 192.168.22.3-as LAN IP-t kap. Átjáró gyanánt a 192.168.1.1-t éri el, így csatlakozik a nethez.
192.168.22.100-199-ig osztja tovább, dinamikus IP-vel dolgozik.A probléma ott kezdődik, ha valaki wi-fi-n csatlakozik, akkor nem látja azok gépeit és a nyomtatót, akik a TL-R860-ba csatlakoztak. Ez visszafelé is igaz.
Viszont szeretnénk egy nagy és baráti hálózatot közös "nyomtatójátékkal" , mindenki-mindenhova-mindenkor eléréssel.
Semmiféle korlátozás nincs a csatlakozási létszámot illetően. Win XP-k és 1-2 Win 7 működik a hálón. A Nyomtató saját IP-t kap R860-tól.Milyen beállításokat kell eszközölnöm? Hol bújik meg a fehér nyúl?
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
-
Magnat
veterán
Miért csak gyári fw esetén? Ha olyan firm van fent ami tud nat nélkül is routolni lan-wan között, akkor meg a route táblát kell bizgetni, különben nem találnak vissza a csomagok, szóval bármilyen firm esetén célszerű kvázi AP-ként használni a második routert...
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Topikgazda
válasz ZedKris #20532 üzenetére
A legjobb az lenne ha a 741ND lenne az amelybe a net megy és a R860 legyen switch módba az elözőekben leírt módon.
Mindig a legfejlettebb/legjobb router legyen amelybe a net megy.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szabilcs
csendes tag
sziasztok.mar irtam ide mi problemam.most irok megint hatha sikerul megoldani.mert kikeszulok :-)
win7 et hasznalok wifin fogom a netet nyilvanos halozaton egy apartmanba.eddig minden franko volt.most csak skyp van jelzi a netet de bongeszovel semmit nem tudok megnyitni.telon van net minden ok.csak laptopon nem.probaltam az ipv4 cimet alitgatni de nem mukodik a tulajdonsag gomb.valami nagyon jo megoldast legyszi -
bacus
őstag
válasz szabilcs #20537 üzenetére
tuti DNS hiba. Ok, nem tudod átirni, de nézzük meg mit akar használni a géped.
Feltételezem egyik böngésző sem megy és nincs beállitva proxy!Nyiss egy cmd ablakot, majd ird be "ipconfig /all >c:\temp\ipbeall.txt", nyomj entert, majd keresd meg ezt a fájlt és küld el nekem priviben.
vagy
ha nem akarod elküldeni, akkor keresd ki a hálókártyád beállitásait, nyisd meg a cmd ablakot, de admin joggal, és gépeld be: "netsh interface ip set dns "Local Area Connection" dhcp", ahol a local area conn... helyettesitd azzal a névvel, amin kapcsolódsz. Ha ez megvan, akkor inditsd újra a géped. Van net?, ha nincs, akkor nyisd ki megint a cmd ablakot admin/rendszergazda joggal, majd gépeld be "netsh interface ip set dns "Local Area Connection" 8.8.8.8" értelemszerüen a local area conn.t helyettesitd be a te kapcsolatodra..
// a két legszélső macskakörmöt természetesen sehol ne gépeld be.
-
bacus
őstag
a helyes parancssor, ha fixre akarod belőni:
"netsh interface ip set dns "Local Area Connection" static 8.8.8.8"Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
PapB18
tag
Sziasztok !
Lenne egy olyan problémám hogy tegnap váltottunk invitelre és adtak egy ilyen wifis modemet vagy routert nem tudom nem értek hozzá a típus az ZTE ZXV10 W300
Nos a hibám az lenne hogy a net tökéletesen megy de a wifi nem igazán akar a másik gépen
ahhoz van egy tenda usb wifi adapterem
meg találja meh minden kapcsolódik is de azt írja hogy korlátozott és semmit sem lehet megnyitni
nem értem hogy miért remélem tudtok segítenihttp://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
PapB18
tag
válasz bugizozi #20541 üzenetére
hát úgy szeretném igen !
de most nézem hogy úgy van hogy van kettő kapcsolat
egy szélessávú arra azt írja hogy csatlakoztatva
és van egy másik a ZTE arra azt írja hogy korlátozott
na most ha wifit keresek akkor is ezt a ZTE-t adja be és ugyan úgy korlátozottVagy ez nem számít ?
[ Szerkesztve ]
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
frekivalto2
csendes tag
Sziasztok.
Elakadtam a következő problémával, kérni szeretném a segítségeteket!
Külső internetről szeretném elérni az otthoni NAS-mat.Adott (1) számú router, inviteles, zyxel típusú, ezen van beállítva a net.
Adott (2) számú router, saját, d-link, 1042 típusú. (WAN nincs bekötve)
A két router össze van kötve kábellel. (1) LAN------ (2) LAN.
A (2) routeren van egy NAS (192.168.1.56), és egy laptop. (2) router DHCP ki van kapcsolva, a NAS és a laptop az (1) routertől kapja az IP címet DHCP-n keresztül. A kiosztott IP címek le vannak rögzítve (reserve), így mindig ugyanazt az IP cimet kapják a készülékek.Beállítások:
(1) router : 192.168.1.1 DHCP: 192.168.1.50-től osztja a címeket. Client listában szerepelnek a gépek, a (2) router 192.168..60-as címen.
(2) router : 192.168.1.60 (ezt az 1-es ruter osztotta,ez is fixen le van foglalva)
(1) router NAT:
WWW host name, port 80, server IP address: 192.168.1.56
FTP host name, port 20-21, server IP address: 192.168.1.56
Ebben nem vagyok biztos, hogy jol van beállítva, azaz az IP cim helyes-e (a NAS cime)Természetesen a dinamikus IP cim változás miatti regisztráláson már túl vagyok.
Amikor beírom a böngészőbe az elérési utat, akkor az otthoni IP cim jelenik meg, de nem töltödik be az oldal.
Ha később ismételten megprobálom, akkor már másik IP cim jelenik meg, de szintén nem töltödik be az oldal.Mit ronthattam el?
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
Üdv. Péter
-
Magnat
veterán
válasz frekivalto2 #20544 üzenetére
Szia,
jónak tűnik amit beállítottál, ha otthoni hálózaton próbálod a 192.168.1.56-ot böngészőben akkor bejön a nas? És ha szintén otthonról a publikus ip-det írod be?
-
ZedKris
csendes tag
válasz Gubek-Einste #20536 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Az R860-nak ott kell maradni, ahol, mert szükség van a 8 portjára s hogy megkapja a netet.
A 741ND viszont csak 4 portos+ wi-fi.Remélhetőleg a 741ND "switch-é" alakítása meghozza a várt sikert.
Tiszteletem!
-
frekivalto2
csendes tag
válasz Magnat #20545 üzenetére
Szia.
Igen, bejön a NAS. Ha belső hálózatról lépek be, akkor bejön.
Ha külsőről (egy mobil internetet használva a laptophoz) akkor nem lép be. IP cim, után az a port száma van irva, amit a NAS generált. Tehát "odatalál a kapuhoz, tudja a cimet, de nincs kulcsa a házhoz" :-(Közben visszaolvasva a fórumban, találtam ilyen kérdés-választ, de ott nem merült fel probléma, ugyanaz a beállítási séma.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz frekivalto2 #20547 üzenetére
Ööö ... az mit jelent, h az a port, amit a nas generált? Milyen porton kell megszólítani a nast?
-
frekivalto2
csendes tag
válasz Magnat #20549 üzenetére
BuffaloNAS-m van.
Azon belül bekapcsolm a WEBAcces funkciót.
Megadom neki a hostname-t.
Van egy "auto cnfigurate firewall (UPnP) funkció.
Ha ez "enable" akkor generál egy "external port"-ot, ha "disable" akkor én irom be a port számát. Ez általában 30000-50000 között szokott lenni, ha a program generálja.
Amuy mndegy, mert ha én állitom be, akkor se megy, probáltam már.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest