Új hozzászólás Aktív témák

  • haddent

    addikt

    válasz Declare #42071 üzenetére

    Azért ez így kicsit meg van szépítve. Egy sima szívó benzinnel is tud baj lenni, itt volt talán 2 példa is az utóbbi 1 hétben, itt kérdezgettek a srácok, szenvedtek mindennel.
    Na most egy turbo dízelnél ezek pont ugyanúgy megvannak + még a turbo + még a kettőstömegű + még kismillió ilyen-olyan mikro makro szűrő tököm nem tudom nem értek hozzá. Igazából nagyon, nagyon nagyon sokat kell menni ahhoz, hogy a dízel valóban jobban érje meg (félreértés ne essék, a benzin nem jobban éri meg, csak kb ugyanolyan, ha úgy álkalkulálunk, hogy benzinre megy el ami szervizre menne el és fordítva).
    Az jár itt baromi jól, aki "gyakran" tud cserélni, vesz egy dízelt majd mielőtt kezdene nyűgösködni de még szépen egyben van elpasszolja :R

    Más, kérdés: 2 dolog is, egyik, hogy ma klímával mentem és megállás után motortérben az egyik hideg cső alatt és rajta víz. Jogosan gondolom, hogy ez csak lecsapodott a klíma hideg csövére a motortérben, nem ereszt, semmi extra/baj?
    Másik, hogy hogy a fenébe van az, hogy 5000 km ezelőtt feltöltöttem gyári előírt 4.5 literrel a motort. Utánna jó 4800km -ig semmi nem fogyott, vagy nem láttam, ugyanis hát a max fölé ér a 4.5 liter, de még a "rácsozott" részre, nem túl azon. Utánna most fogyott látszólag fél csík hetek illetve csak száz km -ek leforgása alatt, majd tulajdonképpen tegnapról mára, max 50-100km alatt már szinte a min-max közötti felező fölött van, tehát én azt mondanám megint egy minimális látható adag elment.
    Továbbra is feltépi az aszfaltot ha kell klímával is, hátul semmi csak rózsaszín oxigén patyolat reggel is (ráadásul sport dobbal tehát -1 hely, hogy "megfogja" a szart mielőtt kijön). :F

    Kezdek belenyugodni, csak mindig a kis öreg F -hez hasonlítom ami 2 év alatt se csámcsogott egy egy mililitert se. Bár hozzá kell tegyem hogy 8 szelepes, az életben nem volt úgy megforgatva mint ez napi szinten (már csak 8 szelepességéből adódóan sem), illetve rövid távokon megy tehát akkor fel is vizeződhet benne az olaj, ebben nem igazán.

Új hozzászólás Aktív témák