Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Megoldódott az ARC-on a DD és DTS lejátszás.Jött egy újabb gond:
Van egy Műholdvevőm amiről a B7 beszerelése után eltűnt a hang.Minden eszköz (Blu-ray,Médialejátszó,Xbox,SAT) erősítőbe van kötve(HDMI).onnan a TV-be(HDMI).Minden eszközön kép és a hang működik ,kivéve a beltérin. Ha közvetlen a TV-re kötöm akkor sincs hang! Ha átviszem a másik szobába és rákötöm a régi TV-re (LG LA 691S),tökéletesen működik a hang és a kép is.
Ötlet? -
majorbe
csendes tag
válasz Batyops #5340 üzenetére
Hali.
Neked nem akad a menü a beállításoknál? Amikor bekapcsolom a pixelfrissítő időzítőt kikapcsolás utánra, akkor a futó szöveg akad.
Néhány tapasztalat:
A B7-en a pixelfrissítést be kell kapcsolni (többi típusnál nem tudom), magától nem indul el, akkor sem, ha kikapcsolod a TV-t.
a, bekapcsolod, hogy kikapcsolás után fusson le, majd ha másnap, vagy kb. egy óra után bekapcsolod, jobb felül kiírja, hogy a pixelfrissítés kész.
b, bekapcsolod azonnalira, kikapcsol a TV és egy óra kb. míg frissít.
A boltokban ezt bizos, hogy nem csinálják meg, plusz lebszák a kismegszakítót, oszt joccakát.
Semmi képhibával nem találkoztam eddig.(vagy nem veszem észre, bár belebámulok közelről néha, ha olvasok valamit)
Egyébként nekem 2 hónapja van meg, kibtt szépa kép, be kell állítani a TV-t normálisan (köszi titkos segítő . Bár én tartalomtól függően belenyúlok azért.Az SD szar (kell állítani, ha fix műsort nézel), de a trükkk erre, hogy megnézem a régi LED/LCD képét ugyanannál a műsornál, hányok egyet és elégedetten leülök az OLED elé.
A sport is adásminőség, szolgáltrató kérdése szerintem.
Az Eurosport 1/2 HD fasza, M4 HD fasza, Sport 1/2 HD néha hagy kívánnivalót maga után. (ez esetben az SD adásoknál alkalmazott módszer a javallott). Az SD sport adások egy rakat szar (beállítás segít), Spíler, Digi 1,2,3. Összehasonlításként a Superbike az Euro HD-n király, a Moto GP a Spíleren fos.(kell állítgatni, hogy jó/jobb legyen, ha gyors vagy a felvezető kör alatt megvan, LED/LCD módszer beválik itt is). A lekkirályabb a Sport TV-n az NFL közvetítés. Összességében fasza a sport, leginkább azt nézek, mint TV műsort.FHD, HD fasza, a 4K, HDR az seggreülős. Sőt a retek, régi DVD lejátszón, ami felskáláz 1080P-re, normális HDMI-vel a DVD is sokkal, de sokkal szebb.
A gyerekek XBOX ONE X SE-t kértek karácsonyra(bár ők ezt még nem tudják , ha megvan, akkor lesz csak nemulass.(igen, azt veszek, sőt, lemezeket is fogok venni, maga vagyok az elavultság, lehet a főtéren meg fognak kövezni, vagy meglemezezni. "felhúzós óra, egy digitális világban" )És végezetül:
Amiket olvastam, hogy ki és milyen célból fesz vélten, vagy valósan feleslegesen 4k, HDR és még sok 3,4,5 betűs rövídített elnevezésű cuccal ellátott TV-t, szerintem senkinek semmi köze hozzá.
Pénz megvan? igenElképzelés megvan? igen(és igen, az is elképzelés, hogy megveszem, mert sok-sok betű van rajta, nagy stb. TV-t nem csak szakértőnek lehet eladni, illetve venni)
Akkor? Hozzám bejönnek, megnézik, kurva szép a kép, seggreülnek, de hogy mi mit jelent fogalmuk sincs, jön az ó, hát drága volt. Pont leszarom, nem loptam az árát, lehet utánam csinálni, a lehetőség adott. Az meg, hogy valaki az alapján minősít valakit, hogy mit és miért vesz, az saját magáról állít ki szergénységi bizonyítványt.
Summa summarum: Aki B7-et, vagy egyéb OLED-et (bármennyi rövidítéssel) akar venni, vegyen, mert k. jó.
Mértékletesség mindenben, a többi csak duma..............................
-
Madwe
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5368 üzenetére
Szerintem mindegyik lg oleden van
-
Batyops
aktív tag
Nekem B7 van nallam az oled panel beallitasoknal talalhato. Ha van nallad ilyen akkor szerintem ott lesz.
-
Nemir Ombe
addikt
A 910-en automata, kikapcs. után fut le .... manuálisan nem tudod elindítani ....
Hmm ....
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #5371 üzenetére
Egyébként érdemes is azt használni csak, manuálisat meg akkor ráereszteni, ha vmi image retention még maradt a képen, mert a gyakori neszeneked lefuttatom az inkább csak ront a helyzeten
-
Batyops
aktív tag
válasz majorbe #5355 üzenetére
Jo hogy irtad hogy B7-nel be kell kapcsolni a pixelfrissites. Most neztem nekem nem volt bekapcsolva. Akadast a menuben a bekapcsolasa utan nem vettem eszre. Annak ellenere hogy nem volt bekapcsolva en nem vettem eszre semmit a kepen hogy ott maradt volna ha maradt is azt nem lehetett eszrevenni. Pedig amiota megvettem eleg sokat ment ps4 proval szinte kizarolag hdr-ben max fenyeron max kontrasztal. Volt hogy 4-5 orat is ment. Biztos marad vissza valami de hogy azt egy normal hasznalat kozben eszreved hat nem tudom. Szerintem nagyon kellene keresni hogy az ember eszrevegye.
[ Szerkesztve ]
-
Batyops
aktív tag
Kivancsi leszek hogy mi lesz az rtings tesztnek a vege hogy lesz e vegleges beeges. Egyebkent pont ma neztem hogy az E7-rol is raktak fel tesztet es szinte ugyan annyi pontszamot kapott mint a C7 meg talan egy ketto tizeddel kevesebbet is ugyhogy tenyleg csak a dizajnban lehet elteres a tv- kozott. Amugy mult heten voltunk MM-be haver tv-t akar venni ugyhogy megneztunk egy par ledet samsung meg sony fronton es hat ez is csak megerositett abban hogy a leheto legjobb dontest hoztam amikor oled mellett tetem le a voksom.
-
Strezi
őstag
válasz perecKING #5374 üzenetére
Nekem PC-ről játszva nem volt automatikus a 3D. Távirányítóval ki kell választani. Ez videókártya és lejátszó specifikus, lehet hogy van olyan kombináció ami kiadja. Videókártya beállításaiban illetve az asztal tulajdonságaiban is be lehet állítani 3D-t ...
Ha a fentiek nem, akkor két dolog lehetséges:
1. Eleve nem a 3D anyag játszódik le az ISO-ból. Ha az lenne, akkor valamilyen módon torzított képet kellene látnod a TV-n a 3D mód aktivizálódása nélkül. Lejátszóban ki kell választani valamilyen módon a 3D módot.2. Megvan a "torzult" képed, akkor a távirányítón tudsz direktben 3D módot váltani. Addig kell nyomkodni, amíg rendbe nem jön, mert több lehetséges mód van.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Batyops #5376 üzenetére
"Pedig amiota megvettem eleg sokat ment ps4 proval szinte kizarolag hdr-ben max fenyeron max kontrasztal."
Tényleg nem kekeckedés részemről a kérdés, de hogy a fenébe nem ég ki a szemetek ilyen irgalmatlan fényerőtől és kontraszttól? A sajátomon nem bírom egy percig sem, ha maxra van húzva, nemhogy 4-5 órát.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
krx21
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5380 üzenetére
Lehet fényérzékeny vagy!
Nálam a oled fény mindenhol 70-en van. Viszont az ABL pont arra is jó, hogy csak ott tolja meg a TV ahol kell... Egy teli fehér nem fog az ember pofájába vakítani, mint LCD-nél... -
Batyops
aktív tag
válasz dgyuri0123 #5380 üzenetére
Nallam az oled feny csak akkor van maxon vagy ahhoz kozel ha hdr tartalom megy de hat akkor meg kell is. Es nincs semmi bajom vele nem bantja a szememet es ahogy elottem is irtak ezt azert nem ugy kell elkepzelni hdr tartalomnal hogy folyamatosa vakit annyira fenyes.
-
krx21
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5384 üzenetére
Miért milyen beállítással használod?
-
krx21
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5386 üzenetére
Gondolom akkor igen tág a pupillád.... Elég az alacsony fényerő.
-
perecKING
senior tag
Nvidia vezerlo hiba volt!
3d Álom! En ilyen 3d-t meg nem lattam!!! Aktiv 3d samsung utan...es voltam mar az uj Pink moziban is 3d-n...de ez...csak amulok!!! En meg majdnem lcd-t vettem...es ebayen is leutottem egy 6B-t..szerencsere az elado befarsult igy talaltam a C6-ot aproban amit aznap tettek fel. Tegnap este elhoztam. ketsegeim voltak h milyen is lesz(az eladonal csak gyenge tartalom volt)....azota tv-t nezunk, meg munkaba se mentem es a tv elott aludtam el
Megallas nelkul Netflix Dolby Vision, meg UHD tartalmak...
Köszönöm Madwe[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #5384 üzenetére
+1, Oled fény tipikusan 40-en, amikor szikrázik a nap felveszem 70-re (gamma meg le 2.2-re).
VISZONT: HDR alapból sötétebb, ha lejjebb veszed az Oled fényt (és nincs engedélyezve semmilyen dinamikus kontraszt/tonemapping) túl sötét képet kapsz.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #5388 üzenetére
Nézd meg pl. ezt [link] a TV-den és érteni fogod a különbséget ....
(és ennyit arról is, hogy bármi és bármin lehetne "HDR" .... )
Hmm ....
-
Ijk
nagyúr
714 kiló a Médiában a 65C6V.
Ha most lenne rá keret már venném is./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Strezi
őstag
-
janos666
nagyúr
Ha valaki esetleg tanulmányozta már ezt behatóbban előttem: a Panasonic EZ950-en és/vagy Sony A1-en is működik az 1080p@120Hz@HDR mód, mint az idei LG-ken (és ha igen, akkor ismert esetleg a lag is)?
Elsősorban emiatt (natív 120Hz opció) gondolkodtam el egy LG 55B7-en, de annak nem akar ~570k alá menni az ára, közben viszont a Sony és Pana szépen lekúsztak már egy "kiköhöghető" (7-800) sávba, és ezeken legalább fapados BFI, így lehetne váltogatni játéktípustól és/vagy érzés szerint 4k@60 és 2k@120 közt (nincs semmi tapasztalatom, hogy melyik hogy működne, beleértve azt is, hogy melyiket könnyebb összehozni a mai VGA-kkal), illetve a filmeknél is lenne választási lehetőség (bár nem hangzik jól a 60Hz-es BFI a 24fps filmekhez, de talán még mindig jobb, mint a motion blur, ezt is itthon kéne egyéni preferenciához kitapasztani...).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Vedike69
csendes tag
Üdv az oled fanoknak!
Euronics 55B7V 544.000 Berendeltem, Samsung KS8000-et vált, ami sajnos csereutalványos lett 3 panelcsere után. Idei szériából Samsung már nem érdekel....
Remélem nálam is meglesz az áll leejtős érzés
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Windows 11
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest