Új hozzászólás Aktív témák

  • majorbe

    csendes tag

    válasz Batyops #5340 üzenetére

    Hali.

    Neked nem akad a menü a beállításoknál? Amikor bekapcsolom a pixelfrissítő időzítőt kikapcsolás utánra, akkor a futó szöveg akad.

    Néhány tapasztalat:

    A B7-en a pixelfrissítést be kell kapcsolni (többi típusnál nem tudom), magától nem indul el, akkor sem, ha kikapcsolod a TV-t.

    a, bekapcsolod, hogy kikapcsolás után fusson le, majd ha másnap, vagy kb. egy óra után bekapcsolod, jobb felül kiírja, hogy a pixelfrissítés kész.

    b, bekapcsolod azonnalira, kikapcsol a TV és egy óra kb. míg frissít.

    A boltokban ezt bizos, hogy nem csinálják meg, plusz lebszák a kismegszakítót, oszt joccakát. :)
    Semmi képhibával nem találkoztam eddig.(vagy nem veszem észre, bár belebámulok közelről néha, ha olvasok valamit)
    Egyébként nekem 2 hónapja van meg, kibtt szépa kép, be kell állítani a TV-t normálisan (köszi titkos segítő :)). Bár én tartalomtól függően belenyúlok azért.

    Az SD szar (kell állítani, ha fix műsort nézel), de a trükkk erre, hogy megnézem a régi LED/LCD képét ugyanannál a műsornál, hányok egyet és elégedetten leülök az OLED elé.

    A sport is adásminőség, szolgáltrató kérdése szerintem.
    Az Eurosport 1/2 HD fasza, M4 HD fasza, Sport 1/2 HD néha hagy kívánnivalót maga után. (ez esetben az SD adásoknál alkalmazott módszer a javallott). Az SD sport adások egy rakat szar (beállítás segít), Spíler, Digi 1,2,3. Összehasonlításként a Superbike az Euro HD-n király, a Moto GP a Spíleren fos.(kell állítgatni, hogy jó/jobb legyen, ha gyors vagy a felvezető kör alatt megvan, LED/LCD módszer beválik itt is). A lekkirályabb a Sport TV-n az NFL közvetítés. Összességében fasza a sport, leginkább azt nézek, mint TV műsort.

    FHD, HD fasza, a 4K, HDR az seggreülős. Sőt a retek, régi DVD lejátszón, ami felskáláz 1080P-re, normális HDMI-vel a DVD is sokkal, de sokkal szebb.
    A gyerekek XBOX ONE X SE-t kértek karácsonyra(bár ők ezt még nem tudják :)), ha megvan, akkor lesz csak nemulass.(igen, azt veszek, sőt, lemezeket is fogok venni, maga vagyok az elavultság, lehet a főtéren meg fognak kövezni, vagy meglemezezni. "felhúzós óra, egy digitális világban" )

    És végezetül:

    Amiket olvastam, hogy ki és milyen célból fesz vélten, vagy valósan feleslegesen 4k, HDR és még sok 3,4,5 betűs rövídített elnevezésű cuccal ellátott TV-t, szerintem senkinek semmi köze hozzá.
    Pénz megvan? igen

    Elképzelés megvan? igen(és igen, az is elképzelés, hogy megveszem, mert sok-sok betű van rajta, nagy stb. TV-t nem csak szakértőnek lehet eladni, illetve venni)

    Akkor? Hozzám bejönnek, megnézik, kurva szép a kép, seggreülnek, de hogy mi mit jelent fogalmuk sincs, jön az ó, hát drága volt. Pont leszarom, nem loptam az árát, lehet utánam csinálni, a lehetőség adott. Az meg, hogy valaki az alapján minősít valakit, hogy mit és miért vesz, az saját magáról állít ki szergénységi bizonyítványt.

    Summa summarum: Aki B7-et, vagy egyéb OLED-et (bármennyi rövidítéssel) akar venni, vegyen, mert k. jó.

    Mértékletesség mindenben, a többi csak duma..............................

Új hozzászólás Aktív témák