Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Van Eco mód: Beállíthatja, hogy a TV automatikusan lekapcsoljon, amennyiben adott ideig nincs felhasználói aktivitás és Képernyővédő: Amennyiben az aktuálisan megjelenített alkalmazás egy óráig nem érzékel felhasználói tevékenységet, az alkalmazást egy Képernyővédő váltja fel. az Általános menüben, ezek elvileg ott is érvényesek.
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Ki milyen media playert használ Oled-hez?
TV-t mindenképpen veszek, még idén, az 55C7V a kiszemelt!
Ezt szeretném etetni egy olyan lejátszóval, ami kompromisszum mentes, és lejátsza a 4K HDR-es filmeket, valamint a HD hangformátumokat!! -
Faresz29
aktív tag
Házimozi rendszerem is van természetesen!
Tehát nem a TV saját lejátszójával akarok pepecselni...
A legfőbb szempont a képminőség, és a 4k HDR lejátszási képesség!
A Zidoo9S-ről elég jókat írnak, és árban sem elrugaszkodott!!
Egy PopcornA210 váltana, ami felett sajnos már eljárt az idő. -
petya2012
őstag
sziasztok
megrendeltem a B7-et a Telekomtól
valaki leírná nekem mire kell figyelni ennél a z OLED tv-nél és miket érdemes beállítgatni-kikapcsolni-bekapcsolni??köszi
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #5469 üzenetére
Dehogy kell drága (elég ha a TV az) .... ugyis "ugyanazok az 1-esek és 0-k" jönnek ki mindegyikből....
Hmm ....
-
Madwe
nagyúr
válasz torma1981 #5468 üzenetére
Ha van is ami kezel 4khdrt ennyiért, az biztos bugos lassú vacak lesz. Annál már csak jobb bealdozni a hd hangot egy ideig s használni az okostvt valami appal, s ha lesz keret venni valami normálisat...
Én pl popit adtam el, mert kezelhetosegben sokkal rosszabb volt, s hd hangon kívül mást nem adott (ok, szebben skalaz szar forrást, de ilyen tvt érdes amúgy is normális anyaggal etetni[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz torma1981 #5468 üzenetére
MINIX NEO U1 + Libreelec.
Gyere át ide, itt érdeklődj. [link]
De vannak olcsóbb Amlogic S905 procis készülékek + libreelec. Már ebből is összehozható egy olyan média lejátszó, h elájulsz. 20ezerből is ki lehet hozni. [link] pl + libreelec.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
válasz Nemir Ombe #5470 üzenetére
Csinálj már egy valódi vaktesztet(nem tudod mikor mi van bekötve és nem te cserélgeted őket) egy 30-50-100-200e ft-os lejátszó között! Mi lesz a végeredmény???
-
Madwe
nagyúr
válasz Pro Koryak #5475 üzenetére
Szar anyag esetén (pl 720p) szemre meg lehet mondani, h egy popi, egy dedikált de szarabb lejátszó, vagy az okostv játsza le. Ez rendes fhd s 4k anyagnál nincs így, de lejátszóknál nem csak az a fontos. Legyen rendes oprendszere, legyenek rá rendes appok, ne szaggasson, ne legyen lassú, ne fagyjon ki, kezeljen mindent kodeket, feliratokat, hangsávokat. Ebben pedig ég és föld a külömbség! (s a legtöbben az okostv rendszere a legjobb btw)
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Eddig 55EG910V tv-t szerettem volna venni, de a webáruház rendesen megszívatott, konkrétan holnap lesz egy hete, hogy rendeltem a tv-t de nem voltak képesek hozzám eljuttatni... megy az ígérgetés, bocsánatkérés, oda vissza telefonálgatás, kedd óta pedig tv-m sincs mert a régit közben elvitték.
A 910V főleg a 3d támogatás miatt tetszett, de mindenképp oledet szeretnék, ami most szóba jöhet az az 55E7V részletre meg tudnom venni, megbízható hivatalos forrástól.
Mik a tapasztalatok ezzel a típussal?
Aki használ 4K-s tvt , mennyire rossz a fullHD-s filmek képe?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Nem létezik jelenleg a világon jó megoldás. Én már mindent végigrágtam és minden esetben kompromisszum.
Médialejátszó nem jövőbiztos, nem visz minden formátumot, erőforrásban nem túl jók, nálam a popi már párszor nem bírt el 50 gigás BD anyagokkal. 10 bitet nem kezeli.
Okostv rendszert nem ismerem, de gondolom android alapú, gondolom ez sem eszik meg minden formátumot és nincs 3D ISO (bár ez ugye az új készülékeknél aligha probléma), 10 bitet nem tudom hogy kezeli-e.
HTPC ha jó, halk és igényes akkor drága, nem fog megállni 10W fogyasztással, sokat kell tákolni, és 3D ISO lejátszás szintén problémás, külön szoftverrel kell bohóckodni mivel a KODI nem támogatja./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Madwe
nagyúr
Okostv lgnél webos alapú (ami linux alapú, eredetileg hp, palm okostelefon rendszer lett volna, de lg megvette s tévékre optimalizálta) természetesen kezel 10bitet, valamint minden formátumot megeszik gyk. ami létezik, kivéve az isot. Nem csak a 3dset, a simát sem, uh azokat remuxolni kell, vagy eleve remuxot keresni...
Legalábbis a plex, gyári lejátszóját nem néztem, de gondolom az se eszik isot?[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Lg 55B7V araban van-e tole jobb valasztas mas gyartoktol? Koszonom!
-
Rbert
aktív tag
B7-en hol találom az infó gombot?
-
Madwe
nagyúr
-
törölt tag
Menni kell DLNA-val is a felirat és hangsáv váltásnak, továbbá méret, pozíció és egyebeknek is.
torma1981 Fénykép és Videó> Videólejátszó-nál nézd meg. -
perecKING
senior tag
Mi ez a nagy lejátszó őrület? A tv-magától nem játsza le usb-ről mindenkinek?
Nekem auto hdr-re vált, vagy pl dolby vision-ra netflixen. Vagy lemaradok valamiről? -
Madwe
nagyúr
válasz torma1981 #5499 üzenetére
Transzkódol a szervered, mert nem ismeri fel. Azaz on the fly beleégeti a feliratot, ami baromi prociigényes, plusz a minőségi is romolhat a képnek. Pl ha egy gyengébb nas a szervered, nem is fogja bírni prociból.
Első körben pcs böngészőben a plex szervereden a settings - web - player fülön a burn subtitles állítsd át only image-re (xplay ezt a settinget használja https kapcsolattal) aztán a tévéden xplay settingjében alul pipáld be a direct play-t. Ezután nem fog transzkódolni a legtöbb feliratnál (pl srt) de van aminél muszáj (pl pgs meg ilyenek)
Amúgy ha már plexet használsz, javaslom a szerverre feltenni a subzero pluginjét, azzal automatikusan leszedi az általad kiválasztott nyelveken a feliratokat.
Miután a feliratméretezés (ami szintén az xplay settingjében keresendő) csak külső feliratokra érvényes, ez amúgy is hasznos dolog)(ha esetleg syno nasod lenne a szerver, akkor javaslom még a sonarr appot, ami meg automatikusan leszedi az általad követett sorozatokat az általad lefektetett minőségi kritériumoknak megfelelően - vagy akár a radarr appot is, az pedig ugyanezt teszi filmekkel)
(#5498) perecKING És usb-t dugdosni bele meg arra kiírni filmeket mennyire macera már? nem egyszerübb egy plex szervert, vagy smb vagy nfs megosztást kezelendő dolgot használni? usbzni nagyon 1990 Az más kérdés h ezekre vannak appok a webosre, de pl hd hangot akkor bukod s egyedül a külső dedikált lejátszó marad.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest