Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az a vicces, hogy 65colban a b6 50ezerrel drágább.
Akkor most a webos en és küllemen kívül tényleg semmi különbség?
Na ácsi. Most milyen 300 különbségről beszéltek?
A b6j drágább 55 colban is.[ Szerkesztve ]
-
Rbert
aktív tag
válasz freemail.hu #4602 üzenetére
Euronics-nál.Az Mall-on a B7 olcsóbb de rossz tapasztalataim vannak velük.(Xbox One-t már 2x cserélték és rosszat is kaptam, s mindezt több hónap várakozás után)
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok!
Megerősítést kérnék tőletek egy dologban.
Lg55B7-nél elvileg ha játék módban van akkor is 21 ms függetlenül attól hogy a Hdmi bemenetnél milyen ikon van. Elvileg ha a tv játék módban van akkor nem kell Pc ikon a Hdmi bemenethez. Legalábbis a teszt oldalak ezt írják. Ha jól értelmezem akkor a Pc megjelölés a bemeneten annyi előnnyel jár hogy akár a kalibrált beállított tv színeit tudjuk használni mert akár beállíthatjuk a sötét vagy világos szoba beállításainkat is és úgy is 21ms-os input lag van. Ha a Pc megjelölés van a Hdmi bemeneten játékkonzolnál akkor Hdr módban 4k felbontásnál a színek sokkal fakóbbak mint ha mondjuk játékkonzolra teszem a bemenetet de ez csak 4k-ban ilyen. Full hd-nál teljesen jók a színek. Hozzá teszem hogy pc 4K hdr módban nem lehet a színskálát állítani ez zárolva van csak a színhőmérséklet állítható. Szóval Pc módban valami nem az igazi igy aztán tegnap Játékkonzol ikont választottam ki és úgy sokkal jobbak a színek Hdr módban is és úgy látom az input lag is rendben van. Tehát ha nem Pc megjelölés van a Hdmi bemeneten de a tv játék illetve Hdr játék módba teszem akkor az input lag alacsony 21 ms lesz.
Ez igy van?
Olyan lehetséges hogy Hdr tartalom esetén Pc módban nem jeleniti meg a teljes 4:4:4 szint?
Mintha ezt olvastam volna talán a rtings oldalán a teszt után ezt kérdezte valaki. Igaz az C7 de kb ugyan az a ketto tv.Mert akkor ez megmagyarázná hogy miért olyan fakobbak a szinek. Mert ha nem Pc modban van akkor durván jobbak a szinek.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Samanbacsii #4594 üzenetére
Nem sok HDR-es anyag van eddig... viszont sokkal látványosabb a HDR mint az FHD-4k különbség.
Persze nyílván a 4K/HDR-es anyag a legfaszább, főleg ha rendes bitrátával jön.Lényeg a lényeg, HDR-képes OLED-et ennyi pénzért most még nem tudsz venni.
-
daneel_hu
addikt
válasz Batyops #4605 üzenetére
"Olyan lehetséges hogy Hdr tartalom esetén Pc módban nem jeleniti meg a teljes 4:4:4 szint?
Mintha ezt olvastam volna talán a rtings oldalán a teszt után ezt kérdezte valaki. Igaz az C7 de kb ugyan az a ketto tv.Mert akkor ez megmagyarázná hogy miért olyan fakobbak a szinek. Mert ha nem Pc modban van akkor durván jobbak a szinek."Lehetséges... sajnos nagyonis.
Azt most így hirtelen nem tudom, hogy a B7 esetében maga a HDMI bemenetek milyen paraméterekkel bírnak, de érzésem szerint 2-esnek kell lenniök.
Szerk.: megnéztem, LG 55B7V mind a 4 port = HDMI 2.0b, tehát ezek képesek ezt az adatmennyiséget fogadni.Valahol máshol keresd a hibát.
Annyiban tudok segíteni, hogy amennyiben 4K-s felbontást etetsz a tévével, akkor kell a HDMI 2.0-ás kábel és a PC-n (VGA?) is HDMI 2.0-ás kimenet kell legyen. Amennyiben ezek közül valamelyik csak 1.4-es, akkor bukod a HDR-színeket, fakó lesz. -
Batyops
aktív tag
válasz daneel_hu #4607 üzenetére
Egyébként azt nem irtam hogy Ps4 pronál van ez a gond , de ott is csak akkor ha Pc módba vagyok , ha a Hdmi bemenetnél nem Pc-t választom ki hanem a játékkonzolt és játék módban hajtom akkor a szinek brutal jok. Csak Pc módban van ez. Végülis nekem jó ez is. Ha jól értelmezem a ritings és a Hdtv test oldalon leirtakat akkor itt is 21 ms az input lag. Ja és még annyi hogy a gyári kábelt használom aminek jonak kell lennie a 4K Hdr-hez. Mondjuk a tobsegben nem nativ 4K csak fel van skálázva de szerintem ez nem befolyásolja a szineket. Lehet hogy ha pc modban egy számítógépet kotnek rá nem is lenne gond csak azért hajtottam pc módban mert azt az infot kaptam hogy itt lesz a legjobb input lag illetve a 4:4:4 szín.
-
freemail.hu
csendes tag
Na nekem megjött B7 a Telekomtól!
Még a dobozba ,most jöttem haza mindjárt összerakom , csak a másiknak tv-nek kéne helyet találni.Kérdeztem én a hibákat [régebben] , akkor [Partizan182 kollega] segített, köszönöm neki !
Nézek testvideókat, képeket ha összeraktam. Mikre figyeljek még ezeken kívül ?
[ Szerkesztve ]
-
Batyops
aktív tag
válasz freemail.hu #4609 üzenetére
Üdv a kluban
Arra figyelj hogy legyen mögötted egy szék kanapé mikor egy fasza minőségű anyagot ráküldesz mert garantáltan segre ülsz a látványtól[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Batyops #4608 üzenetére
Nem lehetséges, hogy PC módban akkor natív 4K/HDR a kép amit kiküld a tévére?
A játék módban hajtott pedig valójában csak egy FHD felbontás? (amit persze a tévé felskáláz 4K-ra, de a színek nem HDR-ben vannak)Amúgy ha HDR a forrásanyag, akkor azt ki kell írni a tévének. Ha nem, akkor kérj a távirányítóval infót a képről, elvileg kiírja mivel eteted éppen.
Szóval ez az egész cucc hány FPS-t tol ki magából?
HDMI 2.0 = 4K/30fps (RGB 4:4:4)
HDMI 2.0a = 4K/60fps (RGB 4:4:4)Magyarán lehet, hogy nem minden felel meg a HDMI 2.0a-nak, így 30 fps / 4K felbontás felett lesznek fakó színeid.
-
Dadan01
senior tag
válasz freemail.hu #4609 üzenetére
Arra figyelj, ne verj le semiit miközben fel-alá ugrálsz a az örömtől
Viccet félretéve, először szokni kell a képet, nagyon. Utána ezalapján állitsd be [link]. A Szakértő sötét helyiség profilt ajánlott átszabni.. Eco módot is kapcsold ki. Majd valami rendes hdr cuccal üsd ki magad Youtube Uncharted hdr gameplay is erősen ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
Batyops
aktív tag
válasz daneel_hu #4611 üzenetére
A tv kiirja hogy Hdr és át is vált Hdr kép Módba. Azt hogy nem nativ 4K úgy értem hogy mondjuk 1800p .
Végül is igy ha játékkonzol módba hajtom + játék mód jók a szinek csak azt nem tudom Pc-re változtatom az ikon akkor miért ilyen fakóbbak a szinek . Ja és a játék 30 fps -
Batyops
aktív tag
Kepmodositot amugy sem hasznalok jatek modban szoval nem az lesz a gond. Persze lehet csak a ps4 viselkedik igy. Ha pc-t kotnek ra lehet jok lennenek a szinek. Na mindegy is hajtom siman jatek modban+jatek hdr modban persze ha a jatek is hdr-es akkor automatikusan erre is valt at. A lenyeg hogy jatekkonzolnak cimkezem fel a bemenetet es ugy klapol minden a szinek brutal jok igy es az input lag is jonk kell hogy legyen. Amugy tegnap eleg sokat szoszoltem ezzel es a Pc modban sem volt kepjavito bekapcsolva mint jatekkonzol modban sot a pc modban meg alapbol 65 on volt a szinmelyseg is a jatekkonzol modban pedig 50-en es meg igy is durvan jobb volt. Daneel_hu koszi szepen hogy probaltal segiteni. Es ugy mindenkinek aki hozzaszolt a problemahoz! Mindenesetre aki alacsony input lagot akar jateknal es konzolra koti annak azt tudom tanacsolni hogy ne cimkezze fel a bemenetet pc-re ha 4k hdr modba jatszik mert a szinek ott nem olyan jok. Viszont hdr nelkul meg nincs vele gond ha 4k ha full hd. Legalabbis en maradok a bemenetnel a jatekkonzolnal mert igy fasza teljesen. Bocsi hogy kicsit hosszura sikeredet
-
Batyops
aktív tag
válasz Batyops #4617 üzenetére
Na kozben valszeg rajottem hogy mi okozza ezt a fakobb szineket mondjuk en hulye hamarabb is megnezhettem volna a ps4-nel a video infokat. Szoval color formatra azt irja hogy limitalva van a hdmi2.0 miatt yuv422/420- ra. Akkor gondolom ez lehet a gond ez hdmi kabel vagy maga a ps4 pro tud ennyit? Ja egyebkent jatekkonzol modban meg mindig szinesebb amit nem nagyon ertek de lehet ott mar tenyle csak valami beallitas vagy ott jobban belenyul a kepbe a tv mert pc modban pl.a szinmelyseget sem engedi allitani. Persze ezek mind csak a hdr modban igazak.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap este Digitalko-tól megrendeltem egy 910V-t. Tud róluk valaki valamit? Mármint tisztességesek, nem sunnyognak ?
Ha van valakinek tapasztalata velük, kérem jelezze, megköszönném. Ha jó-ha nem jó...
Köszi előre is.
"csak a zene van"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #4628 üzenetére
Teljesen normális és régi bolt + rendes gyári garis cuccokat árulnak.... a futártól jobban tarts, mint a bolttól....
Hmm ....
-
rendon
tag
Vadiúj Lg c7 475.000ft
Szerintetek ráugorjak? -
Gaben360
senior tag
válasz dgyuri0123 #4628 üzenetére
Elment a plazma?
Gondolom akkor csak a jövő héten kapod meg,ha tegnap rendelted.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4629 üzenetére
Félek is, mint ördög a tömjénfüsttől, de elmenni nem tudnék/tudtam volna érte, mert annyi volt ma a dolgom.
A péntek többnyire agybaj a munkahelyemen. Bízom benne, hogy a transoflex nem olyan brutál, mint a többiek... Majd kiderül..Gaben360: Ja, elment... és gondolom/talán hétfőn megjön. Rosszul fogok aludni a hétvégén.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
mtibee2
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 55EC930V típusú OLED TV-t, de van vele egy problémám: ha teljes képernyőn kellene fehéret megjelenítenie, akkor levesz a fényerőből. (Ha kis ablakban van fehér, az szép, jó a fehéregyensúly, meg minden, de abban a pillanatban, amint teljes képernyőre váltok, lemegy szürkébe a tartalom.) Érdekes módon pedig, ha fekete tartalom van a képen, kivilágosodik a kép többi része...
Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva, a fekete szint alacsonyon van, és mint már említettem a fehéregyensúly is rendben van.
Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Dadan01 #4625 üzenetére
c6-ks9500-c6 volt egyébként a menet, nem volt rossz a 9500 sem, elsősorban a mozgás zavart oleden, de hamar rájöttem a 9500nál se sokkal jobb, cserébe nem olyan szép a fekete Otthoni körülmények között akartam mindenképp kipróbálni h mit tud, ha nem lenne oled, maradt volna, de így számomra nem volt kérdés melyik marad
-
rendon
tag
válasz Nemir Ombe #4647 üzenetére
Akkor úgy mondom hogy, még a vastag régebbi változat
-
Gaben360
senior tag
válasz dgyuri0123 #4635 üzenetére
Hozott tv-t már a transoflex,nem volt gond.
Az oledet a sprinter hozta,azzal se volt probléma,tök normális volt a futár.
Én se aludtam nyugodtan hétfőtől szerdáig míg át nem vettem.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest