Új hozzászólás Aktív témák

  • Garu12

    csendes tag

    Sziasztok !

    Mielőtt feltenném a kérdést egy kis háttérinfo ami ugyan off de így teljes a kép .
    Tehát közel 9 év után megadta magát a Pana Fz8-as gépem amivel kültéren maximálisan elégedett voltam nagyjából 20x30-as fotó méretig zajmentes képeket persze jó fényviszonyok mellett ... Beltéren megkellett küzdenem a képzajjal vaku nélkül esélytelen vakuval már több szerencsével jártam. Tehát sok sok utána olvasás után arra jutottam a szenzor méret növelésével több fényhez jutok és talán beltéren is több szerencsém lesz. Na ezen a ponton jöttem rá ,hogy bridge gépet csak csillagászati áron tudnék nagyobb szenzor mérettel venni ezért a Dslr(Nikon D3300) lett a reális választás.

    Itt jön a képbe a témába vágó kérdésem mit gondoltok erről az objektívről
    TAMRON (Nikon II) AF 18-200 mm f/3.5-6.3 Di-II LD VC

    Az alap témaválasztásom fényképezésnél : Család ,Illetve épületfotózás ezen belül is az épület díszítő elemek azaz szobrok, kőarcok. Ehhez kifejezetten szükségem van a zoomra tehát fontos lenne , hogy az obival egy budapesti bérház legfelső ablaka fölött őrködő szoborra,kőarcra teljesen rázoomolhassak. Az fz8 12x zoomja erre abszolút alkalmas volt ám a gép objektívjére írt számok megtévesztőek egy magamfajta kezdőnek (a gép oldalán 35mm ekv 36-432 , illetve szemből a lencse körül 2.8-3.3/6-72)
    A tamron tudja hozni ugyanezt a zoomot ? Illetve egy kicsit aggaszt ,hogy ugyan nagyobb a szenzor de az obi kevesebb fényt vesz fel mint a lumix lencséje és ugyanott leszek beltéri fotózásnál, kérlek erősítsétek meg vagy cáfoljátok meg ezt ..
    Előre is köszönöm mindenki válaszát

Új hozzászólás Aktív témák