Hirdetés
-
GAMEPOD
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
warcat #31630 üzenetére
2016.06.07-én vettem egy GTX-1080-at, MSI Gaming X 8G volt, 260 ezer.
Azért a mostani árak nem megjelenéskori árak. Ennyi most egy 1080Ti inkább, de tény, hogy drágák a kártyák.
A memória eleve drága, a konkurencia gyenge, piacilag nem indokolt bevezetni az új generációt emiatt, az is lehet, hogy a 7nm-re várnak, szóval így nem is fognak esni az árak.Tovább megyek, szerintem a GDDR6 miatt az új generáció sokkal drágább lesz.
-
blaca83
őstag
válasz
warcat #30967 üzenetére
Volt már olyan az elmúlt években, hogy azért nem hozott ki új szériát az "egyik oldal", mert éppen jól ment a szekér jól álltak az eladási mutatók, vagy pont arra várt mivel robbant esetleg az "ellen oldal" az XY kategóriában.
Amennyiben érdekük fűződik hozzá, tudják tolni a megjelenését az új szériának.
Egyébként én is várom az új DDR6-os modelleket.@BullKoxa:
Ez az MSI-s dolog nekem is feltűnt 4-5 napja. Furcsa volt, hogy eltűntek szériák a honlapjukról. -
törölt tag
válasz
warcat #30625 üzenetére
GTX 1070 Ti megjelenése után rohamosan fogytak le a készletek. Majd ezeket nem kezdték el rohamtempóban visszatölteni a nagyobb termelési kapacitásra átállással. Igy nyomokban érkezett egy-két kártya, meg ki tudja mennyi újracsomagolt kártyát adtak el drágábban. A használt piac mostanra viszont telitődni kezd a sok túlárazott videókártya miatt, de a használt hardverAprós árak az új Nvidia széria megjelenéséig nem fognak nagyon mérséklődni. Sokan akarják ezt a magas ár-hullámot kihasználni, és ezt még egy kis ideig megtehetik.
-
L4mie
veterán
válasz
warcat #30388 üzenetére
Egyszeri Pistike meg nem megijedt, hanem megvette 180 ért a 1080 ast bányászott velet 1-1.5 hónapot és most még pluszban akarja eladni, nem pánikeladó hanem simán nyerészkedő....
Kétszeri Pistike ugyanúgy továbbhajtja a VGA-t amíg megtermeli az áramot, max kitolódik a megtérülési idő irreális 3-4 hónapról 10-18 hónapra.Azért lesz drága mert kevés a ram....miért is? Földrengés, árvíz, jaaa nem csak sima kartelezés miatt.....
-
Locutus
veterán
válasz
warcat #11195 üzenetére
Pontosan. Ezeknek a kártyáknak az eladása általában 2 évnél megtörténik legkésőbb. Akkor meg még mindig van 1 év gar, tehát teljesen jól eladhatók. Plusz pénz senki se fog fizetni használt kártyára csak azért, hogy ne 1 hanem több év legyen rá még. Egyedül a zotac 5 éve éri meg, mert az nem kerül plusz pénzbe. EVGA-ra a 10 év szimpla pénzkidobás.
-
Locutus
veterán
válasz
warcat #10477 üzenetére
Zotac Founderset is 148k-ért vettem most, 5 év garral
Szerdán jön meg. De úgy vettem észre, hol felnyomják, hol leengedik az árakat, egy kártyán belül is. Múlt héten még majdnem asust vettem 480 euróért, mostmár 515 lenne megint... az MSI-t viszont ma levitték 456 euróra (viszont nincs). Gainward 470-ért lett volna, mostmár 499.
-
-
Dyingsoul
veterán
De le ám!
Köszi a linket! Nekem is megvan a 3D mark de nem akarok még tesztelni. Steamen fel akarok oldani néhány achit, ezért gondoltam első tesztet IGP-vel kellene futtatni, de nem akarom kivenni a kártyát.Lehet, hogy majd csak a tápcsatit húzom ki belőle valamikor, úgy nem lesz semmi baja, ha benne hagyom a gépben, ugye?
-
BiP
nagyúr
-
westlake
félisten
Egyrészt ez egy tesz. Ami nem feltétlenül tükrözi a valóságot, vagy nem a teljes valóságot. Pédául ismert a helyiség hőmérséklete? Mert ez egy igen fontos tényező, ha már léghűtésről beszélünk.
Egyébként szerintem itt senki nem akar(t) senkit megyőzni arról, hogy a referencia hűtés jobb választás lenne bármelyik egyedi megoldásnál.
Azon meg nem tudom miért lepődik meg még mindig bárki is, hogy az új generáció befogható az előző generáció tuningolt modelljével. Évek óta ez van. Mi ebben az újdonság? Ha jól tudom, az NVIDIA nem ígérte, hogy a 1080 a 980 Ti sebességének a 200%-át hozz. Akkor meg miért kell hőzöngeni. Meg kell várnit az egyedi hűtéses modelleket és örülni kell az esetleges 2200-2300MHz-nek. -
westlake
félisten
A videóban semmi olyan nincs, amire ne lehetett volna számítani. A referencia hűtés semmivel sem rosszabb, mint az elődöké. Az egyedi hűtéses előző generációs kártyák tuningos eredményeit meg végképp semmi értelme nincs összehasonlítani a 1080-nal. Pontosan ugyanez volt a helyzet, amikor kijöttek a Maxwell kártyák. Vagy az egész videó lényege az lenne, hogy az egyedi hűtések mennyivel jobbak, mint a referencia hűtés? Mégis ki állította az ellenkezőjét? Na erről van szó.
Mégis miért kellene custom kártyára várni? Egyedi hűtést a referencia kártyára is lehet tenni. Mindenki el tudja dönteni, hogy mit is szerente.
Azt meg kicsit szánalmasnak tartom, hogy a referencia hűtés csak azért van rossznak bélyegezve, mert az egyedi hűtés jobb. Persze, hogy az. Melyik gyártó melyik referencia hűtése volt jobb, mint bármelyik egyedi megoldás? Nem kell úgy tenni, mintha valami újkeletű hibáról lenne szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest