Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz Borosz #8862 üzenetére

    En ugy szoktam csinalni ahogy Kraft is irta, eloszor kicsereled az egyik lemezt, ujraepiti, kesz aztan a masodikat is kicserelem es ennyi.

    Elonye, nincs leallas orakra csak max 10-20 percre attol fuggoen milyen gyorsan all le meg indul el a szerver.
    Az olcso softraidnek lehet lesz egy olyan gondja, hogy hiaba raksz bele 1 TB-os lemezt majd nem fogod tudni a virtualsi tombot novelni, csak ugy ha kigyakod az eredeti tombot.

    A megoldas az szokott lenni, hogy siman csinalsz egy masik tombot az ures helyre es legfeljelyebb, lesz egy D vagy E drive a szerveren ahova pakolhatsz adatokat.

    Szerverekbe szerver HDD valo ez alatt ne add:

    [link]

    Ha annyira nem kell az extra hely akkor inkabb ezt vennem bele:
    [link]

    Nem tudom, hogy egyeduli DC vagy van-e esetleg mellette mas is, ha van, akkor semmi esetre sem szabad Ghostolni, vagy mentest visszaallitani rola mert elbasszhatja a domaint.
    Mindig uj DC-t kell csinalni ilyen esetben, leszinkronizalni, majd atadni neki az FSMO role-okat, aztan ki lehet nyirni a regit, ha mar nem kell.

    Ha egyeduli DC akkor a ghost/restore mukodik, ha a szerver kozben nem fut.
    Szoval szerver ujraindit, boot CD, clone vagy restore az uj virtual diskre aztan gyiiii.

    Csak addig all a szerver, de meg egyszer. Itt persze fennalhatl az a gond, hogyha megcsinaltad az imaget, es kigyaktad az eredeti virtual tomobt, es bami gond van az Image-el vagy a HDD-val amin az image talahato, nagyon kellemetlen helyzetben talalod magad.

    Ezert jobb az elso megoldas, mint a masodik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák