Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz gaborbol #6299 üzenetére

    Nem tudom milyen alaplap konkretan igy nem tudom megnezni a manualt hozza...

    Most melózom, fejből nem ugrik be a pontos típus, de ez sztem: [link]
    A manual nem hiszem, hogy segítene.

    ha makod van akkor a non raid member disket csak kijelolod es hozza adod a raid 0 memeber-hez es ennyi

    Ha ennyire egyszerű lenne a megoldás, nem kértem volna segítséget a rendszergazda topic-ban.
    A vezérlő primitív, nem tud semmit. Non-raid-é lehet tenni egy vinyót és ennyi kb., meg persze lehetne új tömböt létrehozni és recovery funkció van még benne. Egyikkel sem megyek semmire, bár az első lehetőséget lehet, hogy ki kell próbálnom, nem lesz más út.

    Ha nem akkor buktal minden adatot mindket vinyon.

    Azért ne ugorjunk ennyire előre, olvastam már olyanról, hogy vissza tudták állítani az elveszett anyagokat (pontosabban átmásolni), akár 100%-ban.

    Jelenleg a RAID Reconstructor+Get Data Back-el próbálkozom, pontosabban egy egész napot szántam rá eddig. Sajnos mindig csak az egyik vinyóról tudom visszaállítani az adatokat, bármennyire is megmondja a RR a GDB-nek, hogy ezek valaha egy tömb voltak és kezelje úgy őket. Ez így használhatatlan, mivel ugye a file-oknak csak az a része van meg, amik az egyik vinyón tárolódtak, a másik fele a másik vinyón van, amihez viszont nem tud hozzáférni vmiért a GDB, folyton I/O hibát jelez. Próbáltam RAID-be tenni a vezérlőt, próbáltam simán AHCI-vel, hogy külön vinyóként jelenjen meg mindegyik, de így sem jó. :(

    Az a baj, hogy mindegyik másképp jelöli a volt tömb HDD-it, amik ráadásul egyformák, így baromi nehéz beazonosítani, hogy most a non-raidként jelöltről tudta visszaállítani az adatok felét a program, vagy pedig a memberről? Ha ez sikerül és kiderül, hogy a non-raid volt a jó neki, akkor annyit még meg tudok tenni, hogy a vezérlőben a member hdd-t átállítom non-raidre és akkor talán mindkettőt le tudja húzni a GDB.

Új hozzászólás Aktív témák