Új hozzászólás Aktív témák

  • MTbc

    senior tag

    válasz MTbc #3341 üzenetére

    Értem már :)

    "Enterprise mesh

    A mesh topológia nagyon megnövelheti a vállalati wireless hálózat flexibilitását. A mesh alapját olyan AP eszközök képezik, amelyek hagyományosan, Ethernet kapcsolattal csatlakoznak a hálózathoz, és amelyekre rádiós kapcsolaton keresztül más, Ethernet-link nélküli AP eszközök csatlakozhatnak.

    "Ohó, hiszen ilyen szolgáltatást a hagyományos Wi-Fi eszközök is tudnak biztosítani!" - kiáltanak fel a tapasztalt Wi-Fi-s kollégák, és máris a WDS-nél tartunk. Azonban míg a WDS egy statikus mátrix-tábla az egymáshoz kapcsolódó AP eszközök címével, a kapcsolatok sorrendjéről és útvonaláról, addig a mesh hálózat teljesen dinamikus, önmaga térképezi fel a lehetséges kapcsolódási pontokat és a beállított algoritmusok alapján mindig maga választja ki a kommunikációhoz szükséges következő AP eszközt. Bar funkciójuk ugyanaz, jól látható, hogy a mesh topológia sokkal nagyobb szabadságot nyújt és sokkal hibatűrőbb, mert ha valamely eszköz kiesik vagy túlterhelt, a rendszer automatikusan egy alternatív útvonalat állít fel a csomagok célba juttatásához.

    A kiépítés alkalmazható kültéren, műemléki vagy ipari környezetben és minden olyan helyen, ahol nincs lehetőség a fizikai kábelezésre, vagy zsúfolt előadókban, konferenciákon, ahol gyorsan kell a Wi-Fi hálózat kapacitását megnövelni."

Új hozzászólás Aktív témák