Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Flowtation #20190 üzenetére

    Nem biztos. A saját unifi rendszert úgy állítom ahogy akarom, az eduroam-on nem ez a helyzet. Vannak ott is gondok, bekapcsolt vendég hálózat amiről nemrég a sávszél korlátozást is levették, kikapcsolni a felületen nem lehet, csak az ügyfélszolgálaton keresztül. Van akinél pár nap alatt reagálnak, van amikor hetekig semmi reakció. Meg sokszor hiába az ügyfélszolgálaton keresztüli beállítás változtatás, a következő konfig frissítéskor visszaáll gyári beállításra. A saját védett/privát/wifi szegmensekkel is van sok gond ahogy olvasom, szerencse hogy mi azt nem használjuk, kezdettől fogva saját szerver(ek) mennek, csak a publikus ip-ken.
    Akik a sulinetes hálózati/dhcp rendszert használják, azok meg szívnak rendesen mostanában, nem tudni hogy mikor megy be úgy az ember dolgozni, hogy áll az egész iskolában a hálózat. Lehet nekiállni keresgélni hogy a hálózatban van a hiba, vagy megint a sulinetnél állítottak valamit. Akkor próbálják az ügyfélszolgálatot elérni, de az átállás miatt van hogy lassabban reagálnak (pár óra vagy pár hét egyformán valószínű), közben meg a rendszergazda eszi a kefét.
    Azért én józan paraszti ésszel nem így csináltam volna ezt az átállást, valószínű nem saját kútfőből találták ezt ki. Én előbb befejeztem volna a dashboard 2.0-t, hogy legalább azt lehessen konfigurálni amit az előzőben, és utána kezdtem volna az iskolákban szétrúgni a hálózati konfigurációt/ip tartományokat/wifi kiépítést/stb.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák