Új hozzászólás Aktív témák

 • bobsys

  addikt

  Na leirtam. Talan a leghosszab hszem eddig.

  Van nekunk egy naaaaaaagy ugyfelunk. Multi ceg, de mi "csak" az angol reszet tamogatjuk. Azert "csak" mert ez is kb 1000 servert es 40 000 usert jelent (az osszes alkalmazott ugy 550 000 kornyeken van :) ).
  Na itt hasznalnak Citrix farmokat. Kettot. Mondjuk legyen "A" Citrix Farm es "B" Citrix Farm. A "B" Farm az viszonlyag uj nincs is semmi baj vele. Az "A" Farm viszont elegge oregecske, PIII servereken fut(ott), olyan 30 darab nodebol all az. Userek citrixen keresztul erik el az osszes alkalmazast (officetol kezdve, penzugy programig mindent). A kliensek allapota borzaszto van Win95-Vistaig minden.
  Azon userek akik az "A" farmon publikalt programokat hasznaltak allandoan kinlodtak, profiljuk osszeborul, nyomtato mappeles megbolondult stb. Rengeteget szivtunk ezekkel a profil dolgokkal. Egyszeruen nem volt ra megoldas, nem talaltunk semmit amire azt mondhattuk volna, hogy na ezert es ezert nem mukodik. Citrix annyit valaszolt hogy hat igen tudunk errol a problemarol sajnos nincs ra tokeletes megoldasunk.
  Nagy nehezen sikerult elerni hogy a userek atmenjenek a "B" Farmra. Azok akik az uj farmot hasznaltak meg voltak elegedve, megszunt a szeteso profil problemajuk valamint a regi "A" Farmon levo emberkek kinjai is lejebb estek azzal hogy az "A" Farm kisebb terhelest kapott. Tehat eljutottunk odaig hogy az elso ok ami miatt szivtunk az az oreg "A" Farm tulterheltsege volt.
  De meg minding nem szunt meg teljesen a problema, csak elegge visszaesett.
  Szoktam olvasgatni Mark Russinovich irasait es ott talaltam egy erdekeset. A cikk a prefetchrol es arrol szolt hogy hogyan tolti be a windows a kulonbozo szolgaltatasokat mikor az ember bejelentkezik egy terminal serverre. A lenyeg hogy a Citrix kliens frissitessel es az application prefetch tiltasaval orvosolhatoak a profil problemak. A prefetch miatt ketto exe a Winlogon.exe es a SSONSVR.exe is egyidoben akar hozzaferni az Ntuser.dat filehoz ami ugye sharing violationt eredmenyezett es a profil baromira nem toltodott be.
  Most igy leirva nem tunik nagyon huzos helyzetnek de higyjetek el az volt, mikor a second linera besett napi szinten 40-50 darab case (nappal, ejszaka "csak" 20), hogy az embereknek nem toltodik be a profilja vagy a profil hibaja miatt elszarodott valami. A teljes csapat vert kivant, annyira elszalltak ticket ugyileg hogy nekunk is be kellett segiteni.

  Ezt a hibat amugy a Vista/7 parosban mar kikuszoboltek, tehat ott nem kell tiltani a prefetchet.

  gaborbol: a citrix egy terminal serverre epulo server, applikaciokat es servereket tudsz kipublikalni usereknek. Applikacional peldaul csak maga az applikacio indul el, a serveren semmit nem er el (nincs server desktop) ha bezarja a programot ki is lepett a serverrol. Termeszetesen automatikus load balancing van, tehat ha egy servere kezd tulterhelodni akkor a usereket atiranyitja egy masik serverre (ott ugyanugy hostolni kell az adott appot). Talan a APP-V/MED-Vhez lehetne hasonlitani.

  [ Szerkesztve ]

  Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

Új hozzászólás Aktív témák