Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz E.Kaufmann #16508 üzenetére

    En is dolgoztam ilyen cegnek fiatal koromban, aztan az egyik ilyen "nincs mentesre penz-old meg utan" egy evvel beutott a teljes katasztrofa. Akkor csak a reszletesen kitoltott es alairt munkalap mentett meg a pereskedestol, azota az old meg jelszavas ugyfelet es munkaadot is kerulom. (Sajnos en sem egy ev alatt jutottam el idaig :DDD )

    A carp eloszor ket VM kozott lett tesztelve es volt hogy hetekig ment gond nelkul aztan osszefosta magat. Majd probaltuk egy VM + egy fizika szerver felallasba is, ott mar jobb volt, de ott sem volt 100-as.
    Igazabol a Carp-nak ma mar nincs akkora jelentosege, mert minden nagyobb ugyfelnel meghagyom a regi tuzfalat bekonfigolva, felcimkezve es mindig van pfsense nalunk raktaron, mielott kimegy a tech, Itglue-rol vagy Labtech-bol lerantjuk az aktualis configot,feltoltjuk, kiviszi a dobozt, bedugja es minden megy is azonnal. A masik gond nem is a melyik node hanem shared storage. Abbol egy ugyfelnel sincs igazan redundans amikor az elkoszontelkoszon akkor mindegy is melyik node-on futott a pfsense.

    Az osszes ugyfel SBS-rol vagy 50 usernel kissebb Exchange alol, szerver+o365-re lett migralva, szinte minden ugyfelnel van mar valami felhoben, es egyre tobb dolog kerul fel evrol. Most mar a nagy cegek is O365-re migralnak. Akinel analog telefon rednszer van az talan 5%-a az ugyfeleknek az osszes Voip, fax meg 1%? Szerintem nincs olyan ugyfelunk aki meg tudna lenni internet nelkul par oranal to

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák